Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ! (Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ''ΗΡΩ'').


14/2/2009 : Το πανώ του Δήμου Πετρούπολης σχετικά με την κατεδάφιση.

Είχε, δεν είχε, ο Στέφανος Βλάχος (ο δήμαρχος της Πετρούπολης) κατάφερε να μας αιφνιδιάσει.

Κατεδάφισε τον Δήμο Πετρούπολης και μάλιστα με την άδεια της Πολεοδομίας!

Βέβαια, πρόκειται για αστείο, που έχει να κάνει με το παιχνίδι των λέξεων και της εικόνας, όπως φαίνεται και από την παραπάνω φωτογραφία.








28/2/2009 : Ο διευρυμένος χώρος του πάρκινγκ, μετά την πρόσφατη κατεδάφιση.



Στην πραγματικότητα, αυτό που έκανε η διοίκηση του Στέφανου Βλάχου είναι το να επεκτείνει τον χώρο του πάρκινγκ που, εν τοις πράγμασι, έγινε άτυπα και αυθαίρετα στον χώρο του ιστορικού κινηματογράφου ''ΗΡΩ'', ο οποίος κατεδαφίστηκε από τον Δήμο το καλοκαίρι του 2005 και πολυδιαφημίστηκε, τότε, ως χώρος της, (δήθεν) ήδη, γενόμενης κατά τα λόγια του δήμαρχου Στέφανου Βλάχου στον τηλεοπτικό σταθμό ''ALPHA'', όταν το μάζεμα των μπάζων της κατεδάφισης του ιστορικού σινεμά οδήγησε σε μια οπερεττική κατεδάφιση και του παρακείμενου περίπτερου, με αποτέλεσμα η όλη υπόθεση να λάβει κωμικοτραγικές διαστάσεις και να απασχολήσει το πανελλήνιο, μέσα από την δημοσιότητα που δόθηκε.


Ιούνιος 2005 : Το καταπλακωμένο από τα μπάζα του ιστορικού κινηματογράφου ''ΗΡΩ'' περίπτερο. Άλλη μία τραγελαφική ιστορία, προϊόν τσαπατσουλιάς, την οποία πλήρωσαν οι δημότες της πόλης.



24/6/2005 : Ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος ομιλεί για την δήθεν Κεντρική Πλατεία της Πετρούπολης, ''που γίνεται'' στον χώρο του κατεδαφισμένου παλαιού σινεμά ''ΗΡΩ'', σε βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ''ALPHA''.



Από την εποχή εκείνη, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο δήμαρχος της πόλης, μετά την επανεκλογή του (αλλά και πριν από αυτήν), ξέχασε τα περί της κεντρικής πλατείας στον χώρο του ιστορικού κινηματογράφου και συνέχισε αυτό που είχε στην πράξη κάνει :

Μετέτρεψε δηλαδή τον κενό χώρο, τον οποίο ''μάντρωσε'', σε ένα άτυπο δωρεάν πάρκινγκ στους δημότες της πόλης και στους διερχόμενους επισκέπτες.


14/10/2007 : Το υπαίθριο δωρεάν πάρκινγκ, προσφορά του Στέφανου Βλάχου στους δημότες της πόλης και στους περαστικούς επισκέπτες!

Από τότε δεν άλλαξαν τα πράγματα. Αντίθετα, χειροτέρευσαν, αφού κάθε είδους αυτοκίνητα (Ι. Χ., φορτηγά και άλλα) έχουν κατακλύσει τον χώρο της δήθεν Κεντρικής Πλατείας της πόλης. Αδιάψευστοι μάρτυρες το φωτογραφικό υλικό και η καθημερινότητα, που όλοι βιώνουμε.
Ιδού :



5/10/2008 : Παρατεταγμένα, δεξιά και αριστερά, κάθε είδους αυτοκίνητα.



9/11/2008 : Παρατεταγμένα αυτοκίνητα, δεξιά και αριστερά, στον χώρο της ''Κεντρικής Πλατείας'' της Πετρούπολης. Τίποτε δεν άλλαξε.


Θα μπορούσε η νέα κατεδάφιση των υπολειμμάτων του ιστορικού κινηματογράφου και των παρακειμένων κτιρίων να δώσει μια νέα ώθηση στην αναμόρφωση του χώρου, που θα μπορούσε να γίνει ένας πνεύμονας πρασίνου, μια όαση στον κακό πολεοδομικό ιστό της πόλης, τώρα που οι ελεύθεροι χώροι σπανίζουν και με την πάροδο του χρόνου, καθίστανται είδος προς εξαφάνιση.

Από ό,τι φαίνεται, η διοίκηση του Στέφανου Βλάχου, που διακρίνεται για την σταθερότητα στην ασυνέπεια λόγων και έργων, δεν έχει κάτι καλό να προσφέρει, όσον αφορά τον χώρο της δήθεν κεντρικής πλατείας.

Όταν ''με το καλό'' παύσει να δωρίζει τον μεγάλο αυτόν κενό χώρο, ως υπαίθριο πάρκινγκ στους δημότες της πόλης, σχεδιάζει να κατασκευάσει εκεί το νέο δημαρχιακό μέγαρο, όπου σκοπεύει να στεγάσει την γραφειοκρατία του δήμου, λες και αυτό είναι το πρόβλημα που καίει την πόλη! (Για να μην επιδίδεται η γραφειοκρατία σε ''κατσαριδοπόλεμο'', όπως έχει - μη ευφυώς - ειπωθεί).

Αλλά, η ελπίδα πρέπει, πάντοτε, να πεθαίνει τελευταία.

Γι' αυτό και η νέα κατεδάφιση στον χώρο του ιστορικού κινηματογράφου, καθώς και όσες, ίσως, ακολουθήσουν στον παρακείμενο χώρο (αν ακολουθήσουν), πρέπει να γίνει αφορμή για μια επαναφορά των αρχικών σχεδίων και για έναν επανασχεδιασμό τους, με την δημιουργία αυτού που αρχικά είχε προβλεφθεί :

Μιας (κεντρικής, ή όχι - δεν έχει σημασία το εάν θα αποκληθεί έτσι) πλατείας, που έχει τόσο ανάγκη η πόλη.


Στέφανος Βλάχος - Δήμαρχος Πετρούπολης.

Θα το τολμήσει ο Στέφανος;

Μακάρι, να το τολμήσει, αλλά δεν το πιστεύω (και μακάρι να διαψευστώ).

Σχόλια

Ο χρήστης Olive Tree είπε…
Hi, it's a very great blog.
I could tell how much efforts you've taken on it.
Keep doing!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…