Από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το 7000 πΧ, στην Αθήνα του 1900, στην ιταλοκρατούμενη Ρόδο, το 1929, στον ΠΑΟ του 1949, στους καβαλάρηδες νεόνυμφους του 1960, στους απελαθέντες, από την τουρκική κυβέρνηση, Έλληνες κατοίκους της Κωσταντινούπολης, το 1964, στην εκδήλωση για την 1η επέτειο της δικτατορίας της 21-4-1967, στο «Ταξείδι, στα Κύθηρα», το 1984, στον γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου, το 1989, στα τραίνα και στα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, στην Πετρούπολη, στις 13-14/7/2024 και μετέπειτα : Η μεταμόρφωση της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου της Αττικής, μέσα από το φωτογραφικό υλικό του 19ου και του 20ου αιώνα (57).


1700 πΧ (κτίσμα). Το Ανάκτορο της Κνωσού  και ο Sir Arthur John Evans (8/7/1851 - 11/7/1941).

Ο ευρύτερος αρχαιολογικός χώρος του ανακτόρου της Κνωσού έχει ανθρώπινη παρουσία κατοίκησης, που αρχίζει, στην νεολιθική εποχή (7000-3000 π.Χ.). Η κατοίκηση συνεχίζεται, στην προανακτορική περίοδο (3000-1900 π.Χ.), στο τέλος της οποίας ο χώρος ισοπεδώνεται, για την ανέγερση ενός μεγάλου ανακτόρου. Αυτό το ανάκτορο καταστρέφεται, πιθανότατα από σεισμό, γύρω, στο 1700 πΧ. Ενα δεύτερο, μεγαλοπρεπέστερο ανάκτορο αναγείρεται, στα ερείπια του παλαιού. Ακολουθεί μερική καταστροφή, στο 1450 πΧ και οι Μυκηναίοι εγκαθίστανται, στην Κνωσό. Το ανάκτορο καταστρέφεται, οριστικά, το 1355 πΧ, από πυρκαγιά. Ο χώρος αυτός κατοικείται και πάλι, από την ύστερη μυκηναϊκή περίοδο, μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια. Στο ανάκτορο της Κνωσού, έχουν γίνει ευρείας έκτασης αναστηλώσεις, από τον αρχαιολόγο Sir Arthur John Evans. Ήταν πολυόροφο και κάλυπτε έκταση 20.000 τ.μ. Εντύπωση προκαλούν η ποικιλία των δομικών υλικών, τα χρωματιστά κονιάματα, οι ορθομαρμαρώσεις και οι τοιχογραφίες, που κοσμούν δωμάτια και διαδρόμους. Τις υψηλές τεχνικές γνώσεις των Μινωιτών επιβεβαιώνουν πρωτότυπες αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές επινοήσεις, όπως οι φωταγωγοί και τα πολύθυρα, η χρήση δοκαριών, για ενίσχυση της τοιχοποιίας, καθώς και το σύνθετο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο.


   

Στην Αθήνα του 1900.



1903. Ανδρίτσαινα.



1903-1923. Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Στην βρύση.

Φωτογραφία, από γυάλινη πλάκα του Fred Boissonnas.



1913. Φρουρός, σε φυλάκιο, στην Μακεδονία. 

Άγνωστο, πού, ακριβώς.





1929. Ρόδος. Γεννάδι. Ο αστυνομικός σταθμός (Carabinieri reali), στην εποχή της ιταλικής κατοχής των Σωδεκανησων.



1930. Παλαιστίνη. Η χώρα αυτή δεν ήταν ακατοίκητη…




11/7/1949. Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, στο ποδόσφαιρο.




1957. Η Αντιγόνη Βαλάκου (Καβάλα, 24/3/1930 - Αθήνα, 12/11/2013), στην ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Το αμαξάκι».



1958 Η Τζένη Καρέζη, ως Μαρία ντ’ Ανγκιέν, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ως Λέων και η Βέρα Δεληγιάννη, ως η αύρα της Μαρίας, στην ιστορική κωμωδία του Αγγέλου Τερζάκη «Νύχτα, στην Μεσόγειο», που ανέβηκε, στο Εθνικό Θέατρο.



1960 (δεκαετία). Νεόνυμφοι, κάπου, στην ελληνική επαρχία.


 

1960 (δεκαετία). Το κλασικό τρίκυκλο.



1960 (δεκαετία). Παλαιό Φάληρο. Η λεωφόρος Ποσειδώνος στο ρέμα της Πικροδάφνης.

Το ρέμα της Πικροδάφνης έχει μήκος περίπου 9,3 χιλιόμετρα και είναι το τρίτο μακρύτερο ποτάμι του λεκανοπεδίου Αττικής, μετά τον Κηφισό και τον Ιλισό.
Πηγάζει, από τις δυτικές πλαγιές του Υμηττού, στον Βύρωνα και στην συνέχεια, κατηφορίζει, διασχίζοντας την Ηλιούπολη.
Στην Ηλιούπολη, οι όχθες του ποταμού έχουν διατηρηθεί, σχηματίζοντας ένα πάρκο, με το ποτάμι να ρέει, σε πέτρινη κοίτη.
Στην συνέχεια, το ρέμα εισέρχεται, στον Άγιο Δημήτριο, όπου είναι πιο εγκαταλελειμμένο και ρέει, ανάμεσα σε πολυκατοικίες και άλλα κτίρια, ενώ τμήμα της όχθης έχει μπαζωθεί.
Στην συνέχεια, το ρέμα σχηματίζει το σύνορο, ανάμεσα σε Παλαιό Φάληρο και Άλιμο.
Το ρέμα εκβάλλει, στον Σαρωνικό, σε ένα μικρό δέλτα, στην ακτή Εδέμ, στα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου, με τον Άλιμο, πλησίον της μαρίνας Αλίμου.





1960. Καλλιθέα, Τζιτζιφιές. Η συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Θησέως.


Επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, αριστερά, στρίβει για την Λεωφόρο Θησέως (Ελευθερίου Βενιζέλου).
Η διασταύρωση είναι με πλατεία κυκλικής πορείας κίνησης.




1960 (δεκαετία). Ο Κωνσταντίνος, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.



1962. Βουλιαγμένη. Ο πρίγκηπας Rainier του Μονακό, η Grace Kelly  και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, στον «Αστέρα».

Είχαν έλθει, για τον γάμο της πριγκίπισσας Σοφίας, με τον Juan Carlos, στην Αθήνα.



1964. Απελαθέντες, από την τουρκική κυβέρνηση, Έλληνες κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης, στους Κήπους του Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τότε, 9 χρόνια, μετά τα Σεπτεμβριανά του 1955, οι Έλληνες της Πόλης είχαν περιορισθεί, στις 80.000 (από τις 200.000, που ήσαν). Το 1964 έφυγαν, περί τους 50.000, για να μείνουν οι 30.000. Τώρα, η μειονότητα, στην Κωνσταντινούπολη, με δυσκολία, φθάνει, στους 2.000. Όλα αυτά δεν έπρεπε να επιτραπούν, από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Έπρεπε, παντί τρόπω, να αποτραπούν…



21/4/1968. Εκδήλωση, για την πρώτη επέτειο της δικτατορίας των συνταγματαρχών, με τους Γρήγορη Μπιθικώτση, Βίκυ Μοσχολιού, Μαρινέλλα, Γιάννη Πουλόπουλο, Νίκο Σταυρίδη, Ντίνο Ηλιόπουλο και άλλους. Παρουσιαστής ο Γιώργος Οικονομίδης.



1975. Γελοιογραφία ενδοοικογενειακής βίας.




 

1984. Μάνος Κατράκης - Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Σκηνή από την ταινία «Ταξείδι, στα Κύθηρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. 

Μέσα στο 1984, πέθαναν και οι δυο πρωταγωνιστές. Για τον Κατράκη, ήταν η προτελευταία ταινία του. Για τον Παπαγιαννόπουλο, ήταν τελευταία.




13/7/1989. Ο Ανδρέας Παπανδρέου νυμφεύεται την Δήμητρα Λιάνη.



2004. Η Α-302 (με το παρατσούκλι “Γουρούνα”), στο Παρανέστι.


 

28/12/2004. Στο Καλό Νερό Μεσσηνίας, το πολυταξιδεμένου GANZ MAVAG και το καινούργιο STADLER.



2006. Η IC 70, στον σιδηροδρομικό σταθμό Δράμας.



13/11/2010. Το STADLER, στον σιδηροδρομικό σταθμό Τρίπολης, αναμένει το σήμα του σταθμάρχη, για την επιστροφή, προς Άργος - Κόρινθο.

Δρομολογήθηκε, με χίλια ζόρια, στην πλήρως, ανακατασκευασμένα γραμμή των 100.000.000 €, την οποία, κατόπιν, πέταξαν, στα σκουπίδια. Το τμήμα Τρίπολης - Καλαμάτας, με ενισχυμένες γέφυρες και με αντικατάσταση της γέφυρας του Σαφλά, μαζί με ολοκαίνουργια επιδρομή, δεν λειτούργησε, ποτέ!



13/7/2024. Απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump.

Απέτυχε, ο δράστης, που είναι, πλέον νεκρός. Ελαφρύς τραυματισμός του Trump, στο αυτί.



13/7/2024 Λεωφόρος 25ης Μαρτίου, Πετρούπολη : Τα παρκαρισμένα, παρανόμως, οχήματα, εκατέρωθεν, της Λεωφόρου, αλλά και πάνω, στο κατάστρωμα του πεζοδρομίου, παρά τις καταγγελίες, που συνεχίζονται…


«13/7/2024 Πετρούπολη, Λεωφόρος 25ης Μαρτίου. Πλήθος παράνομα αυτοκίνητα, στον δρόμο και στο πεζοδρόμιο». 

Κυρίες και κύριοι.

Παρά τις καταγγελίες η παρανομία με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, στην Λεωφόρο 25ης Μαρτίου, στην Πετρούπολη, συνεχίζεται αμείωτη, διότι ουδέν έχει πραχθεί, για την εξάλειψη αυτής της απαίσιας οδικής παραβατικότητας, όπως φαίνεται και από το σημερινό ((13/7/2024) μεσημβρινό βίντεο, που σας στέλνω.
 
Μάλιστα, εδώ τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν βρίσκονται μόνο, εκατέρωθεν, στην Λεωφόρο 25ης Μαρτίου, αλλά και πάνω, στο πεζοδρόμιο, απέναντι, από τον σινεμά "Πετρούπολις", εκεί που είναι το ΚΡΕΠΑΠ.   

Κανονίστε την πορεία σας και στείλτε συστηματικά και οργανωμένα συνεργεία οργάνων και μέσων, για να εξαλειφθεί αυτή η εστία παρανομίας.



14/7/2024. Τα, παράνομα, παρκαρισμένα αυτοκίνητα (ώρα 9:10 πμ) παραμένουν, στην Λεωφόρο 25ης Μαρτίου, στην Πετρούπολη.

Φυσικά, ακολούθησε και νέα καταγγελία :


Κυρίες και κύριοι. 

Σήμερα Κυριακή η κατάσταση, στην Λεωφόρο 25ης Μαρτίου, στην Πετρούπολη, παραμένει να είναι χάλια, όσον αφορά τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα παρά το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι, λόγω της ημέρας,  έχουν φύγει, από την πόλη.

Όμως, τα, παράνομα, παρκαρισμένο οχήματα, στην Λεωφόρο 25ης Μαρτίου, παραμένουν να είναι πάρα πολλά. 
Σας στέλνω το παρακάτω βιντεάκι, ως στοιχείο
:

Όπως σας έγραψα και χθες, κανονίστε την πορεία σας και λάβετε μέτρα, με την αποστολή συνεργείων, από αστυνομικό προσωπικό και τα δέοντα μέσα, σε συστηματική βάση, προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η μάστιγα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Άρθρο 16 Συντάγματος : Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται, χωρίς περιστροφές και “δια ροπάλου”, ενώ το άρθρο 28 του Συντάγματος, είναι άσχετο, με το θέμα. Μνήμες δικτατορίας του 1973, αστυνομοκρατία και συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει τεράστια μαλακία, καταργώντας, κάθε, έστω και τυπική, έννοια της εθνικής κυριαρχίας, γι’ αυτό και τα δικαστήρια - παρά τις μπουρδολογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου - οφείλουν να κρίνουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, όταν ψηφιστεί, ως αντισυνταγματικές.

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…