29-30/3/2025 Pete Hegseth : Το άρθρο 5 του NATO δεν καλύπτει τα ευρωπαϊκά στρατεύματα, στην Ουκρανία. Η Δύση εγκαταλείπει, στις διαθέσεις της Μόσχας το καθεστώς του Κιέβου, ενώ οι δυτικοευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν μπορούν να κάνουν τίποτε το ουσιαστικό, για να το βοηθήσουν. Ας πρόσεχε…

 



Με τον ρωσοουκρανικό πόλεμο, ασχολείται και το παρόν δημοσίευμα και ιδιαίτερα, με την ανοησία των δυτικοευρωπαϊκών πρωτευουσών (Παρίσι, Λονδίνο), περί ανάπτυξης στρατευμάτων, στα ουκρανικά εδάφη. Το αρχικό βίντεο, το οποίο γύρισα χθες, Σάββατο 29/3/2025, είναι περιγραφικό των αμείλικτων δεδομένων, που αφορούν ένα τέτοιο αυτοκτονικό πολεμικό εγχείρημα των Αγγλογάλλων και όποιων άλλων «προθύμων» να συμμετάσχουν, σε αυτό και αξίζει να το παρακολουθήσουν οι αναγνώστες, τους οποίους προτρέπω να το πράξουν.

Μετά την διευκρίνιση, από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Pete Hegseth, ότι το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, περί συλλογικής άμυνας και σύμφωνα, με το οποίο μια επίθεση σε ένα μέλος θεωρείται επίθεση σε όλα, δεν έχει εφαρμογή, στην περίπτωση, που βρετανικά, ή γαλλικά στρατεύματα δεχθούν επίθεση, από την Ρωσία, εάν αναπτυχθούν στην Ουκρανία, σταματά την φιλολογική συζήτηση, που έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό, με πρωταγωνιστές, τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron και τον Βρετανό πρωθυπουργό Kier Starmer, για την αποστολή στρατευμάτων, στην Ουκρανία, από την Γαλλία, την Βρετανία και μια «ομάδα των πρόθυμων» να συμμετέχουν, σε μια τέτοια επιχείρηση.

Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν θα παρέμβουν, στρατιωτικά, για να υποστηρίξουν τέτοιες δυνάμεις, καθώς η ενέργεια αυτή θεωρείται μονομερής και εκτός του πλαισίου συλλογικής άμυνας του ΝΑΤO, διότι ο Pete Hegseth, ξεκαθάρισε ότι η αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων, στην Ουκρανία, δεν πληροί τις προϋποθέσεις, για την εφαρμογή του Άρθρου 5, εξ αιτίας του γεγονότος ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και η εμπλοκή μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σε πολεμικές δραστηριότητες, στα ουκρανικά εδάφη, δεν καλύπτεται, από την την ρήτρα της συλλογικής και αμοιβαίας άμυνας.

Σε κάθε περίπτωση, όλη αυτή η συζήτηση, περί αποστολής στρατευμάτων ήταν και είναι φιλολογική, αφού, με, ή χωρίς την αμερικανική υποστήριξη, η Βρετανία, η Γαλλία και οποιαδήποτε άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, πρόκειται να υποστούν συντριπτική ήττα, από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, εάν στείλουν στρατό, στα ουκρανικά εδάφη, αφού τα στρατεύματα αυτά θα αφανισθούν.



Η δήλωση του Pete Hegseth αποτελεί μια ρεαλιστική στρατηγική αποφυγής της πολεμικής κλιμάκωσης, με την Ρωσία, που είναι το κράτος, με τα περισσότερα πυρηνικά όπλα, στον πλανήτη και παρουσιάζει, με σαφή τρόπο, τις τριβές, μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, το οποίο, κατ’ ουσίαν, αδρανοποιείται, ως παράγοντας αντιστάθμισης της ρωσικής ισχύος, στον ευρωπαϊκό χώρο. 

Σε κάθε περίπτωση. η κυβέρνηση του Donald Trump ξεκαθαρίζει την στάση της, για να μην υπάρχουν οποιασδήποτε παρεξηγήσεις, σχετικά με τις πραγματικές τις προθέσεις, όσον αφορά την Ουκρανία, τον ευρωπαϊκό χώρο και την αναβαθμισμένη σχέση της, με το Κρεμλίνο. 

Για τον Donald Trump, δεν είναι η Ρωσία, που απασχολεί την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία ασχολείται και προσανατολίζεται, πλέον, στην αντιμετώπιση και στην ανάσχεση του κινεζικού δράκοντα, ενώ, παράλληλα, η δυτικοευρωπαϊκές πρωτεύουσες αποτελούν και θεωρούνται, ως ένα μεγάλο βαρίδι, που εμποδίζει την ανάπτυξη αυτής της πολιτικής της ανάσχεσης της Κίνας, στην οποία δίνει προτεραιότητα η κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, πολύ απλά, το ουκρανικό καθεστώς δεν πρόκειται να επιβιώσει, κάτι, που δεν αποκλείεται να αφορά και την ίδια την Ουκρανία, ως υπόσταση. Με λίγα λόγια, έχει ανοιχτεί ο δρόμος, για την επίτευξη αυτού που ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσδιόρισε, ως συντριβή του ουκρανικού στρατού, από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτή είναι η ωμή γεωπολιτική πραγματικότητα, που εξελίσσεται, μπροστά μας και την οποία οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας. 

Τα διδάγματα του Θουκυδίδη, στην Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου (431 πΧ - 404 πΧ), παραμένουν, πάντοτε, εν ισχύ. Άλλωστε, όπως αναφέρω και στο αρχικό βίντεο, το οποίο και πάλι, προτρέπω τους αναγνώστες να το παρακολουθήσουν, μπορεί η εμβληματική ρήση των αρχαίων Αθηναίων, προς τους Μηλίους, περί της δύναμης του ισχυρού και της αδυναμίας του ανίσχυρου, να έχει διαχρονική ισχύ, όμως, ως διαπίστωση, θα μπορούσε να μην είχε πραγματοποιηθεί, εάν οι Μήλιοι δεν είχαν αρνηθεί να υποκύψουν, στις επιθυμίες των Αθηναίων, κάτι, που, φυσικά, δεν επρόκειτο να αλλάξει την κατάσταση, αφού, σε κάθε περίπτωση, ο ισχυρός επιβάλει την θέλησή του, όσο του επιτρέπει η ισχύς του, ενώ ο ανίσχυρος χάνει όσα του επιβάλλει η αδυναμία του. 

Αυτό είναι, που συμβαίνει, στους δυστυχείς Ουκρανούς, αυτόν τον καιρό, αφού οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις παρέσυραν το καθεστώς του Κιέβου, στην διεξαγωγή αυτού του πολυαίμακτου πολέμου, με την υπόσχεση της πλήρους συνδρομής τους, στην διεξαγωγή του πολέμου, κατά της Ρωσίας και τώρα, πλέον, η Ουάσινγκτων εγκαταλείπει το Κίεβο, στην πολύ κακή τύχη του, με άμεσο κίνδυνο η Μόσχα να κατασπαράξει την ουκρανική επικράτεια.

Το καθεστώς του Κιέβου δεν πρόσεξε και οδεύει, προς το κακό τέλος του.

 Ας πρόσεχε…

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προφανώς άλλαξαν οι συμφωνίες ΕΕ με ΗΠΑ του μπαϊντεν. Ο Νέος μποσης τους έγραψε κανονικά.καταργοντας όλες τις συμφωνίες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Θεολογία, ή φιλοσοφία; Πόσο νόημα έχει αυτό το ερώτημα, στην σύγχρονη εποχή; Πάντως, ο Χρήστος Γιανναράς έδειξε ότι, αν και η αντιθετική διάζευξη, μεταξύ τους, είναι, αρκούντως, οριοθετημένη, δεν οδηγεί, σε αλληλοαποκλεισμό.

14/12/1944 : Ο ΔΗΜΗΤΡΩΦ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΙΑΝΤΟ. (Η γελοιοποίηση των ισχυρισμών του σταλινικού 'βαρώνου Μυνχάουζεν' KillKiss)!