Από το 1839 και την 1η, από καταβολής κόσμου, φωτογραφία του Παρθενώνα (μέθοδος δαγκεροτυπίας), στην Ευρώπη του 1450, στην Τριπολιτσιώτισσα του 1875, στον Κηφισό (Γέφυρα Κολοκυνθούς), το 1904, στην Ρόδο του 1916-1927, στην Θεσσαλονίκη (1918-1960), στην Μεσημβρία, το 1920, στην Ελένη Παπαδάκη (1931-1943), στον ρεμπέτη Νίκο Μάθεση, το 1933, στον ΠΑΟ του 1936, στην Marilyn Monroe, το 1946, στην Καλλιθέα του 1960, στην οδό Τάκη, στου Ψυρρή, το 1977, στον κομμένο, με κανονικότητα ακρίβειας, βράχο από ψαμμίτη αλ Νασλάα, στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας και μετέπειτα : Η μεταμόρφωση της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου της Αττικής, μέσα από το φωτογραφικό υλικό του 19ου και του 20ου αιώνα (85).


Αύγουστος 1839. Η πρώτη φωτογραφία του Παρθενώνα, με την μέθοδο της δαγκεροτυπίας. 

Παρουσιάστηκε, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, από τον Pierre-Gustav Joly de Lotbiniere. H δαγκετοτυπία δεν μπορούσε να αναπαραχθεί, γι’ αυτό και αντιγράφεται, σε χαρακτικό, από τον Frederic Martens και θα τυπωθεί, στο λεύκωμα “Excursions Daguerriennes”. Οι πρωτότυπες δαγκεροτυπίες, μάλλον, έχουν χαθεί. Στην εικόνα περιλαμβάνεται, το μικρό τζαμί, που είχε κτισθεί, από τους Οθωμανούς, στην μοναδική φωτογραφική αποτύπωσή του.


1842. Ο Παρθενώνας φωτογραφίζεται, από τον Joseph-Philibert Girault de Prangey.

Η φωτογράφιση, πάλι με την μέθοδο της δαγκεροτυπίας, έγινε, όχι από την βορειοδυτική του πλευρά, που είναι αυτή, που βλέπουμε, από τα Προπύλαια, όπως συμβαίνει, με την φωτογραφία του Lotbiniere, αλλά από την νοτιοανατολική του πλευρά. Το τζαμί έχει γκρεμιστεί και στην θέση του διακρίνονται τα ξύλινα ικριώματα, που χρησιμοποιήθηκαν, για το ξήλωμα του τζαμιού.



1925. Ο Παρθενώνας.



1970 (δεκαετία). Μαθήτριες, σε σχολική εκδρομή, στις Καρυάτιδες.



1450. Η Ευρώπη, πριν την άλωση της Κωνσταντινούπολης.



1875 Τρίπολη. Γυναίκα, με παραδοσιακή ενδυμασία, κάθεται, σε καρέκλα.


1904. Κηφισός ποταμός. Γέφυρα Κολοκυνθούς.

Το μεγαλύτερο ποτάμι της Αττικής, με μήκος 27 km πηγάζει, από την Πάρνηθα, μέχρι την εκβολή του, στο φαληρικό όρμο.


1916 Ρόδος. Ο Πύργος των Αγγέλων, ή Μαύρος Πύργος.

 


1930 Ρόδος. Ο παραλιακός δρόμος του λιμανιού της Σκάλας.


1930 Ρόδος. Παλαιά πόλη. Οδός Ομήρου.

1936 Ρόδος. Το ιταλικό Σημάφορο, στον οδο του Αγίου Στέφανου, Μόντε Σμιθ.




1937. Ρόδος. Παλαιά Πόλη, πετρελαιοφόρο του χθες…




1920 Πάτμος. Η Σκάλα.




1936. Πάτμος. Άποψη του λιμανιού της Σκάλας.


1918. Θεσσαλονίκη. Θέα της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο.


1921 Θεσσαλονίκη. Ο Λευκός Πύργος.


1920 Μεσημβρία (Νεσέμπαρ), Βουλγαρία. Γλέντι Ελλήνων κατοίκων της πόλης. 



1927 Ρόδος. Παλαιά πόλη. Τα τείχη της Γαλλίας.



1931. Ελένη Παπαδάκη.




1943 Εθνικό Θέατρο. Η Ελένη Παπαδάκη (Εκάβη), και ο Τζαβαλάς Καρούσος (Αγαμέμνων), στο θεατρικό έργο «Εκάβη» του Ευρυπίδη.




1933. Δραπετσώνα. Ο ρεμπέτης Νίκος Μάθεσης (1907 - 1975).

Όταν τον φωτογράφησαν, ήταν μαστουρωμένος, όπως είπε ο ίδιος. Υπήρξε κουτσαβάκης και συνηθισμένος ποινικός.



1936. Ο Παναθηναϊκός, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Μπαλτάσης, Μπαλάσκας, Σύρκος, Ρεμούνδος, Στρουμπούλης, Κρητικός, Χάτζος, Τριανταφυλλίδης, Σβολόπουλος, Μηγιάκης, Τσούτσος.



1946. Κοντινό πλάνο της Norma Jeane Mortenson (Marilyn Monroe), που είναι αμακιγιάριστη, σε νεαρή ηλικία.



1952. Ελαία (πρώην Καλπάκι) Φιλιατών Θεσπρωτίας. Γυναίκες καθαρίζουν αμύγδαλα.


1956. Δυο βοσκοί, με φόντο τον χιονισμένο Όλυμπο.





1957 Βόρεια Ελλάδα. Σχολική εορτή.


1960 (δεκαετία). Η Αθήνα, από την πλευρά της Καλλιθέας. Νέος Κόσμος, Λεωφόρος Συγγρού και οδός Λαγουμιτζή.


1960 (δεκαετία). Θεσσαλονίκη. Το Πειραματικό Σχολείο της πόλης.


1960 Αντίπαρος. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, στα γυρίσματα της ταινίας «Μανταλένα».



1970 (αρχές δεκαετίας). Γλυφάδα. Η κεντρική πλατεία.



1970 (δεκαετία). Αθήνα. Γιώργος Ζαμπέτας, Anthony Quinn, Ειρήνη Παπά.


1972 Αθήνα. Οδός Κονίτσης και Σεπολίων.



1976 «Τραστ». Σκίτσο του Νίκου Ζήκου.


1977. Σκίτσο του Αρχέλαου.


1979 «ΡΟΜΑΝΤΣΟ». Σκίτσο του Κ. Βλάχου.



1979 «ΡΟΜΑΝΤΣΟ». Σκίτσο του Κ. Βλάχου.


1980. «Τραστ». Σκίτσο του Νίκου Ζήκου.



1977 Αθήνα, Ψυρρή. Η οδός Τάκη.

Την ονομασία η οδός την πήρε, από την “βρύση του Τάκη”, που υπήρχε τον καιρό της οθωμανικής Κατοχής.



2007. Η 501, με φόντο την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττός, πηγαίνει, για Πειραιά.







2024. Ο βραχώδης σχηματισμός αλ Νασλάα, στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας, αποτελείται από δύο μεγάλα κομμάτια ψαμμίτη, που χωρίζονται, στην μέση, με ένα μυστηριώδες, λεπτό διάκενο, τόσο ευθύγραμμο και λείο, που μοιάζει να έχει κοπεί, με λέιζερ. Ο σχηματισμός έχει ύψος, περίπου, 6 μέτρα και πλάτος 9 μέτρα. 

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πώς σχηματίστηκε το παράξενο κενό, μεταξύ των δύο όγκων, αλλά φαίνεται να είναι φυσικής προέλευσης, σύμφωνα με το Live Science. Έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες, που εξηγούν τον χωρισμό του βράχου, στην μέση, μία εκ των οποίων υποστηρίζει ότι το κενό δημιουργήθηκε, ως αποτέλεσμα της τεκτονικής των λιθοσφαιρικών πλακών. Ο αλ Νασλάα βρίσκεται, σε μια απομακρυσμένη και άνυδρη περιοχή της βορειοδυτικής Σαουδικής Αραβίας που κατά καιρούς υφίσταται τεκτονικές μετατοπίσεις. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μια ξαφνική μετακίνηση του φλοιού της Γης μπορεί να έχει μετατοπίσει και διασπάσει τον αλ Νασλάα, ο οποίος είναι, από ψαμμίτη, πέτρα που είναι στρωματοποιημένη και επομένως, σχετικά, εύθραυστη. Αλλά κάτι πρέπει, στην συνέχεια, να έχει γυαλίσει το διάκενο, καθώς μια ρωγμή, που προκύπτει, από την κίνηση πλακών, κάτω από το πέτρωμα, είναι απίθανο να βγει τόσο ομαλή. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι, για χιλιάδες χρόνια, μετά την διάσπαση του βράχου, ο άνεμος και το νερό έπιασαν δουλειά, στα δύο μισά του. Το νεοδημιουργηθέν χάσμα μπορεί να δημιούργησε ένα κανάλι, για τους ανέμους, που μετέφεραν άμμο και άλλα λειαντικά σωματίδια, τα οποία, σταδιακά, διέβρωσαν τις δύο πλευρές του βράχου, μέχρι να γίνουν, απόλυτα, λείες. Μια άλλη θεωρία είναι ότι ο αλ Νασλάα χωρίστηκε, στην μέση, ως αποτέλεσμα παγωμένου νερού και επεκτεινόμενων μικρών ρωγμών, στον βράχο, σε μια ψυχρή περίοδο, πριν από χιλιάδες, ή εκατομμύρια χρόνια. Αυτές οι μικρές ρωγμές μπορεί, τελικά, να ενώθηκαν, μεταξύ τους και να άνοιξαν το ευθύγραμμο χάσμα, που βλέπουμε, σήμερα, όταν η ψυχρή περίοδος έφτασε, στο τέλος της, λιώνοντας το νερό, στο χάσμα. Κάθε ένας, από τους δύο όγκους του αλ Νασλάα, στέκεται, πάνω σε ένα μικρό βάθρο, κάνοντας τον σχηματισμό να μοιάζει, σαν να αιωρείται. Αυτά τα βάθρα είναι φυσικά, και ιδιαίτερα, συνηθισμένα, στα τοπία της ερήμου. Γνωστά, ως «βράχοι μανιτάρια», συνήθως, προκύπτουν, από ανέμους, που φυσούν, πιο γρήγορα, κοντά στο έδαφος, από ό,τι ψηλότερα. Τα δύο κομμάτια αλ Νασλάα φέρουν, επίσης, πετρογλυφικά, δηλαδή σύμβολα και εικόνες, χαραγμένα, στον βράχο. Οι ερευνητές έχουν καταγράψει χαράξεις αλόγων, αγριοκάτσικων και ανθρώπων, ηλικίας χιλιάδων ετών, στον αλ Νασλάα, αλλά το πότε, ακριβώς, έγιναν παραμένει μυστήριο. 

2024. Clint Eastwood.

Σχόλια

Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Αν και άκαιρο θα το γράψω, το test του myheritage από ότι κατάλαβα διαβάζει το χρόνο ανάποδα, έτσι σε εμφανίζει μερικώς βορειοαφρικανό όταν είναι γνωστό ότι οι κσυκάσιοι λαοί κατέβαιναν από τα πάνω προς τη Μέση ανατολή και βόρεια Αφρική και δεν ανέβαιναν οι βορειοαφρικανοί, χώρια που αυτή η τάση ενισχύθηκε από τη Βυζαντική και Οθωμανική αυτοκρατορία όπου το πάνω χέρι το είχαν οι Δυτικοασιάτες, άρα το αποτέλεσμα που είδες  με την βορειαφρικάνικη συνιστώσα προέρχεται από τη μαμά σου και όχι από το μπαμπά σου αλλά ασφαλώς και δεν ισχύει, είναι αστείο να μιλάμε για βορειαφρικάνικες και ιταλικές συνιστώσες στα 3000 μέτρα υψόμετρο του Πόντου. Το εν μέρει κοινό DNA μετατρέπεται σε καταγωγή εντελώς λανθασμένα με κριτήριο το σήμερα, πράγμα που φαίνεται και από το διαχωρισμό του σημερινού Ελληνικού χώρου από το Μικρασιάτικο εκτός και αν νομίζει κανείς ότι οι Ίωνες της Μικράς ασίας βρέθηκαν εκεί από την Αθήνα και τον τωρινό Ελλαδικό χώρο πράγμα που δε συνέβη
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Γιώργο, αυτό που λες, για τους βόρειοαφρικανούς έχει βάση, αλλά έχει και αντίθετη φορά. Μην ξεχνάς ότι αυτοί ήσαν συνηθέστατα, πειρατές, που επέδραμαν, στον νοτιοευρωπαϊκό χώρο και στην Μικρά Ασία, συνεχώς, γι’ αυτό και έχουν γενετική συνάφεια, με τους νοτιοευρωπαίους και τους δυτικούς Μικρασιάτες.

Όσον αφορά τους Ιταλούς, υπάρχει καταγεγραμμένη παρουσία τους, στον παραλιακό Πόντο και συγκεκριμένα, στην περιοχή της Τραπεζούντας. Δεν επρόκειτο, για Ιταλούς του νότου, αλλά Ιταλούς του βορρά (Γενουατες και Βενετσιάνους), οι οποίοι άφησαν και δυο κάστρα, στην Τραπεζούντα, που υπάρχουν, ακόμη.

Μην ξεχνάς ότι, για πολλούς αιώνες, στην Μικρά Ασία (όχι, στην περιοχή μας) κατοικούσαν Γαλάτες, στην λεγόμενη Μικρή Γαλατία), που εξελληνισθηκαν και στην συνέχεια εκχριστιανιστηκαν και σε αυτούς ο Παύλος, εστειλε, τον 1ο αιωνα μΧ, την περίφημη «προς Γαλάτας επιστολή» του, που είναι αυθεντική. Στην πορεία των αιώνων, οι Γαλάτες εκτουρκίστηκαν, εξισλαμίστηκαν και τώρα, δεν υπάρχουν, αλλά, στην περιοχή γύρω, από την Άγκυρα, που ζούσαν, άφησαν το γενετικό τους αποτύπωμα.

Τα ιστορικά δεδομένα είναι περισσότερο πολύπλοκα.
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Τάσο τα γεωγραφικά δεδομένα του Πόντου είναι αμείλικτα, είναι απίθανο να εξαπλώθηκαν οι Βενετσιάνοι  στο εσωτερικό του Πόντου με τα απροσπέλαστα βουνά  και να άφησαν το γενετικό τους αποτύπωμα σε έναν πληθυσμό  πολλαπλάσιο από αυτούς, δεν είχαν λόγο να το κάνουν αλλά και να το κάναν δε δικαιολογείται το 10 τοις εκατό που βρήκαν σε εμένα ότι είμαι Ιταλός, για τους Γαλάτους, το ανέφερες και εσύ, ουδεμία σχέση δεν είχαν με τις περιοχές μας, πιο πιθανό είναι η συνιστώσα αυτή που εντοπίζουν να προέρχεται από τους στρατιώτες που Ρωμαϊκού στρατού που νίκησαν το Μιθριδάτη και μείναν μετά στον Πόντο αλλά και αυτοί κυρίως Έλληνες ήταν της Μακεδονίας και της Ηπείρου και της νότιας Ιταλίας ενδεχομένως. Τάσο διαβάζουν τον χρόνο ανάποδα, το κοινό DNA το μετατρέπουν σε εθνοτική καταγωγή, ο Μεσογειακός Πόντος αλλά γενικότερα ο Πόντος ήταν εκτός στόχου των πειρατών της βόρειας Αφρικής, το επαναλαμβάνω, είναι αστείο να μένει εκτός ο Καύκασος ως χώρος ανθρωπογέννησης και να εμφανίζονται άσχετες ιστορικά περιοχές με τον Πόντο
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Γιώργο, δεν έμειναν για λίγο, στον Πόντο, οι Ιταλοί. Έμειναν αιώνες και αφομοιώθηκαν.

Επίσης, η ρωμαϊκή ρίζα, που αναφέρεις, δεν αφορά, μόνο, την εποχή του Μιθριδάτη. Οι Τούρκοι βρίσκουν ρωμαϊκά αποικιακά μορφώματα, στα παράλια.

Προφανώς, όλοι αυτοί κάποιο αποτύπωμα άφησαν, στο διάβα του χρόνου.
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Και να αφομοιωθήκαν, που δεν αφομοιώθηκαν μιας και ανήκαν σε άλλη θρησκεία, οι έμποροι αστοί των παραλιών Ιταλοί, δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στις χίλιες να αφήσαν τις πόλεις και να πήγαν να γίνουν αγροτοκτηνοτρόφοι στα 4 και 5 χιλιάδες μέτρα υψόμετρο εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά για να παλεύουν με τις αρκούδες και τους λύκους, εδώ δεν αναφέρει το heritage ούτε καν τους Αρμένιους τους οποίους προφανώς τους θεωρεί και αυτούς δυτικοασιάτες όταν βέβαια για χιλιετίες ανήκαμε αν και κάτοικοι των ίδιων εδαφών σε πολιτισμούς με άλλες αξίες. και ανακαλύπτει Ιταλούς στα 5000 μέτρα; Ούτε λογικά δε βγαίνει, ούτε ιστορικά αλλά ούτε και δημογραφικά.  Οι Ρωμαίοι δε μεταφέραν πληθυσμούς στον Πόντο, τη διοίκηση είχαν, οι όποιοι Ρωμαίοι εγκαταστάθηκαν στον Πόντο ήταν οι Ελληνικής καταγωγής στρατιώτες που ανέφερα, και επειδή πάμπολλες χιλιάδες Ελλήνων γίναν Ρωμαίοι, διότι στην Ιταλία μετέφεραν Έλληνες, εμφανίζονται με ξεχωριστό γονιδιακό αποτύπωμα. Αστειότητες επιστημονικής φύσεως. Τα ίδια και με τους Εβραίους, επειδή είναι Καυκάσιοι, γαμψή μύτη πολλοί και βραχυκέφαλοι σαν τους Πόντιους, εμφανΊζεσαι εσύ να έχεις προγόνους Εβραίους, και αυτούς λογικά από την πλευρά της μαμάς σου, που όταν ερχόντουσαν οι Ασκενάζι στην Ελλάδα ουδείς άλλαζε θρησκεία για να γίνει χριστιανός 
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Κάτι σαν τα Ελληνικά μνημεία που εμφανίζονται ως Ρωμαϊκά
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Το θέμα, Γιώργο, είναι ότι βγαίνει γενετικά. Και η γενετική είναι κάτι το, εντελώς, ιδιόμορφο, διότι διαμορφώνει γενετικά αποτυπώματα. Όπως άλλωστε, θα έχεις δει, η εφαρμογή περιλαμβάνει χρωμοσωμικους φυλλομετρητές, για κάθε εμφανιζόμενο, ως συγγενή και άλλα σημαντικά στοιχεία.

Επίσης ναι, για τους Αρμένιους, έχει άλλο γενετικό αποτύπωμα, η εφαρμογή. Το έχω διαβάσει, σε «Τούρκους» της Μικράς Ασίας, που υπέστησαν πολιτισμικό σοκ, διότι έμαθαν ότι το γενετικό τους puzzle περιέχει ελληνικό, αρμενικό και εβραϊκό αποτύπωμα και έχουν ανοίξει ολόκληρες συζητήσεις, μεταξύ τους, για αυτά τα ευρήματα.

Να σου επιστήσω την προσοχή ότι ο όρος «Δυτικοασιατης», που χρησιμοποιεί η εφαρμογή, σε μένα, προσδιορίζει συγκεκριμένα, το τί εννοεί. Αναφέρεται, πρώτα, στους Πέρσες και κατόπιν, στους εθνοτικά - και όχι γενετικά - Τούρκους της Μικράς Ασίας (που έχουν ποικίλα γενετικά αποτυπώματα). Πρόσεξε, επίσης, ότι ενώ όσον αφορά τους Τούρκους, κάνει αυτήν την σαφή διευκρίνιση, στο κύριο τμήμα του δυτικοασιατικού μου puzzle, δηλαδή, στο περσικό, δεν μιλάει, για, εθνοτικά, Πέρσες, αλλά σκέτα, για Πέρσες, τους οποίους συνδέει, με αρχαιότερους λαούς, που δεν τους περιγράφει. Από την Ιστορία, ξέρουμε ότι ήσαν οι Χετταίοι., ειδικά, στην περιοχή της Σεβάστειας.

Επίσης, όσον αφορά τους Εβραίους, αυτοί έχουν διφορούμενα γενετικά αποτυπώματα. Αυτό, των Ασκενάζι, που σχηματίστηκε, στην βόρεια Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ρωσία, χώρες της Βαλτικής) και δεν σχετίζεται, με αυτό των Εβραίων του νότου και της Παλαιστίνης, δηλαδή τους Σεφαρδιτες. Ως εκ τούτου, τείνω να έχω την γνώμη ότι οι Ασκενάζι, πιθανώς, να προέρχονται, από την μεριά του πατέρα μου. Άλλωστε, στην Πελοπόννησο ήσαν πολλοί Εβραίοι, μέχρι την Τουρκοκρατία και εκτός τούτου, η εφαρμογή αναφέρει ότι οι Ασκενάζι πιεζόμενοι, από τους λαούς του βορρά, στα σχετικά, πρόσφατα χρόνια, κατέβηκαν, στον νότο, στις σλαβικές χώρες και στα Βαλκάνια.

Γενικά, το τεστ έχει μια πραγματολογική βάση, διότι, από το DNA, «φυγείν αδύνατον»…

Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Aπό το DNA φυγείν αδύνατον αλλά το τεστ δεν έχει απόλυτη πραγματολογική βάση, οι Χετταίοι που ανέφερες έχουν Καυκάσια καταγωγή και όχι Πέρσική,  Στους  Δυτικοασιάτες κυριαρχεί η βραχυκεφαλία, οι Πέρσες είναι δολιχοκέφαλοι, επιστήμη, εντάξει, αλλά υπάρχει και η ιστορία, η λογική, η γεωγραφία και τα μάτια μας που βλέπουν, ειδικά οι Χετταίοι δεν έχουν καμιά ιστορική σχέση με τον Πόντο, με την Καππαδοκία ναι αλλά με τον Πόντο όχι, στον Πίόντο κατοικούσαν άλλοι λαοί, Καυκάσιοι που δεν εμφανίζονται πουθενά ακόμα και ως λέξη αλλά εμφανίζονται οι ανύπαρκτοι εθνοτικά εκείνα τα χρόνια Τούρκοι . Η Σεβάστεια είχε λίγους Έλληνες, είναι έξω από τη γεωγραφία του Ελληνικού Πόντου. Για όλους το ίδιο εννοεί η εφαρμογή, Περσικής καταγωγής, πάντως η εξηγήσεις που δίνει είναι μη σοβαρές, για την Ιταλική αλλά και για τις υπόλοιπες καταγωγές, ένας αχταρμάς από μακαρόνια, θρησκείες και περιοχές με ετερογενείς λαούς. Οι Ασκενάζι ήρθαν στην Ελλάδα, θρησκεία πάντως εκείνα τα χρόνια δεν άλλαξε κανένας, το γενετικό αποτύπωμα είναι το κοινό Καυκάσιο για όλους μας που δεν απώλεσαν ούτε και οι Ασκενάζι, μια χαρά βλέπει κανείς με τα μάτια του, τα Καυκάσια χαρακτηριστικά και στους Σεφραδίτες  και στος Ασκενάζι του βορρά σαν τον Χέρμαν Μπροχ, τον Κάφκα με τα μεγάλα αυτιά και τους υπόλοιπους διανούμενους και συγγραφείς Εβραίους του βορρά
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Παρά ταύτα, Γιώργο, οι Ασκενάζι δημιούργησαν δικό τους διαφορετικό γενετικό αποτύπωμα, από τους σαφαρδιτες.

Το τεστ, προφανώς, δεν είναι τέλειο. Έχει πολλά να διδαχθεί, από την εισαγωγή νέων πληθυσμών, στην έρευνα, που γίνεται και πιθανόν να ανιχνεύσει και αλλά γενετικά αποτυπώματα και να αναδιατυπωσει τα παρόντα.

Όμως, χωρίς να είναι θέσφατο, αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο γνωσιολογικό επιστημονικο εργαλείο.
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Eργαλείο ασφαλώς αποτελεί αλλά δημιουργεί λανθασμένα συμπεράσματα  και συγκρούεται με ιστορικές πραγματικότητες και λογικές
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Δεν πειράζει. Ας συγκρούεται. Έτσι προάγεται η επιστημονική έρευνα.
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Δεν συγκρούεται διαλύοντας μύθους αλλά δημιουργώντας νέους, αν είναι έτσι να παρκάρουμε το μυαλό μας και τις γνώσεις και να αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι 10 στους 100 προγόνους μας ήταν Ιταλοί, καμιά 50 Πέρσες και κανένας Καυκάσιος, στη δε δημιουργία της Ιταλικής εθνότητας συνέβαλαν ένα σωρό εθνότητες αλλά στη Δυτικοασιάτικη μόνο Πέρσες, οι δε νομάδες της ερήμου διέσχισαν θάλασσές και βουνά και βρέθηκαν στα βουνά του Πόντου, πότε άραγε; Διότι για την Ιταλική εθνότητα αναφέρει χρόνους, θα μπορούσα να πω πολλά
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα, για την μέθοδο. Η ίδια η πρόοδος της γενετικής έρευνας, με τον εμπλουτισμό των εισαγόμενων πληθυσμών, στο πεδίο διεξαγωγής της, θα διορθώσει τα όποια σφάλματα.

Είναι νωρίς, ακόμη. Έχει πολύν καιρό, μπροστά της.
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Τα ξανακοίταξα διότι με παραξένευε το πως κάνει διαχωρισμό του χώρου σε ελληνικό και δυτικοασιάτικο, έχει ξεχωριστή γενετική ομάδα για τους Πόντιους της Βόρειας Ελλάδας, δεν τους ονομάζει έτσι αλλά κυρίως αυτούς εννοεί, η γενετική ομάδα τους εντός της δυτικοασιάτικης εθνότητας αποτελείται από 40 τοις εκατό ελληνικό γενετικό αποτύπωμα και 60 τοις εκατό δυτικοασιάτικο, δηλαδή οι Έλληνες που αναμείχθηκαν φυλετικά αλλά όχι και πολιτισμικά με Αρμενοειδείς λαούς του Πόντου και Πέρσες, έτσι κάπως εξορθολογούνται τα πράγματα.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Το κάνει και σε μένα, αυτό, Γιώργο. Η μητέρα μου είναι δεύτερη γενιά Ποντίων προσφύγων και γεννήθηκε, στην Δυτική Μακεδονία, στην Καστοριά.
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Για τους Πόντιους έχει τρεις γεννητικές ομάδες που τους αφορούν, η μία πιάνει κυρίως την Βόρεια Ελλάδα, η δεύτερη όλη την  ηπειρωτική Ελλάδα, διότι προφανώς βάζει εντός και τους Καραμανλήδες και τους Μικρασιάτες της Αθήνας, και  ως σφήνα αφού περνάει η ομάδα αυτή από την Κωνσταντινούπολη φθάνει στην Τραπεζούντα και η τρίτη αφορά κυρίως τον Τουρκικό τωρινό χώρο, αν θεωρεί ότι στη διαμόρφωση του γενετικού αποτυπώματος της δυτικής ασίας συνέβαλαν Έλληνες, Αρμενοειδείς, Πέρσες  και Ασύριοι  και όλες αυτές οι μείξεις, επειδή σε κάθε περιοχή έγιναν σε διαφορετική αναλογία, έδωσαν γενετικές ομάδες εντός της δυτικοασιάτικης εθνότητας που δεν υπάρχει βέβαια ως τέτοια πολιτισμικά, μπορώ να πω ότι αποκτάει λογική βάση το test, όλα τα άλλα δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά, είναι δυνατόν αποκλειστικά μη Έλληνες να δημιούργησαν μια θρησκεία, τον Χριστιανισμό στο χώρο της Μικράς ασίας, να δημιούργησαν μια αυτοκρατορία μη Ελληνική, τη Βυζαντινή με βάση κυρίως τη Μικρά ασία, και να τα φορέσαν όλα αυτά κολάρο στους Έλληνες του Ελλαδικού χώρου με το ζόρι; 
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Στην πράξη, έτσι έγινε. Ο Χριστιανισμός ήλθε καπέλο, στην Μικρά Ασία και στην Ελλάδα, από τους Εβραίους και τους εκχριστιανισθέντες Ρωμαίους, με τον Κωνσταντίνο, συν τους, επίσης, εκχριστανισθέντες Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.

Έτσι προέκυψε ο μεσαιωνικός ελληνισμός.
Ο χρήστης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε…
Ε τότε Τάσο για ποιο αρχαιοελληνικό πολιτισμό μιλάμε όταν υποτίθεται οι πιο πολυάριθμοι και πιο πολιτισμένοι Έλληνες υιοθέτησαν μια ξένη θρησκεία και κουλτούρα από λαούς μικρότερους και  λιγότερο πολιτισμένους όταν, ξανά υποτίθεται,  οι κυρίαρχοι Ρωμαίοι υπέκυψαν  και υιοθέτησαν τον ελληνικό πολιτισμό αν και είχαν τη διοίκηση και την εξουσία, το αφήγημα κάπου δεν κολλάει,Ξναβλέπω τις εθνότητες, οι μισοί Λιθουανοί, Λιθουανοί, Αυστριακοί, Καζακστάν κτλ έχουν Βαλκανικη εθνοτική συνιστώσα, κάπου διαβάζεται κάτι λάθος
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Τα ιστορικά δεδομένα είναι αυτά, που είναι, Γιώργο. Το εβραϊκό έθνος μπόρεσε - έστω και μέσα, από μια χωριστή σέκτα του - να μας περάσει, ως ιερό κείμενο, την «Αγία Γραφή» την Ιστορία του, ως δική μας θρησκευτική ιστορία.

Βέβαια, μέσα από πολλές ιστορικές καραμπόλες, ο ελληνισμός συμμείχθηκε, με την χριστιανική εκδοχή του εβραϊσμού και έτσι, με βάση την μεταλεξανδρινή ελληνιστική περίοδο και αφού κατάφερε να επαναρθρώσει και να επαναδιατυπώσει την ύπαρξη του, ο ελληνισμός επανήλθε και ενσωμάτωσε άλλους λαούς, μέσα από ένα τεράστιο χρονικό σλάλομ.

Ευτυχώς.

Όσον αφορά το γενετικό τεστ, αυτό είναι ένα πολύ καλό επιστημονικό εργαλείο. Δώσε του τον απαιτούμενο χρόνο, ώστε να διορθώσει όσα προκύψει, στην πορεία του χρόνου, ότι πρέπει να διορθωθούν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Άρθρο 16 Συντάγματος : Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται, χωρίς περιστροφές και “δια ροπάλου”, ενώ το άρθρο 28 του Συντάγματος, είναι άσχετο, με το θέμα. Μνήμες δικτατορίας του 1973, αστυνομοκρατία και συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει τεράστια μαλακία, καταργώντας, κάθε, έστω και τυπική, έννοια της εθνικής κυριαρχίας, γι’ αυτό και τα δικαστήρια - παρά τις μπουρδολογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου - οφείλουν να κρίνουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, όταν ψηφιστεί, ως αντισυνταγματικές.

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…