Ρωσικές προεδρικές εκλογές : Η KГБ/ФСБ επικράτησε άνετα, αφού ο φυσικός αρχηγός της Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε το 87,34% των ψήφων, με την συμμετοχή του 74,22% των εγγεγραμμένων του ρωσικού εκλογικού σώματος. Από εδώ και πέρα, η Δύση έχει μεγάλο πρόβλημα· και πολύ μεγαλύτερο, η Ουκρανία.

 

Εννοείται ότι τα, παραπάνω, εκλογικά ποσοστά, μέσα στις συνθήκες του αυταρχικού και προσωποπαγούς καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι, απολύτως, κατασκευασμένα, άμεσα και έμμεσα. Αλλά δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε, εξ αιτίας αυτής της ρεαλιστικής διαπίστωσης, διότι - κακά τα ψέμματα - η μεγάλη πλειοψηφία του ρωσικού πληθυσμού στηρίζει και ανέχεται τον επανεκλεγέντα (έτσι, με το άγαρμπο και σε σημαντικό βαθμό, παραφουσκωμένο μέγεθος των ψήφων, με τις οποίες υποστηρίζει ότι  επανεκλέχθηκε) Ρωσο πρόεδρο και το καθεστώς του.



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, επανεκλέχτηκε για μια νέα εξαετή προεδρική θητεία, ήτοι, έως το 2030, εάν καταφέρει να ολοκληρώσει την νέα θητεία του. Η μόνη επιφύλαξη που μπορεί να υπάρχει, για κάτι τέτοιο, εναι το φυσικό γήρας, αφού, τώρα, ο Ρώσος πρόεδρος είναι 71 ετών και τότε, το 2030, θα είναι 77, εάν, εν τω μεταξύ, δεν του προκύψει μια βαριά ασθένεια, ή ο θάνατος. Και φυσικά, το 2030, έχοντας ξεπεράσει, ως κάτοχος της εξουσίας, σε χρονική διάρκεια, τον αριθμό των ετών της εξουσίας του Ιωσήφ Στάλιν, θα διεκδικήσει και μια επόμενη προεδρική θητεία, έως το 2036· ή, έστω όσο αυτή κρατήσει, για όσον χρόνο θα βρίσκεται, εν ζωή και υγιής.

Πράττοντας απολύτως, λογικά και φυσιολογικά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εόρτασε, την περασμένη Τρίτη 19/3/2024, την εκλογική του νίκη και την ευρεία ανανέωση της προεδρικής του θητείας, στο γνωστό ιστορικό κτίριο της πλατείας Λουμπιάνκα, στο κέντρο της Μόσχας, όπου στεγαζόταν, επί “Ε.Σ.Σ.Δ.” και εξακολουθεί να στεγάζεται, η ΚГБ (και οι φυλακές της), που, στην μετασοβιετική Ρωσία  μετονομάστηκε, σε ФСБ και τώρα, διοικείται, από τον Σεργκέι Ναρίσκιν, που είναι διορισμένος, από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο, του οποίου είναι στενός συνεργάτης. 

Αυτή η συμβολική και ουσιαστική εορταστική εκδήλωση αποτελεί την επίδειξη του γεγονότος, που αφορά το ποιός κρατικός οργανισμός (ήτοι, πού εντοπίζεται ο σκληρός πυρήνας, στο ρωσικό βαθύ κράτος, που συμπεριλαμβάνει και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας) ασκεί την πραγματική εξουσία, στην Ρωσία. 





Και αυτός ο κρατικός οργανισμός, που διοικεί την χώρα και στις παραμικρές  λεπτομέρειες της άσκησης της εξουσίας, εντός και - ακόμη περισσότερο - εκτός της Ρωσίας, είναι η ΚГБ/ФСБ, της οποίας η παλιά καραβάνα, (μαζί με τον παλιό “κολλητό”, από τα “παλιά καλά χρόνια της ΚГБ” και συνομήλικό του, τον Νικολάι Πατρούσεφ) και ο φυσικός της ηγέτης είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε, από την FSB, να δραστηριοποιηθεί για την παράκαμψη των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί, στην Ρωσία, από την Δύση, λόγω της εισβολής, στην Ουκρανία, για την επέκταση της ρωσικής επιρροής, σε νέες αγορές, ανά τον πλανήτη και για την εξόντωση, χωρίς χρονικό όριο και οπουδήποτε, όλων των προδοτών της χώρας

Λίγο αργότερα, ο Σεργκέι Ναρίσκιν, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Πούτιν και επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας ФСБ, έστελνε ένα σκληρό μήνυμα προς τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron, ο οποίος, πρόσφατα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποστολής γαλλικών στρατευμάτων, στην Ουκρανία.




Έτσι, ο, ανωτέρω, εικονιζόμενος Σεργκέι Ναρίσκιν, “έπιασε δουλειά”, ως άτυπος εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν και Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, όταν, ευθέως και απροσχημάτιστα, απείλησε τον “κόκορα” - που είναι σκέτη “κότα” - Emmanuel Macron και την Γαλλία, την οποία κατηγόρησε ότι «προετοιμάζεται να αναπτύξει περίπου 2.000 στρατιώτες, στην Ουκρανία. [Οι Γάλλοι στρατιώτες] θα γίνουν νόμιμος στόχος και προτεραιότητα, για τις επιθέσεις, από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το ξίφος περιμένει όλους τους Γάλλους που θα εισέλθουν, στο έδαφος του Ρωσικού Κόσμου», είπε ο Ναρίσκιν.

Δεν μίλησε, χωρίς αιτία, ο Σεργκέι Ναρίσκιν. Πέρα από όσα έχει πει, δημοσίως, ο Γάλλος πρόεδρος, αυτό, για το οποίο η γαλλική κυβέρνηση διαθέτει άφθονο χρόνο, είναι ο παρασκηνιακός σχεδιασμός, για την δημιουργία και την αποστολή ενός “ευρωπαϊκού” στρατιωτικού σώματος, το οποίο το Παρίσι θέλει να αποσταλεί, στα σύνορα της Ουκρανίας, με την Λευκορωσία, προφανώς, για να σώσει ό,τι μπορεί να περισώσει, από την καταρρέουσα αυτή χώρα, στην προσπάθεια των ευρωπαϊκών κρατών να μπορέσουν να διατηρήσουν ένα περιορισμένο ουκρανικό κράτος, υπό τον έλεγχό τους, στην βορειοδυτική Ουκρανία. 

Και φυσικά  αυτόν παρασκηνιακό σχεδιασμό έρχεται να ακυρώσει ο αρχηγός της ФСБ, ο οποίος δεν ομιλεί, απλώς, για το μέτωπο, στον ουκρανικό νότο, αλλά, πολύ ευρύτερα, για τον “Ρωσικό Κόσμο”

Το Παρίσι έλαβε το μήνυμα. Έτσι, το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας απέρριψε τις δηλώσεις του Ναρίσκιν, ως αβάσιμες και τον κατηγόρησε ότι εμπλέκεται, σε εκστρατεία παραπληροφόρησης, κατά της Γαλλίας, αναφέροντας ότι : «Η κίνηση που ενορχηστρώθηκε, από τον Σεργκέι Ναρίσκιν, Διευθυντή της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, δείχνει, για άλλη μια φορά, την συστηματική χρήση της παραπληροφόρησης, από την Ρωσία. Θεωρούμε αυτό το είδος πρόκλησης ανεύθυνο»

Κάπως έτσι, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel  Macron τόνισε ότι η Γαλλία δεν επιδιώκει κλιμάκωση των εχθροπραξιών, ούτε πόλεμο, με την Ρωσία, προφανώς, ενθυμούμενος την κακή τύχη της εκστρατείας του Ναπολέοντα Α’ Βοναπάρτη, στην Ρωσία, το 1812 και της εκστρατείας των Γάλλων, εναντίον των Μπολσεβίκων, στην Μεσημβρινή Ρωσία (την σημερινή Ουκρανία), το 1919. 

Κάπως έτσι, η συνολική Δύση αποκτά ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, αφού, μετεκλογικά, η Μόσχα θα είναι  ασυγκράτητη, στις ενέργειές της, με δεδομένο το γεγονός ότι η ΚГБ/ФСБ γράφει τον Δυτικό Κόσμο, στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, που είναι πρόβλημα επιβίωσης, αποκτά το καθεστώς του Κιέβου, αφού, την Δευτέρα 18/3/2024, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέστησε σαφές ότι θα επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, στην διάρκεια σύντομης ομιλίας του, στην εορταστική εκδήλωση και συναυλία, που οργανώθηκε, στην Κόκκινη Πλατεία, για τα 10 χρόνια, από την προσάρτηση της Κριμαίας, γεγονός, που, εκ των πραγμάτων, μετετράπη, σε πανηγυρικό εορτασμό της επανεκλογής του Ρώσου προέδρου. Και όντως, από χθες, σε όλη την Ουκρανία, έχει κηρυχθεί συναγερμός αεροπορικής επιδρομής, σύμφωνα με στοιχεία από τον επίσημο ιστότοπο, για την ενημέρωση των πολιτών. 

Στις 5:07 το απόγευμα, ώρα Μόσχας, άρχισαν να ισχύουν προειδοποιήσεις, στο Κίεβο και στην περιοχή Τσερκάσι και μέσα σε δύο λεπτά, ολόκληρη η χώρα βρέθηκε, στην “κόκκινη ζώνη”. Προηγουμένως, ο συναγερμός είχε, ήδη, κηρυχθεί, επανειλημμένως, σε ορισμένες βόρειες, κεντρικές και ανατολικές περιοχές.

Από εδώ και πέρα, τα πράγματα θα αγριέψουν και θα εκτραχυνθούν, στον μέγιστο βαθμό. Ως εκ τούτου, δεν έχει νόημα να μιλάμε, για την εκλογική διαδικασία. Ο Πούτιν φαίνεται ότι έλαβε ένα ποσοστό της τάξεως του 87,34%, σε ένα εκλογικό σώμα, το οποίο συμμετείχε, κατά 74,22%.

Όπως προανέφερα, τα στοιχεία αυτά είναι κατασκευασμένα, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει την υποστήριξη και την ανοχή της πλειοψηφίας του πληθυσμιακού μωσαϊκού της Ρωσίας. 

Την έχει.

Και αυτό συμβαίνει, επειδή, μετά την καταστροφική πορεία και την παρακμή της Ρωσιας, στην δεκαετία του 1990, η διαδικασία αναζωογόνησης του ρωσικού έθνους ήταν ένα από τα βασικά επιτεύγματα του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εκφράζει την πληγωμένη υπερηφάνεια, που έχουν οι Ρώσοι, για την κοινωνία και την χώρα τους και εκφράζονται, από αυτό ο Ρώσος πρόεδρος τονίζει, ότι, δηλαδή, «η Ρωσία είναι ένας πολιτισμός, που πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον υπόλοιπο κόσμο, ότι ένας κόσμος χωρίς την Ρωσία, είναι ένας κόσμος, που δεν μπορεί να υπάρξει».

Εδώ είναι, που την πάτησαν οι Δυτικοί. Και όπως καλά γνωρίζουν, η Ουκρανία είναι, μόνον, η αρχή.

Καλά ξεμπερδέματα. 

(Που δεν τα βλέπω)…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Άρθρο 16 Συντάγματος : Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται, χωρίς περιστροφές και “δια ροπάλου”, ενώ το άρθρο 28 του Συντάγματος, είναι άσχετο, με το θέμα. Μνήμες δικτατορίας του 1973, αστυνομοκρατία και συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει τεράστια μαλακία, καταργώντας, κάθε, έστω και τυπική, έννοια της εθνικής κυριαρχίας, γι’ αυτό και τα δικαστήρια - παρά τις μπουρδολογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου - οφείλουν να κρίνουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, όταν ψηφιστεί, ως αντισυνταγματικές.

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…