Υπόθεση Κώστα Σπέρα: Ο καπετάν - Περικλής αποκαλύπτει τα ψεύδη του Karhergr & της παρέας του περί ''κατάσχεσης'' του ''αρχείου του ΕΔΕΣ'' τον 11/1943.


Το εξώφυλλο του βιβλίου του καπετάν Περικλή, που διαψεύδει την αποδιδόμενη σε αυτόν ''μαρτυρία'', για την ''κατάσχεση'' του ''αρχείου του ΕΔΕΣ'' από τον ΕΛΑΣ τον Νοέμβριο του 1943, στο οποίο αρχείο περιέχεται η επίμαχη ''επιστολή'' προς Ζέρβα, για την συνεργασία ΕΔΕΣ - Σπέρα.






Η υπόθεση Κώστα Σπέρα έχει πολύν δρόμο ακόμα μπροστά της, για να μπορέσουμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της.

(Δείτε στο μπλογκ μου το θέμα : http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2009/04/athens-indymedia.html ''ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΕΡΑΣ : Ο πρώην αναρχοσυνδικαλιστής, που ηττήθηκε & δολοφονήθηκε από τον λενινοσταλινικό μηχανισμό'', όπου περιέχεται το ιστορικό της υπόθεσης, με τις σπαρταριστές πλαστογραφίες του Karhergr και των λοιπών σταλινικών του ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'', γύρω από την υπόθεση Κώστα Σπέρα).


Karhergr - Το εικονίδιο του σταλινικού πλαστογράφου στο ''Free Forums''.

Για να ξέρουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε και το είδος της παραπληροφόρησης που περνούν (και μιλάω για τους σταλινικούς παραχαράκτες σαν τους Karhergr και KillKiss), είναι η ώρα να αναφερθώ στο παραμύθι που έστησαν με το δήθεν κατασχεμένο από τον ΕΛΑΣ ''αρχείο του ΕΔΕΣ'', στο οποίο υποτίθεται ότι ήσαν και επιστολές που ενέπλεκαν τον Κώστα Σπέρα με τον ΕΔΕΣ, κατά την διάρκεια της Κατοχής.

Οι πλαστογράφοι του ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' έχουν αναφερθεί σε αυτές.

Η πρώτη ψευδής εκδοχή του Karhergr, για την ''κατάσχεση'' αυτού του αρχείου, έλεγε ότι αυτό κατασχέθηκε τον χειμώνα του 1944, ( http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html ), μια εκδοχή η οποία κατερρίφθη από εμένα με την προσκόμιση της μαρτυρίας του καπετάν - Κίσσαβου (Γιώργη Μπλάνα).

Ας περάσουμε τώρα και στην διάψευση της δεύτερης παραμυθοειδούς εκδοχής για την ''κατάσχεση'' από τον ΕΛΑΣ του ''αρχείου του ΕΔΕΣ'' από τον καπετάν Περικλή (τον Γιώργο Χουλιάρα), ο οποίος διαψεύδει την αποδιδόμενη σε αυτόν μαρτυρία περί της ''κατάσχεσης'' αυτού του ''αρχείου'' στα τέλη Νοεμβρίου του 1943, μετά την μάχη ανάμεσα σε ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ στον Άραχθο, παρά τις ψευδείς δημοσιεύσεις των σταλινικών του ‘‘ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ’’ στις 16/4/2009 στα θέματα : http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1009528 και http://metwpoistorias.blogspot.com/2009/01/blog-post_21.html και http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.msg21640.html#msg21640 .
Μάλιστα στις 31/7/2009 ο Κούλης, ύστερα από τα δημοσιεύματά μου της 31/7/2009 στο ''Athens Indymedia'', θυμήθηκε να προσθέσει στο τελευταίο δημοσίευμα, παλαιότερο δημοσίευμα του Θανάση Σφήκα, που την πάτησε, με το προφανώς πλαστογραφημένο ‘‘αρχείο του ΕΔΕΣ’’ και ο οποίος αποδέχεται την ανύπαρκτη μαρτυρία Χουλιάρα, για την δήθεν ανεύρεσή του τον Νοέμβριο του 1943!














Ο καπετάν - Περικλής στα απομνημονεύματά του, ουδέν αναφέρει, για την περιβόητη ''κατάσχεση'' από τον ΕΛΑΣ του ''αρχείου του ΕΔΕΣ'' (με την ''επιστολή'' προς Ζέρβα, που εμπλέκει τον Κώστα Σπέρα με τον ΕΔΕΣ). Στο υποτιθέμενο σημείο των απομνημονευματών του, δεν υπάρχει η σχετική αναφορά, περί ''κατάσχεσης'' από τον ΕΛΑΣ ''αρχείου του ΕΔΕΣ ''στην μάχη του Νοεμβρίου του 1943 στον Άραχθο. Το ''περιστατικό'' αυτό, που τόσο διαφήμισαν οι σταλινικοί του ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΪΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ'' ( http://metwpoistorias.blogspot.com/2009/01/blog-post_21.html#comments ), προφανώς εκ των υστέρων, εφευρέθηκε (δείτε το κυκλωμένο κείμενο στις σελίδες 458 - 459 του βιβλίου του καπετάν - Περικλή : ''ο δρόμος είναι άσωτος...'').


Λέει λοιπόν ο Γιώργος Χουλιάρας, ο καπετάν - Περικλής, στις αναμνήσεις του, για όσα συνέβησαν στον Άραχθο τον Νοέμβριο του 1943 :

''ΜΕΡΟΣ Γ'

ΑΠΟ ΤΟ 42 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΣ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1943, ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ


κεφάλαιο 42. 42° Σύνταγμα


Στις αρχές του Οκτώβρη 1943 με διαταγή του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ συγκροτήθηκε το 42° Σύνταγμα απ' τα αρχηγεία Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Όθρυος, με στρατιωτικό αρχηγό τον αντισυνταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού Θ. Σπαθή και καπετάνιο τον Γ. Χουλιάρα (Περικλή).Πριν ακόμα αρχίσει η συστηματική οργάνωση του Συντάγματος, στα μέσα του Οκτώβρη 1943 ο Ζέρβας μας κήρυξε τον πόλεμο.

Προσέβαλε τα φυλάκια μας κατά μήκος του Αχελώου στη γέφυρα της Τέμπλας (Βρουβιανά), προσπάθησε ν' αφοπλίσει τμήματα μας στον Βάλτο, και αφόπλισε το 3/40 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ στην Ήπειρο. Το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ για ν' αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή συγκρότησε το Εκστρατευτικό Σώμα Ηπείρου (ΕΣΗ), με διοίκηση τους Νίκο Παπασταματιάδη, συνταγματάρ­χη πεζικού, και Τάσο Λευτεριά, καπετάνιο της XIII Μεραρχίας.Το ΕΣΗ ξεκίνησε για την Ήπειρο, με το 42° Σύνταγμα αποτελούμενο τώρα από ένα τάγμα δικό του, το Τάγμα Ευρυτανίας, και δύο τάγματα του 36ου Συντάγματος που εντάχτηκαν σ' αυτό,τα Τάγματα Θανάτου και Δομοκού, κι ένα λόχο μηχανημάτων.

Η αρίθμηση των ταγμάτων και οι διοι­κήσεις τους ήταν οι παρακάτω:

1° Τάγμα (Τάγμα Θανάτου), με στρατιωτικό αρχηγό τον Ντίνο Γιαννακουλόπουλο, λοχαγού πεζικού, και συνδιοίκηση τους Δήμο Τσόκα (Παρνασσιώτη) και Σπύρο Μπέκιο (Λάμπρο).
2° Τάγμα (Τάγμα Ευρυτανίας), με στρατιωτικό αρχηγό κατ' αρχήν τον Κ. Μαυρογόνατο, λοχαγό πεζικού, και μετά τον υπολοχαγό πεζικού Γ. Γεωργιάδη,και συνδιοίκηση τους Δ. Πλατιά και Μ. Καραγιώργο (Κεραυνό).
3° Τάγμα (Τάγμα Δομοκού), με στρατιωτικό αρχηγό τον Γ. Κακογιάννη, υπολοχαγό πεζικού, και συνδιοίκηση τους Νάκο Μπελή και Γ. Αντωνόπουλο.

Μ' αυτή τη σύνθεση το Σύνταγμα ξεκίνησε για τις επιχειρήσεις στην Ήπειρο ενάντια στον Ζέρβα, αφήνοντας πίσω του στην κοιλάδα τοο Σπερχειού υπό τον Περικλή τα Τάγματα Φθιώτιδας και Όθρυος.Μέσα σ' ένα μήνα από τα μέσα του Οκτώβρη που ξεκίνησε για την Ήπει­ρο, το Σύνταγμα έχει ξεκαθαρίσει τις περιοχές Ευρυτανίας και Βάλτου, και για ν' αποφύγει τον κλοιό από τη γερμανική φάλαγγα που έχει κινη­θεί από το Αγρίνι, υποχρεώνεται να συμπτυχτεί για λίγο ανατολικά του Αχελώου. Εξορμώντας το Σύνταγμα προς την Ήπειρο, στην πορεία του αλλού ανατρέπει κι αλλού διαλύει τα τμήματα του Ζέρβα, και στα μέσα του Νοέμβρη φτάνει στην περιοχή γύρω στο Βουλγαρέλι.

Στο χωριό Λιάσκοβο το ΕΣΗ συναντιέται με τμήματα του ΕΛΑΣ που έρχονται από τη Θεσσαλία μ' επικεφαλής τον Άρη. Το ΕΣΗ μετονομάζε­ται σε Κλιμάκιο του Γενικού Στρατηγείου Ηπείρου (ΚΓΣΗ) με διοίκηση τον Άρη Βελουχιώτη και τον Ν. Παπασταματιάδη, συνταγματάρχη πεζι­κού , υπό τις διαταγές του οποίου τέθηκαν όλα τα τμήματα του ΕΛΑΣ που δρούσαν στην Ήπειρο. Εδώ συμπληρώθηκε και η διοίκηση του 42ου Συντάγματος με τους Θ. Κόζιακα και Νάκο Μπελή, που στη θέση του καπετάνιος του 3ου Τάγματος τοποθετήθηκε ο Θ. Γιαννακόπουλος.

Τα τμήματα του Κλιμακίου συνεχίζουν την επίθεση τους σ' όλους τους τομείς. Σε μια απ' αυτές κατέλαβαν το Βουλγαρέλι απ' όπου πήραν πολ­λά λάφυρα, ελαφρύ και βαρύ οπλισμό, πυρομαχικά και τρόφιμα. Εδώ από θαύμα γλίτωσε ο Ζέρβας και δεν πιάστηκε αιχμάλωτος. Η μάχη αυτή απο­τέλεσε την απαρχή της διάλυσης των τμημάτων του ΕΔΕΣ. 0 Ζέρβας με τα υπολείμματα των τμημάτων του περνάει στην περιοχή Λάκκα Σούλι, και για να δικαιολογήσει τη φυγή του αφήνει πίσω του φεύγοντας προ­κηρύξεις που γράφει ότι φεύγει εσπευσμένα με εντολή των Άγγλων για την Πρέβεζα να βοηθήσει στην απόβαση που πρόκειται να κάνουν οι Άγγλοι.

Στη Λάκκα Σούλι ο Ζέρβας ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του, και ενι­σχυμένος τώρα με βαρύ οπλισμό που του ρίχνουν τα εγγλέζικα αεροπλά­να, καταλαμβάνει τη δυτική όχθη του Άραχθου. Στα τέλη του Νοέμβρη 1943 τμήματα του Συντάγματος διαβαίνουν νύχτα τον Άραχθο κι αιφνι­διάζουν τον εχθρό στην περιοχή Καλέντζι -Πλέσια.0 εχθρός εγκαταλείπει το πολεμικό υλικό του και φεύγει. Επίσης όλα τα υλικά που στη διάρκεια των μαχών αυτών του έριχναν οι Άγγλοι πέφτουν στα χέρια μας.

Ο πόλεμος συνεχίζεται, ο Ζέρβας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά στην κρίσιμη αυτή στιγμή έρχονται να τον σώσουν οι Γερμανοί, πιστοί στη συμφωνία που έχουν υπογράψει μαζί του με τη μεσολάβηση του Δεσπότη των Ιωαννίνων. Οι Γερμανοί από τα Γιάννενα με αρκετές δυνάμεις κινού­νται προς δύο κατευθύνσεις, μια φάλαγγα προς Καλέντζι - Πλέσια και άλλη προς Πράμαντα.

Παράλληλα ο Ζέρβας, εκμεταλλευόμενος την παρουσία των Γερμανών, συγκροτεί φάλαγγα 2.500-3.000 ανδρών από τ' απομεινάρια της δύναμης του και μιστωμένους με λίρες χωρικούς από τη Λάκκα Σούλι, περνάει τη γέφυρα της Πλάκας και αρχίζει σε συνδυασμό με τους Γερμανούς εκκα­θαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Το Σύνταγμα για ν' αποφύγει τον κλοιό δίνει μάχη στο Βελεντσικό και συμπτύσσεται στην Άνω Καλεντίνη.
Στα τέλη του Δεκέμβρη το Σύνταγμα με διαταγή του Κλιμακίου ανα­λαμβάνει να ξεκαθαρίσει την περιοχή του Κλειδιού που κρατάνε με 800 Εδεσίτες τα πρωτοπαλίκαρα του Ζέρβα Χούτας, Βόιδαρος και Καραμπίνας. Το Κλειδί είναι μια περιοχή περίπου δέκα χιλιομέτρων με φυσικές οχυρές θέσεις, μικρούς λόφους και ρεματιές απότομες που καλύπτονται από κου­μαριές και ρείκια, δημιουργώντας υποχρεωτικές διαβάσεις απόρθητες για τον επιτιθέμενο.Ύστερα από δυό μέρες σκληρών επιθετικών προσπαθειών, στις οποίες σημειώθηκαν από τους αντάρτες μας δείγματα ηρωισμού και αυτοθυσίας, το Κλειδί πέφτει και ο εχθρός συμπτύσσεται προς Φλωριάδα αφήνοντας πίσω του πολλούς νεκρούς και τραυματίες, πυρομαχικά,τρόφιμα και τέσ­σερα πολυβόλα- αλλά και οι δικές μας απώλειες δεν είναι μικρές, 18 νεκροί και 30 τραυματίες.

Τα τμήματα του Κλιμακίου, τα Συντάγματα 42° και Ανεξάρτητο που αποτελούνε τη δύναμη του, ύστερα από τρεις μήνες αγώνα έχουν εξασθε­νίσει από τις στερήσεις, τις κακουχίες αλλά και τις θυσίες, και η δύναμη της παράταξης μας δεν ξεπερνάει τώρα τους 2.000 άντρες. Μ' αυτή τη δύναμη είναι υποχρεωμένο να καλύπτει ένα τομέα μήκους 40-50 χιλιομέ­τρων. Ο εχθρός, που τώρα υπερέχει σε δύναμη και πολεμικά μέσα, μας έχει κηρύξει ανταρτοπόλεμο απ' όλες τις πλευρές και τα νώτα.

Το Κλιμάκιο, μαχόμενο και με κατάλληλους ελιγμούς, συμπτύσσεται προς Βουλγαρέλι και καταλαμβάνει τη στρατιωτικής σημασίας τοποθεσία Τετράκωμο. Η επαφή του Συντάγματος με το Κλιμάκιο έχει χαθεί, δυό σύν­δεσμοι που μετέφεραν διαταγή του Κλιμακίου στο Σύνταγμα πιάνονται και σφάζονται στον Ξηρόκαμπο, και το Σύνταγμα βρίσκεται κυκλωμένο.

Στις αρχές του Γενάρη 1944 αποφασίζει να σπάσει τον κλοιό, να συμπτυ­χτεί προς Σκουληκαριά, που κατέχεται από τον εχθρό, και μ' εμπροσθο­φυλακή το 2° Τάγμα κατορθώνει ύστερα από σκληρή μάχη να καταλάβει τα δυτικά αντερείσματα της Σκουληκαριάς στη θέση Τσουκνίδα και ν' ανοί­ξει δρόμο. Απαγκιστρώνεται τη νύχτα και περνώντας πάνω από το χιονι­σμένο Γάβροβο, διαβαίνει τον Αχελώο κι εγκαθίσταται στις ανατολικές του όχθες του ποταμού, στα Τσαμπίσματα, και παραμένει εκεί μέχρι τις 10 του Γενάρη που θ' αρχίσει τηναντεπίθεση του.''

(Σελίδες 457-460) του βιβλίου του Γιώργου Χουλιάρα - Περικλή : ''ο δρόμος είναι άσωτος...'', εκδόσεις ΟΙΩΝΟΣ (2006).





Το εξώφυλλο του βιβλίου ''Ναπολέων Ζέρβας "Ο Μισθοφόρος''. Εκδόσεις ''ΦΙΛΙΣΤΩΡ'' 2005. (Ο συγγραφέας λένε ότι είναι ο Λευτέρης Αποστόλου, αλλά, έτσι όπως παρουσιάζεται στο εξώφυλλο και στο εσώφυλλο, φαίνεται να είναι ο ... Ναπολέων Ζέρβας - !!! - Βέβαια, συγγραφέας του βιβλίου δεν είναι ο Ζέρβας, ο οποίος είναι και ο λοιδωρούμενος από εκείνους που το συνέγραψαν. Η όλη εξωτερική εμφάνισή του αποτελεί ένα τρυκ, προς άγραν αναγνωστών).

Άς δούμε και τα παραμύθια του βιβλίου ''Ναπολέων Ζέρβας Ο Μισθοφόρος'' (σελίδες 9-11), στο οποίο γίνεται αναφορά στην δήθεν μαρτυρία του καπετάν Περικλή, η οποία μάλιστα υποτίθεται ότι περιεχόταν στο παραπάνω κεφάλαιο του ανέκδοτου το 2005 βιβλίου του!


''Οι κρίσιμες μάχες και το Αρχείο του ΕΔΕΣΤο πρώτο δεκαήμερο του Οχτώβρη του 1943 ο Ζέρβας άρχισε, όπως είναι γνωστό, σε συνεργασία με τους Γερμανούς, την πρώ­τη γενική ένοπλη εξόρμηση για την εκμηδένιση του ΕΛΑΣ. Τη συνεργασία του αυτή την προετοίμασε και με διαταγές που απα­γόρευσαν, με διάφορα προσχήματα, κάθε σύγκρουση τμημάτων του με γερμανικές δυνάμεις. Κατέφυγε ακόμα στην οργάνωση μιας συστηματικής κατασκοπίας εις Βάρος του ΕΛΑΣ ώστε να έχει το Γενικό Αρχηγείο των ΕΟΕΑ μια σίγουρη γνώση για τις δυνάμεις του εχθρού, δηλαδή του ΕΛΑΣ.

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν διαφορετικά και ο ΕΛΑΣ διέλυσε τις ένοπλες ομάδες τού ΕΛΕΣ και «ξετρύπωσε» μά­λιστα ένα σημαντικό τμήμα από το προσωπικό αρχείο του Ν. Ζέρβα, όπως θα δει ο αναγνώστης στις σελίδες του Βιβλίου που ακολουθούν.

Γράφει σχετικά ο Γιώργος Χουλιάρας:
«Στις Αρχές του Οχτώβρη 1943 με διαταγή του Γενικού Στρα­τηγείου του ΕΛΑΣ συγκροτήθηκε το 42 Σύνταγμα από τα αρ­χηγεία Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Όρθρυος, με στρατιωτικό αρχηγό τον αντισυνταγματάρχη Θ. Σπαθή και καπετάνιο τον Γ. Χουλιάρα (καπετάν Περικλή).Πριν ακόμα αρχίσει η συστηματική οργάνωση του Συντάγματος στα μέσα του Οχτώβρη 1943, ο Ζέρβας μάς κήρυξε τον πόλεμο. Προσέβαλε τα φυλάκια μας κατά μήκος του Αχε­λώου, γέφυρα Τέμπλας (Βροβιανά), προσπάθησε να αφοπλί­σει τμήματα μας στο Βάλιο και αφόπλισε το 3/40 σύνταγμα του ΕΛΑΣ στην Ήπειρο. Το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή συγκρότησε το εκστρα­τευτικό σώμα Ηπείρου (ΕΣΗ) με διοίκηση τους Ν. Παπασταματιάδη, συνταγματάρχη πεζικού και Τ. Λευτεριά, καπετάνιο της XIII Μεραρχίας.

Το ΕΣΗ ξεκίνησε για την Ήπειρο με το 42 Σύνταγμα αποτε­λούμενο τώρα από ένα τάγμα δικό του, το τάγμα Ευρυτανίας, και δύο τάγματα του 36 Συντάγματος, που εντάχτηκαν σε αυτό τα Τάγματα Θανάτου και Δομοκού και ένα λόχο μηχανημάτων [...]Με αυτή τη σύνθεση το Σύνταγμα ξεκίνησε για τις επιχειρή­σεις στην Ήπειρο ενάντια στον Ζέρβα αφήνοντας πίσω του στην κοιλάδα του Σπερχειού υπό τον Περικλή τα τάγματα Φθιώτιδας και Όρθρυος.Μέσα σε ένα μήνα, από τα μέσα του Οχτώβρη που ξεκίνησε για την Ήπειρο, το σύνταγμα έχει ξεκαθαρίσει τις περιοχές Ευρυτανίας και Βάλτου, και για να αποφύγει τον κλοιό από τη γερμανική φάλαγγα που έχει κινηθεί από Αγρίνιο, υπο­χρεώνεται να συμπτυχθεί για λίγο ανατολικά του Αχελώου. Εξορμώντας το σύνταγμα προς την Ήπειρο στην πορεία του, αλλού ανατρέπει και αλλού διαλύει τα τμήματα του Ζέρβα και στα μέσα του Νοέμβρη φτάνει στην περιοχή γύρω στο Βουλγαρέλι.Στο χωριό Λιάσκοβο το ΕΣΗ συναντιέται με τμήματα του ΕΛΑΣ που έρχονται από τη Θεσσαλία με επικεφαλής τον Άρη. Το ΕΣΗ μετονομάζεται σε κλιμάκιο του Γενικού Στρατηγείου Ηπείρου (ΚΓΣΗ) με διοίκηση τον Άρη Βελουχιώτη και τον Ν. Παπασταματιάδη, συνταγματάρχη του 42 Συντάγματος, με τους Θ. Κόζακα και Ν. Μπελλή που στη θέση του καπετάνιος του III τοποθετήθηκε ο Θ. Γιαννακόπουλος. Τα τμήματα του Κλιμακίου συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε όλους τους τομείς. Σε μια από αυτές κατέλαβαν το Βουλγαρέλι από όπου πήραν πολλά λάφυρα, ελαφρύ και βαρύ οπλι­σμό, πυρομαχικά και τρόφιμα. Εδώ από θαύμα γλίτωσε ο Ζέρ­βας και δεν πιάστηκε αιχμάλωτος. Η μάχη αυτή αποτέλεσε την απαρχή της διάλυσης των τμημάτων του ΕΔΕΣ.

Ο Ζέρβας με τα υπολείμματα των τμημάτων του περνάει στην περιοχή Λάκα-Σούλι και για να δικαιολογήσει τη φυγή του αφήνει πίσω του φεύγοντας προκηρύξεις που γράφει ότι φεύγει ε­σπευσμένα με εντολή των Άγγλων για Πρέβεζα να Βοηθήσει στην απόβαση που πρόκειται να κάνουν οι Άγγλοι. Στη Λάκα-Σούλι ο Ζέρβας ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του και ενισχυμένος τώρα με Βαρύ οπλισμό που του ρίχνουν τα εγ­γλέζικα αεροπλάνα, καταλαμβάνει τη δυτική όχθη του Άρα-χθου. Στα τέλη του Νοέμβρη τμήματα του Συντάγματος δια­βαίνουν νύχτα τον Άραχθο και αιφνιδιάζουν τις δυνάμεις του Ζέρβα στην περιοχή Καλέντζι-Πλέσια.
Ο εχθρός εγκαταλείπει το πολεμικό υλικό του και φεύγει. Επίσης, όλα τα υλικά που στη διάρκεια των μαχών αυτών του έριχναν οι Άγγλοι, πέφτουν στα χέρια μας. Μεταξύ άλλων υλικών έπεσε στα χέρια του ΕΛΑΣ και ένα σημαντικό τμήμα από τα αρχεία του ΕΔΕΣ».

* Απόσπασμα από το ανέκδοτο «42 Σύνταγμα» του Γιώργου Χουλιάρα (καπετάν Περικλή) που περιέχεται στις αναμνήσεις του, το σύνολο των οποίων θα εκδοθεί από το
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
''








Όπως φαίνεται καθαρά από την σελίδα 11 του βιβλίου ''Ναπολέων Ζέρβας ''Ο Μισθοφόρος'''' (δείτε το κυκλωμένο κείμενο στην σελίδα 11 του βιβλίου), όταν τα απομνημονεύματα του καπετάν - Περικλή ήσαν αδημοσίευτα (το 2005), σε αυτά είχε προστεθεί η πρόταση, περί της ''κατάσχεσης'' από τον ΕΛΑΣ του ''αρχείου του ΕΔΕΣ'' στην περίφημη μάχη στον Άραχθο τον Νοέμβριο του 1943. Είναι προφανές ότι έχουμε μια σκαστή περίπτωση ιστορικής παραχάραξης πρωτότυπης ιστορικής πηγής.
Ο Μπ(άμπης) Γρ(αμμένος), που παρουσιάζει αυτήν την σημείωση - όπως την ονομάζει - και στην οποία γίνεται αναφορά στην επιπρόσθετη πρόταση (που δεν υπάρχει στα δημοσιευμένα απομνημονεύματα του καπετάν - Περικλή), για την ''κατάσχεση'' του ''αρχείου του ΕΔΕΣ ''από τον ΕΛΑΣ τον Νοέμβριο του 1943, αποδίδει αυτήν την σημείωση στα Α. Σ. Κ. Ι. (Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας). Ομιλεί, μάλιστα, για ''ευγενική παραχώρηση''!!!

Εν κατακλείδει, δηλαδή, όλα αυτά τα περί ''κατάσχεσης'' του ''αρχείου του ΕΔΕΣ'' από τον ΕΛΑΣ, τελικά, αποδείχτηκαν παραμύθια των σταλινικών (Karhergr) και του ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' (αλλά και του οπερεττικού ''βαρώνου Μυνχάουζεν'' KillKiss), οι οποίοι γνώριζαν τον Ιανουάριο του 2007 και μετά, ότι ο Χουλιάρας διαψεύδει στις αναμνήσεις του τα περί ‘‘κατάσχεσης’’ του ‘’αρχείου του ΕΔΕΣ’’ από τον ΕΛΑΣ τον Νοέμβριο του 1943.

Πάντα είχα την απορία γιατί καθυστερούσαν επί μήνες οι σταλινικοί του ΜΕΤΩΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ να αναφέρουν τις πηγές τους, γύρω από τις προς Ζέρβα ‘‘επιστολές’’, που παρουσίασε ο Karhergr στο http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html .

Αλλά όλα είναι κατανοητά. Τι να παρουσιάσουν; Ανύπαρκτες μαρτυρίες;

Τελικά, υποχρεώθηκαν και παρουσίασαν την πηγή, όπου αναληθώς γίνεται επίκληση στην μαρτυρία του καπετάν - Περικλή.

Και γι’ αυτό, μετά την παρουσίαση της πραγματικής αυθεντικής μαρτυρίας του καπετάν – Περικλή, τους παραδίδω στην χλεύη του αναγνωστικού κοινού, με την αυτονόητη διαπίστωση ότι όλα όσα παρουσιάζουν, ως στοιχεία, οι σταλινικοί, πάσχουν από αναξιοπιστία και δολιότητα.

Και φυσικά πρέπει απαραιτήτως να διασταυρώνονται.

Το αναγνωστικό κοινό μπορεί τώρα να απολαύσει τις ψευδολογίες τους και την αποκάλυψή τους....

Δείτε και τα δημοσιεύματά μου, της 1/8/2009 και τα μετέπειτα, στο θέμα, που άνοιξε ο ''Κούλης'' - με άλλο ψευδώνυμο - στο ''Athens Indymedia'', με τίτλο : ''Η αρθρογραφία του Κ.Σπέρα σε φιλοφασιστική εφημερίδα'' http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1060902 .

Όσο και αν ο Κούλης ο πλαστογραφούλης και η σταλινική του παρέα κρύβονται πίσω από διάφορα νικς, προκειμένου να αποφύγουν να μας πουν το γιατί αποδέχτηκαν εν γνώση τους την πλαστογραφημένη ''μαρτυρία'' του καπετάν - Περικλή, γύρω από το ''κατασχεμένο'' από τον ΕΛΑΣ ''αρχείο του ΕΔΕΣ'', δεν θα αποφύγουν το ''πικρόν ποτήριον''.

Γιατί πρόσθεσαν (αυτοί που πρόσθεσαν) στα απομνημονεύματά του αυτό το κομμάτι για την δήθεν κατάσχεση του ''αρχείου του ΕΔΕΣ'' από τον ΕΛΑΣ, τον Νοέμβριο του 1943 - στο οποίο περιεχόταν και η ''επιστολή'' προς Ζέρβα, που ενέπλεκε τον Κώστα Σπέρα με τον ΕΔΕΣ;

Γιατί είχαν και οι πλαστογράφοι, καθώς και οι χρήστες αυτής της πλαστογραφίας (Karhergr, KillKiss και Κούλης) τόση ανάγκη αυτήν την πλαστογραφία, ανάμεσα στις άλλες που είχαν κάνει, γύρω από την υπόθεση Σπέρα;

Προφανώς, για να στηρίξουν και να ''τεκμηριώσουν'' αυτό το ''αρχείο'', με ''πρωτογενή'' πηγή ''τεκμηρίωσης'' και τον καπετάν - Περικλή, του οποίου τα απομνημονεύματα ήταν να εκδώσει (όπως και εξέδωσε την πρώτη φορά) το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η δουλειά φαίνεται ότι ''στράβωσε'', όμως, πιθανόν και επειδή η κυρία Λουκία Χουλιάρα (η χήρα του καπετάν - Περικλή) έδωσε αλλού την νέα έκδοση των απομνημονευμάτων του συζύγου της.

Και εκεί μπορεί να χάλασε η δουλειά. Και την πατήσαν και το ''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ'' και ο πλαστογράφος Karhergr, μαζί με την γελοιογραφική φιγούρα του γνωστού ''βαρώνου Μυνχάουζεν'' KillKiss!.

Όπως φαίνεται, έχει, προφανώς, δημιουργηθεί ολόκληρη ''επιστήμη'', από διάφορους ανακυκλωμένους, ή μη, σταλινικούς, η οποία ''εμπλουτίζει'' τα αυθεντικά κείμενα, εκ των υστέρων, με προσθήκες, που σκοπό έχουν να ''τεκμηριώσουν'' πλαστά περιστατικά και να διαστρεβλώσουν έτσι την Ιστορία, παρουσιάζοντας, ως πηγές της τα ''εμπλουτισμένα'' με αυτόν τον τρόπο αυθεντικά κείμενα, τα οποία βέβαια, έτσι πλαστογραφούνται.

Και ''ούτε γάτα, ούτε ζημιά'', για τους ''ιστορικούς'' μας, οι οποίοι, μάλιστα, επαινούνται για το ''επιστημονικό'' τους έργο. (Το ποιοί ακριβώς είναι, δεν είναι δική μου δουλειά να το πω, αφού δεν το γνωρίζω - άσχετα αν πιθανολογώ, αλλά με πιθανολογήσεις δεν μπορώ να τεκμηριώσω συγκεκριμένες προσωπικές κατηγορίες, διότι οποιοσδήποτε μπορεί να πέσει θύμα πλαστογράφων, χωρίς να το υποψιαστεί)...

Και φυσικά, ο κόσμος και το ενδιαφερόμενο αναγνωστικό κοινό, μαθαίνει την πλαστογραφημένη εκδοχή της Ιστορίας, η οποία γίνεται η επίσημη και καθίσταται ''τεκμηριωμένη'', κατά τον τρόπο, που παραπάνω περιέγραψα.

Γι' αυτό, λοιπόν, καλόν είναι να έχουμε τον νου μας....

(Όσον αφορά το άρθρο που αποδίδεται στον Σπέρα στην ''Εθνική Σημαία'', δεν χρειάζεται βιασύνη. Δεν το έχω ξεχάσει καθόλου. Το στοιχείο αυτό ερευνάται και θα δούμε που θα καταλήξει η έρευνα).

Aν και την έρευνα για την πιθανή ένταξη του Σπέρα σε φασιστικές οργανώσεις του Μεσοπολέμου, την έχω αρχίσει εγώ,- στο θέμα ''ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΠΕΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ'' http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=958886 - αναφέροντας σχετικό δημοσίευμα του Δημοσθένη Κούκουνα και κάνοντας, μάλιστα και ρητή αναφορά στην πληροφορία που μου είχε δώσει - χωρίς να μου δείξει και τα στοιχεία που κατέχει -, για την ένταξη του Κώστα Σπέρα στο κόμμα του Γεώργιου Μερκούρη.
Αλλά, είπαμε : Θα δούμε...


H υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί.

Και θα διερευνηθεί.

Και φυσικά, δεν έχουμε τελειώσει....

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Ο ΑΜΙΜΗΤΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΡΕΣΙΤΑΛ ... ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ!

Ας απολαύσουμε, τώρα, ένα ευθυμογραφικό στιγμιότυπο με τον αμίμητο Κούλη, ο οποίος έχει ζηλέψει σίγουρα τις καλύτερες στιγμές του ... Λουΐ ντε Φινές!

Στο θέμα που έχει ανοίξει στο ''FREE FORUMS'' με τίτλο ''Κούκουνας για Σπέρα'' http://www.freeforums.gr/index.php/topic,2787.msg23767.html#msg23767
, δίνει, ως Κούλης, απάντηση σε κάποιον που στο ''PHORUM.GR'' υπερασπίζεται τον Κώστα Σπέρα.

Η απάντηση ξεπερνάει όλα τα ρεκόρ, που ο Κούλης, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος, έχουν καταρρίψει, μέχρι τώρα, στις διαδικτυακές συζητήσεις.

Και επειδή είναι αυθεντική και χαρακτηριστική της persona ''Κούλης'', ιδίως στο σημείο - καθώς και με τον κούλειο τρόπο - που μιλάει για την .... ευγένειά του, παραθέτω την απάντηση αυτήν, προς τέρψη του αναγνωστικού κοινού, το οποίο σίγουρα θα γελάσει αβίαστα, με το στυλ και το περιεχόμενο της απάντησης του Κούλη :



''Τελικά οι ηλίθιοι είναι περισσότεροι από οσους νομίζουμε
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 11, 2009, 11:52:58 μμ »

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=148657&start=220#p2153703
Ενας αντισταλινικος(!!!)χαρακτηρίζει τον karhergr με χιλιάδες "επίθετα" δίχως να αναφέρεται διολου στα στοχεία που προσκομιζει και αυτός,απλά και μόνο κράζοντας τον Κορδάτο και τον Μπεναρόγια ως -τι άλλο;;-σταλινικους.
Δεν θα μπω στο ζουμι της υποθεσης.Η αρθρογραφια σε φασιστικες εφημεριδες,ο χαφιεδισμος του Κ.Σ σε δικες κτλ δεν αφήνουν περιθώρια για διάλογο.

Αλλά πραγματικά με την τόση μανιακή φανατίλα του "αντισταλινικού" χώρου,προτιμώ πλεόν να θεωρούμαι(αν και δε δήλωσα ποτέ μου)σταλινικός.
Μα τόσο ηλιθιοι υπάρχουν επιτέλους;;;

Και μετά βρίζω τον "Περιπτερα" και τον "Ταυγέτη"

Απο οτι φαίνεται ο "χώρος" έχει περισσότερους "Περιπτεράδες" από οτι φανταζόμαστε...και με αυτούς πρέπει να συμβαδίσουμε.Κρίμα.Πολύ κρίμα.


Ειλικρινά πάντως.
Στην υπόθεση παραήμουνα ευγενικός και κάθε φορά έπρεπε να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας(σταλινικος πλαστογράφος δηλαδή).

Αντε και στο Διάλο μαλακιστήρια,σας θίξαμε τους "ήρωες" σας,κωλόπαιδα που παπαγαλίζετε τις μαλακίες που σας μάθανε με τον φανατισμο αγάμητης χριστιανής καλόγριας και έχετε το θράσσος να αναφέρεστε υβριστικά σε άτομα που από από την 1η στιγμή ψάξανε τα πάντα ρωτώντας συγγραφείς και εσείς μαλακιστήρια με ύφος 100 καρδιναλιών βρίζετε και κρίνετε προθέσεις ως άλλοι ΝΑΖΙστες την στιγμή που έχετε μαύρα μεσάνυχτα.
Μαλακιστήρια οταν αντιμετωπιζεις ένα ιστορικό γεγονος το αντιμετωπίζεις ως "ασπρο πίνακα" προσπαθώντας -οσο μπορεις- να εισαι αντικειμενικος.
Εσεις προσπαθείτε να βρειτε στοιχεια για να "αποδείξετε" οτι ειναι πλαστα τα έγγραφα,και αθώωος ο αναρχικος ήρωας σας.

ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ "ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΩΝ"ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ.''

Φυσικά, δεν μπορούσα να μην σχολιάσω αυτό το πραγματικό και αυθεντικό επιθεωρησιακό ευθυμογράφημα, που σίγουρα, φθάνει στα επίπεδα ενός Νίκου Τσιφόρου και ενός Δημήτρη Ψαθά, παρά το γεγονός ότι γνώριζα ότι ο Κούλης θα το διέγραφε, λόγω της μάνητας, που τρέφει προς την διαδικτυακή μου persona (δεν είναι ο μόνος, άλλωστε, αφού όλη αυτή η σταλινική κομπανία των Karhergr, Κούλη και KillKiss, προφανώς, με μισούν υπεραρκετά, αν και αυτό δεν το επεδίωξα, αλλά προέκυψε από την φορά των πραγμάτων), όπως διαγράφει, άλλωστε τον τελευταίο καιρό, κάθε σχόλιό μου, όταν αυτό δημοσιεύεται σε θέμα, που έχει ανοίξει εκείνος στο ''FREE FORUMS'', αφού στο εν λόγω FORUM όποιος ανοίγει μια δημόσια συζήτηση έχει την δυνατότητα να διαγράφει όποια μηνύματα δεν γουστάρει. (Αυτό βέβαια είναι λάθος, αλλά δεν είναι του παρόντος να το σχολιάσουμε).
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Η ''ΑΙΜΑΤΗΡΗ'' ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΕΓΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΦΕΡΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ, ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ... ΤΖΟΥΦΙΟ''!

Η απάντησή μου στα όσα αμίμητα έγραψε ο Κούλης ήταν η παρακάτω :



'' Προς το παρόν, σας ψάχνει ο καπετάν - Περικλής!
« στις: Αύγουστος 12, 2009, 12:27:19 πμ »

Γειά σου Κούλη, πλαστογραφούλη και ακατάσχετε υβριστούλη!

Αυτή σου η .... αντικειμενικότητα βγάζει μάτια, ρε Κούλη! (Όσο για την ... ευγένειά σου, όντως ο κόσμος έχει να το λέει, για το σαβουάρ βιβρ σου!).

Προφανώς, κάνεις πλάκα, αν και εσύ είσαι ικανός και να τα πιστεύεις αυτά που γράφεις. (Στην δεύτερη περίπτωση, μην απευθυνθείς στον ... Karhergr, για να λύσεις το πρόβλημά σου)!

Φιλιά στον βαρώνο.

(Και πες του ότι η αιματηρή κόντρα των ''εγώ'' στο Ίντερνετ, όντως φέρνει, κάποιες φορές, νέο υλικό. Αρκεί αυτό να μην είναι .... τζούφιο)!

Αλλά ας θυμίσω εγώ στον φίλτατο βαρώνο Μυνχάουζεν KillKiss, όσα έγραψα σε άλλο θρεντ, γύρω από το θέμα του Κώστα Σπέρα :

(Όσον αφορά τον ... εθνικοσοσιαλιστή Κώστα Σπέρα, βαρώνε μου, όπως σου είπα και σε άλλα θρεντς, προς το παρόν, σας ψάχνει ο .... καπετάν - Περικλής - ξέρεις ο Γιώργος Χουλιάρας, με την ''μαρτυρία'' του, που ήταν ανύπαρκτη, για την ''κατάσχεση'' του ''αρχείου του ΕΔΕΣ'' και την οποία ''μαρτυρία'' ανέφερε ο φίλος σου ο Γραμμένος και αναπαρήγαγε ο Κούλης, ως ....''ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ''. Τον καπετάν - Περικλή θα τον βρείτε στο : ‘‘Υπόθεση Κώστα Σπέρα : Ο καπετάν – Περικλής αποκαλύπτει τα ψεύδη του Karhergr και της παρέας του περί ‘‘κατάσχεσης’’ του ‘‘αρχείου του ΕΔΕΣ’’ τον 11/1943’’. http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2009/08/houliaraskarhergr.html , όπου κουρελιάστηκε και η παραμυθένια δεύτερη εκδοχή των Karhergr - Κούλη, περί ''κατάσχεσης'' του ''αρχείου'' του ΕΔΕΣ από τον ΕΛΑΣ στον Άραξο τον Νοέμβριο του 1943, όπως είχε κουρελιαστεί, με την μαρτυρία του καπετάν - Κίσσαβου, που προσκόμισα και η πρώτη παραμυθένια εκδοχή της ''κατάσχεσης'' του ίδιου ''αρχείου'' τον Δεκέμβριο του 1944 από τον ΕΛΑΣ στα βουνά της Ηπείρου. Σου υπενθυμίζω το θέμα : ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΕΡΑΣ: Ο πρώην αναρχοσυνδικαλιστής που ηττήθηκε & δολοφονήθηκε από τον λενινοσταλινικό μηχανισμό - Μία συζήτηση στο ''ATHENS INDYMEDIA'' http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2009/04/athens-indymedia.html , όπου κορνιοτοποιήθηκαν πλήρως και καταδείχτηκαν οι πλαστογραφίες και οι παραχαράξεις του πλαστογράφου karhergr και της σταλινικής κομπανίας του ''ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΪΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ'', που χρησιμοποίησαν πλαστά αρχεία, για να στηρίξουν την δολοφονία του Σπέρα. Σου θυμίζω και την σχετική συζήτηση στο ''ATHENS INDYMEDIA'', όπου ο karhergr και η παρέα του έλαβαν το ''βραβείο'' των συκοφαντών και παραχαρακτών. Και όπως είπαμε : Μην βιάζεσαι).

Στην παρούσα φάση, σας αφήνω στην χλεύη του αναγνωστικού κοινού, για τα πλαστογραφικά κατορθώματά σας, σχετικά με το ''αρχείο του ΕΔΕΣ'' και τα αποκαλυπτήρια, που σας έκανα και τα οποία σας γελοιοποίησαν διαδικτυακώς, σε τέτοιον βαθμό που να μην μπορείτε - ούτε τώρα, που τα στοιχεία που παρουσιάσατε εμφανίζονται ως αξιοπρόσεκτα - να βρείτε το όποιο δίκιο σας, λόγω του βεβαρυμένου παρελθόντος και παρόντος σας.

Δεν θα πω περισσότερα, διότι είμαι σε μια διαδικασία έρευνας, καθώς τα στοιχεία, που παρουσίασες, βαρώνε μου, είναι αξιοπρόσεκτα. Και τα στοιχεία, εγώ δεν τα αγνοώ, όπως εσύ, καλέ μου παραμυθά. Τα ψάχνω. Θα πάρει ίσως αρκετό καιρό αυτή η έρευνα, που τώρα γίνεται. Μετά θα τα ξαναπούμε.

Επίσης, σου θυμίζω (όσο και αν αυτό σε εξοργίζει – τι να κάνουμε; Εσύ έγραψες, όσα έγραψες, χωρίς να προσέχεις) και το ''14/12/1944 : Ο ΔΗΜΗΤΡΩΦ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΙΑΝΤΟ. (Η γελοιοποίηση των ισχυρισμών του σταλινικού ‘βαρώνου Μυνχάουζεν’ KillKiss)!'' http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2009/07/killkiss.html .

Καλόν είναι κάποια πράγματα να εμπεδώνονται...''
Ο χρήστης dionmich1 είπε…
Διαβάζοντας το κείμενο που άφορα τονΣπερα και την απάντηση σου
πρέπει να πω οτι απαντάς σε κατι αλλο και οχι σε αυτο που γράφει
ο κειμενογράφος(που δεν τον ξέρω καν τον άνθρωπο αν κα αυτο ειναι δικο μου θεμα)
Οσο για το 43 δεν αφιερώνει ουτε μίση παράγραφο.
ολλα τα υπόλοιπα δεν σου έκαναν καμία εντύπωση ?
και δεν τολμάς ουτε καν να τα διαψεύσεις.
τι αλλο να πω ψάξε βρες προετοιμάσου κατάλληλα και απάντησε συνολικά
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Ποιά είναι τα "υπόλοιπα";

Όσον αφορά τον "κειμενογράφο", στον οποίο αναφέρεσαι, αυτός έχει προβεί σε τόσες μυνχαουζενικές παραμυθολογίες στην όλη υπόθεση του Κώστα Σπέρα, που έχει χάσει και το όποιο δίκιο, πιθανόν να είχε.

Αν και οι σταλινολενινιστές (όπως και όλοι οι μαρξιστές - λενινιστές), εκ φύσεως, ουδέποτε έχουν ουσιωδώς δίκιο. Και δεν έχουν δίκιο, διότι είναι εκείνοι που εξέτρεψαν το πειραματικό εργατοαγροτικό εγχείρημα για την κοινωνικοαπελευθερωτική αλλαγή, μέσα από την συμβουλιακή θεσμική οργάνωση της κοινωνίας και το μετασχημάτισαν σε ένα στυγνό εξουσιαστικό ολοκληρωτικό καθεστώς, στο οποίο εγκαθιδρύθηκε μια νέου τύπου δουλοπαροικία - ή ορθότερα ένα μοντέρνο κοινωνικό σύστημα, που προσιδιάζει στον "ασιατικό τρόπο παραγωγής", για να θυμηθούμε τις πρώιμες αναλύσεις του Κάρλ Μαρξ, όταν ακόμα αυτός λειτουργούσε σαν κοινωνικός επιστήμονας και όχι σαν πολιτικός γραφειοκράτης.

Και αυτό το γράφω, όχι για να ισχυρισθώ ότι ο Σπέρας δεν έκανε σφάλματα, τα οποία μπορεί και να ήταν βαρύτατα - αν αληθεύει ότι είχε προσχωρήσει στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Μερκούρη. Το γράφω για να τονίσω πως, ό,τι έπραξε, το έπραξε έχοντας να αντιμετωπίσει έναν διεθνή γραφειοκρατικό ολοκληρωτικό, εξουσιαστικό και συνάμα δολοφονικό μηχανισμό, αυτόν του λενινιστικού μηχανισμού του Κ.Κ.Ε. και της Κομιντέρν, του οποίου την ιδιότυπη κοινωνική φύση είχε νωρίς εντοπίσει και προσδιορίσει, μέσα από την εμπειρία του, όταν όλοι οι άλλοι είχαν αυταπάτες σχετικά με αυτόν τον μηχανισμό - κάποιες από τις οποίες αυταπάτες διατήρησε και ο ίδιος για αρκετό χρονικό διάστημα -.

Η αντίδρασή του και οι συνεργασίες του, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτόν τον ιστορικά πρωτοφανή κοινωνικοϋποδουλωτικό μηχανισμό της λενινιστικής κομματικής γραφειοκρατίας (που ανδρώθηκε πάνω στα ερείπια της ρωσικής επανάστασης και του εκεί εργατοαγροτικού συμβουλιακού κοινωνικού πειράματος, μια γραφειοκρατία που απετέλεσε μια νέα εκμεταλλευτική κοινωνική τάξη και η οποία στην πορεία πήρε διεθνείς διαστάσεις) δεν ήσαν οι καλύτερες και οι ευτυχέστερες - πάντοτε με την προϋπόθεση ότι συνεργάστηκε με το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Μερκούρη, μια συνεργασία η οποία είναι - αν έγινε - κατακριτέα.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στην ουσία της αντιπαράθεσης με τον σταλινολενινιστικό μηχανισμό του Κ.Κ.Ε. ο Σπέρας είχε δίκιο, διότι γνώριζε με ποιούς είχε να κάνει και το τι αυτοί αντιπροσώπευαν.

Και φυσικά αυτό που αντιπροσώπευαν ήταν μια νέα κυρίαρχη εξουσιαστική και εκμεταλλευτική κοινωνική τάξη, η οποία, μέσα από τις δομές του λενινιστικού μηχανισμού, ασκούσε την εξουσία της, επί της προλεταριοποιημένης κοινωνίας, κατέχοντας, ως συλλογικός καπιταλιστής, μέσω του Κόμματος και του κομματικοποιημένου κράτους, τα κρατικοποιημένα (και τα μη κρατικοποιημένα) μέσα παραγωγής. Το γεγονός, μάλιστα, ότι αυτή η τάξη μετασχηματίσθηκε, μόνη της και εξ ιδίας πρωτοβουλίας, σε κλασσική καπιταλιστική τάξη, γκρεμίζοντας το 1991 την "Ε.Σ.Σ.Δ.", ουσιαστικά κλείνει το θέμα, γύρω από αυτήν την υπόθεση και το ποιός είχε δίκιο και το ποιός δεν είχε δίκιο, αν αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία της κοινωνικοαπελευθερωτικής αλλαγής. Όπως, επίσης, κλείνει το θέμα, αν αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εξουσία, ως δύναμη επιβολής πάνω στην κοινωνία, από μια τάξη - ή, ορθότερα, από έναν κυρίαρχο κοινωνικό συνασπισμό συμφερόντων που κατέχει την εξουσία και την ιδιοκτησία, πάνω σε εκείνο το τεράστιο κομμάτι της κοινωνίας, που έχει στην ουσία αποστερηθεί και των δύο αυτών προνομίων.

Από εκεί και πέρα, τα ζητήματα Ιστορίας, όσον αφορά τον Σπέρα και την δράση του είναι ανοικτά και πάντοτε επανεκτιμήσιμα. Και φυσικά δεν έχω παύσει να τα ψάχνω...
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι το γεγονός, το οποίο πρέπει να επισημανθεί, ότι ο Karhergr και η παρέα του εξαφάνισαν το αρχικό διαδικτυακό αθλιογράφημα, με τίτλο : ''Για τον Κώστα Σπέρα'', που ήταν ανηρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.freeforums.gr/index.php/topic,325.0.html .

Προφανώς, οι σταλινικοί "λεβέντες" αντιλήφθηκαν ότι ο διασυρμός που υπέστησαν, από την επίκληση των πλαστών στοιχείων, είναι μεγάλος και απέσυραν το σχετικό ρυπαρογράφημα.

Επραξαν καλώς. Αν και δεν απέφυγαν τον διασυρμό και την χλεύη...
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
[...] Δεν έχω συνηθίσει να βγάζω μεγάλους λόγους. Μια φορά κι ένα καιρό έβγαζα, τώρα θα ας πω μόνο δυο λόγια. [...]

Ένα άλλο ζήτημα που θέλω να πω. Μη παίρνετε υπόψη ό,τι διαβάζετε στα βιβλία. Έχω, χιλιάδες μπορούσα να σας αναφέρω τόσα και τόσα παραδείγματα. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στα βιβλία τους με τοποθετούν ότι ήμουν στην τάδε μάχη, στη[ν] τάδε μάχη και είπα αυτό και έκανα τούτο και ... εγώ δεν ήμουν και τους λέω ότι δεν ήμουν εγώ παιδιά, κάνετε λάθος. Όχι ήσουν και μαζί και στο βιβλίο ότι ήμουν. Αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πολύ σοβαρά πράγματα [...]

Μην, λοιπόν, παίρνετε υπόψη αυτά που γράφουν στα βιβλία όλοι οι άνθρωποι. Ελέγξτε τα, όσο μπορείτε περισσότερο ελέγξτε τα [...] Λοιπόν, τελείωσα. Είπα άλλη μια φορά ευχαριστώ. Αν νομίζετε αυτά που είπα ότι έχουν κάποια αξία, πάρτε τα υπόψη. Εάν δεν νομίζετε πετάξτε τα στο καλάθι των αχρήστων. [...]


Γιώργος Χουλιάρας (καπετάν-Περικλής), για το βιβλίο του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…