Η "νομιζόμενη δημοκρατία" της χρεωδουλείας έχει πουλήσει τα πάντα. Όχι μόνο την Μακεδονία. (Οι κινητοποιήσεις των μαθητών προβάλλουν αντίσταση στον αμερικανονατοϊκό σχεδιασμό και αξίζει να αντιμετωπισθούν, χωρίς ανούσιες καταδίκες, οι οποίες, ουσιαστικά, στηρίζουν την πολιτική του ΝΑΤΟ και της Δύσης, ως παραμάγαζων της Ουάσινγκτων).





Με αφορμή τις όποιες κινητοποιήσεις ενός μέρους της νεολαίας, με αφορμή το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών, ορισμένα πράγματα πρέπει να ειπωθούν και να επισημανθούν, έτσι όπως έχουν και έτσι όπως είναι. Και φυσικά, δεν είναι αυτό το τμήμα της σύγχρονης νεολαίας, που πρέπει να κατηγορηθεί και να δαιμονοποιηθεί, ως αποτελούμενο, από "φασίστες", επειδή κινητοποιείται, έστω και καθ' υποκίνηση, όπως λένε τα κυβερνώντα ορφανά του ελληνικού σταλινισμού (τα οποία, βεβαίως και προφανώς γνωρίζουν, πολύ καλά, από υποκινήσεις διαμαρτυριών, διαδηλώσεων και καταλήψεων), εναντιούμενο, στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Προφανώς, οι ομάδες των μαθητών, που καταλαμβάνουν, τα σχολεία - κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα -, δεν δρουν, από μόνες τους. Και επίσης προφανώς, είναι ο χώρος των πολιτικών κομμάτων της δεξιάς, που (όχι, μόνο) στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να κερδίσει πόντους, στο πολιτικό και εκλογικό παιχνίδι, που έχει ξεκινήσει, με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες δεν θα αργήσουν να γίνουν. Αυτά είναι δεδομένα. Και λαμβάνοντας, υπόψη, αυτά τα δεδομένα, πρέπει, χωρίς υποκρισίες, να γίνει η συζήτηση, για την νεολαία, για τις κινητοποιήσεις της, για το Μακεδονικό και για την Συμφωνία των Πρεσπών, υπό το φως της προεκλογικής εκστρατείας, που έχει ξεκινήσει και η οποία, προϊόντος του χρόνου, θα ενταθεί.

Αυτό, που, πρακτικά, έχει συμβεί, είναι το ότι η μνημονιακή συντηρητική αντιπολίτευση (και από κοντά, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής) βρίσκεται κάτω από την ομοβροντία των  εξαγγελιών των προεκλογικών παροχών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, η οποία είναι σαφές ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, που έχει, για να χρηματοδοτήσει αυτές τις παροχές. Και φυσικά, δεν πρόκειται να μείνει εκεί. Όχι, μόνο, θα εξαντλήσει τα μικρά οικονομικά περιθώρια, που έχει, αλλά θα τα υπερβεί, αφήνοντας τον λογαριασμό, στην επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή.

Απέναντι, σε αυτόν τον βομβαρδισμό των προεκλογικών εξαγγελιών, για παροχές, η συντηρητική μνημονιακή αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Χρυσή Αυγή του Νίκου Μιχαλολιάκου (για το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά δεν γίνεται λόγος, αυτό, απλώς, θα τεθεί εκτός των εξελίξεων) δεν έχουν να αντιπαραθέσουν κάτι το ουσιαστικό και το οποίο να μετράει, στο εκλογικό σώμα. Ό,τι και να πουν, ό,τι και να πράξουν, στον τομέα αυτόν, στο τέλος θα υποχρεωθούν να γίνουν ουρά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, τα κόμματα των οποίων ελπίζουν ότι, μέσα από αυτή την διαδικασία των προεκλογικών παροχών, θα καταφέρουν συγκρατήσουν εκείνο το τμήμα των ψηφοφόρων τους, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και ότι θα επιτύχουν να επανασυσπειρώσουν ένα κάποιο μέρος των παλιών ψηφοφόρων τους, οι οποίοι τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί, από τα κόμματα αυτά, μετεωριζόμενοι στην αδιευκρίνιστη ψήφο, ή δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλα κόμματα. (Προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν θα τα καταφέρουν, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί).

Ως εκ τούτου, η μνημονιακή συντηρητική αντιπολίτευση χρειάζεται έναν σημαντικό προεκλογικό αντιπερισπασμό, προκειμένου να μπορέσει να "ισοφαρίσει" - όσο αυτό είναι δυνατόν - το δυνατό προεκλογικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και να ισοπεδώσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ η Χρυσή Αυγή χρειάζεται ένα σημαντικό πεδίο δράσης και επιρροής, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που μπορεί να της δημιουργήσει η συνεχιζόμενη δίκη, για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην οποία, όσο περνάει ο καιρός, αποδεικνύεται ο, πέραν του πολιτικού κόμματος, χαρακτήρας της, ως εγκληματικής οργάνωσης (ή, ορθότερα, ως πολιτικού κόμματος, το οποίο, παράλληλα έχει και βραχίονες, οι οποίοι αποτελούν εγκληματική οργάνωση).

Αυτός ο προεκλογικός αντιπερισπασμός των κομμάτων της ελληνικής δεξιάς, αναγκαστικά, πρέπει να έχει ως προνομιακό πεδίο έκφρασης, τα εθνικά θέματα. Και επειδή, με τα ζητήματα, που τρέχουν, άμεσα και αφορούν την Τουρκία και τις διεκδικήσεις της, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι πολύ σοβαρά, για να γίνουν προεκλογικά παιχνίδια, αφού ο ανατολικός γείτονας είναι πολύ ισχυρός, για να αγνοηθούν οι αντιδράσεις του, ο αντιπερισπασμός αυτός πρέπει να έχει ως επίκεντρο, το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών, επειδή, εδώ, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει αναλάβει σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, έναντι των Η.Π.Α., του ΝΑΤΟ και της "Ε.Ε.", τις οποίες, προφανώς, θα προσπαθήσει να τηρήσει, μέσα στα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα, ενώ ο αντίπαλος - η πΓΔΜ - είναι ανίσχυρος και οι όποιες αντιδράσεις του μπορούν να αγνοηθούν.

Κάπου εδώ, εμπλέκεται η μαθητική νεολαία, ο όποιος αυθορμητισμός των μελών της και το τμήμα της εκείνο, το οποίο τείνει ευήκοον ους, στην πατριωτική ρητορεία, η οποία, δεδομένων των συνθηκών του κατοχικού καθεστώτος της χρεωδουλείας, που έχει επιβληθεί, στην ελληνική κοινωνία, από τους ευρωθεσμούς και τον μνημονιακό πολιτικό κόσμο της χώρας, δεν εκλαμβάνεται ως και δεν είναι απλή ρητορεία. Έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, αφού η απώλεια της εθνικής και της λαϊκής κυριαρχίας, από το νεοκατοχικό καθεστώς των Μνημονίων, από το 2010 και εφεξής, παράγει οδυνηρά και μακροχρόνια αποτελέσματα, τα οποία η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα το πιο ευαίσθητο τμήμα της, η νεολαία, τα έχει υποστεί και πλήρως, αντιληφθεί.

Βέβαια, η νομιζόμενη δημοκρατία του καθεστώτος της χρεωδουλείας έχει πουλήσει, τα πάντα. Αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι, προκειμένου να δικαιολογηθεί η σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, για χάρη των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών, που θέλουν την Σλαβομακεδονία, στο ΝΑΤΟ, με σκοπό τον αποκλεισμό της Ρωσίας (και των αγωγών του φυσικού αερίου της), από την Βαλκανική.

Τα πράγματα, στην περιοχή μας, εξελίσσονται και είναι πολύ σοβαρά και άσχημα, για να αγνοήσουμε τις εξελίξεις, που βρίσκονται καθ' οδόν και τα όσα μέλλεται να ακολουθήσουν. Ήδη, ο Turkstream έχει φθάσει - παρακάμπτοντας την Ουκρανία -, στην Ανατολική Θράκη και ψάχνει να βρει δίοδο, για να φθάσει, στην Σερβία και από εκεί, στην Δυτική και την Κεντρική Ευρώπη (γι' αυτό ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να δεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα, στην Μόσχα και γι' αυτό, όλον αυτόν τον καιρό, φαίνεται ότι η "Ελληνική Λύση" του Κυριάκου Βελόπουλου έχει την προβολή, που έχει).

Και γι' αυτόν τον λόγο προχωρεί ο αμερικανικός σχεδιασμός, για την συγκρότηση της Μεγάλης Αλβανίας, αλλά και ο αντίστοιχος ρωσικός σχεδιασμός, για την δημιουργία της Μεγάλης Σερβίας, γεγονός που σημαίνει ότι το σημείο τομής αυτών των δύο σχεδιασμών, που εντοπίζεται, στο Κόσοβο και στην πΓΔΜ, είναι ένα πυρακτωμένο σημείο, το οποίο, σε οποιαδήποτε στιγμή, μπορεί να οδηγήσει, στην έκρηξη ενός νέου γιουγκοσλαβικού πολέμου, ο οποίος θα επηρεάσει και τις γειτονικές χώρες, τις οποίες, πιθανότατα να τις οδηγήσει να συμμετάσχουν, σε αυτόν.

Μέσα από το πρίσμα αυτών των δεδομένων, οι όποιες κινητοποιήσεις της μαθητικής νεολαίας, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν μπορούν να αγνοηθούν, ή να καταδικασθούν, μόνο και μόνο, επειδή αποτελούν μέρος του προεκλογικού αγώνα, που έχει ξεκινήσει. Κάθε άλλο.

Οι εγχώριοι δράστες αυτού του εγκλήματος, που διαπράττεται, τώρα, στα Βαλκάνια (ο Αλέξης Τσίπρας και τα ορφανά του ελληνικού σταλινισμού, δηλαδή, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μαζύ με τον Πάνο Καμμένο, που καμώνεται ότι αντιτίθεται, στην Συμφωνία των Πρεσπών και ο οποίος στηρίζει, αλλά και θα συνεχίσει να στηρίζει, αυτή την κυβέρνηση, η οποία εκτελεί τις εντολές της κυβέρνησης του Donald Trump), κλαυθμηρίζουν, επικαλούμενοι τον κίνδυνο της αύξησης της επιρροής της Χρυσής Αυγής και του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας.

Άργησαν. Πολύ άργησαν να επικαλεσθούν τον κίνδυνο, που οι ίδιοι εκτρέφουν, με την πολιτική, που, επίμονα και συστηματικά, ακολουθούν, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των αφεντικών τους. Ο κίνδυνος, που επικαλούνται, είναι υπαρκτός, αλλά είναι αντιμετωπίσιμος. Και σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη των όποιων κινδύνων δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμποδίσει τις κινητοποιήσεις, οι οποίες στρέφονται, κατά της πολιτικής, που οι κυβερνώντες εφαρμόζουν και η οποία οδηγείται, προς την διεκπεραίωσή της, όχι πολύ μακριά, από σήμερα, με καταστροφικά, για τον τόπο και την ελληνική κοινωνία, αποτελέσματα.

Μόνο και μόνο, για το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις αυτές των μαθητών προβάλλουν αντίσταση και αποτελούν εμπόδιο (όσο μικρό και αν είναι αυτό), στον αμερικανονατοϊκό σχεδιασμό και στους εντόπιους εφαρμοστές του - την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, παρά τις, περί του αντιθέτου, προσποιήσεις του Πάνου Καμμένου - και εκφράζουν την ευρύτερη διάθεση και επιθυμία του πληθυσμού της χώρας μας, αξίζει να αντιμετωπισθούν, με ευμένεια και χωρίς ανούσιες καταδίκες, οι οποίες, ουσιαστικά, στηρίζουν την πολιτική των Η.Π.Α. του ΝΑΤΟ και της Δύσης, ως παραμάγαζου της Ουάσινγκτων, η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί να δρα ανενόχλητη, στην περιοχή μας και στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή είναι η πρακτική ανάγκη, που υφίσταται, στις ημέρες μας, για την αντιμετώπιση των τεράστιων κινδύνων, που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η ευρύτερη περιοχή, αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος, αφού η μάχη, για την ενέργεια και την διανομή της, είναι, σε εξέλιξη και μπορεί να πυροδοτήσει πολέμους, τους οποίους, μέχρι σήμερα, δεν έχει γνωρίσει ο κόσμος.

Και φυσικά, αυτή είναι και η πραγματικά, πατριωτική, αλλά και διεθνιστική στάση, την οποία πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία, προκειμένου να αποτραπεί ο ο πόλεμος, που είναι, επί θύραις και ο οποίος πρέπει και μπορεί να αποτραπεί.

Αλλά, για να αποτραπεί, πρέπει να εμποδιστεί ο αμερικανονατοϊκός σχεδιασμός. Ένας σχεδιασμός, ο οποίος είναι, άκρως, επικίνδυνος, στον βαθμό, που οι "Ευρωπαίοι" δεν θέλουν να αποσπασθούν, από την αμερικανική επικυριαρχία και παράλληλα, φοβούνται την Ρωσία, την οποία αδυνατούν να δουν, ως αυτό, που η γεωγραφία επιβάλλει να είναι.

Δηλαδή, ως εταίρο.

Σχόλια

Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Τάσο, η Γερμανία φοβάται την Ρωσία τον μεγάλο εταίρο της και όχι την Αμερική; Η προσωπική μου άποψη είναι, σταθερά, ότι ισχύει το δεύτερο, επίσης, για μένα πάντα, αυτονόητο, η φιλοαμερικάνικη πολιτική της κυβέρνησης είναι ψεύτικη, η συνθήκη των Πρεσπών είναι μια θνησιγενής συνθήκη, το ξέρουν όλοι, αντίθετα το ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης- και όχι μόνο αυτού- στους Ρώσους είναι κάτι που αλλάζει την γεωπολιτική της περιοχής. Φιλοαμερικάνικη η κυβέρνηση που άφησε τον ανεπιθύμητο στους Ρώσους Κοτζιά να παραιτηθεί τόσο εύκολα;
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Πάντα, η Γερμανία και η δυτική Ευρώπη φοβόντουσαν την Ρωσία. Παρά την φτώχεια της, ο όγκος της χώρας και το μέγεθος του πληθυσμού της, καθιστούσαν την Ρωσία πανίσχυρη.

Μην ξεχνάς, Γιώργο, ότι, ειδικά, η Γερμανία προσπάθησε δύο φορές, μέσα, στον προηγούμενο αιώνα να κατακτήσει την ευρωπαϊκή Ρωσία, με βλέψεις και στην ασιατική. Απλώς, απέτυχε. (Το ίδιο και η Γαλλία, στις αρχές του 19ου αιώνα, όπως και η Αγγλία, μαζύ με την Γαλλία, στα μέσα του ίδιου αιώνα, στην Κριμαία. Όλοι τους απέτυχαν. Αν και επέφεραν, προς τα τέλη του 20ου αιώνα, μια τεράστια στρατηγική καταστροφή, στην ρωσική δύναμη, χάρη, στις ηλιθιότητες της ηγεσίας του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ).

Τώρα, η γερμανική ελίτ επιθυμεί μια εταιρική σχέση με την Μόσχα, αλλά το πρόβλημά της είναι ότι έχει ηττηθεί, από τις Η.Π.Α. και δεν μπορεί να έχει δική της εξωτερική πολιτική, έναντι της Ρωσίας. Γι' αυτό και είναι, στο ΝΑΤΟ, για να παραμένει υποτελής, στην Ουάσινγκτων.

Ένα, ακόμη, πρόβλημα, που έχει η γερμανική ελίτ, με την Μόσχα, είναι η εξάρτησή της, από το φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο είναι και παραμένει πολύ φθηνότερο, από το αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο, με το οποίο επιθυμεί η Ουάσινγκτων να την προμηθεύσει. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, εάν η ρωσική ελίτ είχε τιθασευθεί. Με τον Μπορίς Γέλτσιν αυτό κόντεψε να γίνει, αλλά η Ουάσινγκτων και η Δύση (μαζύ και η Γερμανία) το παρατράβηξαν. Και τώρα, έχουν πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα.

Ο Νίκος Κοτζιάς την πάτησε, άσχημα. Και αυτό, διότι ο Πάνος Καμμένος είναι ο "αγαπημένος" της Ουάσινγκτων. Και διότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να συζητήσει, με τους Ρώσους, για τον Turkstream, αλλά και για ο,τιδήποτε άλλο. Άσε, που ο μικρός φοβάται και την ασύμμετρη δράση των Ρώσων.

Ο χρήστης NF είπε…
η συνεχιζόμενη δίκη, για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην οποία, όσο περνάει ο καιρός, αποδεικνύεται ο, πέραν του πολιτικού κόμματος, χαρακτήρας της, ως εγκληματικής οργάνωσης

Και εσεις που το ξερετε αγαπητε; Για παραθεστε μας τις "αποδειξεις" που προεκυψαν στη δικη.

Δεν μας τα λετε καλα......Κατ’ αρχην σε παλαιοτερη συζητηση μας παραδεχθηκατε ότιοι ηγετες της Χρυσης Αυγης ΔΕΝ εδωσαν εντολη για το φονο Φυσσα.

http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2015/02/25-1-2015-jeroen-dijsselbloem.html

Παει η βασικη κατηγορια λοιπον.

Αρθρο 178 Παρ. 1 ΠΚ
Όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση ομάδα τριών ή περισσοτέρων προσώπων, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ, τιμωρείται με κάθειρξη ως δέκα έτη και χρηματική ποινή. Η μη διάπραξη οποιουδήποτε από τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα συνεπάγεται την επιβολή μειωμένης ποινής (άρθρο 48).


Συνεπως για να σταθουν τα περι εγκληματικης οργανωσης απαιτειται η τελεση καουργηματων, αλλα και η προσποριση οικονομικου οφελους. Ιδιως το κριτηριο του οικονομικου οφελους επιβαλλεται από τη Συμβαση του Παλερμο, που εχει υπογραψει η Ελλαδα.

Παρακαλεισθε επομενως να μας αναφερετε τα κακουργηματα που διεπραξαν οι βουλευτες-ηγετες της ΧΑ καθως και το οικονομικο οφελος που προσπορισαν από αυτά.

TIP: Οι "ψιλες" στους λαθρομεταναστες που λυμαινονταν τον Αγιο Παντελεημονα δε συνιστουν βαρεια σκοπουμενη σωματικη βλαβη και δεν αποτελουν "κακουργηματα", ειχαν δε και χαρακτηρα νομιμης αμυνας για λογαριασμο των κατοικων με σκοπο την προστασια τους, δεδομενης της απουσιας της Αστυνομιας.

Την Αληθεια τη γνωριζετε, και δεν σας τιμαει να την κρυβετε για λογους ιδεολογικοπολιτικου καθωσπρεπισμου........

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Υποθέτω αγαπητέ, ότι διάβασες αυτό που γράφω, για την Χρυσή Αυγή. Και αυτό που γράφω είναι ότι είναι πολιτικό κόμμα το οποίο έχει και βραχίονες, που αποτελούν εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι σκέτη εγκληματική οργάνωση.

Τον συγκεκριμένο όρο, που χρησιμοποιώ, δηλαδή αυτόν της εγκληματικής οργάνωσης, δεν τον χρησιμοποιώ ως νομικό όρο, ο οποίος απαιτεί την ύπαρξη οικονομικού οφελους για τους συμμετέχοντες. Αυτό είναι κάτι που σηκώνει συζήτηση, όσον αφορά τους πυρήνες κρούσης της Χρυσής Αυγής και τα μέλη της. (Ο νομικός όρος της εγκληματικής οργάνωσης ταιριάζει, απόλυτα, στις περιπτώσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, όπου η ύπαρξη του χρηματικού οφελους έχει αποδειχθεί και δικαστικά).

Τον όρο της εγκληματικής οργάνωσης, στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, τον χρησιμοποιώ, με την πολιτική του διάσταση, αφού οι ομάδες κρούσης του κόμματος αυτού ασκούν αχρείαστη βία, οργανωμένα, με ιεραρχική δομή, σχεδιασμένα και συστηματικά.

Όσον αφορά τον Νίκο Μιχαλολιακο, την λοιπή ηγεσία και τους βουλευτές του κόμματος ουδέποτε έγραψα ότι αυτοί έδωσαν την εντολή, για την δολοφονία του Παύλου Φυσσα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν έδωσε τέτοια εντολή. Ευθύνη έχουν οι ηγέτες του κόμματος αυτού, για το γεγονός ότι συγκρότησαν, εξαπέλυσαν και δεν συμμαζεψαν τους οπλισμένους τραμπουκους των ομάδων κρούσης του κόμματος.

Τα υπόλοιπα είναι προς διερεύνηση.
Ο χρήστης NF είπε…
Με αυτη τη λογικη "εγκληματικες οργανωσεις" ειναι και οι συνδεσμοι των οργανωμενων οπαδων των ομαδων. Και η ΚΝΕ και τα ΕΑΑΚ της δικης σας εποχης σας, αλλα και της σημενρινης, ηταν καραμπινατες "εγκληματικες οργανωσεις". Ασκουσαν και ασκουν "αχρείαστη βία, οργανωμένα, με ιεραρχική δομή, σχεδιασμένα και συστηματικά".
Ο λεκτικος πληθωρισμος μειωνει την αξια των επιχειρηματων σας.


Μπορειτε να γινετε λιγο πιο συγκεκριμενος σε οτι αφορα τον ορο "αχρειαστη βια"; Δηλαδη τι ακριβως κανουν; Μαχαιρωνουν Πακιστανους; Τους καινε ζωντανους; Τους ανοιγουν τα κεφαλια; Τους στελνουν στο νοσοκομειο με βαριες κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις; Τους κανουν χαρακιες στο προσωπο με μαχαιρια; Σπανε δοντια, σαγονια και δαχτυλα; Ανφερετε και καποια παραδειγματα παρακαλω.

Στον Αγιο Παντελεημονα η Χρυση Αυγη εδιωξε με τις κλωτσιες τους Αφγανους που λυμαινονταν την περιοχη. Βαπορακια εκδιωχτηκαν βιαιως απο τις πλατειες, αλλοδαποι πορτοφολαδες τραπηκαν σε φυγη αφου φαγανε το ξυλο της αρκουδας, καταληψιες πεταχτηκαν κλωτσηδον απο τα οικηματα που ειχαν καταλαβει, τα οποια η Χρυση Αυγη απεδωσε στους ιδιοκτητες, αφου προηγουμενως τα.....εβαψε και αλλαξε τις κλειδαριες. Θα λεγατε οτι αυτο ηταν "αχρειαστη βια"; Εμενα μου μοιαζει μαλλον για νομιμη τριτάμυνα, δεδομενης της απουσιας της Αστυνομιας, που κανονικα εχει το μονοπωλιο της βιας σε ενα ευνομουμενο κρατος. ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ..........

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Δεν είναι δουλειά της Χρυσής Αυγής να ασκεί τέτοια καθήκοντα, στον Άγιο Παντελεήμονα, ή αλλού. Και δεν στέκομαι, απλώς, στην αστική νομιμότητα. Δεν, υπήρξαν ούτε λαϊκές συνελεύσεις, σε τοπικό, ή ευρύτερο επίπεδο, που να απένειμαν, σε οποιονδήποτε, ή σε οποιαδήποτε οργάνωση, καθήκοντα "λαϊκής πολιτοφυλακής".

Τώρα, όσον αφορά την ΚΝΕ και όλες τις πολιτικές οργανώσεις, που έχουν βραχίονες, οι οποίοι ασκούν αχρείαστη βία, ναι και αυτές εντάσσονται, σε αυτό το σχήμα, που περιγράφω.

Αλλά, για να μην αθωώνουμε, ποινικά, κανέναν, πρέπει να πω ότι όλα τα κόμματα, που έχουν επαγγελματικά στελέχη και αυτά, εκ κομματικού καθήκοντος, εμπλέκονται, σε πράξεις οργανωμένης αχρείαστης βίας, εμπίπτουν, στις ποινικές διατάξεις του οργανωμένου εγκλήματος, διότι, για αυτά τα επαγγελματικά στελέχη και τα κόμματα, υπάρχει η έννοια του οικονομικού συμφέροντος, αφού αυτά τα πρόσωπα είναι έμμισθα και παίρνουν τον μισθό τους, για να κάνουν αυτή την δουλειά.

Τέλος, όσον αφορά το τί είναι και το τί δεν είναι αχρείαστη βία, θα σου αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Το 1981 όταν έγινε το πραξικόπημα του Γιαρουζέλσκυ, στην κομμουνιστική Πολωνία, λόγω της "Αλληλεγγύης", είχε υπάρξει ένας τέτοιος αναβρασμός στα Πανεπιστήμια, που οδήγησε στο να χάσει η "Πανσπουδαστική Σ. Κ." πολλές γενικές συνελεύσεις. Αυτό, προφανώς, θεωρήθηκε, άκρως, ενοχλητικό από τα, τότε, ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο συμπέρασμα να "εκκαθαρίσουν¨, τον φοιτητικό χώρο, από τους ενοχλητικούς.

Αυτό, που έπραξαν ήταν πολύ απλό. Κάποια μέρα ένας περιοδεύων θίασος από φοιτητές κνίτες, με έναν καθοδηγητή και διάφορους άσχετους με τον φοιτητικό χώρο, που φαίνονταν ότι προέρχονταν, από τον εργατικό χώρο, ήλθε στο campus και άνοιγε διαλόγους, με διάφορους αντιπολιτευόμενους, όπου ο καθοδηγητής πέρναγε τις θέσεις του ΚΚΕ, οι λοιποί κνίτες επιβεβαίωναν τον καθοδηγητή και όταν προχωρούσε η συζήτηση και οι αντιπολιτευόμενοι δεν πείθονταν, έβγαιναν τα παλούκια και έπεφτε ξύλο. Και αυτό, όπως είπα, ήταν οργανωμένο, είχε ιεραρχική δομή, υπήρχε σχεδιασμός και κατέληγε, σε ξυλοφόρτωμα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση, μη χρειαζούμενης άσκησης βίας και επίσης, είναι χαρακτηριστική περίπτωση παραβίασης του ποινικού νόμου, περί εγκληματικής οργάνωσης, αφού η ύπαρξη του οικονομικού οφέλους είναι σαφής. Και τούτο διότι ο καθοδηγητής, ή/και τα άτομα, που προέρχονταν, από μη φοιτητικούς χώρους, ασκούσαν πράξεις βίας, εκ συστήματος, δηλαδή, εν τέλει, ασκούσαν επάγγελμα, ως έμμισθα στελέχη.

(Δεν έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε, με οποιονδήποτε "λεκτικό πληθωρισμό". Οι λέξεις, που χρησιμοποιώ, δεν είναι τυχαίες. Έχουν την σημασία τους).

Για τον λόγο αυτόν, δεν αθωώνω κανέναν, εκ των προτέρων. Και μένω, μόνο, στον χαρακτηρισμό, περί οργανωμένου εγκλήματος, για να μην αναφερθώ, στις διατάξεις, περί τρομοκρατίας...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).