Απρίλιος-Μάιος 2021 Τα μαθήματα της σύγχρονης ουκρανικής κρίσης : Το ρωσικό veto εξασφαλίζει οτι η Ουκρανία δεν πρόκειται να περάσει στην σφαίρα επιρροής της Δύσης.



Τι συμβαίνει, εδώ και λίγο καιρό, στην Ουκρανία; Γιατί έπεσε η ένταση του Απριλίου και επανήλθε μια σχετική ηρεμία, στο ανατολικο μέτωπο;

Η απάντηση δεν είναι δύσκολη.

Απλούστατα, οι ΗΠΑ, η Δύση και το ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία διάθεση να πολεμήσουν για την Ουκρανία, όπως αποδεικνύεται από το "άδοξο" τέλος της πρόσφατης κρίσης, ενώ η Ρωσία είναι αποφασισμένη να πολεμήσει και να διαλύσει το ουκρανικό κράτος, που από την ανυπαρξία, ίδρυσαν ο Β. Ι. Λένιν και οι μπολσεβίκοι, από την έναρξη της περιόδου της "σοβιετικής" εποχής, μέχρι το τέλος της, διογκώνοντας τον ουκρανισμό, ως ιδιαίτερο εθνικό μόρφωμα.

Πράγματι, οι αμερικανορωσικές παρασκηνιακές επαφές, με δεδομένη την ρωσική βούληση, για ανάληψη στρατιωτικής δράσης, κατά του Κιέβου, ανάγκασαν το σύνολο του δυτικού κόσμου να αποδεχθεί τις επί του εδάφους, πραγματικότητες, οι οποίες συνίσταται, στην διατήρηση του σημερινού status quo, το οποίο είναι πολύ απλό.

1) Η Ουκρανία αποτελεί έναν στρατηγικό, χώρο ζωτικών συμφερόντων, για την Ρωσία, η οποία έχει δικαίωμα veto και καθοριστικό και λόγο, για τα ουκρανικά πράγματα.

2) Η Ουκρανία δεν πρόκειται ποτέ να ενταχθεί, στην σφαίρα επιρροής της Δύσης. Δηλαδή, δεν πρόκειται να ενταχθεί, στο ΝΑΤΟ και στην "Ευρωπαϊκή Ένωση".

Αυτή την πικρή αλήθεια υποχρεώθηκε να αποδεχθεί η Διοίκηση Jo Biden, γεγονός που αποτελεί την πρώτη μεγάλη τακτική ήττα της. 

Αλλά αυτή η τακτική ήττα της κυβέρνησης Biden δεν είναι και συνολική στρατηγική ήττα της Δύσης. 

Είναι μια τακτική νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία, όμως, επειδή αποτελεί, για μία, ακόμη, φορά, μία μισοτελειωμένη δουλειά, αφήνει κακές εκκρεμότητες, για το μέλλον, όσο μακρινό και αν είναι αυτό, αφού, η Ουκρανία επανέρχεται, στο, προ της κρίσεως, καθεστώς, το οποίο πάσχει από έναν μακροχρόνιο παρακμιακό και συνάμα, φθίνοντα βοναπαρτισμό, που φθείρει την ουκρανική κοινωνία. 

Φυσικά, ο Βλαδίμηρος σφάλλει, μη τελειώνοντας την δουλειά, που έπρεπε και πρέπει να γίνει, στην Ουκρανία. 

Αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Άρθρο 16 Συντάγματος : Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται, χωρίς περιστροφές και “δια ροπάλου”, ενώ το άρθρο 28 του Συντάγματος, είναι άσχετο, με το θέμα. Μνήμες δικτατορίας του 1973, αστυνομοκρατία και συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει τεράστια μαλακία, καταργώντας, κάθε, έστω και τυπική, έννοια της εθνικής κυριαρχίας, γι’ αυτό και τα δικαστήρια - παρά τις μπουρδολογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου - οφείλουν να κρίνουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, όταν ψηφιστεί, ως αντισυνταγματικές.

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…