Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

"Σταλινικό γεράκι" ο Θωμάς Γεράκης; Μια καταγγελία, που περιμένει μια οφειλόμενη απάντηση. (Οι εφιάλτες ενός φιλομνημονιακού δημοσκόπου).18/2/2012 : Ο Θωμάς Γεράκης αφηγείται την εμπειρία του από την Πολωνία του Βόϊτσεχ Γιαρουζέλσκυ την εποχή της άγριας καταστολής της εξέγερσης της πολωνικής εργατικής τάξης, που με επικεφαλής την "Αλληλεγγύη", αντιστάθηκε, με σθένος στον ξενοκίνητο σταλινικό ολοκληρωτισμό. Ο αφηγητής προσπαθεί να συνδέσει την πολιτική και κοινωνική αποσύνθεση του κομμουνιστικού καθεστώτος, με μια αυριανή χρεωκοπία (είναι τόσο προπαγανδιστικός ο λόγος του, που, φυσικά, αρνείται να πει το πασίδηλο : Ότι δηλαδή η Ελλάδα έχει, ουσιαστικά, ήδη, χρεωκοπήσει, κάτι που, τώρα, επισημοποιούν οι διεθνείς Οίκοι Αξιολόγησης, ως αποτέλεσμα του υπογραφέντος νέου Μνημονίου) της Ελλάδας και δι' αυτού του τρόπου, να υπερασπιστεί (μαζί με αυτούς που τον φιλοξενούν στην εμμετική εκπομπή των Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη) το ξενόδουλο καθεστώς του Μνημονίου, που έχει επιβληθεί στον ελληνικό πληθυσμό.

Όμως, η δακρύβρεκτη αφήγηση του Θωμά Γεράκη δεν έμεινε αναπάντητη. Κάποιος συμφοιτητής του εκείνης της σκοτεινής και αιματηρής εποχής, απάντησε στους ισχυρισμούς του Θωμά Γεράκη, αποκαλύπτοντας ένα, πραγματικά, εφιαλτικό, ένα σκοτεινό παρελθόν του γνωστού δημοσκόπου, το οποίο έκρυβε "μυστικά και ντοκουμέντα".

Ας δούμε την σκληρή απάντηση (που δημοσιεύτηκε στο απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" της 25/2/2012) του κ. Τάσου Παυλόπουλου, στα λεγόμενα και στους ισχυρισμούς του Θωμά Γεράκη, ο οποίος - αν όσα καταγγέλει και καταμαρτυρεί ο κ. Τάσος Παυλόπουλος ισχύουν, έστω και στο ελάχιστο - αποδεικνύεται ότι ήταν, εκείνη την εποχή, ένα σκληρό σταλινικό γεράκι :Μετά αυτή την, απίστευτα, εφιαλτική καταγγελία, εις βάρος του Θωμά Γεράκη, ο γνωστός δημοσκόπος δεν μπορεί να σιωπά. Η σιωπή, στην περίπτωσή του, είναι ουσιαστική αποδοχή των όσων του καταμαρτυρούνται. 

Στην ανάγκη αυτή αναφέρθηκα, με σχόλιό μου, στο θέμα : "Οι εφιάλτες ενός δημοσκόπου" http://www.alterthess.gr/content/oi-efialtes-enos-dimoskopoy , στο οποίο αναδημοσιεύτηκε η απάντηση του κ. Τάσου Παυλόπουλου. Αυτή η σχολιαστική μου παρέμβαση έχει ως ακολούθως :


"Στον βαθμό που αληθεύουν οι καταγγελίες του κ. Τάσου Παυλόπουλου, έστω και στο ελάχιστο, ο κ. Γεράκης πρέπει να εξαφανισθεί από προσώπου γης - εάν του έχει μείνει, έστω και λίγο φιλότιμο!Ο κ. Θωμάς Γεράκης καταγγέλεται, λοιπόν, ως σταλινικός lacee, ως καταδότης του αιματηρού καθεστώτος του στρατηγού Βόϊτσεχ Γιαρουζέλσκυ και του αλήστου μνήμης Π.Ε.Ε.Κ, του "Πολωνικού" Ενιαίου "Εργατικού" Κόμματος. Οι κατηγορίες αυτές είναι βαρύτατες και προσωπικά ατιμωτικές. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.


Μπορεί το σταλινικό παρελθόν του σημερινού μνημονιόφρονα και καθεστωτικού δημοσκόπου, που βρυκολάκιασε, ξαφνικά, μαζύ με τις κατασκευασμένες - εν μέρει - μνήμες του από το εφιαλτικά χαφιεδίστικο καθεστώς της πολωνικής στρατιωτικής κομμουνιστικής δικτατορίας, οι οποίες επιστρατεύθηκαν από τον ίδιο και από εκείνους που τον κάλεσαν στην εκπομπή τους (περί των απαράδεκτων κ.κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη ο λόγος), προκειμένου να συμβάλουν όλοι μαζί στην εκστρατεία του νεοκατοχικού μνημονιακού καθεστώτος, για την κατατρομοκράτηση του ελληνικού πληθυσμού, να μην έχει σχέση με τα παρόντα δεινά της χώρας μας.


Αλλά αυτή η επιστράτευση των, μερικώς, κατασκευασμένων μνημών του κ. Γεράκη (αναφέρομαι στην μνημονευόμενη από τον ίδιο "καταφυγή" του - αν και "ορθόδοξος χριστιανός" - στις καθολικές εκκλησίες της Πολωνίας, για την "εύρεση τροφής", ενώ, όπως λέει ο κ. Παυλόπουλος, δεν ήταν ούτε χριστιανός, αλλά ούτε και πεινασμένος, αφού ήταν άθεος κομμουνιστής και σιτιζόμενος από το πολωνικό κράτος), ανασκάλευσε μνήμες και έδωσε αυτές τις εφιαλτικού περιεχομένου καταγγελτικές απαντήσεις, για την δράση και την ποιότητα του καταγγελομένου ανδρός.


Κατόπιν αυτών, όσο και αν ο καταγγέλων (ως παθών από την δράση του κ. Γεράκη) δηλώνει ότι δεν του κρατάει κακία και όσο και αν του στρώνει το τραπέζι, για να φάει μαζί με τον ακατάσχετα βουλιμικό (κάποιος άλλος - λιγότερο ευγενής - θα τον αποκαλούσε μπουχέσα) Βενιζέλο, ο κ. Γεράκης οφείλει να απαντήσει, άμεσα.


Αλλιώς να πάει να κρεμαστεί (μιμούμενος τον Ιούδα)...


Εν αναμονή της όποιας απάντησης, σε αυτές τις απίστευτα εφιαλτικές καταγγελίες".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ο τύπος αυτός φέρεται τόσο αντιδεοντολογικά υπέρ της μνημονιακής απόψεως, φανταστείτε πόσο "αδιάβλητες" είναι οι δημοσκοπήσεις της εταιρείας του...

Σταλινική ξεκούμπωτη ρόμπα, τεμπέλαρε έρχεται η ώρα που θα δουλέψεις πραγματικά...

TassosAnastassopoulos είπε...

Για όλα όσα, ανακριβώς, λέει και για όσα, κυρίως, δεν λέει ο Θωμάς Γεράκης (αλλά και για την, καθαρά προπαγανδιστικής φύσεως, ανιστόρητη σύγκριση της ουσιαστικής κατάρρευσης του ξενοκίνητου σταλινικού καθεστώτος του στρατηγού Βόϋτσεχ Γιαρουζέλσκυ, με μια πιθανή στάση πληρωμών της χώρας μας έναντι των δανειστών της) καλόν είναι να διαβαστεί το κείμενο που δημοσίευσα παραπάνω και να διαδοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Για μένα, που εκείνη την εποχή (1980) του στρατιωτικού πραξικοπήματος του ΠΕΕΚ, εις βάρος της εξεγερμένης εργατικής τάξης της Πολωνίας (το οποίο πραξικόπημα καθοδηγήθηκε από την Μόσχα του θνήσκοντος μπρεζνιεφισμού), έζησα την σταλινική βία της Π.Σ.Κ. και της επιστρατευθείσας, από τους Έλληνες σταλινικούς, Ε.Σ.Α.Κ., μέσα από την απεγνωσμένη προσπάθειά τους να επιβάλουν την καθεστωτική εκδοχή του "υπαρκτού σοσιαλισμού", για την εργατική εξέγερση στην Πολωνία, η καταγγελόμενη, ως καταδοτική συμπεριφορά του κ. Γεράκη, ουδόλως μου προξενεί εντύπωση.

Ο κ. Γεράκης συμπεριφέρθηκε (εφ' όσον οι εις βάρος του καταγγελίες ισχύουν, ως έχουν και στις οποίες οφείλει να απαντήσει, αφού είναι, σε προσωπικό επίπεδο, άκρως, ατιμωτικές), ως γνήσιο σταλινικό γεράκι. Έτσι έπρατταν τότε οι "ηρακλείς" του κόμματος και της ιδεολογίας (πολύ περισσότερο όταν είχαν και προσωπικά συμφέροντα να υπηρετήσουν).

Πληροφορίες λένε ότι ο κύριος αυτός (και αν αυτές οι πληροφορίες αυτές είναι ψευδείς, με χαρά, περιμένω να δω την διάψευσή τους), τότε, ήταν γραμματέας του Κ.Κ.Ε. στη Πολωνία και διέγραφε και έστελνε στο πυρ το εξώτερον, όλους όσους, κάποια στιγμή, βρίσκονταν έξω από την κομματική γραμμή.

Και δεν τίθενται μόνον αυτά τα ερωτήματα.

Τίθενται και πολλά άλλα
, (δείτε τα στο : http://www.alterthess.gr/content/oi-efialtes-enos-dimoskopoy#comment-169 ), τα οποία, καλόν είναι, να τα απαντήσει, γιατί, αν ισχύουν, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει να κρεμαστεί...

(Και η γνώση ολίγης Ιστορίας δεν βλάπτει. Είναι πάντοτε χρήσιμη. Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά για να μην βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι ανόμοια και άσχετα μεταξύ τους πράγματα).

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΧΩΝΤΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ( ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ) .ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΣΕ ΝΟΝ ΘΩΜΑ ΓΕΡΑΚΗ ΗΣΥΧΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΞΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ . ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΛΙΓΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΧΑΡΙ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΩΡΑ , ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ .

TassosAnastassopoulos είπε...

Αγαπητέ φίλε, πρέπει να γίνεις περισσότερο διαφωτιστικός, σε όσα γράφεις για τον κ. Παυλόπουλο.

Και αν υπάρχουν άπλυτα στην φόρα, για οποιονδήποτε - είτε τον κ. Γεράκη, είτε τον κ. Παυλοπουλο - καλόν είναι να βγούν.

Ως εκ τούτου, ό,τι γνωρίζεις και θεωρείς ότι είναι άξιο καταγγελίας είναι καλοδεχούμενο και μπορείς να το δημοσιεύσεις εδώ, ή οπουδήποτε αλλού.


(Αν και - απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι - ως προς τα αναγραφέντα, για τον κ. Γεράκη, δεν λες κάτι άλλο, διαφορρετικό, από όσα έχουν, μέχρι τώρα γραφεί. Αν έχεις να πεις κάτι, επ' αυτού, το οποίο να υπερασπίζεται τον κ. Γεράκη, ή να διαψεύδει, όλα όσα - ή κάποια από όσα - γράφτηκαν είναι και αυτά καλοδεχούμενα και θα φιλοξενηθούν στον χώρο αυτόν).

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για εκείνη την εποχή, στην οποία, αυτοκλήτως και αυτοβούλως (και σε μεγάλο βαθμό, ανιστόρητα), αναφέρθηκε ο κ. Θωμάς Γεράκης...

TassosAnastassopoulos είπε...

Και μια απάντηση σε άλλο ανώνυμο σχόλιο, που δημοσιεύτηκε στο : http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com/2012/02/blog-post_8250.html?showComment=1330714819940#c3197714510493119383 :

"Για πες και άλλα, αγαπητέ ανώνυμε φίλε.

Δηλαδή, για εξήγησέ μας, τι συνέβη; Ποιό είναι αυτό το "κάτι άλλο";

Αφού, όπως λες, γνωρίζεις και τους δύο, τότε, προφανές είναι ότι ξέρεις και αυτό το "κάτι άλλο", που συνέβη στην Πολωνία εκείνη την εποχή της άγριας καταστολής του πολωνικού εργατικού κινήματος, από την, σταλινικής εμπνεύσεως, ξενοκίνητη junta του στρατηγού Βόϊτσεχ Γιαρουζέλσκι.

Για άνοιξε, λοιπόν, την καρδιά σου και πες τα όλα. Για φανέρωσέ μας αυτό το "κάτι άλλο", για το οποίο διερωτάσαι και το οποίο γνωρίζεις.

Είμαστε όλο αυτιά...

Που ξέρεις, άλλωστε! Πολλές συνειδήσεις μπορεί να ξελαφρώσουν, από τέτοιου είδους μυστικά, που, τόσον καιρό, μένουν κρυμμένα, σαν τους σκελετούς στα ντουλάπια...

Μίλα, λοιπόν! Βγάλε όλο αυτό το ασήκωτο βάρος, που φαίνεται ότι κρύβεις μέσα σου. Είναι σίγουρο ότι, τουλάχιστον, η συνείδησή σου θα ξεφορτωθεί όλο αυτό το φορτίο, που κουβαλάει..."

TassosAnastassopoulos είπε...

Είδα αυτές τις ημέρες ότι το βίντεο, με την συνέντευξη του Θωμά Γεράκη, έχει κατέβει από εκείνον που το ανάρτησε, στο Youtube.

Δεν πειράζει. Οι αναγνώστες μπορούν να αρκεστούν, στο κείμενο του δημοσιεύματος, το οποίο δεν αδικεί τον γνωστό δημοσκόπο και είναι αρκετά περιγραφικό, όσον αφορά τις διαδρομές των ισχυρισμών του.

Περιττό να αναφέρω ότι, αν βρω, κάπου,το βίντεο αυτό, θα το αναρτήσω.