5/3/2024 Council of Europe : Μετά το ευρωκοινοβούλιο, έγιναν “ρόμπα” και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, για τις παραβιάσεις, στην “ελευθεροτυπία” και στο “Κράτος Δικαίου”, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβάλλει πακέτο οικονομικών κυρώσεων, στην συνεργάτιδα εταιρεία “Intellexa”, για το λογισμικό υποκλοπών.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης “σπάει πλάκα” και “δουλεύει” τους πάντες, αλλά τα σύννεφα μαζεύονται και στο τέλος της διαδικασίας - που θα αργήσει πολύ, αλλά θα έλθει - θα “πέσει σφαλιάρα σύννεφο”…



Τα σύννεφα μαζεύονται, πάνω, από το προσωποπαγές καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και η νεοσυντηρητική κυβέρνησή του παίζουν, σε ένα πολιτικό σκηνικό, εν ου παικτοίς, αφού ουδείς πολιτικός αντίπαλος υπάρχει, πέραν των όσων ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιουργεί (πχ την χριστιανική εκκλησία), με δεδομένη την επηρμένη αλαζονεία του.


Έτσι, μετά τα πρόσφατα ραπίσματα, από τα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου, για τις παραβιάσεις του λεγόμενου Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας, από το προσωποπαγές καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήλθαν, στις 5/3/2024, να προστεθούν και οι ίδιες καταγγελίες, από την φετινή Έκθεση, με τίτλο : «Freedom Press in Europe : Time to Turn the Tide» («Ελευθερία του Τύπου, στην Ευρώπη : Ώρα, για αλλαγή πορείας») του Συμβουλίου της Ευρώπης, κάνοντας, κυριολεκτικά, “ρόμπα” το μητσοτακικό καθεστώς και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην Έκθεση αυτή, όσον αφορά την Ελλάδα, γίνεται αναφορά, στις δικαστικές διώξεις δημοσιογράφων, για αποκαλυπτικά δημοσιεύματά τους αλλά και στην ασφάλεια τους, με την ρητή μνεία, στην δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Όπως δημοσιεύτηκε, στην 98σέλιδη Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης και στην σελίδα 50, καταγράφεται, υπό τον τίτλο : Ποινικές Διώξεις, ότι : 

«Στις αρχές Νοεμβρίου, ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης και ένας από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, ο Βαγγέλης Τριάντης, κλήθηκαν, ως ύποπτοι, στο πλαίσιο ποινικής έρευνας, για φερόμενη «παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου», σε σχέση, με άρθρο, που αποκάλυψε λεπτομέρειες, από έκθεση, για τον έλεγχο της Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) των συμβάσεων προμηθειών και υπηρεσιών, που συνήψε η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19 στις φυλακές, περιγράφοντας πώς το κράτος φέρεται να έχασε 2 εκατομμύρια ευρώ, σε εταιρείες. Μετά την δημοσίευση, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος ζήτησε, από την Εισαγγελία Αθηνών, να ερευνήσει πώς η έκθεση του ΣΔΟΕ περιήλθε, στην κατοχή του Documento».

Επίσης, γίνεται αναφορά, στην Έκθεση, για το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης των καταγγελιών, για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, από την ΕΥΠ και το λογισμικό σύστημα υποκλοπών “Predator” της εταιρείας Intellexa, που εδρεύει, στην Αθήνα, ως ακολούθως :

«Τον Οκτώβριο του 2023, οι αρχές κατηγορήθηκαν ότι υπονόμευσαν την έρευνα, για την παρακολούθηση του Κουκάκη και άλλων, που είχε ξεκινήσει, από την Ελληνική Αρχή για την Ασφάλεια και την Προστασία των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Ελληνικό δικαστήριο κάλεσε, τόσο, πρώην, όσο και νυν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ανεξάρτητης οργάνωσης, οι οποίοι κατηγορούνται, για αποκάλυψη κρατικών μυστικών, στον Κουκάκη. Στην συνέχεια, στις 23 Οκτωβρίου, εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου διέταξε την μεταφορά της έρευνας «Predatorgate», από το γραφείο της πρωτοβάθμιας εισαγγελίας, στο Ανώτατο Δικαστήριο» ….. «Στην Ελλάδα, οι ποινικές έρευνες, για την χρήση spyware, για την μόλυνση του τηλεφώνου του Θανάση Κουκάκη και άλλων δημοσιογράφων, δεν έχουν ξεκαθαρίσει το τοπίο, ούτε έχουν προσφέρει εγγυήσεις ότι η παρακολούθησή τους ήταν αναγκαία, νόμιμη και αναλογική». 

Ακόμη, η Έκθεση αναφέρεται, σε ένα άλλο περίεργο και προφανώς, σκοτεινό περιστατικό, ως εξής :

«Στην Ελλάδα, ο γαλλοκαναδός δημοσιογράφος Romain Chauvet καταδικάστηκε, σε φυλάκιση έξι μηνών, με αναστολή, τον Οκτώβριο, με την κατηγορία της “διάδοσης ψευδών πληροφοριών”. Ο δημοσιογράφος βρισκόταν, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, για να πάρει συνέντευξη, από επιβάτες αεροπλάνου, που είχε ναυλώσει το Υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά, για την απομάκρυνση Καναδών υπηκόων, από το Ισραήλ. Μετά τις ερωτήσεις του, σε έναν υπάλληλο, για το αεροπλάνο, εμφανίστηκε η αστυνομία του αεροδρομίου και ενημέρωσε τον Chaucer ότι είχε εκδώσει ψεύτικη προειδοποίηση, για βόμβα, στο αεροπλάνο και τον κράτησε».

Σε ό,τι αφορά το «Predatorgate», το Συμβούλιο της Ευρώπης καταγράφει υποθέσεις αποδεδειγμένης χρήσης των παράνομων spyware Predator και Pegasus εναντίον δημοσιογράφων στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Γαλλία και την Ισπανία, αναφέροντας ότι οι παρακολουθήσεις πλήττουν την ελευθερία της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, την προστασία των δημοσιογραφικών πηγών και στοχεύουν, στον εκφοβισμό των δημοσιογράφων, ούτως ώστε να μην ασχολούνται, με «ευαίσθητα θέματα». Διαπιστώνει, επίσης, ότι «οι απαντήσεις των κυβερνήσεων σε αυτές τις αποκαλύψεις χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια». 

Το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν πείθεται, από την «απαγόρευση» των spyware που υποτίθεται ότι νομοθέτησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Δεκέμβριο του 2022 και επιμένει ότι τα «νομικά θέματα γύρω από την παρακολούθηση δημοσιογράφων παραμένουν θολά», ενώ, την ίδια ώρα, ουδείς έχει τιμωρηθεί, για τις παρακολουθήσεις που έχουν καταγγελθεί, έως τώρα και ως εκ τούτου, μένει να αποδειχθεί, στην πράξη, εάν η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις συστάσεις, που της έχουν γίνει, για την προστασία του Τύπου.

Αναφέρει, μάλιστα, η Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι «η Ουγγαρία και η Ελλάδα είναι οι δυο χώρες στις οποίες έγιναν συστάσεις, από την εξεταστική επιτροπή της Ευρωβουλής, για τη χρήση των spyware (PEGA), οι οποίες κυρώθηκαν και από την Ολομέλεια στις 15 Ιουνίου του 2023» και καλεί τα κράτη - μέλη να θεσμοθετήσουν την πλήρη απαγόρευση της πώλησης κι εξαγωγής τέτοιων λογισμικών και ένα λεπτομερές νομικό πλαίσιο, για την χρήση του, που να είναι συμβατό, με τους ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης κατανέμει σημαντικό μερίδιο της ευθύνης, για τις παραβιάσεις του “Κράτους Δικαίου”, στην Commission της “Ευρωπαϊκής Ένωσης”, ζητώντας καλύτερους ελέγχους και την απόκτηση των κατάλληλων εργαλείων, για τον έλεγχο της εφαρμογής του “Κράτους Δικαίου” μεταρρύθμιση, κατά το αντικειμενικότερον, των ετήσιων εκθέσεών της, εγκαλώντας ευθέως, όσα κράτη - μέλη δεν τηρούν τις υποχρεώσεις της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, αναφέροντας ότι «οι εκθέσεις θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν μετρήσιμες συστάσεις ως βασικές γραμμές για τις επόμενες αξιολογήσεις».

Αλλά το πρόβλημα, που αποκτά το καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη επεκτείνεται και πέραν του Ατλαντικού, αφού η προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε πακέτο οικονομικών κυρώσεων "πρώτων αυτού του είδους" εναντίον φυσικών προσώπων της γνωστής εταιρείας Intellexa προμηθεύτρια λογισμικού υποκλοπών, που εδρεύει, στην Ελλάδα και η οποία εμπλέκεται, με τις ελληνικές υποκλοπές. Οι κυρώσεις, αφορούν τον «Νο 1» Ταλ Ντίλιαν, την «Νο 2» Σάρα Αλεξάντρα Φεϊζάλ Χαμού και τρεις διευθυντές περιφερειακών υποκαταστημάτων.

Σύμφωνα, με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, αυτοί, που διευθύνουν και λειτουργούν την εταιρία Intellexa, είναι υπεύθυνοι, για την «ανάπτυξη, λειτουργία και διανομή τεχνολογιών λογισμικού υποκλοπών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε εναντίον δημοσιογράφων, αντιφρονούντων, πολιτικών εμπειρογνωμόνων  και κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ»

Μάλιστα, η προεδρία των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι θα επιβληθούν κυρώσεις και σε όσους αποκαλυφθεί ότι συνεργάζονται, χρησιμοποιούν, ή εμπορεύονται τα λογισμικά υποκλοπών της Intellexa.


Φυσικά, η παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι, απείρως, περισσότερο επικίνδυνη, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Οι συνεργάτες τους ανοίχτηκαν, πολύ περισσότερο, από τις δυνατότητες, που έχουν. Και αυτό, πιθανότατα, θα βλάψει όλους τους.


Ομολογουμένως, η υπόθεση αυτή αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.


Θα δούμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Άρθρο 16 Συντάγματος : Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται, χωρίς περιστροφές και “δια ροπάλου”, ενώ το άρθρο 28 του Συντάγματος, είναι άσχετο, με το θέμα. Μνήμες δικτατορίας του 1973, αστυνομοκρατία και συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει τεράστια μαλακία, καταργώντας, κάθε, έστω και τυπική, έννοια της εθνικής κυριαρχίας, γι’ αυτό και τα δικαστήρια - παρά τις μπουρδολογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου - οφείλουν να κρίνουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, όταν ψηφιστεί, ως αντισυνταγματικές.

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…