Ρωσία - Λευκορωσία - Ουκρανία : Προς ανασυγκρότηση του ευρύτερου ρωσικού κόσμου και χώρου;



Η ένωση Ρωσίας - Λευκορωσίας και η ενσωμάτωση τμημάτων της ουκρανικής  επικράτειας δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί, ως αιφνιδιασμός. Υπάρχει στον ρωσικό σχεδιασμό, εδώ και πολύ καιρό και τώρα, έρχεται η ώρα να υλοποιηθεί, παρά και εναντίον των υπολογισμών των ΗΠΑ και της Δύσης, που είναι φανερό, πλέον, ότι παραπαίουν.

Άλλωστε, είναι γνωστή η αιτία, για την οποία δημιουργήθηκαν, από τους μπολσεβίκους, αυτά τα δύο κράτη, την εποχή της "Σοβιετικής Ένωσης". Όπως, με απόλυτο κυνισμό, είπε ο Ιωσήφ Στάλιν, στον Μίλοβαν Τζίλας, η Ουκρανία και η Λευκορωσία επινοήθηκαν, ως κράτη, προκειμένου να σταθεί δυνατό το να αποδυναμωθεί το μεγαλορωσικό έθνος και η επιρροή του, στην "Ε.Σ.Σ.Δ.".

Αυτήν την κατασκευή, για την οποία η Ρόζα Λούξεμπουργκ είχε, ήδη, από το 1918, είχε επικρίνει τον Β. Ι. Λένιν και τους μπολσεβίκους, είναι που επιχειρεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν να ανατρέψει. Και μπορώ να ισχυρισθώ ότι άργησε να ξεκινήσει την υλοποίηση αυτής της ανατροπής. Άργησε πολύ.

Αλλά τίποτε δεν μπορεί να αποτρέψει την Μόσχα, από το να προχωρήσει τώρα, στην μεταμπολσεβικική ανασυγκρότηση του ευρύτερου ρωσικού κόσμου και χώρου.

Θα το πράξει;

Θα το δούμε... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…