Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009

Ο ... διαχρονικός περιορισμός των κρατικών αυτοκινήτων και της χρήσης τους από τους διάφορους αξιωματούχους!


Κρατικά αυτοκίνητα περιμένουν τους χρήστες αξιωματούχους, που συμπεριφέρονται, ως οιωνεί ιδιοκτήτες.

Όσον αφορά την εξαγγελία για τον περιορισμό των κρατικών αυτοκινήτων και της χρήσης τους από τους διάφορους πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους πρέπει να πούμε ορισμένα πράγματα - λίγα, αλλά ουσιώδη. (Δείτε και το σχετικό σχόλιό μου, σε ανάλογο θέμα, στο μπλογκ της Sibilla, στο : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/10/1600.html ).

Το μέτρο θα ήταν σωστό, αν γινόταν χωρίς τυμπανοκρουσίες.


Η ουσία είναι αυτή που μετράει και όχι η επικοινωνιακή πολιτική, η οποία υποκρύπτει λαϊκισμό, όταν απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

 
Και φυσικά η ειλικρίνεια όλων (και του ΓΑΠ) θα κριθεί στο πεδίο της εφαρμογής του μέτρου, μέσα στο βάθος του χρόνου.


Γιατί καλόν είναι να εξαγγέλεται το μέτρο του περιορισμού του κρατικού στόλου των αυτοκινήτων και των μετακινήσεων των αξιωματούχων της πολιτικής και υπηρεσιακής γραφειοκρατικής ελίτ, αλλά είναι πολύ καλύτερο να εφαρμόζεται με διάρκεια και σταθερότητα το μέτρο αυτό.


Και είναι περιττό να πω ότι είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι οι εν λόγω εξουσιαστές αξιωματούχοι του κράτους (πολιτικοί και υπηρεσιακοί) θα αποστούν των διευκολύνσεών τους και των συμβόλων της εξουσίας τους για πολύν χρόνο.

Η ιστορική πείρα (από το 1981 και μετά) μας έχει διδάξει ότι αυτού του είδους τα μέτρα, γύρω από τον περιορισμό των κρατικών αυτοκινήτων και των μετακινήσεων των αξιωματούχων, που τα χρησιμοποιούν, δεν αντέχουν σε βάθος χρόνου - αν και όταν εφαρμόστηκαν.

Και φυσικά δεν υπάρχει κανείς ουσιαστικός λόγος για να πιστέψουμε ότι τώρα θα αλλάξει κάτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: