Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ό,τι θέλει, επειδή δεν έχει αντίπαλο. (Ο ανασχηματισμός έρχεται και ακολουθούν οι βουλευτικές εκλογές).









Με δεδομένη την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον γκρεμό και την πολιτική και προσωπική απαξίωση του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να κάνει - και φυσικά, κάνει - ότι θέλει, ακριβώς, επειδή στερείται αντιπάλου (και αντιπάλων).  Μπορεί αυτό να μην είναι αρεστό και να στενοχωρεί πολλούς, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, η άρνηση της οποίας, πέρα από αχρείαστη, είναι και άχρηστη, αφού, απλώς, αποτελεί έναν πολιτικό στρουθοκαμηλισμό, ο οποίος, φυσικά, οδηγεί, σε, άκρως, εσφαλμένα συμπεράσματα.

Έτσι, ο πρωθυπουργός μπορεί, από τηλεοράσεως, να διαψεύδει τις πληροφορίες, που, προφανώς, ο ίδιος διακίνησε, για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και στην συνέχεια, από την Ιερουσαλήμ, να τον προαναγγέλει και μετά, στην Αθήνα να τον αναβάλει, αφού διαπιστώνει και γνωρίζει, πολύ καλά, ότι αυτές οι διαδοχικές κινήσεις του δεν πρόκειται να τον βλάψουν, αφού ουδείς μπορεί, με πειστικό τρόπο, να του αντιπαρατεθεί, ενώ, από την άλλη πλευρά, δεν απασχολούν την κοινωνία, αφού αφορούν και περιορίζονται στο πεδίο του στενού εσωκομματικού παιγνίου και των προσωπικών επιθυμιών και ανταγωνισμών των πολιτικών στελεχών της κομματικής νομενκλατούρας της Νέας Δημοκρατίας

Δική του είναι η κυβέρνηση και ως εκ τούτου, ο συγκεντρωτικός, ως προς τον τρόπο άσκησης της και της διαχείρισης της εξουσίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να την μεταχειρίζεται, κατά τις προσωπικές του βουλήσεις, οργανώνοντάς, σχεδιάζοντας, μέχρι τις πιο μικρές λεπτομέρειές τους και φυσικά, ελέγχοντας όλες τις δραστηριότητες των μελών του υπουργικού του συμβουλίου, τα οποία, όπως και τα άλλα κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη, απλώς, αναμένουν την ανακοίνωση, από τον πρωθυπουργό, να τελειώσει το κωδικοποιημένο γράψιμο και σβήσιμο των σχετικών εγγραφών, στο μπλοκάκι, που τηρεί και το οποίο (συμβολικά και φυσικά, όχι πραγματικά) αναπαρίσταται, στην photo, με την οποία αρχίζει το παρόν δημοσίευμα. Μόνο, που αυτός, σαδιστικώ τω τρόπω και ακριβώς, επειδή στερείται οποιουδήποτε πολιτικού - εξωκομματικού ή εσωκομματικού - αντιπάλου, έχει την πλήρη άνεση να γλεντάει την όλη κατάσταση, όπως και όσους ράβουν υπουργικά κοστούμια, ή όσους αγωνιούν για τις υπουργικές θέσεις, που κατέχουν, από τις επόμενες ημέρες των βουλευτικών εκλογών της 7/7/2019.

Το ποιούς υπουργούς ο πρωθυπουργός θα μεταθέσει, ποιούς θα απομακρύνει και ποιούς θα εισαγάγει, στο νέο κυβερνητικό σχήμα, είναι, παντελώς, αδιάφορο, αφού αυτοί, απλώς, εκφράζουν και θα εκφράσουν τις προσωπικές του βουλήσεις, έως και την παραμικρή λεπτομέρεια. Προφανώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι, καθόλου, ανόητος και σαφώς, έχει καταλάβει ότι η κυβέρνησή του, παρά την πολύ αποδοτική επικοινωνιακή/προπαγανδιστική καταιγίδα, που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία, για το πόσο καλό είναι το κυβερνητικό έργο, έχει διαπράξει και σφάλματα, αλλά έχει πράξει και λιγότερα, από όσα θα μπορούσε να πράξει, μέσα ατην χρονική περίοδο του, σχεδόν, ενός έτους, που ασκεί την εξουσία και ως εκ τούτου, θέλει να προβεί, σε αυτό, που ο ίδιος αποκαλεί, ως "διορθωτικές κινήσεις". (Το εάν αυτές θα είναι, εν τοις πράγμασι, διορθωτικές, ή όχι, είναι ένα άλλο ζήτημα, το οποίο θα φανεί και θα κριθεί, στην πράξη).






Όμως, δεν είναι, μόνο, το "ανακάτεμα της τράπουλας", αυτό, που επιδιώκει ο πρωθυπουργός. Αυτό είναι, μάλιστα το λιγότερο σημαντικό ζήτημα, που τον απασχολεί και εάν ήταν μόνο του, θα μπορούσε και να αποφύγει να το πραγματοποιήσει αυτή την δεδομένη στιγμή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποβλέπει, σε ένα επικοινωνιακό, αλλά και πραγματικό νέο κυβερνητικό ξεκίνημα, το οποίο, θα τον οδηγήσει, σε λίγους μήνες, στην προκήρυξη βουλευτικών εκλογών, πριν ξεσπάσει, σε όλη της την, άκρως, δυσάρεστη έκταση, η βαρύτατη οικονομική κρίση, η οποία, επιπροσθέτως, έχει, ήδη, πλήξει την ελληνική κοινωνία, εξ αιτίας της (ουδόλως σημαντικής, στην πραγματικότητα) υγειονομικής κρίσης, με τον COVID-2019, που έπληξε εφέτος την άνοιξη, την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Αυτή είναι η πρόθεση του πρωθυπουργού. (Εάν δεν προχωρήσει, στην έμπρακτη ολοκλήρωσή της, θα έχει διαπράξει ένα μεγάλο πολιτικό σφάλμα, το οποίο είναι πιθανόν να το βρει μπροστά του, διότι, κάποια στιγμή, η ίδια η εξέλιξη της οικονομικής κρίσης είναι πιθανόν να του γεννήσει έναν απρόσμενο αντίπαλο).

Ως εκ τούτου, ο επικείμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός πρόκειται να είναι ένας εκλογικός ανασχηματισμός. Δεν απομακρύνει την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, όπως ελπίζουν, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αλλά και στα λοιπά κοινοβουλευτικά κόμματα. 

Αντίθετα, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, που έρχεται, αποτελεί, κατά πάσα πιθανότητα, ένα προοίμιο των επερχόμενων εκλογών, τις οποίες τις φέρνει πολύ κοντά.

Και από εκεί και πέρα, ο σώζων εαυτόν (εάν δύναται να το πράξει), σωθείτω...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Άρθρο 16 Συντάγματος : Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται, χωρίς περιστροφές και “δια ροπάλου”, ενώ το άρθρο 28 του Συντάγματος, είναι άσχετο, με το θέμα. Μνήμες δικτατορίας του 1973, αστυνομοκρατία και συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει τεράστια μαλακία, καταργώντας, κάθε, έστω και τυπική, έννοια της εθνικής κυριαρχίας, γι’ αυτό και τα δικαστήρια - παρά τις μπουρδολογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου - οφείλουν να κρίνουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, όταν ψηφιστεί, ως αντισυνταγματικές.

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…