Donald Trump : Θα τον ξαναβρούν μπροστά τους, μετά από την απαλλαγή του από τις κατηγορίες; Πολύ πιθανόν.




Τελικά, θέλοντας και μη, ο Donald Trump κατάφερε να σύρει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, στις προσωπικές του επιλογές, αφού 43 από τους 50 γερουσιαστές του κόμματος ψήφισαν κατά της καθαίρεσής του, από την θέση του προέδρου των ΗΠΑ (ενώ, εδώ και σχεδόν, έναν μήνα έχει παύσει να είναι πρόεδρος).

Βέβαια και οι 7 ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, που ψήφισαν, υπέρ της καθαίρεσής του, δεν μπορούν να αγνοηθούν, αλλά, παρά το γεγονός ότι εκφράζουν την θέληση της πολιτικής και της κομματικής ελίτ, δεν εκφράζουν, καθόλου, την μεγάλη πλειοψηφία της κομματικής βάσης και των ψηφοφόρων, που έχουν πεισθεί ότι ο Jo Biden νόθευσε και έκλεψε τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. 

Πολλοί λένε ότι η απαλλαγή του Donald Trump, από τις κατηγορίες, ήταν αναμενόμενη, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αυτός, που δημιούργησε τις συγκεκριμένες, τις παρούσες πολιτικές συνθήκες, ώστε η απαλλαγή του να καταστεί αναπόφευκτη.

Προφανώς, αυτή η επιτυχία του απελθόντος προέδρου είναι πολύ μεγάλη και φυσικά, του λύνει τα χέρια και του επιτρέπει να παραμείνει, στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, ως ένας ισχυρός και πάντοτε, απρόβλεπτος παράγοντας, παρά την απομόνωσή του, από την πολιτική και οικονομική ελίτ της Ουάσινγκτων, η οποία δεν θέλει ούτε να τον βλέπει. 

Ο Donald Trump βλέπει, πλέον, προς τις προεδρικές εκλογές του 2024, στις οποίες, με οποιονδήποτε τρόπο, θα είναι υποψήφιος, εάν, φυσικά, ζήσει, μέχρι τότε, αφού έχει τα χρονάκια του - είναι 75 χρονών και τότε θα είναι στα 79 του. 

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, ο διχαστικός Trump, είναι, παράλληλα και συσπειρωτικός, αφού διχάζοντας την κοινωνία καταφέρνει να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του. Ως εκ τούτου, έχει την ικανότητα να δημιουργήσει εκείνο το πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα, που θα τον κρατήσει, μέσα, στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, με ενδιάμεσο σταθμό τις εκλογές για το Κογκρέσου και τις Πολιτείες, που θα γίνουν το 2022, στις οποίες, προφανώς, θα υποστηρίξει συγκεκριμένους υποψήφιους, που θα συγκροτήσουν αυτό το ρεύμα, ενώ εγώ δεν αποκλείω να διεκδικήσει κάποια επίσημη θέση γερουσιαστή, ή βουλευτή, ή κυβερνήτη.

Θα τα καταφέρει; 

Αυτό είναι κάτι, για το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Άρθρο 16 Συντάγματος : Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται, χωρίς περιστροφές και “δια ροπάλου”, ενώ το άρθρο 28 του Συντάγματος, είναι άσχετο, με το θέμα. Μνήμες δικτατορίας του 1973, αστυνομοκρατία και συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει τεράστια μαλακία, καταργώντας, κάθε, έστω και τυπική, έννοια της εθνικής κυριαρχίας, γι’ αυτό και τα δικαστήρια - παρά τις μπουρδολογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου - οφείλουν να κρίνουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, όταν ψηφιστεί, ως αντισυνταγματικές.

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…