10/2024 : Δεν πάει καθόλου καλά, στην πορεία, προς τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5-11-2024 η Kamala Harris. Φαίνεται ότι ο Donald Trump μπορεί να πάρει την revench, για το 2020.

 




Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας, έως τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5/11/2024 και τα πράγματα είναι δυνατόν να διαφοροποιηθούν, αλλά, όπως φαίνεται, η Kamala Harris, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος (και νυν, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ), για την προεδρία του κράτους, στις προεδρικές εκλογές της 5/11/2024, δεν πηγαίνει καλά και οδεύει, προς μια εκλογική ήττα, όσο και μέχρι τώρα, γινόταν μια επικοινωνιακή/προπαγανδιστική προσπάθεια να κουκουλωθεί, από τα ΜΜΕ, που, στην πλειοψηφία τους, ελέγχονται, από τους Δημοκρατικούς, όπως και τις δημοσκοπικές εταιρείες, οι οποίες προσπαθούν να διασώσουν την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, εμφανίζοντας, επίμονα, δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι η εκλογική αναμέτρηση των δυο υποψηφίων, για την προεδρία των ΗΠΑ ( της Kamala Harris και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, που είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων) είναι μια εκλογική μάχη, που βαδίζει στήθος προς στήθος, αλλά με μια μικρή πρωτοπορία της Kamala Harris. 

Όμως, ο χάρτης των αμερικανικών ομόσπονδων κρατών, με τον οποίο ξεκινώ, το παρόν δημοσίευμα, στην πρόσφατη δημοσκοπική καταγραφή, ως προς την κατανομή των εκλεκτόρων, που θα εκλέξουν τον πρόεδρο του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ, περιγράφει άλλα και εντελώς, διαφορετικά πράγματα και μιαν άλλη πραγματικότητα. Έτσι, σε αυτό το επίπεδο, η πρωτοπορία του Donald Trump είναι μεγάλη.

Αυτήν την κατάσταση επιχειρώ να περιγράψω, μέσα από το, παραπάνω, αρχικό βίντεο, με το οποίο, επίσης, αρχίζει το σημερινό δημοσίευμα, τοποθετούμενος, αναλυτικά και διεξοδικά, όσον αφορά την εκλογική αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί, στις 5/11/2024, στις ΗΠΑ.

Θα πρέπει να υπενθυμίσω, στους αναγνώστες, τους οποίους προτρέπω να παρακολουθήσουν το βίντεο αυτό, κάτι που είναι χρήσιμο και αναγκαίο, ότι το αμερικανικό εκλογικό σύστημα, για την ανάδειξη του προέδρου των ΗΠΑ, έχει αρχαϊκά στοιχεία και δεν είναι ένα σύστημα άμεσης εκλογής, από το σύνολο των ψηφοφόρων του αμερικανικού εκλογικού σώματος. Είναι ένα σύστημα έμμεσης εκλογής του προέδρου, αφού το εκλογικό σώμα, χωριστά, σε κάθε ομοσπονδιακή πολιτεία επιλέγει τους εκλέκτορες της κάθε πολιτείας, οι οποίο θα συμμετάσχουν, στο σώμα των εκλεκτόρων, που θα εκλεγούν, σε κάθε πολιτεία και το οποίο θα εκλέξει, ως πρόεδρο του αμερικανικού κράτους, όποιον στην ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί, τον Δεκέμβριο, στο σώμα των εκλεκτόρων, μεταξύ των εκλεκτόρων, που είναι διαφορετικοί, σε κάθε πολιτεία.

Ουσιαστικά, λοιπόν, οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές είναι ένα άθροισμα χωριστών ψηφοφοριών, που αφορά το εκλογικά σώματα της κάθε πολιτείας των ΗΠΑ, που έχουν, μάλιστα και ανισοβαρή κατανομή των εκλεκτόρων, στις ομοσπονδιακές αμερικανικές πολιτείες, η οποία κατανομή δεν είναι ευθέως ανάλογη με το αριθμητικό σύνολο των εκλογικών σωμάτων, σε κάθε πολιτεία και αυτή η εκλογική παραδοξότητα συμβαίνει, επειδή οι μικρές, από άποψη πληθυσμού πολιτείες επιδίωξαν, ούτως ώστε η εκλογική νομοθεσία της ανάδειξης των κεντρικών οργάνων της ομοσπονδία των ΗΠΑ να μην επιτρέπει την επικράτηση των, πληθυσμιακά, μεγάλων πολιτειών και την θέση σε υποδεέστερη θέση των, πληθυσμιακά, μικρών πολιτειών, οι οποίες, έτσι, μα αντάλλαγμα την συμμετοχή τους, στην ομοσπονδιακή κατασκευή των ΗΠΑ, κατοχύρωσαν μια ενισχυμένη παρουσία και δυναμική, στα κεντρικά ομοσπονδιακά σώματα και γι’ αυτό αποδέχτηκαν την εκχώρηση σημαντικού μέρους της κυριαρχία τους, στην κεντρική κυβέρνηση.

Αυτήν την κατάσταση, σε επίπεδο ανάδειξης των εκλεκτόρων, χωριστά, σε κάθε ομόσπονδη αμερικανική πολιτεία, για την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ, στις έμμεσες προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2024, είναι που καταγράφει ο, παραπάνω, χάρτης. Και σε αυτόν τον δημοσκοπικό χάρτη, σε ένα αθροιστικό συνολικό μέγεθος 538 εκλεκτόρων, η Kamala Harris εμφανίζεται να υποστηρίζεται, από 226 εκλέκτορες, έναντι 312 εκλεκτόρων, που εμφανίζονται να υποστηρίζουν τον Donald Trump.

Φυσικά, εάν τα δεδομένα αυτά αντέξουν και αν διατηρηθούν, έως την 5/11/2024, η εκλογή του Donald Trump, ως (εκ νέου) προέδρου των ΗΠΑ, είναι δεδομένη.

Δεν θα κουράσω περισσότερο τους αναγνώστες, επιμηκύνοντας την έκταση του παρόντος κειμένου. Δεν χρειάζεται.

Απλώς, προτρέπω το όποιο αναγνωστικό κοινό να παρακολουθήσει το αρχικό βίντεο, στο οποίο προβαίνω, σε μια σειρά, από τεκμηριωμένες θέσεις, για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, εκφράζοντας και την δική μου τοποθέτηση, ως προς αυτές.

Και η παρακολούθηση αυτού του βίντεο είναι πολύ χρήσιμη.

Ομολογουμένως. 

Έστω και πέσω έξω, στην εκτίμηση, στην οποία προβαίνω, για την επικράτηση του Donald Trump.

Που δεν πέφτω…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

Η σκοτεινή πλευρά της Οκτωβριανής εξέγερσης του 1917, στην Ρωσία : Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς “Λένιν”, ο “Alexander Parvus”, ο Kaiser Wilhelm II’ και οι επωφελείς συμβιβασμοί, καθώς και οι, αμείλικτα, ωμές συνεργασίες, που απέδωσαν, μονόπλευρα, καρπούς, υπέρ του ψυχρού και ψύχραιμου ρεαλιστή ηγέτη των Μπολσεβίκων. (Και τους τα πήρε - των Γερμανών - και έκανε την δουλειά του και την πάτησαν)…