Το υπ’ αριθμ. 330329/52943/21-10-2024 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη και η, από 25-10-2024, αναφορά μου, στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ. Νέες εξελίξεις, στις υποθέσεις με τις παράνομες επικουρικές συντάξεις e-ΕΦΚΑ, που είναι ενδιαφέρουσες. (Για να δούμε, τί θα δούμε)…



Κάτι έχει αρχίσει να κινείται, όσον αφορά τις γνωστές υποθέσεις, που εκκρεμούν, στον e-ΕΦΚΑ (σε αυτές αναφέρομαι, στο, παραπάνω, βίντεο της 25/10/2024, που τράβηξα, στα Χανιά και αξίζει να παρακολουθηθεί), σχετικά με τις λεγόμενες ως παράνομες επικουρικές συνταξιοδοτήσεις των βενζινοπωλών, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και με τις μη επιστραφείσες - επειδή είναι υπερβάλλουσες των δεουσών - ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες κατεβλήθησαν, αχρεωστήτως, από τους, επικουρικώς, ασφαλισμένους πρατηριούχους υγρών καυσίμων, στο τέως ΤΕΑΠΥΚ, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν, δίχως να έχουν λάβει, έως τώρα, τις νομιμότοκες προσαυξήσεις, στις επικουρικές συντάξεις τους, μέχρι της εξοφλήσεως της οφειλής του e-ΕΦΚΑ, προς έκαστο, επικουρικώς, συνταξιοδοτηθέντα βενζινοπώλη, σύμφωνα, με την Υπουργική Απόφαση Φ20210/οικ.9572/369/14/ΦΕΚ1270Β/20-5-2014, αφού, από τον Συνήγορο του Πολίτη, έλαβα το υπ’ αριθμ.330329/52943/2024/21-10-2024, με το οποίο η Αρχή και τα υπηρεσιακά όργανά του, διεκτραγωδεί ψυχρά τις διαπιστωμένες ανεπάρκειες του e-ΕΦΚΑ.

Το έγγραφο αυτό του Συνηγόρου του Πολίτη έχει, ως εξής :


Συνήγορος του Πολίτη            Αθήνα 21/10/2024

                          Αριθμ. Πρωτ. 330329/52943/2004

Πληροφορίες: κα Άννα Βαβουγυιού (τηλ.2131306733) email: kp@synigoros.gr

Προς

Ε-ΕΦΚΑ

Τμήμα Γραμματεία Διοικητή E-mail: dioikitis@efka.gov.gr

Γραφείο Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου (ε.τ) 

Προϊστάμενο της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών, κ. Γ. Γεράκη E-mail: int.investigation@efka.gov.gr

Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών

Τμήμα Διαχείρισης Αναφορών σε Θέματα Συντάξεων Email: d.anaforon@efka.gov.gr


ΘΕΜΑ: «Υπόθεση κυρίου Αναστασίου Αναστασόπουλου του Παναγιώτη»

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,

Σχετικά με αναφορά του κυρίου Αναστασίου Αναστασόπουλου, η οποία διερευνάται από την Αρχή, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο της διερεύνησής της, έχουν αποσταλεί στις Υπηρεσίες του Ε-ΕΦΚΑ τo με αριθμό πρωτ. 330329 /4871/30-1-2023, αρχικό έγγραφό μας καθώς και τα με αριθμό πρωτ, 330329/34060/13/7/2023, 330329/55923/15/11/2023, 330329/7926/15-02-2024 υπενθυμιστικά του. (επισυνάπτονται )

Μέσω της Διεύθυνσης Διευθέτησης Αναφορών έχουμε λάβει την με αριθμό πρωτ. Γ10/187/10-03-2024 απάντηση από τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ε-ΕΦΚΑ. (επισυνάπτεται )

Από την απάντηση αυτή, προκύπτει ότι ο Διοικητής του Φορέα με το Γ10/1/ΕΠ.1009/03-01- 2023 έγγραφο του, έχει διαβιβάσει την με αριθμό πρωτ. 338814/06-09-2021, Έκθεση Ελέγχου, στη Μονάδα Εσωτερικών Ελέγχων για «... περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης...»

Με δεδομένο ότι από την ανωτέρω ημερομηνία έχει μεσολαβήσει ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα, σας παρακαλούμε να ενημερωθούμε το συντομότερο δυνατόν για το στάδιο η και την πιθανή ολοκλήρωση διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Πέραν τούτου, έως και σήμερα, παραμένει σε εκκρεμότητα και το ακόλουθο ζήτημα το οποίο είχε αναφερθεί στο με αριθμό πρωτ. 330329 / 7926/15/02/2024 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη:

«...επισημαίνουμε ότι, η διαμεσολάβηση της Αρχής δεν αφορούσε τα ανωτέρω, αλλά την εξέταση του αιτήματος πρόσβασης σε έγγραφα που έχει υποβάλει ο αναφερόμενος. Επί του αιτήματος αυτού παραμένουν αναπάντητα επί μακρόν τα ακόλουθα:

(α) Από τον αναφερόμενο πολίτη, κ. Αναστασόπουλο έχει ζητηθεί από 11/11/2022, να του χορηγηθεί αντίγραφο της Έκθεσης Ελέγχου του Εσωτερικού Ελέγχου του e- ΕΦΚΑ, σχετικά με παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων. Το ανωτέρω αίτημα είχε κατατεθεί στον Διοικητή του e- ΕΦΚΑ, καθώς και στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, θέτοντας υπόψη των Υπηρεσιών σας με την αίτηση ότι το αντίγραφο της Έκθεσης προορίζεται για δικαστική χρήση.

Εκ μέρους του e-ΕΦΚΑ δεν έχουν αμφισβητηθεί τα ανωτέρω, δηλαδή η ολοκλήρωση της Έκθεσης Ελέγχου ή το δικαίωμα του αναφερομένου πολίτη να λάβει γνώση των εγγράφων, ενώ το αίτημά του δεν προκύπτει να έχει εξεταστεί και απαντηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999 όπως ισχύει, άρθρο 5 «Πρόσβαση σε έγγραφα») ή τυχόν ειδικότερες διατάξεις για την πρόσβαση στα έγγραφα.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την τελευταία, από 21.11.2023 απάντηση του e- ΕΦΚΑ, ο αιτών την πρόσβαση, παραπέμπεται στον εκδότη της Έκθεσης Ελέγχου («Όσον αφορά στην Έκθεση Ελέγχου, ο αιτών θα πρέπει να απευθυνθεί στον εκδότη της »).

Μολονότι δεν δίνονται διευκρινήσεις στην απάντηση ως προς τον εκδότη της έκθεσης, εκτιμάμε ότι ορθώς απευθύνθηκε στις Υπηρεσίες που ήδη έχουμε αναφέρει. Σε κάθε δε περίπτωση, εφόσον η Έκθεση Ελέγχου έχει συνταχθεί από όργανα του e- ΕΦΚΑ, έχει ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί και είναι στη διάθεση του φορέα, το αίτημα χορήγησης/πρόσβασης στα έγγραφα του ενδιαφερόμενου πρέπει να εξεταστεί και να απαντηθεί αρμοδίως.

Περαιτέρω, στο άρθρο 4 ν.2690/1999 Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι «... Αν η αίτηση υποβληθεί σε αναρμόδια υπηρεσία, η υπηρεσία αυτή οφείλει, μέσα σε τρεις (3) ημέρες, να τη διαβιβάσει στην αρμόδια και να γνωστοποιήσει τούτο στον ενδιαφερόμενο»

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ενδιαφερομένου αλλά και τα στοιχεία τα οποία έχουν τεθεί υπόψη μας, φαίνεται ότι το ανωτέρω αίτημα του έως και σήμερα δεν έχει απαντηθεί.

Κατόπιν τούτου, εφόσον πράγματι η Έκθεση έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί όπως προκύπτει και από την με αριθμό πρωτ. Γ10/187/10-03-2024 απάντηση από τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ε-ΕΦΚΑ, θα σας παρακαλούσαμε να απαντηθεί το σχετικό αίτημα του ενδιαφερομένου με σχετική κοινοποίηση και στην Αρχή.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας


Με εκτίμηση,

Βέρα Θεοφυλάκτου Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη


Κοινοποίηση:

Αναστάσιος Αναστασόπουλος

Email: tasos_anastassopoulos@hotmail.com


Με αφορμή το, ως άνω, έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη υπέβαλα, με e-mail, χθες Παρασκευή 25/10/2024 και ώρα 9:42 πμ, την, παρακάτω, ηλεκτρονική αναφορά, προς τον Διοικητή του e-EΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη, τον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών Γεώργιο Γεράκη και την Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών. 

Η, εν λόγω, αναφορά μου έχει, ως ακολούθως :


«Κύριε Αλέξανδρε Βαρβέρη

Κυρίες και κύριοι

(Oι προσφωνήσεις θα πρέπει να έχουν και αντίκρισμα, κάτι, που, εξ όσων έχετε πράξει και εξ όσων - πλείστων - έχετε παραλείψει, καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολο).

Προφανώς, έχετε λάβει - όπως και εγώ - το, εν θέματι, έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, υπ' αριθμ. 330329/52943/21-10-2024, το οποίο, με ψυχρό υπηρεσιακό τρόπο διεκτραγωδεί την κάκιστη, κακόπιστη και ιταμή συμπεριφορά των Υπηρεσιών σας (οι οποίες, φυσικά, εκφράζονται, από τους επικεφαλής τους), έναντι εμού και της Αρχής, για θέματα, που εκκρεμούν, από το 2022 (τουλάχιστον), πλην όμως, σείς έχετε αποτύχει, περίπου, πλήρως να ανταποκριθείτε και όχι, βέβαια, ένεκεν αδυναμίας, αλλά ένεκεν αρνήσεως της βούλησης υμών, η οποία είναι κακότροπη.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο Γεώργιος Γεράκης τρεις φορές, από τον Ιούνιο του 2023 και εντεύθεν, τηλεφωνικώς, μέσω των γραμματέων του, μου έχει διαβιβάσει το ότι θα με καλέσει, για τις εκκρεμούσες υποθέσεις, πλην όμως, κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη.
 
Μάλιστα, ακόμη και τώρα, που σείς κ. Βαρβέρη (όντας τουλάχιστον ασυνεπής) μου διαμηνύσατε, γραπτώς, να απευθυνθώ εις τον κύριο αυτόν, όπερ και έπραξα, ουδεμία ανταπόκριση, εκ μέρους του Γεωργίου Γεράκη, παρά το γεγονός ότι διαβίβασα, στην Μονάδα, που αυτός ηγείται, το e-mail σας, διότι το προσωπικό, που εργάζεται υπό τις διαταγές του, δεν τολμά να τον διακόψει, ή να τον απασχολήσει και έτσι η Μονάδα, στην οποία ηγείται, εξακολουθεί να μην έχει ανταποκριθεί - ουσιαστικά πρόκειται, περί προσβλητικής, προς το πρόσωπο εμού, αδικαιολόγητης αρνήσεως, που αγγίζει τα όρια του θράσους -, στις εκκλήσεις μου.

Επίσης, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, οι Υπηρεσίες σας δεν προκύπτει να επιθυμούν να προστατεύσουν την χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού οργανισμού και των υπεξαιρεθέντων - κατ’ ουσίαν - χρημάτων των, επικουρικώς, ασφαλισμένων και συνταξιούχων βενζινοπώληδων, γι’ αυτό και καθυστερούν (η πρώτη καταγγελία, που υπέβαλα, σας θυμίζω ότι ήταν, στις 31/12/2020), χρονοτριβούν και παραπέμπουν και ξαναπαραπέμπουν τις υποθέσεις, από τον Άνα, στον Καϊάφα.

Σας θυμίζω ότι - πέραν των άλλων πειθαρχικών καταγγελιών, που έχω υποβάλει - τα βασικά θέματα των καταγγελιών, που αφορούν την χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού οργανισμού και των συνταξιούχων της επικουρικής ασφαλισης των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ.

Α) Οι επικουρικές συντάξεις των, ως άνω, με βάση τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τα σχετικά, με αυτά.

Και
 
Β) Τα υπερβαλλόντως και αχρεωστήτως καταβληθεντα ποσά ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων, στην επικουρική ασφάλιση πρατηριούχων καυσίμων, με νομιμότοκη, προσαύξηση των συντάξεων αυτών των ανθρώπων, έως της εξοφλήσεως των οφειλών του ασφαλιστικού οργανισμού, προς τον κάθε ένα εξ αυτών.

Φυσικά, τα δυο αυτά θέματα είναι αυτοτελή, ανεξάρτητα και άλλης αιτιολογίας και νομιμοποιητικής βάσεως, πλην όμως, ο Αθανάσιος Αθανασίου τα έχει κάνει μαντάρα (και όχι αθώα, αντιθέτως, δρώντας κουτοπόνηρα· “καλά” κάνετε και τον κρατάτε! «Θα σας κάνει το χρυσό αυγό»!).

Λοιπόν, ξεκαθαρίστε τα πράγματα και ανταποκριθείτε, στις υποχρεώσεις σας, διότι η Υπηρεσία, ως αποτελούμενη, από μέρη και ως σύνολο, ευτελίζεται και γελοιοποιείται, από όσα δεν πράττονται, εκ μέρους της και φυσικά, εκ μέρους όλων σας, όλα αυτά τα χρόνια.

Κανονίστε την πορεία σας.

Αναμένω απαντήσεις. Όπως και την πραγματοποίηση της συνάντησης, που υποσχεθήκατε κ. Βαρβέρη και που, όπως φαίνεται, υπαναχωρείτε, εκ των υστέρων.

Εν ολίγοις : Καθαρές εξηγήσεις και ανάλογες πράξεις…



Τάσος Αναστασόπουλος»


Φυσικά, όσο περνάει ο καιρός, όλοι αυτοί τα κάνουν χειρότερα τα πράγματα, ενώ, ως φαίνεται, και η ονομαζόμενη, ως Εθνική Αρχή Διαφάνειας κάνει μισές δουλειές· και αυτές, με το ζόρι, αφού, εδώ και περισσότερο, από 5 μήνες (από τις 8/5/2024), ο Γεώργιος Γεράκης, στα μουγγά, «έριξε το μπαλάκι» της υπόθεσης αυτής, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που όλον αυτόν τον καιρό, είτε μου απαντούσε, στις αναφορές, που υπέβαλα, αναφέροντας βλακείες, είτε δεν απαντούσε, καθόλου, μέχρι πρόσφατα. 

Οι αναγνώστες μπορούν, ενδεικτικά, να διαβάσουν τα πρόσφατα δημοσιεύματα, σε αυτό εδώ το μπλογκ, με τίτλο : Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας «πέταξε το μπαλάκι» των παράνομων επικουρικών συντάξεων του ΤΕΑΠΥΚ/ΕΤΕΑΕΠ ο επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών του e-ΕΦΚΑ Γεώργιος Γεράκης, ανοίγοντας ένα νέο τραγελαφικό κεφάλαιο, στην υπόθεση αυτή (Το υπ’ αριθμ. 46211/9-10-2024 έγγραφο της Αλεξάνδρας Ρογκάκου και οι από 14-10-2024, έως 17-10-2024, ηλεκτρονικές αναφορές μου, στην Διοικήτρια της ΕΑΔ) και  Παράνομες επικουρικές συντάξεις πρατηριούχων υγρών καυσίμων, στα, τέως, ΤΕΑΠΥΚ/ETEAΕΠ - Μη επιστροφή των αχρεωστήτως και υπερβαλλόντως, καταβεβλημένων ποσών ασφαλιστικών εισφορών, στους, επικουρικώς, συνταξιοδοτημένους βενζινοπώληδες. (Tα εγκλήματα και οι, από 17-10-2024 αναφορές μου, προς την αναπληρώτρια Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη).

Σταματώ, εδώ, το σημερινό δημοσίευμα και για να μην κουράσω περισσότερο, όσους ενδιαφέρονται να το αναγνώσουν, αλλά και επειδή πρέπει να αναμένουμε τις εξελίξεις.

Για να δούμε, τί θα δούμε…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

Η σκοτεινή πλευρά της Οκτωβριανής εξέγερσης του 1917, στην Ρωσία : Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς “Λένιν”, ο “Alexander Parvus”, ο Kaiser Wilhelm II’ και οι επωφελείς συμβιβασμοί, καθώς και οι, αμείλικτα, ωμές συνεργασίες, που απέδωσαν, μονόπλευρα, καρπούς, υπέρ του ψυχρού και ψύχραιμου ρεαλιστή ηγέτη των Μπολσεβίκων. (Και τους τα πήρε - των Γερμανών - και έκανε την δουλειά του και την πάτησαν)…