Η παραδοξολόγα "επιχειρηματολογία" του Γιάννη Βούλγαρη, για την ... μείωση του δημόσιου χρέους από το 120% του ΑΕΠ, σήμερα, στο ... 150% του ΑΕΠ το 2015 και οι ανοησίες του ξιπασμένου Servaas Deroose.

Ο κ. Γιάννης Βούλγαρης (εδώ σε photo, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο), με λίγα λόγια, αναπτύσσει το παραδοξολόγο "επιχείρημα" ότι η αποφυγή της χρεωκοπίας περνάει μέσα από την πραγματοποίηση των όρων και των προϋποθέσεων, που την φέρνουν πιο κοντά!


"Νόμιμα είναι, αγαπητέ Leo, όλα όσα λέει ο κ. Γιάννης Βούλγαρης. Όχι με την έννοια ότι είναι ορθά, αλλά με την έννοια ότι νομίμως τα λέει (δηλαδή δικαιούται να τα λέει και κανείς δεν μπορεί να του αφαιρέσει το δικαίωμα να τα λέει). Αλλά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό που είναι νόμιμο, δεν είναι απαραίτητα και ηθικό - όπως μας εδίδαξε για μία ακόμη φορά η περίπτωση του κ. Γιώργου Βουλγαράκη.



Η τρόϊκα, σε στιγμές επιθεώρησης, στην Αθήνα.



Είναι μάταιος κόπος, αγαπητέ Leo, η όποια προσπάθεια να απαντήσω στην "επιχειρηματολογία" του κ. ΓΒ. Και είναι μάταιος κόπος μια τέτοια προσπάθεια, επειδή αυτή η "επιχειρηματολογία" είναι οικονομικά και κοινωνικά παιδαριώδης και δεν αποσκοπεί στην διευκρίνηση του τι (και γιατί) συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, αλλά στην πλήρη συσκότισή του, προκειμένου να υπηρετηθούν συγκεκριμένες τακτικές πολιτικές σκοπιμότητες, που έχουν να κάνουν με την εναγώνια προσπάθεια του ΓΒ να βρει συμμάχους, στον χώρo της ελληνικής αριστεράς, για το εντελώς απομονωμένο, πολιτικά και κοινωνικά, ΠΑΣΟΚ και για την, υπό ξένη επιτροπεία, εθελόδουλη κυβέρνηση του ΓΑΠ.


Προφανώς, αυτή είναι η εργολαβία, που έχει αναλάβει και αυτήν προσπαθεί να φέρει σε πέρας, με όλα αυτά τα φληναφήματα και τις παραδοξολογίες που λέει.


Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει η παραμικρή βάση καλοπιστίας στους όποιους "ισχυρισμούς" του και ο διάλογος μαζύ του είναι χαμένος κόπος.


Επειδή, όμως, ο διάλογος με τους αναγνώστες του κειμένου του είναι χρησιμότατος θα προσπαθήσω να μπω στην ουσία της "επιχειρηματολογίας" του και ιδιαίτερα, σε αυτό το ζήτημα, που εσύ θέτεις.


Στο απόσπασμα από το κείμενο του ΓΒ, στο οποίο αναφέρεσαι, υπάρχουν τέσσερα ερωτήματα του εν λόγω κυρίου. Ας δούμε, τα δύο πρώτα :


Το πρώτο ερώτημα είναι εντελώς παραπλανητικό, αφού, τεχνηέντως, προϋποθέτει ότι τα μέτρα που πήρε ο ΓΑΠ ήσαν ικανά και αναγκαία για να μην χρεωκοπήσουμε και ότι ο "εξωτερικός καταναγκασμός" δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να μας υποχρεώσει να κάνουμε αυτό, που έπρεπε να κάνουμε μόνοι μας. (Έτσι βγαίνουν όλοι λάδι και οι ξένοι μοντέρνοι κατακτητές, που τα επέβαλαν και οι εγχώριοι τοποτηρητές, που τα εφάρμοσαν. Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος)!


Φυσικά, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ολόκληρος αυτός ο "ισχυρισμός" του κ. ΓΒ είναι ένας decoy ισχυρισμός, διότι αυτά τα μέτρα που πήρε ο ΓΑΠ, ως εκτελεστής των εντολών των μοντέρνων μεταναζιστών γερμανοτραφών Ευρωπαίων κατακτητών, με την συνεπικουρία του σοσιαλνεοφιλελεύθερου Ντομινίκ Στρως-Καν, είναι ακριβώς αυτά, που οδηγούν στην πλήρη χρεωκοπία του ελληνικού οικονομικού σχηματισμού και ιδιαίτερα του ελληνικού κράτους και σε καμμία περίπτωση δεν είναι μέτρα που αποτρέπουν την χρεωκοπία, η οποία, από καθαρά τεχνική άποψη, μπορεί να αποφεύχθηκε, προς το παρόν, αλλά ουσιαστικά είναι ήδη παρούσα από την στιγμή που οι διεθνείς γραφειοκρατικές χρηματοπιστωτικές αγορές έπαυσαν να δανείζουν το ελληνικό δημόσιο.


Τα μέτρα που έλαβε ο ΓΑΠ δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια κλασσική λογιστική διαχείριση ενός χρεωκοπημένου μαγαζιού, το οποίο αφήνεται να λειτουργεί, με σκοπό την διασφάλιση των εντελώς βραχυπρόθεσμων (και όχι των μακροπρόθεσμων) συμφερόντων των δανειστών του και την πληρωμή των εκάστοτε ληξιπρόθεσμων οφειλών του μαγαζιού στην ώρα τους, σε βάρος φυσικά του βιοτικού επιπέδου του μαγαζάτορα, της οικογενείας του, αλλά και του τζίρου του ίδιου του μαγαζιού.


Αυτή την κατάσταση ο ΓΒ την περιγράφει, ως ... αποτροπή της χρεωκοπίας (!!!) και θα ήθελε, μάλιστα, να την φέρουμε μόνοι μας!!!


Τι μας λέει, δηλαδή, ο κ. ΓΒ ;


Ουσιαστικά μας λέει ότι η αποφυγή της χρεωκοπίας περνάει μέσα από την πραγματοποίηση των όρων και των προϋποθέσεων, που την φέρνουν πιο κοντά! Και ότι, για να την αποφύγουμε, πρέπει να συρρικνώσουμε το σύνολο της ελληνικής παραγωγής, να μειώσουμε το ΑΕΠ της χώρας, να αυξήσουμε την ανεργία, να μειώσουμε την κατανάλωση και την συναθροιστική ενεργό ζήτηση και να καταβαραθρώσουμε τις επενδύσεις.


Για να επιτύχουμε τι; Για μειώσουμε - υποτίθεται - το χρέος του ελληνικού δημοσίου από το 120% του ΑΕΠ, που είναι σήμερα στο ... 150% (και άνω) του ΑΕΠ, το 2015 και αφού προηγουμένως κερδίσουν χρόνο οι δανειστές Ευρωπαίοι "εταίροι" της χώρας (προκειμένου να δουν το τι θα κάνουν και το ποιές θα είναι οι εξελίξεις) , να φθάσουμε - κάποια στιγμή - σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, η οποία, όμως, θα γίνει επ' ωφελεία των δανειστών της χώρας και όχι επ' ωφελεία του πληθυσμού της!


Θα μου επιτρέψεις, αγαπητέ Leo, να μην επιθυμώ να ασχολούμαι με τόσο ανούσιες παραδοξολογίες, που είναι για μικρά παιδιά και δεν αντέχουν στην παραμικρή κριτική. Αλλά, παρ' όλ' αυτά, ασχολούμαι, διότι αυτού του είδους οι ανοησίες, σήμερα, περνούν, ως απαύγασμα της οικονομικής σοφίας και μέσα στο ζοφερό κλίμα του πανικού και του κατακλυσμικού σοκ, στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα το εγγράμματο τμήμα του πληθυσμού της χώρας, γίνονται δεκτά ως αλήθειες και ως σοβαρές λύσεις και μένουν αναπάντητες.

Servaas Deroose - ο ξιπασμένος τροϊκανός (προφανώς, ένας από τους "φον Φούφουτους", στους οποίους αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος).



 (Μια παρένθεση, σχετική με τα παραπάνω : Ο επικεφαλής της τρόϊκας των ξένων κατακτητών ο Σερβάας Ντερούζ είπε προχθές την πιο απίθανη ανοησία, για να δικαιολογήσει την οικονομική πολιτική της αποπληθωριστικής καταπληξίας, που έχουν επιβάλει στον ελληνικό πληθυσμό : Ότι αν δεν ερχόταν η τρόϊκα το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέβαινε στο 20% του ΑΕΠ και το ελληνικό ΑΕΠ θα έπεφτε κατά 10%!!! Αυτή η βλακεία του ξιπασμένου ξένου επιτηρητή έμεινε, βεβαίως, αναπάντητη. Ποιός να του απαντήσει, άλλωστε; Ο ΓΑΠ, ή ο Παπακωνσταντίνου; Αυτοί ετοιμάζουν τα ... σκονάκια τους, εν όψει της επιθεώρησης. Από που κι' ως που, δηλαδή, ένα δημοσιονομικό έλλειμμα της τάξης του 20% - από που έβγαλε ένα τέτοιο νούμερο; - θα οδηγούσε σε μια συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 10%, την στιγμή που η τωρινή επιχειρούμενη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 6 με 8 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, μέσα στο 2010, θα το μειώσει κατά 4% περίπου; Τι είδους "οικονομική" ανάλυση είναι αυτή, που δεν λαμβάνει υπόψη της ότι από την εποχή του Κέϋνς, ακόμα, είναι δίδαγμα κοινής πείρας ότι τα διευρυμένα δημοσιονομικά ελλείμματα, σε περιόδους οικονομικής ύφεσης, τροφοδοτούν την αύξηση του ΑΕΠ και όχι την ραγδαία μείωσή του;).


Φυσικά, αγαπητέ Leo, ούτε ο κ. ΓΒ, ούτε ο κ. Σερβάας Ντερούζ, ενδιαφέρονται να κάνουν μια στοιχειωδώς ορθή οικονομική ανάλυση, για την ελληνική οικονομία και τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες της. Όπως, επίσης, δεν τους ενδιαφέρει ούτε η αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ, ούτε τίποτε από όλα αυτά.


Αυτό που ενδιαφέρει (κυρίως τον Ντερούζ) είναι η διασφάλιση των βραχυπρόθεσμων συμφερόντων των δανειστών της χώρας και οι τρέχουσες και μεσοπρόθεσμες δόσεις των δανείων που πρέπει να αποπληρωθούν, προκειμένου να μην καταρρεύσει, άμεσα - διότι αυτός είναι ο παρόν κίνδυνος - το ευρωπαϊκό (και το διεθνές) χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτό και μόνον επιθυμούν οι της τρόϊκας και τίποτε περισσότερο. Και αυτή η κατάσταση δείχνει το που έχει καταντήσει στις ημέρες μας, σε επίπεδο καθημερινής πράξης, η πολυδιαφημισμένη "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση".


Αυτού του είδους τον "μεταρρυθμισμό", ευχαριστώ δεν θα τον πάρω. Τον χαρίζω στον ΓΒ και την ντρεσσαρισμένη παρέα του - τον ΓΑΠ και τους λοιπούς ανθυποεπιστάτες των κατακτητών. Μπορούν να τον κρατούν και να τον χαίρονται, μαζύ με τους κατακτητές, που έφεραν στην χώρα.


Ο στρατηγός Γεώργιος Τσολάκογλου, ο γερμανοντυμένος πρωθυπουργός, τις πρώτες ημέρες της Κατοχής στην Αθήνα, μαζύ με κάποια από τα πρωτοπαλίκαρά του. Εδώ, ο Πλάτων Χατζημιχάλης υπουργός Εθνικής ( ; ) Οικονομίας, δίπλα του δεξιά και ανάμεσά τους ο στρατηγός Γεώργιος Μπάκος, υπουργός Εθνικής ( ; ) Άμυνας.


 (Η όλη κατάσταση θυμίζει έντονα την εποχή της κατοχικής κυβέρνησης του στρατηγού Γεωργίου Τσολάκογλου. Μόνον που ο στρατηγός Τσολάκογλου αδικείται στην πραγματικότητα, όταν συγκρίνεται με τους παρόντες "κυβερνήτες" του τόπου. Και τούτο διότι ο στρατηγός Τσολάκογλου - αν και ακροδεξιός και φιλοναζιστής - πολέμησε, νικηφόρα, τους Ιταλούς του Μουσσολίνι στα αλβανικά βουνά το 1940 - 1941 και όταν μπήκαν οι Γερμανοί τον Απρίλιο του 1941, υπέγραψε την συνθηκολόγηση, μπροστά στις υπέρτερες δυνάμεις του εχθρού. Ως εκ τούτου, ο στρατηγός Τσολάκογλου δεν μπορεί να συγκριθεί με τους τωρινούς και αδικείται όταν γίνεται μια τέτοια σύγκριση, αφού αυτός πολέμησε και μετά συνθηκολόγησε, ενώ οι τωρινοί παραδόθηκαν αμαχητί, υπογράφοντας, ουσιαστικά, σε λευκές σελίδες, πάνω στις οποίες οι μοντέρνοι κατακτητές συμπλήρωσαν το κείμενο του Μνημονίου).


Έχω πολλά ακόμα να γράψω, αγαπητέ Leo, αλλά, μην θέλοντας να μονοπωλήσω τον λόγο και επειδή, ήδη, έχω αρκετά μακρηγορήσει, σταματώ, προς το παρόν, εδώ..."



(Σχόλιά μου http://mhmadas.blogspot.com/2010/07/blog-post_25.html?showComment=1280245435307#c4336623696267903010 και http://mhmadas.blogspot.com/2010/07/blog-post_25.html?showComment=1280249845345#c2367775273826772324 και http://mhmadas.blogspot.com/2010/07/blog-post_25.html?showComment=1280249870319#c4191558251934254884 της 27/7/2010, στο άρθρο του Γιάννη Βούλγαρη - είπαμε ότι δεν έχει καμμία σημασία το τι λέω εγώ, ως Τάσος Αναστασόπουλος, για τα όσα λέει ο κ. Γιάννης Βούλγαρης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα λέω - στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", που αναδημοσίευσε ο καλός φίλος Leo, στο μπλογκ του "Μη μαδάς τη μαργαρίτα", με τίτλο : "Μνημόνιο, ή όχι Μνημόνιο; Ιδού το (λάθος) ερώτημα" http://mhmadas.blogspot.com/2010/07/blog-post_25.html 
Το παρόν κείμενο είναι συνέχεια του άρθρου μου "Μνημόνιο ή όχι Μνημόνιο; Ιδού το σωστό ερώτημα και με απάντηση : Όχι στο Μνημόνιο. (Ένα σχόλιο σε άρθρο του κ. Γιάννη Βούλγαρη)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/giannis-voulgaris-1.html ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Άρθρο 16 Συντάγματος : Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται, χωρίς περιστροφές και “δια ροπάλου”, ενώ το άρθρο 28 του Συντάγματος, είναι άσχετο, με το θέμα. Μνήμες δικτατορίας του 1973, αστυνομοκρατία και συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει τεράστια μαλακία, καταργώντας, κάθε, έστω και τυπική, έννοια της εθνικής κυριαρχίας, γι’ αυτό και τα δικαστήρια - παρά τις μπουρδολογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου - οφείλουν να κρίνουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, όταν ψηφιστεί, ως αντισυνταγματικές.

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…