25-9-2024 Αλλάζει το αμυντικό πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας λέει ο Βλαντιμίρ Πούτιν και το εννοεί. Αυτό δεν οδηγεί, σε έναν ανεξέλεγκτο πυρηνικό πόλεμο, αλλά ανοίγει το παράθυρο, για έναν ελεγχόμενο, προκειμένου η Δύση να αντιληφθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος εννοεί αυτό που λέει. (Για το ότι οι ηγεσίες της Δύσης, έχουν ισχυρές αμφιβολίες, επ’ αυτού, η ευθύνη ανήκει, στον ίδιο).

 


Στο παραπάνω βίντεο ανιχνεύω την επικίνδυνη κατάσταση που πρόκειται να προκύψει σε περίπτωση που η Ουάσινγκτων, βασικώς, δώσει το OK στην Ουκρανία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι Να χρησιμοποιήσει ο βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά των ρωσικών στρατιωτικών στόχων εντός της ρωσικής επικρατείας. 

Καλώ τους αναγνώστες να το παρακολουθήσω διότι δεν γίνεται μία τετριμμένη παρουσίαση της κατάστασης, που δημιουργείται. Η ανάλυση, στην οποία προβαίνω, αναλυτικά και επεξηγηματικά, σε αυτό το βίντεο είναι μεστή, όσον αφορά τα παρουσιαζόμενα επιχειρήματα, γύρω από το σφοδρό παρασκήνιο του πολέμου, στην Ουκρανία και τις συνέπειες, που θα ακολουθήσουν.

Ως εκ τούτου, αξίζει να παρακολουθηθεί.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε, λοιπόν, την περασμένη Τετάρτη 25/9/2024, ότι η Ρωσία θα θεωρούσε, ως “μια, από κοινού, επίθεση”, μια επίθεση, από ένα μη πυρηνικό κράτος, που υποστηρίζεται από ένα πυρηνικά εξοπλισμένο κράτος, ή ομάδα, πυρηνικά, εξοπλισμένων κρατών, που, θα εξελιχθεί, ως απειλή, για την ασφάλεια του ρωσικού κράτους και θα οδηγήσει, σε χρήση πυρηνικών όπλων, στον πόλεμο, στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τους κανόνες και τις προϋποθέσεις, γύρω από τις οποίες, το ρωσικό κράτος θα χρησιμοποιήσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο.

Βέβαια, για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και την ηγεσία της Μόσχας υπάρχει ένα θέμα αξιοπιστίας των όσων επαγγέλλονται ότι σκοπεύουν να πράξουν. Η Ουάσινγκτων και οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αμφισβητούν την εμφανιζόμενη, ως αποφασιστικότητα των εξαγγελιών του Βλαντιμίρ Πούτιν, γύρω από το τί σκοπεύουν αυτός και η ρωσική στρατιωτική ηγεσία να πράξουν, στον πόλεμο της Ουκρανίας και στην ευρύτερη σύγκρουση των χωρών της λεγόμενης Δύσης, με την Ρωσία. 

Για αυτό το έλλειμμα αξιοπιστίας, βέβαια, μεγάλη ευθύνη φέρει ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, όπως και η λοιπή ηγεσία, στην Μόσχα, για το γεγονός ότι, κατά το παρελθόν, από την εποχή της έναρξης του ουκρανικού πολέμου, τον Φεβρουάριο 2022, οι Μοσχοβίτες ηγέτες έχουν πει πολλά και έχω πράξει, πολύ λίγα, σε σχέση με αυτά, που έχουν πει. Αυτό κάνει τους Δυτικούς να πιστεύουν και τώρα, ότι ο λόγος του Βλαδιμήρ Πούτιν δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. 

Έως τώρα, αυτό πίστευα και εγώ· ότι, δηλαδή, οι Ρώσοι ηγέτες λένε, πολύ περισσότερα πράγματα, από αυτά, που κάνουν και για αυτό το γεγονός είναι που ο πόλεμος, στην Ουκρανία έχει μακρύνει, σε τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια. 

Αλλά, τώρα, τα πράγματα είναι αλλιώς. 

Οι ρωσικές επιλογές στενεύουν, εάν και πάλι, κυρίως, οι Αμερικανοί δεν λάβουν, στα σοβαρά, τα όσα ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε, την περασμένη Τετάρτη, γύρω από το νέο αμυντικό πυρηνικό δόγμα του ρωσικού κράτους.

Έτσι υποθέτω, βάσιμα, και θεωρώ ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τώρα, εννοεί αυτά, που λέει, εάν και εφόσον η μεταβατική αμερικανική κυβέρνηση του Jo Biden νομίσει ότι και τώρα, ο Πούτιν μπλοφάρει και αποπειραθεί να δώσει την συγκατάβαση της αμερικανικής κυβέρνησης, στο καθεστώς του Κιέβου, να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, για να καταστρέψει στόχους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, που βρίσκονται, βαθιά, μέσα, στην ρωσική επικράτεια. 

Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπλοφάρει, διότι, πλέον, δεν μπορεί να μπλοφάρει, τα πράγματα γίνονται, δύσκολα και παίρνουν μια, ακραία, άσχημη τροπή, η οποία, πιθανότατα, θα εξελιχθεί και σε τραγωδία.  

Ας δούμε το γιατί.

 Το καθεστώς του Κιέβου είναι ένα μη πυρηνικό κράτος που λαμβάνει στρατιωτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, που έχουν πυρηνικά όπλα και είναι σαφέστατο το γεγονός ότι αυτές οι προειδοποιήσεις έρχονται, ακριβώς επειδή ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι επιδιώκει την έγκριση, της χρήσης, από τον ουκρανικό στρατό, των δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Ρωσία, από την Ουάσινγκτων, η οποία, όμως, βρίσκεται, σε μια επικίνδυνη μεταβατική κυβερνητική φάση, λόγω των επικείμενων αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 5/11/2024 και την ανάληψη των καθηκόντων του/της προέδρου των ΗΠΑ, που θα εκλεγεί, στις 20/1/2025. 

Κάπως έτσι, φαίνεται ότι ανοίγει ένα όχι ασήμαντο, παράθυρο ευκαιρίας, στην παράνοια και επίσης, φαίνεται ότι η ρωσική ηγεσία θεωρεί, ως σημαντική την πιθανότητα η παρούσα μεταβατική ηγεσία της Ουάσινγκτων να δώσει το OK, στην ουκρανική ηγεσία, να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, κατά ρωσικών στρατιωτικών στόχων, βαθιά, μέσα, στην ρωσική επικράτεια.

Το Κρεμλίνο έδωσε συνέχεια την περασμένη Πέμπτη 26/9/2024, σε όσα δήλωσε  ο Πούτιν, αναφέροντας ότι θα πρέπει να θεωρηθούν, ως προειδοποίηση, προς την Δύση και ο εκπρόσωπος του Ντμίτρι Πεσκώφ δήλωσε, στους δημοσιογράφους ότι «η "χρήση δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων, στη Ρωσία να θεωρηθεί ένα συγκεκριμένο μήνυμα – ένα που προειδοποιεί αυτές τις χώρες για τις συνέπειε εάν συμμετάσχουν σε μια επίθεση κατά της χώρας μας με διάφορα μέσα, όχι απαραίτητα πυρηνικά». 

Ο Πεσκώφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα λάβει απόφαση, σχετικά, με το αν θα δημοσιεύσει τα επικαιροποιημένα πυρηνικά έγγραφα, και ανέφερε ότι γίνονται  προσαρμογές, στο έγγραφο, για την ρωσική πυρηνική πολιτική.
Κάποτε έτσι ανοίγει πόρτα για την πραγματοποίηση ενός ελεγχόμενου και περιορισμένου πυρηνικού πολέμου που όμως δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα των αμερικανονατοϊκών.

Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές, όπου η μετάβαση από ένα μονοπολικό καθεστώς σε επίπεδο διεθνών σχέσεων, σε ένα πολυπολικό επίπεδο, φέρνει αβεβαιότητες και κρύβει κινδύνους.

Μετά από αυτόν τον, κατ’ ουσίαν, «πρόλογο» προτρέπω και αφήνω τους αναγνώστες να παρακολουθήσουν, με την ησυχία τους, το αρχικό βίντεο του σημερινού δημοσιεύματος, αναφέροντας, παράλληλα, ότι, παρά τις επικίνδυνες καταστάσεις, που εξελίσσονται, παραμένω οπτιμιστής.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Άρθρο 16 Συντάγματος : Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται, χωρίς περιστροφές και “δια ροπάλου”, ενώ το άρθρο 28 του Συντάγματος, είναι άσχετο, με το θέμα. Μνήμες δικτατορίας του 1973, αστυνομοκρατία και συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει τεράστια μαλακία, καταργώντας, κάθε, έστω και τυπική, έννοια της εθνικής κυριαρχίας, γι’ αυτό και τα δικαστήρια - παρά τις μπουρδολογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου - οφείλουν να κρίνουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, όταν ψηφιστεί, ως αντισυνταγματικές.

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…