Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Ο Γιώργος Γιαννουλόπουλος, το πελατειακό κράτος, ως ... αιτία της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και η έκπτωση της ελληνικής πνευματικής ελίτ και ειδικότερα της "ανανεωτικής" αριστερής διανόησης.

"Παρακολουθώντας την επιχειρηματολογία του κ. Γιαννουλόπουλου, μπορεί να κάποιος να αντιληφθεί την έκταση της σύγχισης, στην οποία έχει βρεθεί το μέγιστο τμήμα της ελληνικής "πνευματικής" ελίτ και την, περίπου πλήρη έκπτωσή της, λόγω της παρούσας κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ως αποτέλεσμα της οιονεί προεπαναστατικής κρίσης, στην οποία την έριξε ο ΓΑΠ, με τους απίθανους χειρισμούς του από τον Οκτώβριο του 2009.


Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση βρίσκεται ένα τμήμα της ελληνικής αριστερής ελίτ, που εκφραζόταν από το ευρωκομμουνιστικό ρεύμα σκέψης - ή που πλησίασε σε αυτό - το οποίο βλέπει με τρόμο να αμφισβητούνται όλα όσα υπερασπίστηκε κατά τις προηγούμενες δεκαετίες και τα οποία θεώρησε θέσφατα και ως εκ τούτου δεδομένα.


Γι' αυτό και αυτό το τμήμα της ελληνικής αριστερής διανόησης - που ήταν αποκομμένο, πάντοτε, από την ελληνική κοινωνία και γι' αυτό έχασε, μία προς μία όλες τις πολιτικές μάχες που έδωσε - χάνοντας και τις βεβαιότητες, πάνω στις οποίες έχει στηριχθεί, οδηγήθηκε στον ακραίο συντηρητισμό και σε ένα μίγμα γεροντοκορισμού, που έρχεται να υπερασπίσει την ιδεολογικοπολιτική Βαλχάλα από την σκληρή επίθεση της πραγματικότητας, που εκφράζει η παρούσα δίδυμη πιστωτική και χρεωστική κρίση της χώρας.


Τι φταίει, λοιπόν, κατά τον κ. Γιαννουλόπουλο, για το γεγονός ότι έπεσε η διεθνής συναθροιστική ζήτηση και οδήγησε την Ελλάδα στην μεγάλη δημοσιονομική κρίση του 2009 και η οποία μετετράπη στις αρχές του 2010 σε πιστωτική κρίση και κρίση χρέους της χώρας; (Διότι αυτό είναι το παρόν πρώτο πρόβλημα της χώρας - όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα);


Το "πελατειακό κράτος" μας λέει ο κ. Γιαννουλόπουλος και οι γερασμένοι και συντηρητικοποιημένοι "ανανεωτές" του Φώτη Κουβέλη και του μέντορά τους - του ακούραστου διαλυτή των πάντων - Λεωνίδα Κύρκου!


Ο ισχυρισμός αυτός, μέσα στην τρέχουσα ζοφερή συγκυρία, δεν μπορεί να προξενήσει κάτι άλλο, παρά μόνον ένα μειδίαμα, ανακατεμένο με θλίψη, για τον βαθμό σύγχισης όλων τους και την ανικανότητά τους να αναλύσουν την τρέχουσα πραγματικότητα και τις προτεραιότητες, που αυτή θέτει.


Με λίγα λόγια, θα ήσαν για γέλια, αν δεν ήσαν για κλάμματα. Και γι' αυτό - αν συνεχίσουν έτσι - το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο..."
(Σχόλιό μου http://p-tk.blogspot.com/2010/07/blog-post_19.html?showComment=1279555894272#c1116948274625467625 της 19/7/2010, στο θέμα που άνοιξε ο Γιάννης Μιχαλόπουλος στο p-tk.blogspot.com, αναδημοσιεύοντας άρθρο του Γιώργου Γιαννουλόπουλου στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" της 17/7/2010, με τίτλο : "Το πελατειακό κράτος και η Αριστερά" http://p-tk.blogspot.com/2010/07/blog-post_19.html ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: