Η συνέχεια της εξιστόρησης παρανομιών, στον e-EΦKA : Η υπόθεση της χορήγησης παράνομων προσαυξημένων ποσών Κατωτάτων Ορίων συντάξεων, σε ανάπηρους συνταξιούχους του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ.





Χρήσιμο είναι τώρα, να ενημερώσω το αναγνωστικό κοινό ότι, στον e-ΕΦΚΑ και ιδιαίτερα, στην επικουρική του ασφάλιση και μάλιστα, συγκεκριμένα, στο πρώην επικουρικό του ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο, από 1 Ιανουαρίου 2017, εντάχθηκε, στο ΕΤΕΑΕΠ και κατόπιν, από 1 Μαρτίου 2020, όλη η επικουρική ασφάλιση του πρώην ΕΤΕΑΕΠ μεταφέρθηκε στον e-ΕΦΚΑ, πέραν των όσων έχω καταγγείλει, [δείτε το άρθρο μου, στις 29/7/2022, σε αυτό εδώ το μπλογκ, με τίτλο : Περίεργα πράγματα συμβαίνουν, στον e-ΕΦΚΑ. (7/2022 : Πρόχειρες σημειώσεις, από μια μαρτυρική μου κατάθεση, που δεν έχω υπογράψει, σε ΕΔΕ, για παράνομες συντάξεις, στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων. Μια μαρτυρική κατάθεση, που μένει εκκρεμής).] υπάρχει και άλλη μια καταγγελία μου, για την χορήγηση παράνομων προςαυξημένων κατωτάτων ορίων συντάξεων, ειδικά τις αναπηρικές συντάξεις του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, η τύχη της οποίας καταγγελίας αγνοείται.

Δείτε το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αναφοράς, που υπέβαλα, στις 1/2/2021, στον διοικητή του e-ΕΦΚΑ (τότε ηταν διοικητής ο Χρήστος Χάλαρης), στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και στον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και θα αντιληφθείτε, περί τίνος πρόκειται : 


“Χορήγηση παράνομων προσαυξημένων ποσών Κατωτάτων Ορίων συντάξεων, σε ανάπηρους συνταξιούχους του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, κατά παράβασιν της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβερνήσεως.

Αποστολέας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Παραλήπτης

dioikitis@efka.gov.grypourgos_erg@yeka.grdeputyminister-secr@minfin.gr

Ημερομηνία

2021-02-01 00:01


ΣΧΕΤ. : α) Το από 3/7/2017 Υπηρεσιακό Σημείωμά μου, στην κ. Γ. Τ., Διευθύντρια της ΣΤ' Διευθύνσεως Επικουρικής Ασφάλισης του τέως ΕΤΕΑΕΠ (η οποία τώρα είναι η Ε' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης  και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, με τα ίδια αντικείμενα εργασίας και με την ίδια Διευθύντρια). Στο συνημμένο, που επισυνάπτεται, στην παρούσα, περιλαμβάνονται και τα, τότε, προσηρτημένα, σε αυτό, έγγραφα.
             β) Ή από 14/12/2020 ηλεκτρονική αναφορά μου προς σας.



Σε συνέχεια της (β) σχετικής αναφοράς μου προς σας, για την χορήγηση παράνομων ποσών συντάξεων, σε συνταξιούχους του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, γεγονός, το οποίο αποτελεί, λόγω της διαφορετικής και ουσιαστικά, χαριστικής αντιμετωπίσεως ομοειδών συνταξιοδοτικών υποθέσεων γήρατος, πειθαρχικό και ποινικό παράπτωμα της κ. Γ. Τ., ως Διευθύντριας της ΣΤ' Διευθύνσεως Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, λόγω της παράνομης μείωσης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ και του e-ΕΦΚΑ, έρχομαι, δια της παρούσης, να καταγγείλω και ετέρα σειρά παράνομων, πειθαρχικώς και ποινικώς, πράξεων της, εν λόγω Διευθύντριας, όσον αφορά την περίπτωση της χορήγησης παράνομων ποσών Κατωτάτων Ορίων Συντάξεων, στις υποθέσεις των συνταξιούχων αναπηρίας.

Αυτή την τρανταχτή παρανομία, που έκαναν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ (η κ. Ν. και όποιοι άλλοι, για τους οποίους μπορεί να δώσει τα φώτα της η κ. Α. Σ., που υπηρετεί, ως Διευθύντρια, στην Γραμματεία του κ. Διοικητού και παλαιότερα υπηρετούσε, στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ) την ανακάλυψα εγώ, όταν, κατά την μεταφορά, από 1/1/2017, του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, στο ΕΤΕΑΕΠ, υπηρετούσα, ως Προϊστάμενος, στο νεοδημιουργηθέν Β' Τμήμα Συντάξεων της ΣΤ' Διευθύνσεως Επικουρικής Ασφαλίσεως του ΕΤΕΑΕΠ, το οποίο Τμήμα είχε, στην αρμοδιότητά του, τους συνταξιούχους των πρώην ΤΕΑΔ (Δικηγόροι), ΤΑΣ (Συμβολαιογράφοι) και πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ (Μηχανικοί).

Αυτό, που ανακάλυψα, ήταν ότι οι υπηρετούντες, στις συντάξεις του πρώην του επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, όταν αυτό ήταν ενσωματωμένο, στο ΕΤΑΑ, ακολουθούσαν, εν πλήρη συνειδήσει και με το έτσι θέλω, παρανόμως, μια γενικευμένη πρακτική και χορηγούσαν, στους συνταξιούχους αναπηρίας Κατώτερα Όρια Συντάξεων, προσαυξημένα, κατά 50% (!), με πρόσχημα την εφαρμογή του άρθρου 64 του .Ν. 2676/1999, το οποίο, όμως, όπως εξηγώ και στο (α) σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμά μου, που, εδώ, επισυνάπτω, αφορούσε μόνον την χορήγηση προσαυξημένων ποσών κατωτάτων ορίων συντάξεων, στους συνταξιούχους αναπηρίας, που λαμβάνουν κύρια σύνταξη και όχι, σε όσους συνταξιούχους αναπηρίας λαμβάνουν επικουρική σύνταξη.

Μετά το από 3/7/2017 Υπηρεσιακό Σημείωμά μου, η κ. Γ. Τ. συμφώνησε, με όσα ανέφερα και όταν ήλθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το θέμα του τι θα πράξουμε, με τα υπερβάλλοντα παράνομα ποσά συντάξεων, που, στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν λάβει οι συνταξιούχοι, μου είπε, ως εντολή, ότι, προς το παρόν, από εδώ και πέρα, θα δίνουμε, μόνο,, στις παρατάσεις των αναπηρικών συντάξεων, προσωρινώς, τα σωστά ποσά συντάξεων - πράγμα και το οποίο πράξαμε - και ότι, από την δική της την πλευρά, θα συζητούσε, με την Διοίκηση (ήτοι την Γενική Διευθύντρια κ. Ελευθερία Ζαχαράκη, τον, τότε, αρμόδιο Υποδιοικητή κ. Δημήτριο Κυριακόπουλο και τον, τότε, Διοικητή κ. Αθανάσιο Καποτά), για να δουν το τι θα γίνει, με την αναζήτηση των αναδρομικών ποσών των, παρανόμως, προσαυξημένων Κατωτάτων Ορίων συντάξεων, που, επίσης, παρανόμως, εισεπράχθησαν, από τους συνταξιούχους, με ευθύνη των αρμοδίων υπαλλήλων του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ. Μια αναζήτηση, η οποία έπρεπε να γίνει, από τους λαβόντες τα παράνομα ποσά συνταξιούχους, τους κληρονόμους τους, αλλά και από τους παρανομήσαντες υπαλλήλους, εφ' όσον υπήρχε δόλος (και όπως φαίνεται υπήρχε δόλος, αφού οι διατάξεις του νόμου είναι ξεκάθαρες). Και φυσικά, υποτίθεται ότι θα εκδίδετο κάποια Απόφαση από το Δ.Σ. του ΕΤΕΑΕΠ, ή το θέμα θα πήγαινε, στο εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να δώσει αυτό τις σχετικές οδηγίες.

Το τι έπραξε η κ. Τ. δεν το γνωρίζω. Δεν ξέρω,  αν, όντως, ενημέρωσε την ιεραρχία, επί του θέματος. Πιθανόν να το έπραξε. Το θέμα όμως είναι ότι, έως τον Οκτώβριο του 2018, που μετατέθηκα και απομακρύνθηκα,από το Β' Τμήμα Συντάξεων της, τότε, ΣΤ' Διευθύνσεως Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, ουδέν, επί του προκειμένου θέματος, επράχθη, ουδεμία Απόφαση του Δ.Σ. του ΕΤΕΑΕΠ εξεδόθη και καμμία παρέμβαση δεν έκανε το εποπτεύον Υπουργείο. Και φυσικά, συνεχιζόταν και προφανώς συνεχίζεται και τώρα, στην Ε' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, στην οποία η κ. Τ. είναι Διευθύντρια, η "προσωρινή" χορήγηση, στους ανάπηρους συνταξιούχους των κανονικών ποσών των συντάξεών τους, χωρίς να αναζητούνται τα παρανόμως εισπραχθέντα ποσά, που έχουν λάβει, κατά το παρελθόν, από της ενάρξεως της συνταξιοδοτήσεώς τους.

Το γεγονός αυτό, με κάνει να έχω σχηματίσει την γνώμη ότι η κ. Τ. δεν ενημέρωσε κανέναν και έκανε παρανόμως, του κεφαλιού της, ή ότι ενημέρωσε την ιεραρχία της, τότε, Διοικήσεως και εκείνοι, όλοι μαζύ, έλαβαν την απόφαση, ατύπως και φυσικά, παρανόμως, να χαρίσουν τα παράνομα ποσά, που έλαβαν οι συνταξιούχοι, λες και τα ποσά αυτά βγήκαν από την προσωπική περιουσία του καθενός, εξ όσων έλαβαν αυτή την άτυπη και παράνομη απόφαση

Αλλά τα λεφτά αυτά, όμως, δεν ήσαν δικά τους. Δεν ανήκουν, ούτε, στην κ. Τ., ούτε, στα μέλη της, τότε, Διοικήσεως του ΕΤΕΑΕΠ, που έλαβαν την απόφαση να χαρίσουν, στους συνταξιούχους, τα παρανόμως, εισπραχθέντα πόσα συντάξεων και να συγκαλυψουν την παρανομία, που διαπράχθηκε και τους υπαλλήλους του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, που παρανόμησαν. Ανήκουν, στον ασφαλιστικό φορέα και πρέπει να επιστραφούν, εν ανάγκη και από την περιουσία όσων έλαβαν την χαριστική και παράνομη αυτή απόφαση. Το ποίοι, πώς και γιατί την έλαβαν είναι ένα θέμα, το οποίο πρέπει να εξετασθεί, στα πλαίσια της ΕΔΕ, που πρέπει να διενεργηθεί. Αλλά και από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Εννοείται, βέβαια, ότι όλα αυτά είναι παράνομα και μειώνουν, επίσης, παρανόμως, την περιουσία του e-ΕΦΚΑ, την οποία η κ. Τ. -  αλλά και η κ. Α. Ν., που για ένα διάστημα, την διεδέχθη, στην ΣΤ' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, όπως και η κ. Α. Π. - υποτίθεται ότι όλες αυτές οι κυρίες θα έπρεπε να διαφυλάσσουν, ως κόρη οφθαλμού.

Επίσης, εννοείται ότι, πέραν του γεγονότος ότι βλάπτεται και η δημοσιονομική πολιτική της κυβερνήσεως, για την τήρηση της οποίας αρμόδιος είναι ο κ. Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών, ο οποίος πρέπει να αναλάβει δράση, αυτή η συμπεριφορά, που εδώ περιγράφεται, είναι παράνομη και πειθαρχικώς, αλλά και ποινικώς και ως εκ τούτου, οι αρμόδιοι κύριοι Υπουργοί και ο κ. Διοικητής έχουν την υποχρέωση να λάβουν τα μέτρα τους και να φορντίσουν, όχι μόνο, για την τιμωρία των υπευθύνων, αλλά και την αναζήτηση, από αυτούς, των απωλεσθέντων χρημάτων, τα οποία αποτελούν περιουσία του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, του τέως ΕΤΕΑΕΠ και του e-ΕΦΚΑ, που είναι ο διάδοχός τους.

Αυτά, επί του παρόντος, με τις έκνομες δραστηριότητες της κ. Γ. Τ. (υπάρχουν και άλλα, τα οποία θα εκτεθούν, εν καιρώ).

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ, για τις σύμφωνες, με την κείμενη πειθαρχική και ποινική νομοθεσία, δικές σας ενέργειες, τις οποίες παρακαλώ να μου γνωρίσετε.




 Με εκτίμηση

e – ΕΦΚΑ

Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης

Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος

Προϊστάμενος

Τμήμα Παροχών

Α’ Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής Αθηνών Δυτικού Τομέα, με έδρα το Αιγάλεω

Τηλ. : 210-5386902 και 6948746076

Περικλέους 28 και Ιωαννίνων 40, Αιγάλεω “



Η αλήθεια είναι ότι ο τότε διευθυντής του γραφείου του υπουργού εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, ο Παναγιώτης Δουφεξής, που τώρα είναι διοικητής του e-ΕΦΚΑ, στις 23 Φεβρουαρίου 2021, μου κοινοποίησε ένα έγγραφο, με το οποίο αυτή ηλεκτρονική αναφορά της 1 Φεβρουαρίου 2021 διαβιβάστηκε, στον Εσωτερικό Έλεγχο του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου η υπηρεσία αυτή να προβεί, στις ενέργειες, που πρέπει, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες της.

Δείτε, τώρα, το έγγραφο, που μου έστειλε ο, τότε, διευθυντης του γραφείου του υπουργού :

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

ΑΘΗΝΑ:  23/2/2021   

Αρ. Πρωτ.:  5076/619 

Σταδίου 29, ΤΚ 101 10

Τηλ.: 210-3368283, 210-3368206

E-maildiefyperg@yeka.gr

ΠΡΟΣ:  e-Ε.Φ.Κ.Α.

Δ/νση Εσωτερικού Ελέγχου & Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων

Λ. Κηφισίας 178

15231 Χαλάνδρι

 

ΚΟΙΝ.: 1. e-Ε.Φ.Κ.Α.

Γραφείο Διοικητή

Ακαδημίας 22

10671 Αθήνα

 

2. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

aanastasopoulos@efka.gov.gr



ΘΕΜΑ: Διαβίβαση καταγγελίας

 

Σας διαβιβάζουμε την από 1/2/2021 καταγγελία του κ. Αναστασόπουλου Αναστάσιου Προϊσταμένου του Τμήματος Παροχών στο Α’ Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής Αθηνών Δυτικού Τομέα, με έδρα το Αιγάλεω, αναφορικά με τη χορήγηση παράνομων προσαυξήσεων ποσών Κατώτατων Ορίων συντάξεων σε ανάπηρους συνταξιούχους του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, κατά παράβαση της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβερνήσεως και παρακαλούμε για την εξέταση των αναφερόμενων και τις δικές σας κατ’ αρμοδιότητα ενέργειες.

 

Συν.: 2 φ.

 

Ο Διευθυντής

 

 

Παναγιώτης Δουφεξής




Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, δεν έχει διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση, για την υπόθεση της χορήγησης των παράνομων κατωτάτων ορίων στο επικουρικό του ΤΣΜΕΔΕ. Δεν με έχει ενοχλήσει κανείς, ούτε μου έχει ζητηθεί να δώσω μαρτυρική κατάθεση, σε ένορκη διοικητική εξέταση. Δεν ξέρω, ούτε αν έχει γίνει εσωτερικός έλεγχος. Η υπόθεση αυτή έχει μπει, προφανώς, σε κάποιο συρτάρι.

Για τον λόγο αυτόν, στις 3 Αυγούστου 2022, επανήλθα, με καινούργια ηλεκτρονική αναφορά, με την οποία υπενθύμιζω, στον διευθυντή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στον ίδιο τον υπουργό και στον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, την υπόθεση αυτή και ζητώ να πληροφορηθώ το τι έχει γίνει, σχετικά με το ζήτημα της χορήγησης παράνομων κατωτάτων ορίων συντάξεων στις αναπηρικές συντάξεις του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ. 

Δείτε, παρακάτω, στην συνέχεια, το περιεχόμενο της από 3/8/2022, υπενθυμιστικής καταγγελίας μου :


“Re: Διαβίβαση καταγγελίας (Α.Π.: 5076/619 & 5578/721)

Αποστολέας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Παραλήπτης

diefyperg@yeka.grypourgos_erg@yeka.gr

Κοινοποίηση

dioikitis@efka.gov.gr

Ημερομηνία

2022-08-03 20:27

Μήνυμα 15 από 72 < >


Όπως προκύπτει, από το κάτωθι ηλεκτρονικό μήνυμα, που απέστειλε ο τότε διευθυντής του γραφείου του υπουργου Παναγιώτη Δουφεξή, στον Εσωτερικό Έλεγχο του e-ΕΦΚΑ, με το υπ’ αριθμ.5076/619/2021 έγγραφο σας, την καταγγελία μου, για τις παράνομες αναπηρικές συντάξεις, στο πρωην Επικουρικο του ΤΣΜΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι παράνομες συντάξεις του, εν λόγω, επικουρικού, στις περιπτώσεις εφαρμογής μη προβλεπόμενων, από τον νόμο, κατώτατων ορίων αναπηρικών επικουρικών συντάξεων, γεγονός το οποίο επισημάνθηκε, με την από 1/2/2021 αναφορά μου, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Έκτοτε, δεν γνωρίζω την τύχη αυτής της αναφοράς και της σκαστής παρανομίας, σε βάρος των οικονομικών του Ταμείου, εξ αιτίας και της αναβλητικότητας της τότε Διευθύντριας, στην ΣΤ’ Διεύθυνση Επικουρικής Ασφαλισης του ΕΤΕΑΕΠ Γ. Τ., αφού δεν εκλήθην να καταθέσω, στην έρευνα, που πρέπει (ή θα έπρεπε) να διεξαχθεί, από την αρμόδια διεύθυνση του Εσωτερικου Ελέγχου του e-ΕΦΚΑ, γεγονός το οποίο με προβληματίζει και με υποψιάζει.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ να διερευνήσετε αυτή την κακή και παράνομη υπόθεση και να πράξετε τα δέοντα και τα νόμιμα, εφόσον δεν έχουν, ήδη, πραχθεί και να με ενημερώσετε σχετικά.

 

 

Α. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ




Στις 2021-02-23 12:39, Διευθυντής Υπουργού Εργασίας έγραψε:

Σας διαβιβάζουμε συνημμένα τα με αρ. πρωτ. 5076/619 & 5578/721 έγγραφα, τα οποία αποστείλατε  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γραφείο του Υπουργού, προκειμένου να λάβετε γνώση.

 


Μέχρι τώρα, δεν έχω καμμία ενημέρωση, για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής. Δεν πειράζει. Θα περιμένω.

Και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, στην καταγγελία αυτή, η υπόθεση θα προωθηθεί, εκεί που πρέπει, για να γίνουν τα νόμιμα.

 


Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα (10/8/2022), έστειλα το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα, προκειμένου να ενημερωθεί η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία :



“Δημοσίευμα για χορήγηση παράνομων προσαυξημενων κατώτατων ορίων συντάξεων, σε συνταξιούχους αναπηρίας, στο επικουρικό του ΤΣΜΕΔΕ.
Αποστολέας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Παραλήπτης dioikitis@efka.gov.gr, ypourgos_erg@yeka.gr
Ημερομηνία Σήμερα 08:24
Μήνυμα 37 από 73 < >


Σε συνέχεια προηγούμενων καταγγελιών μου, σας στέλνω τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο του σημερινού δημοσιεύματος https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2022/08/e-efka.html , προκειμένου να ενημερωθείτε και για να πράξετε τα δέοντα και τα νόμιμα, εις βάρος των δραστών υπαλλήλων και μη.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ”



Από εδώ και πέρα, η ευθύνη είναι δική τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).