Θύμα υβριδικού πολέμου ο ελληνικός πληθυσμός; (Οι ολέθριες πυρκαγιές στην Αττική, η εσφαλμένη πολιτική του Νίκου Κοτζιά και τα γεωπολιτικά παίγνια των ξένων δυνάμεων).



Μακάβριες έρευνες, από συνεργεία της Πολεμικής Αεροπορίας, στα καμμένα σπίτια, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, στο Μάτι.


Όσο περνούν οι ημέρες, από την καταστροφική πυρκαγιά, στην Ανατολική Αττική, αυτό, που συνειδητοποιεί, η ελληνική κοινωνία είναι ότι αυτός ο πολύνεκρος όλεθρος δεν ήταν τυχαίος. Επίσης, η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι η πυρκαγιά αυτή δεν ήταν προϊόν της δράσης κάποιων κυκλωμάτων που εκφράζουν τοπικά συμφέροντα οικοπεδοφάγων. Ο εντοπισμός των υπευθύνων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 υπερβαίνει, κατά πολύ, αυτόν τον περιορισμένο κύκλο ανθρώπων.

Όπως έχω, δημοσίως, υποστηρίξει [οποίος επιθυμεί, μπορεί να δει το κείμενο, που δημοσίευσα, τον περασμένο μήνα, σε αυτό, εδώ, το μπλογκ, με τίτλο :  23/7/2018 Οι "wild fires", στην Αττική, ως εργαλείο άσκησης της διεθνούς πολιτικής ξένων δυνάμεων. (Μια ανάλυση, για το πώς και το γιατί των πρόσφατων πολύνεκρων εμπρησμών), καθώς και τα σχόλια, που ακολούθησαν], οι καταστροφικές πυρκαγιές εκείνης της ημέρας, στην Δυτική και στην Ανατολική Αττική είναι μια, πολύ καλά, σχεδιασμένη, οργανωμένη και χειρουργική, ως προς την στοχευμένη της επιδίωξη και την επιτυχία της, τρομοκρατική ενέργεια, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της οποίας θα παραμείνουν σιωπηλοί και ουδέποτε θα αναλάβουν οποιαδήποτε πολιτική, ή άλλη, ευθύνη, αφού, ανάμεσα στα άλλα, αυτό που είναι το κυριότερο όλων, αυτή η τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου υβριδικού πολέμου, που έχει ξεσπάσει, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βαλκανικής, μετά το ουσιαστικό τέλος του συριακού πολέμου.

Με δεδομένο το γεγονός της, μέσω των συνδυασμένων φονικών πυρκαγιών, άσκησης κρατικής τρομοκρατίας ξένων δυνάμεων, αυτό, που, δυστυχώς, κατάφερε να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησής του, είναι την αρχή ενός υβριδικού πολέμου, ο οποίος μεταφέρθηκε, στην χώρα μας, με, τουλάχιστον, 92 νεκρούς.

Οι υπόκωφοι κλαυθμηρισμοί των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν υποχρεώνονται να συζητήσουν (off camera) αυτή την πολύ θλιβερή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και ο πληθυσμός της, ο οποίος δεν έχει ερωτηθεί, για την ερασιτεχνική, πολυπράγμονα και αμερικανόδουλη πολιτική του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος έχει ποντάρει όλα τα χαρτιά του, στην αμερικανική υπερδύναμη και οι οποίοι κλαυθμηρισμοί, συνοψίζονται, στον αληθή ισχυρισμό ότι όλα αυτά βλάπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ και γίνονται, με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης τους, είναι, τουλάχιστον, παιδαριώδεις, όχι γιατί δεν είναι αληθείς, ως προς την ουσία του περιεχομένου τους. Όπως είπα, είναι αληθείς. Αλλά αυτή η διαπίστωση δεν αρκεί, για να καταταχθούν, ως μη παιδαριώδεις.


Αυτοί οι ισχυρισμοί των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι παιδαριώδεις, διότι η μονομερής και εντελώς, μονόμπατη εξωτερική πολιτική του Νίκου Κοτζιά, που υποστηρίζεται από τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν, εξ αρχής, δεδομένο ότι θα οδηγούσε την Ελλάδα, στην άμεση εμπλοκή της, στην, επί του εδάφους των Βαλκανίων, εξελισσόμενη αντιπαράθεση των υπερδυνάμεων και φυσικά, την έκθεση του ανυποψίαστου πληθυσμού της, σε αυτό το σύνηθες, πλέον, είδος του υβριδικού πολέμου.
Όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους, διότι αυτού του είδους τα ρίσκα, στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, που αγνοούν, ή παραγκωνίζουν τα ζητήματα εθνικής ασφαλείας, έχουν βαρύτατα πολιτικά κόστη, αφού οι βλαπτομενοι ισχυροί παίκτες, που έχουν την δύναμη να αντιδράσουν και να αντεπιτεθούν, θα το πράξουν και θα σου κηρύξουν έναν υβριδικό πόλεμο, στον οποίο δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς και ο οποίος, φυσικά, θα έχει βαρύ κόστος.


Αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα υπολογίσει, διότι το γεωπολιτικό παιχνίδι, στο οποίο έχει εμπλακεί, είναι τεράστιο και την υπερβαίνει, κατά πολύ. Τόσο πολύ, που οι αποφάσεις και οι ενέργειες της δεν θα έπρεπε να είναι μονομερείς, ή, εάν πίσω από αυτήν την ενέργεια είναι ο, εξ Ανατολών, γείτονας, δεν θα έπρεπε να μην ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, για να προληφθούν. Και φυσικά, θα έπρεπε η χώρα να είναι, σε επιφυλακή και ο πληθυσμός να έχει ενημερωθεί. 


Έτσι, π.χ., εάν είναι αλήθεια ο ισχυρισμός (που, μέχρι τώρα, δεν έχει διαψευσθεί) ότι οι Τούρκοι πραξικοπηματιες της Πολεμικής Αεροπορίας της γείτονος, που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο του τουρκικού κράτους, την 15/7/2016, βομβαρδίζοντας το ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας, στο οποίο διέμενε, φυλάσσονταν, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα, αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Οι Τούρκοι ηγέτες θα ενημερώνονταν και θα τους έμπαινε η κακή ιδέα να δράσουν, με έναν μη αρεστό τρόπο.  

Αλλά, πέραν τούτου, η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση πρόκειται τους προσεχείς μήνες να εκδηλωθεί, στον χώρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο, με επίκεντρο τις ενεργειακές πηγές, στην Κύπρο και εδώ. Ως εκ τούτου, οι καταστροφικές πυρκαγιές δεν θα αποτελούσαν μια εξαίρεση, στα μέσα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τουρκικό κράτος, για να καταπτοήσει την ελληνική ελίτ και την κυβέρνηση και για να αποσταθεροποιήσει την χώρα. 


Και φυσικά, το τουρκικό κράτος αυτήν την πολιτική πρακτική της εμποίησης τρόμου, στον αντίπαλο, δεν θα την σταματήσει, εδώ (ακόμη και εάν - κάτι που δεν αποκλείεται - η MIT και οι διάφοροι εκτελεστικοί της βραχίονες δεν βρίσκονται, πίσω, από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου).

Αλλά δεν είναι, μόνο η MIT, που μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτόν τον, δια της άσκησης κρατικής τρομοκρατίας, υβριδικό πόλεμο. Υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι παίκτες, στην περιοχή μας, που μπορεί να βρίσκονται πίσω από την ενέργεια αυτή. Αυτό είναι κάτι, που δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Πολλοί με ρωτούν, μετά το δημοσίευμά μου, στο οποίο αναφέρομαι, παραπάνω, εάν είναι πιθανόν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να βρίσκονται πίσω, από τις πυρκαγιές της προπερασμένης Δευτέρας.

Η απάντηση είναι : Όχι, απαραίτητα. Μπορεί και να μην είναι.

Το ερώτημα είναι ελκυστικό, αφού είναι η Ρωσία, που βλάπτεται, από την Συμφωνία των Πρεσπών, που συνήψαν οι κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ, τον περασμένο Ιούνιο και η οποία προβλέπει μια σαφή και σταδιακά, οριοθετημένη διαδικασία, για την ένταξη της ΠΓΔΜ, στο ΝΑΤΟ, κάτι που, εάν ολοκληρωθεί, αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό, για την προσπάθεια των Η.Π.Α. να πετάξουν έξω τους Ρώσους, από τα Βαλκάνια.

Και φυσικά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει ό,τι μπορεί, για να αποτρέψει και να σπάσει την αλύσωση των αμερικανονατοϊκών προσπαθειών, που κατευθύνονται, στην επίτευξη αυτού του στόχου, παρεμβαίνοντας, σε όλα τα επίπεδα και χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία, τις πρακτικές και τις ανάλογες δράσεις, σε όλες τις χώρες της Βαλκανικής, που εμπλέκονται, σε αυτή την γεωπολιτική αντιμαχία, της Ελλάδας, μη εξαιρουμένης, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη ελληνορωσική αντιπαράθεση, για την εκτεταμένη και την συστηματική αντιπολίτευση, που άσκησε και εξακολουθεί να ασκεί, στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που σχετίζεται, με την σύναψη και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εννοείται, ως εκ τούτου, ότι, με δεδομένη την υπηρέτηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της ρωσικής υπερδύναμης, αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει και σκληρές δράσεις, όπως μας έχουν αποδείξει οι υποθέσεις της δηλητηρίασης του Σεργκέϊ Σκριπάλ, πρόσφατα και του Αλεκσάντερ Λιτβινένκο, το 2005.

Αλλά, ας είμαστε επιφυλακτικοί, διότι δεν είναι μόνο το ρωσικό κράτος, που είναι δυσαρεστημένο, από την Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι και άλλοι παίκτες, στην περιοχή μας, που έχουν δυσαρεστηθεί, από την Συμφωνία αυτή.

Θα πρέπει να υπενθυμίσω, εδώ, ότι έχει γραφεί, λίγο καιρό, πριν τις πυρκαγιές, στην Αττική, ότι συνελήφθη, στην περιοχή των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, στο Ρούπελ, ένας Βούλγαρος υπήκοος, ο οποίος έβαζε φωτιά, στην περιοχή, ενώ, για την υπόθεση αυτή, εάν όντως συνέβησαν τα όσα εγράφησαν (τα οποία δεν έχουν διαψευσθεί), δεν έχει γίνει γνωστή η συνέχειά της. Μπορεί ο άνθρωπος αυτός να είναι ένας ψυχάκιας. Δεν το ξέρουμε. Μπορεί, όμως και όχι.

(Επίσης, έχει γραφεί, πρόσφατα, χωρίς να έχει διαψευσθεί, ότι συνελήφθη Τούρκος υπήκοος να βάζει φωτιά, στο Καστελλόριζο).

Ως εκ τούτου, πρέπει, μέχρις ότου, όλα αυτά να διασταυρωθούν να είμαστε επιφυλακτικοί και να μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα, αφού, όπως έχω γράψει, οι έρευνες της ΕΥΠ και των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που ενδιαφέρονται, άμεσα, συνεχίζονται.




Η καταστροφή είναι πλήρης και είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο...



Μέσα σε αυτό το κακό κλίμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι :

1) Ένα αμερικανικό drone που πέταξε, πάνω από την Αττική, την ώρα της εκδήλωσης των δύο μεγάλων πυρκαγιών, κατέγραψε πλείστες αρχικές εστίες φωτιάς.

2) Στην περιοχή του Νταού Πεντέλης, η ΕΥΠ βρήκε υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού.

3) Η CIA μπορεί να δώσει στοιχεία και πληροφορίες όχι, μόνο, για την δράση προσώπων και μηχανισμών, αλλά και για τον τρόπο, τον τόπο και τον χρόνο έναρξης των πυρκαγιών.

4) Οι Αμερικανοί έφεραν, από την Ιταλία, ένα υπερσύγχρονο drone, το οποίο μπορεί να κατοπτεύει έκταση, περίπου 30 φορές μεγαλύτερη, από την Αττική.

5) Πρόσθεσαν, επίσης, στο δυναμικό τους, ένα  κατασκοπευτικό αεροσκάφος επιτήρησης, που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σε αυτόν τον τομέα.

6) Στον Πειραιά, κατέπλευσε η ναυαρχίδα του 6ου στόλου, εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών, συλλογής πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου.

Όπως έχει γράψει η εφημερίδα "Εστία", που ανέφερε και τις παραπάνω, πληροφορίες (χωρίς, έως τώρα, να διαψευσθεί), τα στοιχεία για τις πυρκαγιές έχουν καταγραφεί από drone, που πέταξε, πάνω την Αττική, περίπου μισή ώρα, μετά την εκδήλωση της πρώτης πυρκαγιάς στην Κινέττα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, από την ανάλυση των βίντεο και των αεροφωτογραφιών προκύπτει ότι η πυρκαγιά στην Κινέττα ξεκίνησε από 22 διαφορετικά σημεία, ενώ οι αρχικές εστίες, στην πυρκαγιά της Πεντέλης-Νέου Βουτζά, ήσαν 45.

Η δεύτερη πυρκαγιά ξεκίνησε την ώρα, που άρχισαν να πνέουν άνεμοι, εντάσεως 11 μποφόρ και ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν εστιάσει, στην περιοχή της Κινέττας.

"Καλή" συνέχεια, στην πρακτική του υβριδικού πολέμου, που έχει κηρυχθεί, κατά της χώρας μας και του πληθυσμού της.

Μακάρι να πέφτω έξω, αλλά...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).