Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 12/11/2008

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΣΧΟΣ έγραψε στα ‘‘ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ’’ της 10/11/2008 ( http://www.petroupoli-tk.gr/2008/164-7.htm ) :

‘‘Οφείλουμε να υπερασπισθούμε τη δυνατότητα μιας άμεσης επικοινωνίας και πληροφόρησης που αναπτύσσεται ραγδαία μέσα από το διαδίκτυο, φορείς της οποίας είναι όλοι όσοι δίνουν βήμα σε επώνυμους και ανώνυμους πολίτες να συμμετέχουν σ' ένα κοινό διάλογο. Ένα βήμα επικοινωνίας των απόψεων των πολιτών (πολίτης είναι εκείνος που συμμετέχει καθοιονδήποτε τρόπο στα κοινά, και είναι ζητούμενη αυτή η συμμετοχή, ακόμα κι αν εμφανίζονται υπερβολές είτε ανακρίβειες στη μεταφορά των πληροφοριών), βήμα άσκησης κριτικής στις πολιτικές που ακολουθούν τοπικές και η κεντρική εξουσία και οι μηχανισμοί τους, βήμα για την ανάπτυξη μιας νέου τύπου ΑΜΕΣΗΣ δημοκρατίας με στόχο την κοινωνική και πολιτική παρέμβαση στα κοινά. Εκτιμώ ότι αυτό το πέτυχαν ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ σε τέτοιο βαθμό, ώστε βάσιμα να θεωρείται η ποινική δίωξη του Γιάννη Μιχαλόπουλου ως δίωξη πολιτική που αποσκοπεί να φιμώσει τον ίδιο και την "ενοχλητική" ηλεκτρονική του εφημερίδα διότι "δεν συνεμορφώθει προς τα υποδείξεις".... και τις κατά καιρούς απειλές δίωξής του από τοπικούς παράγοντες της πολιτικής.’’

Συμφωνώ και επαυξάνω. Καραμπινάτη περίπτωση εκφοβισμού αποτελεί η μήνυση κατά του Γιάννη Μιχαλόπουλου, η οποία εκδικάζεται την Τετάρτη 12/11/2008 στα δικαστήρια της παλιάς Σχολής Ευελπίδων.

Γι’ αυτό και η υποστήριξη στο πρόσωπο του ιδίου και στην ηλεκτρονική εφημερίδα http://www.petroupoli-tk.gr/ πρέπει να είναι αμέριστη και χωρίς επιφυλάξεις.

Τουλάχιστον από την μεριά μου η υποστήριξη αυτή είναι δεδομένη και ελπίζω να γίνει και ουσιαστική.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση στο θέμα : ‘‘Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος δικάζεται στις 12/11’’
http://www.phpbbserver.com/pfor/viewtopic.php?t=1435&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&mforum=pfor

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 14/1/2010 Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Κατά την σημερινή διαδικασία ενώπιον του Ποινικού Πρωτοδικείου Αθηνών αναβλήθηκε, λόγω υπερφόρτωσης του πινακίου και του προχωρημένου της ώρας για τις 14/1/2010 η δίκη του Γιάννη Μιχαλόπουλου, η οποία ήταν να διεξαχθεί μετά από μήνυση του παλαιού πολιτικού παράγοντα της Ν.Δ. Φάνη Παπαδόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ευχαριστούμε όλους όσους εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον κατηγορούμενο υπεύθυνο της ηλεκτρονικής εφημερίδας ''ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ'' ( http://www.petroupoli-tk.gr ) Γιάννη Μιχαλόπουλο.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Και ένα προσωπικό σχόλιο :

Μέσα από την δυσάρεστη περιπέτεια του Γιάννη Μιχαλόπουλου, προέκυψε και ένα πολύ ευχάριστο - ευτυχές μπορώ να πω -, για μένα, γεγονός.

Μετά από 23 ολόκληρα χρόνια συνάντησα την παλιά μου συμφοιτήτρια στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωστούλα Κανδηλιώτη, η οποία είναι η νέα δικηγόρος του Γιάννη στην παρούσα φάση της δικαστικής εκκρεμότητας, που έχει με την μήνυση του Φάνη Παπαδόπουλου.

Την Κωστούλα γνώρισε στον Γιάννη ο Χρήστος Παππάς, που είναι πατριώτης της, από τους Μελισσουργούς της Ηπείρου και ο οποίος είναι πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου της Πετρούπολης, στον οποίο Σύλλογο ο Γιάννης είναι αντιπρόεδρος και εγώ μέλος.

Έτσι, λοιπόν, βρεθήκαμε για πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια στο δικηγορικό της γραφείο στις 11/11/2008 (γύρω στις 7.00 το βράδυ) στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 43 στα Εξάρχεια).

Περιττό να πω ότι, αν δεν μου είχε πει ο Γιάννης, λίγο πριν, όταν συνατηθήκαμε στο ''ΑΣΤΥ ΚΑΦΕ'' στην Πετρούπολη, ότι η νέα του δικηγόρος του, στην οποία θα πηγαίναμε είναι η Κωστούλα, δεν υπήρχε καμμία περιπτωση να την γνωρίσω, ή να με γνωρίσει, αν συναντιόμασταν τυχαία στον δρόμο.

Η Κωστούλα αποτελεί μια πολύ ευχάριστη ανάμνηση των νεανικών μου χρόνων - παρά τις τότες κόντρες μας, οι οποίες, όμως, δεν είχαν να κάνουν με προσωπικές διαφορές.

Οι κόντρες αυτές είχαν να κάνουν με τις ιδεολογικές και τις πολιτικές μας προτιμήσεις εκείνη την εποχή και δεν επηρέαζαν την ουσία των προσωπικών μας σχέσεων, οι οποίες πέρασαν διάφορες διακυμάνσεις.

Αυτό που έχει σημασία είναι, τελικά, αυτό που μένει. Και αυτό που μένει, μετά την πάροδο του χρόνου, είναι το γεγονός ότι η συνολική αποτίμηση είναι πολύ ευχάριστη. Μπορώ να πω, μάλιστα, είναι ευτυχής και συγκινητική, αφού το πέρασμα του χρόνου αποκαθαρίζει τις αναμνήσεις από τα περιττά τους στοιχεία και κρατάει τα ουσιώδη.

Και τα ουσιώδη στοιχεία των αναμνήσεων από την Κωστούλα και από εκείνη την εποχή είναι αυτά που με καθιστούν ευτυχή και συγκινημένο.

Πραγματικά ο κόσμος, τελικά, μέσα στην απεραντοσύνη του, παραμένει μικρός!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…