23/7/1974 Κωνσταντίνος Καραμανλής : «Έρχομαι. Φρόντισε μην μας δέσουνε». Μόνο ο Ιωαννίδης μπορούσε να τους δέσει, όπως και με ένα νεύμα του, μπορούσε, νωρίτερα, να θάψει την ηγεσία των Γενικών Επιτελείων, στην αυλή του Πενταγώνου, όπως έγραψε ο, τότε, Α/ΓΕΕΘΑ Γρηγόριος Μπονάνος. Ο Δημήτριος Ιωαννίδης δεν έπραξε, ούτε το ένα, ούτε το άλλο, διότι η CIA φρόντισε, για όλα και έτσι, η Κύπρος αφέθηκε, στις διαθέσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


 

«Έρχομαι. Φρόντισε μην μας δέσουνε». Αυτό λέγεται ότι είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στον Ευάγγελο Αβέρωφ, στο τηλέφωνο, στις 23/7/1974, λίγο πριν τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Και είναι λογικό να το είπε αυτό, αφού, χωρίς την εξασφάλισή του, ο Σερραίος πολιτικός δεν θα ερχόταν, στην Αθήνα.

Αλλά πώς θα μπορούσε ο Ευάγγελος Αβέρωφ να φροντίσει, δηλαδή να εξασφαλίσει ότι δεν θα «τους δέσουν»; Αυτοδύναμος δεν ήταν και δεν μπορούσε να δώσει οποιαδήποτε εξασφάλιση, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και σε οποιονδήποτε, για το ότι, στο τέλος αυτής της άσχημης τροπής των πραγμάτων, στην Κύπρο, με την τουρκική εισβολή, δεν επρόκειτο να «τους δέσουν».




Ούτε και η επίσημη στρατιωτική ηγεσία της δικτατορίας, ο Α/ΓΕΕΘΑ Γρηγόριος Μπονάνος, ούτε οι άλλοι τρεις αρχηγοί των Επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων μπορούσαν να εγγυηθούν, στον Ευάγγελο Αβέρωφ και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι δεν θα βρεθούν δεμένοι όλοι μαζί, διότι δεν είχαν την παραμικρή δύναμη και στερούνταν, από την οποιαδήποτε δυνατότητα να επιβάλουν τις θελήσεις τους, στους κατώτερους τους, οι οποίοι, ανά πάσα στιγμή, μπορούσαν να τους συλλάβουν και όπως, χαρακτηριστικά, έχει γράψει ο Γρηγόριος Μπονάνος, στο, παραπάνω, βιβλίο, που εξέδωσε, τον Δεκέμβριο του 1986, «Ο Ιωαννίδης μπορούσε  με ένα νεύμα του, να μας θάψει όλους, στην αυλή του Πενταγώνου».




Έτσι, ο μόνος, που μπορούσε να τους δέσει, ήταν ο Δημήτριος Ιωαννίδης, με ένα απλό νεύμα της κεφαλής του. 

Ο Ιωαννίδης δεν το έπραξε αυτό. 

Έπραξε τα αντίθετα και όπως φαίνεται, από το, παραπάνω, βίντεο, αυτό, που ζήτησε, από τους αξιωματικούς, που έλεγχε και οι οποίοι ήσαν διατεθειμένοι να προχωρήσουν, στην διενέργεια όσων θα τους ζητούσε ο διοικητής της ΕΣΑ, να πράξουν, εις βάρος των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, ήταν το να μην πράξουν τίποτε.

Ο Ιωαννίδης, κυριολεκτικά, παραδόθηκε, άνευ όρων, σε εκείνους, που του ζήτησαν το πρωί της 23/7/1974, να αφήσει τις εξελίξεις να πάρουν τον δρόμο τους, χωρίς ο ίδιος να παρέμβει, για να τις ανακόψει. 

Είναι αδιάφορη η συναισθηματική κατάσταση του ανδρός, έτσι όπως την περιγράφουν δύο αδελφοί Παλαΐνη. Προφανώς, όσο συντετριμμένος και αν ένιωθε, όσο στεναχωρημένος και αν ήταν, όση οδύνη και αν αισθανόταν, η πραγματικότητα είναι σκληρή και τελικά, ο Ιωαννίδης παραδόθηκε και υποτάχθηκε, στις απαιτήσεις των εντολέων του, που του είπαν, στο τηλέφωνο, το πρωί της 23ης Ιουλίου 1974, να κάτσει ήσυχος και να μη διαταράξει τις εξελίξεις. 

Και αυτό έκανε ο Δημήτριος Ιωαννίδης. Βέβαια, σωστά οι δυο αξιωματικοί - οι αδελφοί Παλαΐνη - επισημαίνουν ότι είναι γνωστό πιο ήταν το καθήκον του ταξίαρχου και έως τότε, παντοδύναμου «αόρατου» δικτάτορα, που απεμπόλησε την παντοδυναμία του, επειδή, έτσι του είπαν οι ένοικοι του κτιριακού συγκροτήματος της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 91, να πράξει.

Έπρεπε να συλλάβει την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, να την αντικαταστήσει και να πολεμήσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έκαναν αεροναυτική εισβολή, στην Κυπρο.

Όλα τα άλλα είναι άνευ ουσίας.



Τώρα, όσον αφορά την ποιότητα του ανδρός, στον οποίο η επίσημη στρατιωτική ηγεσία της δικτατορίας παρέδωσε την εξουσία, αυτή είναι, απολύτως, δυσώδης, όπως αποδεικνύει το, παραπάνω, αποχαρακτηρισμένο έγγραφο, που, το 2005 - καθόλου τυχαία, αφού, τότε, πρωθυπουργός, στην Ελλάδα, ήταν ο ανηψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Κώστας Καραμανλής, με τον οποίο η Ουάσινγκτων είχε κάποια προβλήματα και με αυτόν τον τρόπο, τον προειδοποιούσε, για το μέλλον -, δημοσιοποίησε η CIA, μιλάει, από μόνο του. 

Δεν είναι κάτι το νέο αυτή η πληροφορία, αφού αυτό το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο, που είχε περιέλθει, στα χέρια της CIA, το έχω παρουσιάσει σε παλαιότερο δημοσίευμα [δείτε το δημοσίευμα της 11/11/2019, σε αυτό, εδώ το μπλογκ, με τίτλο :  Από το 1942, στο 2019 : Το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα, ανάμεσα στον κατοχικό δωσιλογισμό και στην διεκπεραίωση των εντολών της Ουάσινγκτων. (Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ο Max Merten, κάτω από το αποκαλυπτικό φως των ντοκουμέντων της CIA)].

Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το βιογραφικό σημείωμα της CIA, για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που δόθηκε, τον Ιούλιο του 1974, στην αμερικανική ηγεσία, παραμένει, ακόμη και τώρα, 50 χρόνια, μετά, να είναι διαβαθμισμένο, ως απόρρητο. 

Η Ουάσινγκτων κρατούσε, πολύ γερά, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. 

Πάρα πολύ γερά…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

Η σκοτεινή πλευρά της Οκτωβριανής εξέγερσης του 1917, στην Ρωσία : Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς “Λένιν”, ο “Alexander Parvus”, ο Kaiser Wilhelm II’ και οι επωφελείς συμβιβασμοί, καθώς και οι, αμείλικτα, ωμές συνεργασίες, που απέδωσαν, μονόπλευρα, καρπούς, υπέρ του ψυχρού και ψύχραιμου ρεαλιστή ηγέτη των Μπολσεβίκων. (Και τους τα πήρε - των Γερμανών - και έκανε την δουλειά του και την πάτησαν)…