Ο Emmanuel Macron και η έναρξη της οδυνηρής πορείας του, προς τις πύλες της πολιτικής Κόλασης. (Η ταχύτατη κατάρρευση της ανύπαρκτης δημοφιλίας του Γάλλου προέδρου, ο "εκγερμανισμός" της γαλλικής κοινωνίας και ο αντιμεταρρυθμιστικός οικονομικός και κοινωνικός σχεδιασμός της γαλλικής γραφειοκρατικής καπιταλιστικής ολιγαρχίας).




Η δημοσκοπική και επικοινωνιακή παρακμή του Emmanuel Macron αποτελεί ένα πρώτο και καθόλου ασήμαντο δείγμα, για το ότι η αλυσίδα των γεγονότων, που συγκροτεί την μακρά και επίπονη πορεία του νεοεκλεγέντος Γάλλου προέδρου, προς την πολιτική κόλαση, που έχει ανοίξει τις πύλες της και τον περιμένει, φαίνεται ότι έχει, ήδη, αρχίσει.

Το τραίνο είναι, πλέον, πάνω στις ράγες και το απρόβλεπτο, ως προς τους χρόνους και τους σταθμούς, που πρόκειται να πραγματοποιήσει, ταξίδι ξεκίνησε και θα φθάσει στον τελικό του προορισμό. Το πολιτικό τέλος του εκλεκτού της ακροδεξιάς πτέρυγας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που, με επικεφαλής τον "Hollandreou", προτίμησε να διαλύσει το ιστορικό αυτό κόμμα, στηρίζοντας την εκλογή του Emmanuel Macron, δεν προβλέπεται να είναι, καθόλου, καλό.

Η, φαινομενικά, αφύσικη καταβαράθρωση της δημοφιλίας του Γάλλου προέδρου είναι μια πρώτη ένδειξη, μια απλή αρχή αυτού, που πρόκειται να ακολουθήσει και το οποίο δεν θα είναι, καθόλου, ευχάριστο, για τον ίδιο και για την γαλλική μπατιροτραπεζοκρατία, την επιχειρηματική τεχνοδομή και την ευρύτερη ελίτ της μεγάλης αυτής χώρας, που τον εξέλεξαν και τον στηρίζουν. Αυτή η ένδειξη, βέβαια, δεν είναι η κυριότερη, αλλά δεν είναι, καθόλου, αμελητέα.

Έτσι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του γαλλικού κράτους είδε την δημοτικότητα του να βρίσκεται, σε ελεύθερη πτώση και από την αποδοχή του ίδιου και των πεπραγμένων του, από το 64% των πολιτών της χώρας του, τον περασμένο Ιούνιο, κατακρημνίστηκε, στο 54%, τον Ιούλιο, για να καταβαραθρωθεί, εντελώς, πρόωρα, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, στο 40%, με καταγραμμένη την δυσαρέσκεια των πολιτών, από την κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου, στα πρωτοφανή επίπεδα του 57%.

Εννοείται, βέβαια, ότι αυτού του είδους οι επιδόσεις ουδέποτε, στο παρελθόν, έχουν καταγραφεί, για έναν νεοεκλεγμένο πρόεδρο, στην Γαλλία και οπουδήποτε αλλού. Αυτή η δραματική πολιτική εξέλιξη, μπορεί να αντιμετωπίζεται, από τα συστημικά μέσα εξουθενωτικής αποβλάκωσης, ως έκπληξη, αλλά, στην πραγματικότητα και με βάση τα δεδομένα, που έχουν καταγραφεί, εδώ και πολύ καιρό και τα οποία επιβεβαιώθηκαν, από την προεκλογική εκστρατεία της περιόδου Μαΐου - Ιουνίου 2017 και από τα εκλογικά αποτελέσματα, που προέκυψαν, όλα όσα συμβαίνουν, σήμερα και καταδεικνύουν την ραγδαία και φαινομενικά, πρόωρη αποδόμηση του "αυγουλά" Emmanuel Macron, δεν αποτελούν τίποτε άλλο, από την φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων του, κοινωνικά, αποσαρθρωμένου γαλλικού πολιτικού και κομματικού σκηνικού.

Με δεδομένη την κατάσταση, που επικρατεί, στην γαλλική κοινωνία, έτσι όπως αυτή έχει αποτυπωθεί, στις τελευταίες διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου του 2017, η έκφραση οποιασδήποτε έκπληξης, για την ραγδαία πτώση των αποκαλούμενων ποσοστών δημοφιλίας του Emmanuel Macron, αποτελεί εργαλείο της συστημικής προπαγάνδας, που ασκείται, με σκοπό τον έλεγχο του ευμετάβλητου θυμικού και της απρόβλεπτης συμπεριφοράς του πληθυσμού της μεγάλης αυτής χώρας.

Αλλά στην ζωή δεν είναι όλα μια απλή προπαγάνδα και αποτελέσματα της τρέχουσας επικοινωνιακής διαχείρισής της. Όμως, ακόμη και όταν η έκπληξη, για την ταχύτητα και την σφοδρότητα της πρώϊμης επικοινωνιακής κατάρρευσης του Γάλλου προέδρου, είναι αυθεντική, αποδεικνύει, παράλληλα, το μέγεθος της συστημικής ηλιθιοποίησης, που ενδημεί και επεκτείνεται, με ταχύ βηματισμό, στους κύκλους της γαλλικής "ευρωπαϊστικής" ελίτ, η οποία έχει καταστεί ένα θλιβερό και υποτακτικό παρακολούθημα του γερμανικού ηγεμονισμού, βαδίζοντας στα ίχνη των collaborateurs του κατοχικού καθεστώτος του Βισύ, επενδύοντας τις ελπίδες της, στον κωμικοτραγικό πρώην υπουργό Οικονομικών του, απίστευτα, οπερετικού "Hollandreou".

Αυτή η πραγματική πνευματική υποβάθμιση της γαλλικής ολιγαρχίας αποτελεί σαφέστατη ένδειξη του ξεπεσμού της και είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, για το μέλλον της, το οποίο είναι, δραματικά, περισσότερο σκοτεινό, από όσο η ίδια υποψιάζεται. Ο "εκγερμανισμός" της σκέψης και η γοργή γερμανοποίηση της γαλλικής ελίτ την έχουν οδηγήσει, στο να απολέσει την παροιμιώδη αυτογνωσία της και την επίγνωση της κατάστασης, που επικρατεί, στην κοινωνία την οποία διοικεί και καλείται να διαχειριστεί.

Και φυσικά, αυτή η απώλεια του "γνώθι σαυτόν", του συμπλέγματος των γαλλικών οικονομικών και πολιτικών ολιγαρχιών, έχει οδηγήσει το σύνολο αυτής της ηγέτιδας τάξης να αρνείται να δει την εξελισσόμενη, επεκτεινόμενη και επιδεινούμενη διαίρεση της γαλλικής κοινωνίας, η οποία, όσο περνάει ο καιρός καθίσταται ολοένα και περισσότερο βαθύτερη και ως εκ τούτου, μη αναστρέψιμη.

Αυτό σημαίνει ότι, προϊόντος του χρόνου και όσο η γαλλική ολιγαρχία δεν λαμβάνει πρωτοβουλία, για να αντιστρέψει αυτή την δυσμενή εξέλιξη της κατάστασης, που διαμορφώνεται, στους κόλπους της κοινωνίας, την οποία διοικεί, η παγίωση του μη αναστρέψιμου χαρακτήρα της διαίρεσης, που επικρατεί, εντός αυτής, θα καταστήσει την κατάσταση μη διαχειρίσιμη. Και φυσικά, αυτή η εξέλιξη θα είναι η αρχή των χειρότερων, που θα ακολουθήσουν.



8/9/2017 Ο Emmanuel Macron και η Brigitte μπορούν να κάνουν μια ευχάριστη βόλτα στην οδό Ερμού των Αθηνών, ανάμεσα στους άνδρες της φρουράς της ασφάλειά τους και περιστοιχιζόμενοι, από διάφορους Αθηναίους, οι οποίοι, μέσα στην αφέλειά τους, θεωρούν τον πρόεδρο του γαλλικού κράτους, ως ένα αντίβαρο, στην γερμανική δύναμη. Στην Γαλλία, όμως, οι πολλές διαδηλώσεις, που του ετοιμάζουν οι αντίπαλοί του και η εκφραζόμενη δυσανεξία της κοινωνίας, περιμένουν να τον υποδεχθούν...


Η πρώϊμη παρακμή του νεοεκλεγμένου προέδρου του γαλλικού κράτους, όπως καταγράφεται, μέσα από την ραγδαία πτώση της δημοφιλίας του Emmanuel Macron, ο οποίος - κακά τα ψέματα - ουδέποτε υπήρξε δημοφιλής, είναι ένα πρώτο και μικρό δείγμα των χείριστων, που πρόκειται να ακολουθήσουν, όταν η γαλλική κοινωνία θα αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα, στα οποία η γαλλική μπατιροτραπεζοκρατία και η λοιπή ελίτ της χώρας αυτής είναι διατεθειμένες και προτίθενται να την εμπλέξουν, με τις "μεταρρυθμιστικές" (και στην ουσία, αντιμεταρρυθμιστικές και βαθύτατα, αντιδραστικές) ντιρεκτίβες του κρυπτόμενου, αλλά και συνάμα, απολύτως, υπαρκτού Μνημονίου, που η κυβέρνηση των Emmanuel Macron και Édouard Philippe έχει κληθεί και σκοπεύει να εφαρμόσει.

Η εργασιακή αντιμεταρρύθμιση, ως μία πρώτη προσπάθεια, για την απότομη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, υπέρ της μεγάλης εργοδοσίας, της αύξησης των κερδών, εις βάρος της μισθωτής εργασίας και υπέρ της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής βιομηχανίας και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, είναι, μόνον, η αρχή των όσων δεινών αναμένουν την μεγάλη πλειοψηφία της γαλλικής κοινωνίας, η οποία προβλέπεται και σχεδιάζεται να απολέσει ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα σημερινά χαρακτηριστικά της.

Η γαλλική οικονομία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της γαλλικής "ευρωπαϊστικής" ελίτ, πρέπει να εκγερμανιστεί. Αυτό, στην πράξη σημαίνει ότι πρέπει να εντείνει, στο έπακρο, τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, ισοπεδώνοντας αυτό το τμήμα της εσωτερικής αγοράς, που εμποδίζει την πραγματοποίηση αυτής της διαδικασίας και αφαιρεί τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της γαλλικής παραγωγής, αφού η βιομηχανία της χώρας και εν γένει, η οικονομία, χάνουν, σταθερά, τις εξωτερικές αγορές τους και υποβαθμίζονται, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού και του παγκοσμιοποιημένου διεθνούς εμπορίου.

Αυτή η διαδικασία και ο συνολικός σχεδιασμός της γαλλικής ελίτ, όμως, απαιτούν την δραστική μείωση του εργατικού και εν γένει, του μισθωτικού κόστους, καθώς και μια ευρύτατη ανακατανομή, υπέρ της τεχνοδομής των μεγάλων εξαγωγικών γαλλικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και της γαλλικής μπατιροτραπεζοκρατίας, του εθνικού εισοδήματος, ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές τάξεις και επί μέρους ομάδες του γενικού πληθυσμού και της συναφούς ισχύος, που συνδέεται, άμεσα και άρρηκτα, με την κατανομή, την κατοχή, την διατήρηση και την επαύξηση του εισοδήματος.

Στον σκληρό πυρήνα του όλου σχεδιασμού δεν βρίσκεται, απλώς και μόνο, μια (μικρότερη, ή μεγαλύτερη) μείωση των εισοδημάτων των μισθωτών και μια μεταφορά του πλούτου, από τις διάφορες κατηγορίες του πληθυσμού, με μικρά, μεσαία και υψηλότερα εισοδήματα, προς την οικονομική ολιγαρχία (την τεχνοδομή των βιομηχανικών ομίλων και του χρηματοπιστωτικού συστήματος). Αν ήταν, μόνον, αυτό, θα μπορούσε, με μικρότερες, ή μεγαλύτερες ανακατατάξεις και αναταράξεις, να αντιμετωπισθεί. Αλλά, δεν πρόκειται, μόνο, περί αυτού. Ο σχεδιασμός, εκ των πραγμάτων, στοχεύει, πολύ πέραν αυτού.

Ο σχεδιασμός της γαλλικής ελίτ περιλαμβάνει την δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού χώρου ανέργων και υποαπασχολούμενων, με πενιχρά εισοδήματα, δηλαδή του εφεδρικού βιομηχανικού στρατού, για τον οποίο είχε μιλήσει ο Karl Marx, με καθαρή και σαφέστατη στόχευση, τον σκληρό ανταγωνισμό εργαζομένων, υποαπασχολούμενων και ανέργων, ο οποίος θα οδηγήσει, στην συντριβή του εργατικού και μισθωτικού κόστους και στην συντήρησή του, στα εκάστοτε, χαμηλά και ανταγωνιστικά επίπεδα, που είναι αναγκαία, για την υψηλή κερδοφορία της γαλλικής παραγωγής, εις το διηνεκές, δηλαδή, για την διαρκή μεταφορά του πλούτου, στις υψηλότατες εισοδηματικές κατηγορίες του πληθυσμού, στις οποίες, βεβαίως, συνοθούνται τα μέλη της γαλλικής ολιγαρχίας.

Και φυσικά, η δημιουργία ενός τέτοιου κοινωνικού χώρου ενός σύγχρονου υποπρολεταριάτου απαιτεί τεράστια αριθμητικά μεγέθη, προκειμένου, αυτός να καταστεί λειτουργικός και αποτελεσματικός, ως προς το έργο, που καλείται και πρέπει, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, να επιτελέσει.

Ως εκ τούτου και με δεδομένη την πολύπλοκη κοινωνική ισορροπία, ανάμεσα, στις διάφορες τάξεις, κατηγορίες και ομάδες πιέσεως του γαλλικού πληθυσμού και την ανελαστική διαστρωμάτωση, που έχει διαμορφωθεί, μέσα στους κόλπους της γαλλικής κοινωνίας, ως προϊόν κοινωνικών αγώνων, που εκκινούν, από την εποχή της επανάστασης του 1789, δηλαδή, εδώ και αιώνες, η αντιμεταρρυθμιστική ατζέντα της γαλλικής ολιγαρχίας επιβάλλει την δημιουργία καταστάσεων, που η σύγχρονη γαλλική κοινωνία, στην μεγάλη πλειοψηφία της, δεν μπορεί, καν, να υποψιασθεί.

Και αυτό που απαιτεί η επιτυχία του σχεδιασμού της γαλλικής ελίτ, δεν είναι άλλο, από την καταστροφή ευρέων στρωμάτων του πληθυσμού και την υποβάθμιση της ζωής και του status πολλών και ευάριθμων κοινωνικών ομάδων.

Όμως, η πραγματοποίηση αυτής της κοινωνικής καταστροφής δεν είναι εφικτή, εάν δεν συνδυασθεί, με μια δυναμική διαλυτική παρέμβαση, στις τάξεις των γαλλικών συνδικάτων και την απαραίτητη εργαλειοποίηση του συνδικαλισμού, ο οποίος, λόγω της κοινωνικής του απήχησης και του ενσωματωμένου, στις δράσεις του, δυναμισμού, θα πρέπει να τεθεί, στην υπηρεσία της απανταχού, εργοδοσίας και να ενταχθεί, πλήρως, στον σχεδιασμό της ολιγαρχίας, έτσι ακριβώς, όπως συμβαίνει, στην γειτονική Γερμανία της Χριστιανοδημοκρατίας της Angela Merkel και των Σοσιαλδημοκρατών του Martin Schulz και στην μακρινή Κίνα των Κομμουνιστών του Xi Jinping.

Αυτόν τον καταστροφικό κοινωνικό σχεδιασμό έρχεται να υπηρετήσει ο Emmanuel Macron και για την υλοποίηση αυτής της νεοσυντηρητικής αντιμεταρυθμιστικής μεταμόρφωσης της γαλλικής κοινωνίας, είναι που υποστηρίχθηκε, από την μεγάλη πλειοψηφία της γαλλικής "ευρωπαϊστικής" ελίτ, η οποία παραδειγματίζεται, από την γερμανική ελίτ, την οποία θαυμάζει, για την πειθαρχία, που έχει επιβάλει, στην κοινωνία, που διοικεί, μεγάλα τμήματα της οποίας, μάλιστα, διακρίνονται, από μια παροιμιώδη εθελοδουλεία, η οποία, προφανώς είναι ζηλευτή, από την γαλλική ολιγαρχία, όπως και από όλες τις άλλες γραφειοκρατικές καπιταλιστικές ολιγαρχικές ελίτ των ευρωπαϊκών κρατών - και όχι, μόνον, αυτών.

Αλλά η πρώϊμη και απόλυτα, φυσιολογική κατάρρευση της επικοινωνιακής εικόνας του νεοεκλεγμένου προέδρου του γαλλικού κράτους και η κατάδειξη της ανύπαρκτης δημοφιλίας του, οριοθετούν, ήδη, από τώρα, που είναι πολύ νωρίς και δείχνουν τα περιορισμένα περιθώρια, που τίθενται, από την ίδια την κοινωνία, η οποία, όπως φαίνεται, με ταχείς ρυθμούς, θα αντιληφθεί την πραγματική φορά των πραγμάτων, έτσι όπως αυτά θα εξελιχθούν, εάν υλοποιηθεί ο αντιδραστικός σχεδιασμός της γαλλικής γραφειοκρατικής καπιταλιστικής ελίτ.

Κάπως έτσι, με την έναρξη της συζήτησης, για τις αντιμεταρρυθμιστικές εργασιακές ανατροπές, άρχισε τον Ιούλιο και συνεχίστηκε, με αστραπιαίους ρυθμούς, τον Αύγουστο, η συναρπαστική αποδόμηση του Emmanuel Macron και της κυβέρνησής του. Αυτή η διαλυτική, για τον Γάλλο πρόεδρο, δημοσκοπική και επικοινωνιακή κατάσταση, δεν πρόκειται να ανακοπεί, αφού, ήδη, μέσα στον Σεπτέμβριο, η κοινοβουλευτική, αλλά και η εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση και το κυριότερο, η συνδικαλιστική και ακόμη περισσότερο, η κοινωνική αντίσταση, στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ετοιμάζουν ένα καυτό φθινόπωρο, στον Emmanuel Macron.

Και φυσικά, αυτή η κοινωνική αντίσταση, που δίνει, στην παράταξη της "France Insoumise" και στον Jean-Luc Mélenchon, την ευκαιρία να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την αναδιάταξη του καταρρεύσαντος παλαιού πολιτικού σκηνικού και να επιτύχουν την ανακατασκευή του, παρά τα επιφαινόμενα, που δημιουργήθηκαν, από τα αποτελέσματα των εκλογών της περιόδου Μαΐου - Ιουνίου 2017 και να οδηγήσουν, στην πλήρη κυριαρχία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, οι οποίες βρίσκονταν και επιδιώκεται, σταθερά, από την γαλλική ολιγαρχία, να παραμείνουν, στο περιθώριο.

Όσο δύσκολο και να φαίνεται αυτό το εγχείρημα, στην πραγματικότητα, είναι πολύ εύκολο, με δεδομένη την ανήσυχη και πραγματικά, δύσκολα διαχειρίσιμη και ανυπότακτη προδιάθεση και στάση της γαλλικής κοινωνίας, η οποία, από την ίδια την διαστρωμάτωσή της και με δεδομένα τα παγιωμένα συμφέροντα, που οι λεπτές κοινωνικές ισορροπίες έχουν δημιουργήσει, δεν θα υποκύψει, εύκολα, στους σχεδιασμούς της εντόπιας ολιγαρχικής ελίτ, τους οποίους, αντιθέτως, μπορεί, πολύ περισσότερο εύκολα, από ό,τι η τωρινή πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών νομίζει, να εκτροχιάσει και να ανατρέψει.

Η κατάρρευση του προχειροφτιαγμένου σκηνικού της, περίπου, απόλυτης πολιτικής κυριαρχίας του Emmanuel Macron, που κατασκεύασε, κακήν, κακώς, η γαλλική "ευρωπαϊστική" ελίτ, θα είναι αστραπιαία και ο βασιλιάς θα αποδειχθεί γυμνός. Δηλαδή, έτσι όπως, πραγματικά, είναι.

Βέβαια, η ίδια η συγκεντρωτική κατασκευή του πολιτεύματος και της θεσμικής διάρθρωσης του πολιτικού συστήματος και της διακυβέρνησης της χώρας, με τα έντονα βοναπαρτιστικά χαρακτηριστικά, που δίνουν εκτεταμένες υπερεξουσίες, στον πρόεδρο του γαλλικού κράτους, αποτελούν ανελαστικά στοιχεία, για την ομαλή υπερπήδηση των διάφορων ενδημικών κοινωνικών εκρήξεων, όταν καταγράφεται και μεταφέρεται, στα πεζοδρόμια, η πραγματική κοινωνική αναντιστοιχία, ανάμεσα στην διακυβέρνηση της χώρας και στις επιθυμίες της πλειοψηφίας της γαλλικής κοινωνίας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα αδιέξοδα μπορούν να ξεπεραστούν, είτε, με την διεύρυνση της κρατικής καταστολής, κάτι που είναι αδιανόητο, για την γαλλική κοινωνία, είτε με την προσφυγή σε δημοψηφισματικού χαρακτήρα διαδικασίες, είτε με την παραίτηση του προέδρου του κράτους, αφού όλα τα άλλα μέσα έχουν καταστεί αναποτελεσματικά.

Στην παρούσα φάση, όμως, δεν βρισκόμαστε στην εποχή της απρόβλεπτης και όλως, αιφνίδιας κρίσης του Μάη του 1968, την οποία ο πρόεδρος Charles André Joseph Marie de Gaulle μπόρεσε να ξεπεράσει, με μια διαδήλωση των οπαδών του, όταν καταλάγιασε η μη αναμενόμενη φοιτητική και εργατική εξέγερση (χάνοντας, όμως και οδηγούμενος, σε παραίτηση, ένα δημοψήφισμα, έναν χρόνο μετά). Το διακύβευμα της τωρινής εποχής είναι πολύ μεγαλύτερο, από όσα διακυβεύονταν, τότε και αφορά την ίδια την συγκρότηση της γαλλικής οικονομίας και της κοινωνίας της χώρας αυτής, με ορίζοντα το απρόβλεπτο μέλλον.

Αυτό, που θεωρώ, περίπου, βέβαιο είναι το ότι, εντός της γαλλικής κοινωνίας, οι δυνάμεις της κοινωνικής διαίρεσης, ακόμη και του κοινωνικού κατακερματισμού, έχουν τεθεί, σε λειτουργία και μπορούν, με δεδομένη την ανελαστικότητα, του οικονομικού και του κοινωνικού σχεδιασμού της γαλλικής γραφειοκρατικής ελίτ και του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, να οδηγήσουν, όπως έχω περιγράψει, στο πρόσφατο παρελθόν [δείτε τα δημοσιεύματά μου σε αυτό εδώ το μπλογκ : Πού πάει η Γαλλία; Η γερμανική ελίτ στηρίζει την γαλλική, αλλά... (Ο θλιβερός "Hollandreou" και το Parti Socialiste Français καταρρέουν, ενώπιον των κοινωνικών αντιδράσεων, εισπράττοντας αυτό που τους αξίζει) και Η Γαλλία μετά τις προεδρικές εκλογές : Από τον οπερετικό "Hollandreou", μέχρι τον Emmanuel Macron, ο δρόμος, προς τις χαοτικές εξελίξεις, μπορεί να μην είναι, ιδιαίτερα, εύκολος, αλλά, παράλληλα, δεν είναι δύσκολος, ούτε μακρύς και Γαλλικές βουλευτικές εκλογές 2017 - Αποχή vs Macron : It's not too close to call. (Το εκλογικό σώμα απέχει από την ψηφοφορία, αλλά θα καταβάλει το βαρύ κόστος της φαινομενικής παντοκρατορίας του ακραίου κέντρου και της γαλλικής "ευρωπαϊστικής" ολιγαρχίας)], σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Και όταν μιλάμε, για ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αναφερόμενοι, στις ιδιαιτερότητες και στην ιστορική υποδομή της γαλλικής κοινωνίας, κάνουμε λόγο, για την εμφάνιση κοινωνικών εξεγέρσεων, οι οποίες θα θυμίσουν τον γαλλικό Μάη του 1968, ή/και την Κομμούνα του Παρισιού - πολύ περισσότερο και λόγω του έντονου αντισυνδικαλιστικού προσανατολισμού και της συντριπτικής αναδιάταξης των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και των ταξικών και των ομαδοποιημένων συμφερόντων, εναντίον των οποίων στρέφεται ο σκληρός πυρήνας του αντιμεταρρυθμιστικού σχεδιασμού της γαλλικής ολιγαρχίας.

Ως εκ τούτου, οι αντιδράσεις της κρατικής διοίκησης, υπό τον Emmanuel Macron και της γαλλικής ολιγαρχίας, η οποία έχει αρχίσει, ήδη, να υποψιάζεται και να τρομοκρατείται, από την σφοδρότητα των κοινωνικών αναταράξεων, που θα ακολουθήσουν, είναι, απολύτως, απρόβλεπτες, αφού, για την ελίτ που στήριξε την εκλογή του, η εφαρμογή του σχεδιασμού των φιλικών, προς την υψηλή κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, "μεταρρυθμιστικών" σχεδίων είναι, απολύτως, απαραίτητη, για την παύση της κατρακύλας της γαλλικής οικονομίας και των μεγάλων βιομηχανικών ομίλων, στον διεθνή ανταγωνισμό, ο οποίος καθίσταται, ολοένα και περισσότερο σκληρός και δύσκολος.

Το τί πρόκειται να συμβεί, στην μεγάλη αυτή χώρα, είναι το ζητούμενο και φυσικά, είναι αυτό που θα παρακολουθήσουμε, στις ημέρες, τους μήνες και τα χρόνια, που θα ακολουθήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το μέλλον του "αυγουλά" Emmanuel Macron είναι σκοτεινό. Και υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να καταστεί, απολαυστικά, ζοφερό...




Σχόλια

Ο χρήστης NF είπε…
Ομορφη η μαμά του Μακρον αγαπητε.......

Περα απο την πλακα, δεν ειναι δυσκολο να μαντεψουμε τι εγινε πριν απο 23 χρονια. Λογικα η τυπισσα θα πρεπει να μυησε το νεαρο και αγουρο εφηβο Εμμανουέλ στα μυστικα του ερωτα, και θα πρεπει να ηταν η πιο συγκλονιστικη νυχτα της ζωης του, και να τον σημαδεψε για παντα. Εκτοτε δεν "ξεκολλησε" ποτε......

Αν καλοστεκει ετσι στα 64, φανταζεται κανεις πώς θα ηταν στα 41 της.

Στις ΗΠΑ παντως θσ την εκλειναν μεσα.......
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Ομολογουμένως, είναι αισθησιακή η Brigitte...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…