18-1-2025 Ποιό είναι το οικονομικό πρόγραμμα του Donald Trump? Προστατευτισμός, ανακατεύθυνση των επενδύσεων, από το εξωτερικό, στην αμερικανική παραγωγική μηχανή, αναστροφή της παγκοσμιοποίησης, μέσω της αντικατάστασης του “ελεύθερου εμπορίου”, με διακρατικές συμφωνίες, διασφάλιση της άφθονης ροής των πρώτων υλών, για την διασφάλιση πλούσιων πρώτων υλών, για την οικονομία των ΗΠΑ και ανοίγματα, στην Ρωσία.

 


Ο προσδιορισμός, όσον αφορά το όποιο ρεαλιστικό οικονομικό σχέδιο, δηλαδή το λειτουργικό πρόγραμμα του Donald Trump, είναι, που με απασχολεί, στο σημερινό δημοσίευμα και το οποίο περιγράφω, με πραγματιστικό και εύκολα, κατανοητό τρόπο, στο, παραπάνω, βίντεο, που γύρισα, χθες 17 Ιανουαρίου 2025 και το οποίο αποτελεί ένα απαραίτητο ντοκουμέντο, το οποίο αξίζει και είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουν οι αναγνώστες.

Το οικονομικό πρόγραμμα του Donald Trump είναι απλό, στην σύλληψη και στην στόχευσή του. 


   


Ας το περιγράψω, με σαφείς πρακτικούς όρους :


Α) Η προστασία της αμερικανικής αγοράς, από τον διεθνή ανταγωνισμό, γεγονός, που σημαίνει επιβολή δασμών, στα ξένα προϊόντα, τα οποία φυσικά, πρόκειται να δυσκολευθούν, κατά πολύ, να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση, στην μεγάλη αμερικανική αγορά και για κάποια από αυτά, κυρίως, τα κινεζικά, η πρόσβαση θα καταστεί απαγορευτική.


Β) Η αναστροφή των επενδύσεων, δηλαδή η ανακατεύθυνση των επενδύσεων, από το εξωτερικό, προς την αμερικανική οικονομία, με την παροχή μεγάλων κινήτρων, για την προσέλκυση των αμερικανικών εταιρειών, που επενδύουν, στο εξωτερικό, όπως και των ευρωπαϊκών και των άλλων μεγάλων παραγωγικών επιχειρήσεων, με την παροχή φθηνής ενέργειας, μεγάλων φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων.


Γ) Η συνέχιση και η ένταση της αναστροφής της παγκοσμιοποίησης, με τον δραστικό περιορισμό του σκληρού πυρήνα της, δηλαδή του λεγόμενου “ελεύθερου εμπορίου”, με την σύναψη διμερών διακρατικών συμφωνιών, χωρίς να απευθύνεται, σε μεγάλες οικονομικές ενώσεις, όπως αυτή της “Ευρωπαϊκής Ένωσης”, ενώ συζητείται η έξοδος των ΗΠΑ, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.


Δ) Ο άμεσος έλεγχος και η ενσωμάτωση άφθονων πρώτων υλών, για την φθηνή λειτουργία της αμερικανικής παραγωγής. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η υπόθεση, που αφορά τις διακηρυγμένες θέσεις του Donald Trump, για την Γροιλανδία και τον Καναδά.


Ε) Ανοίγματα και απόπειρα προσεταιρισμού της Ρωσίας, προκειμένου να την αποσπάσει από την Κίνα. Αυτό, όμως, προϋποθέτει την θυσία της Ουκρανίας, με αβέβαια αποτελέσματα. 



Όλα αυτά, φυσικά, σημαίνουν ότι αλλάζουν, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, οι παγκόσμιες ισορροπίες και σε σημαντικό βαθμό, αλλάζουν και οι συμμαχίες στην διεθνή σκηνή, αφού οι δυτικοί σύμμαχοι, κυρίως, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εισέρχονται, στην οικονομική μέγγενη και την αυξανόμενη παραγωγική συμπίεση από την νέα αμερικανική κυβέρνηση, που θα αναλάβει δράση την ερχόμενη Δευτέρα 20/1/2025, την στιγμή, που η μακροχρόνια ευρωπαϊκή παραγωγική καθίζηση έχει καταστήσει, σε παγκόσμιο παρία, την λεγόμενη “Ευρωπαϊκή Ένωση”, όπως δείχνουν τα δύο, παραπάνω, σχήματα, που παρουσιάζω, στο σημερινό δημοσίευμα.

Αυτά είναι τα δεδομένα της οικονομικής πολιτικής του Donald Trump. Και φυσικά, παραπέμπω, για μια ακόμη φορά, τους αναγνώστες του παρόντος δημοσιεύματος, στο αρχικό βίντεο, που παραθέτω, προκειμένου να αντλήσουν εύπεπτες και άμεσα, κατανοητές πληροφορίες, όσον αφορά την πολιτική του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου.

Tο τί θα φέρει, σε πέρας και το τί θα καταφέρει ο Donald Trump, μένει να το δούμε.

Αυτό, που έχει σημασία, είναι ότι τα πράγματα αλλάζουν, ραγδαία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

18/11/2024 Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Jo Biden (τουλάχιστον, με την ανοχή του Donald Trump), επιτρέπει στο καθεστώς του Κιέβου, που, τώρα, ζητεί την αποστολή και δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων, να χρησιμοποιήσει πυραύλους ATACMS, κατά στόχων, βαθύτατα, μέσα στην ρωσική επικράτεια, αλλά “το μοιραίον, φυγείν, αδύνατον”, διότι, «στο τέλος της ημέρας», η Ουκρανία θα υποχρεωθεί να συνθηκολογήσει.

Άρθρο 16 Συντάγματος : Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται, χωρίς περιστροφές και “δια ροπάλου”, ενώ το άρθρο 28 του Συντάγματος, είναι άσχετο, με το θέμα. Μνήμες δικτατορίας του 1973, αστυνομοκρατία και συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει τεράστια μαλακία, καταργώντας, κάθε, έστω και τυπική, έννοια της εθνικής κυριαρχίας, γι’ αυτό και τα δικαστήρια - παρά τις μπουρδολογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου - οφείλουν να κρίνουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, όταν ψηφιστεί, ως αντισυνταγματικές.