2001 - 2021 : Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ αποχωρούν, τρέχοντας, ηττημένοι, από το Αφγανιστάν, την ίδια ώρα, που καμώνονται ότι θα υπερασπιστούν την Ουκρανία. (Ιστορίες για γέλια και για κλάματα)...













Και όμως, οι Ταλιμπάν νίκησαν... 



Ότι η ηγεσία των ΗΠΑ αποτελείται, από παραζαλισμένα κοτόπουλα και το ΝΑΤΟ είναι ανύπαρκτο, σαν πραγματική στρατιωτική δύναμη, το έχουμε γράψει πολλές φορές και η τωρινή, άρον - άρον, διακήρυξη του Jo Biden ότι τα αμερικανικά στρατεύματα, όπως και αυτά του ΝΑΤΟ, θα αρχίσουν να φεύγουν, πριν από την 1η Μαΐου και χωρίς προϋποθέσεις, από το Αφγανιστάν, έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Θα φύγουν, λέει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, χωρίς προϋποθέσεις, διότι το να τεθούν προϋποθέσεις, για την απόσυρση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, είναι ένας τρόπος για να μην φύγουν, ποτέ.

Με λίγα λόγια οι Αμερικανονατοϊκοί την κοπανούν από το Αφγανιστάν ηττημένοι και εξευτελισμένοι, αφήνοντας, πίσω τους ερείπια, εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, μετά από έναν 20ετή πόλεμο, όπου σπαταλήθηκαν, πάνω από 10 τρισ. $, οδηγώντας στο, περίπου, άτακτο φευγιό των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και στην περιφανή νίκη των Ταλιμπάν, εναντίον των οποίων έγινε ο πόλεμος αυτός.

Αυτό που θα ακολουθήσει θα μοιάζει πολύ, με όσα συνέβησαν στην Σαϊγκόν, τον Απρίλιο του 1975. Οι Αμερικανοί και οι νατοϊκοί θα φύγουν, όπως - όπως και θα αφήσουν τους ντόπιους συνεργάτες τους, στην κακή τους τύχη, την οποία τους ετοιμάζουν οι Ταλιμπάν, αφήνοντας στην άκρη, τις όποιες δεσμεύσεις είχαν αναλάβει, έναντι αυτών.

Κάπως έτσι και με αυτή την συμπεριφορά, το τσούρμο, που διοικεί την Ουάσινγκτων και την Δύση, στο σύνολό της, προσπαθεί να πείσει ότι θα υπερασπιστεί την Ουκρανία, αν και όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφασίσει να την διαμελίσει.

Πραγματικά, ο Jo Biden και το συνάφι του ειναι, για γέλια και για κλάματα. Και θα ακολουθήσουν σκηνές απείρου κάλλους, εάν η Μόσχα πράξει αυτό, που έπρεπε να πράξει και το οποιο δεν έπραξε, στην Ουκρανία, το 2014.

Ίδωμεν...


Σχόλια

Ο χρήστης ΝF είπε…
Aγαπητε, το Reuters μεταδίδει οτι οι Ταλιμπαν μπαινουν στην Καμπουλ!

Στην αμερικανικη Πρεσβεια καινε εγγραφα, εκκενώνουν το κτήριο, και απομακρυνουν τους διπλωματες απο την ταράτσα με ελικοπτερα!
Σκηνες Σαϊγκόν 1975, πανομοιοτυπη κατασταση, οπως ακριβως προβλεψατε!

Μονο με συντεταγμενη αποχωρηση δε μοιαζει ολο αυτο.

Ρόμπα εγιναν οι "στρατηγικοι συμμαχοι" !!!
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Απολύτως, αναμενόμενο.

Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μια σοβαρή στρατιωτική απειλή, για οποιονδήποτε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…