Donald Trump : Θα τον ξαναβρούν μπροστά τους, μετά από την απαλλαγή του από τις κατηγορίες; Πολύ πιθανόν.




Τελικά, θέλοντας και μη, ο Donald Trump κατάφερε να σύρει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, στις προσωπικές του επιλογές, αφού 43 από τους 50 γερουσιαστές του κόμματος ψήφισαν κατά της καθαίρεσής του, από την θέση του προέδρου των ΗΠΑ (ενώ, εδώ και σχεδόν, έναν μήνα έχει παύσει να είναι πρόεδρος).

Βέβαια και οι 7 ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, που ψήφισαν, υπέρ της καθαίρεσής του, δεν μπορούν να αγνοηθούν, αλλά, παρά το γεγονός ότι εκφράζουν την θέληση της πολιτικής και της κομματικής ελίτ, δεν εκφράζουν, καθόλου, την μεγάλη πλειοψηφία της κομματικής βάσης και των ψηφοφόρων, που έχουν πεισθεί ότι ο Jo Biden νόθευσε και έκλεψε τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. 

Πολλοί λένε ότι η απαλλαγή του Donald Trump, από τις κατηγορίες, ήταν αναμενόμενη, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αυτός, που δημιούργησε τις συγκεκριμένες, τις παρούσες πολιτικές συνθήκες, ώστε η απαλλαγή του να καταστεί αναπόφευκτη.

Προφανώς, αυτή η επιτυχία του απελθόντος προέδρου είναι πολύ μεγάλη και φυσικά, του λύνει τα χέρια και του επιτρέπει να παραμείνει, στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, ως ένας ισχυρός και πάντοτε, απρόβλεπτος παράγοντας, παρά την απομόνωσή του, από την πολιτική και οικονομική ελίτ της Ουάσινγκτων, η οποία δεν θέλει ούτε να τον βλέπει. 

Ο Donald Trump βλέπει, πλέον, προς τις προεδρικές εκλογές του 2024, στις οποίες, με οποιονδήποτε τρόπο, θα είναι υποψήφιος, εάν, φυσικά, ζήσει, μέχρι τότε, αφού έχει τα χρονάκια του - είναι 75 χρονών και τότε θα είναι στα 79 του. 

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, ο διχαστικός Trump, είναι, παράλληλα και συσπειρωτικός, αφού διχάζοντας την κοινωνία καταφέρνει να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του. Ως εκ τούτου, έχει την ικανότητα να δημιουργήσει εκείνο το πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα, που θα τον κρατήσει, μέσα, στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, με ενδιάμεσο σταθμό τις εκλογές για το Κογκρέσου και τις Πολιτείες, που θα γίνουν το 2022, στις οποίες, προφανώς, θα υποστηρίξει συγκεκριμένους υποψήφιους, που θα συγκροτήσουν αυτό το ρεύμα, ενώ εγώ δεν αποκλείω να διεκδικήσει κάποια επίσημη θέση γερουσιαστή, ή βουλευτή, ή κυβερνήτη.

Θα τα καταφέρει; 

Αυτό είναι κάτι, για το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).