Πώς ο e-ΕΦΚΑ (δηλαδή ο Γενικός Διευθυντής, ο Θανασάκης Αθανασίου, μέσω τρίτου προσώπου), “απαντά”, στον Συνήγορο του Πολίτη - και όχι και σε μένα, όπως έχει η Υπηρεσία υποχρέωση -, χωρίς να απαντά, στα αιτήματα, για την χορήγηση των εγγράφων που έχω ζητήσει, εδώ και ενάμισυ χρόνο, όσον αφορά τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, χρονοτριβώντας και εξευτελίζοντας τις διαδικασίες. (Το υπ’ αριθμ. 645547/21-11-2023, δήθεν “απαντητικό” έγγραφο του e-ΕΦΚΑ, με το κωμικοτραγικό του περιεχόμενο και οι 3 ηλεκτρονικές αναφορές μου, της 1-12-2023).

 


 



Η υπόθεση, με τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών του τέως ΤΕΑΠΥΚ, στον e-ΕΦΚΑ, “καλά”, κρατεί - δηλαδή έχει τα μαύρα της τα χάλια, αλλά αυτό, που μπορώ να πω είναι ότι, ανάμεσα, στα πολλά άλλα, είναι και αρκούντως, διασκεδαστική -, αφού ο e-ΕΦΚΑ (δηλαδή ο κουτοπόνηρος Αθανάσιος Αθανασίου, που, βλακωδώς, τα φυσικά πρόσωπα των αρμοδίων οργάνων του ασφαλιστικού οργανισμού ανέδειξαν, ως Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφαλισης και Εφάπαξ Παροχών) υποτίθεται ότι “απαντά” - χωρίς, όμως, ουδόλως, να απαντά -, στα ερωτήματα, που του θέτει ο Συνήγορος του Πολίτη, σε τρεις διαδοχικές επιστολές του, με τις οποίες η, εν λόγω, Ανεξάρτητη Αρχή θέτει, στα αρμόδια όργανα του e-ΕΦΚΑ, το ζήτημα της απάντησης του ασφαλιστικού οργανισμού, στα αιτήματα, που του έχω απευθύνει, εδώ και ενάμισυ χρόνο, ζητώντας να μου χορηγηθούν έγγραφα της Υπηρεσίας, για δικαστική χρήση.

[Το αναγνωστικό κοινό μπορεί να διαβάσει το παλαιότερο δημοσίευμά μου, της 3ης Απριλίου 2023, για το θέμα αυτό, με τίτλο : Το υπ’ αριθμ. 330329/4871/2023/30-1-2023 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, που ο, συνήθως, παραβατικός διοικητικός μηχανισμός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του e-ΕΦΚΑ (δηλαδή, σε τελική ανάλυση, ο υπουργός και ο διοικητής) γράφει, μέχρι τώρα, στα παλαιότερα των υποδημάτων του., και θα αντιληφθεί, περί τίνος πρόκειται και την απίστευτη κωμικότητα της προσχηματικής - που, στην πραγματικότητα, δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα - δήθεν “απάντησης” του e-ΕΦΚΑ, δια των χειρών, βασικώς, του Θανασάκη Αθανασίου, αλλά μαζύ και της Ευανθίας Δαβάκη].

Ας δει, λοιπόν, το αναγνωστικό κοινό την κατάντια, στην οποία έχει περιπέσει ο e-ΕΦΚΑ, εξ αιτίας των στελεχών του, που έχουν τοποθετηθεί, σε καίριες θέσεις, χωρίς, φυσικά, να αξίζουν ούτε μια δεκάρα, διαβάζοντας το περιεχόμενο του επίμαχου “απαντητικού” εγγράφου του Θανάση Αθανασίου και της Διευθύντριας Ευανθίας Δαβάκη (το οποίο έχουν το θράσος να το στείλουν και στους ανώτερους τους, στην Διοίκηση του Ασφαλιστικού Οργανισμού, στον τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αλλαχού, χωρίς να ντρέπονται, έχοντας χάσει την συναίσθηση της ευθύνης, που έχουν, στερούμενοι κάθε ίχνος φιλότιμου και προφανώς, έχοντας εξασφαλίσει την συναίνεση των ανώτερων τους, στην διοικητική ιεραρχία και το ακαταδίωκτο, για αυτά τα ιταμά και εγγράφως - αυτό είναι το αστείο και συνάμα, το τραγικό, στην “απάντηση” αυτή -,  διατυπωμένα έργα τους) :



e-ΕΦΚΑ            Αθήνα 21/11/2023   ΑΠ : 645547

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΕΑ

Πληροφορίες : Μ. Φουρνιάδου

Ταχ. Διεύθυνση Σταδίου 24 ΤΚ 105 64

ΤΚ : 210-3357820 & 818



ΠΡΟΣ:  Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη 

Αρμ: Α. Βαβουγυιού

kp@synigoros.gr


ΚΟΙΝ:

Τμ. Γρ. Διοικητή dioikitis@efka.gov.gr

Γρ. Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου (ε.τ.) Προϊστ. της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών, κ. Γ. Γεράκη

int.investigation@efka.gov.gr

Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού 

d.employee@efka.gov.gr



 ΘΕΜΑ : «Απάντηση στον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με αναφορά του κ. Αναστασίου Αναστασόπουλου.

Σχετ. : 1) Τα υπ’ αρ. πρωτ. 330329/4871/30-01-2023, 330329/34060/13-07-2023 & 330329/55923/15-11-2023 έγγραφα της Υπηρεσίας σας.

2) Το υπ’ αρ. πρωτ. 640378/21-11-2023 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών.

Σε απάντηση των ως άνω σχετικών (1) εγγράφων σας και κατ’ εφαρμογή της Α.Π. 304418/29-06- 2022 οδηγίας της Διοίκησης, σας ενημερώνουμε ότι, με το υπ’ αρ. πρωτ. 640378/21-11-2023 έγγραφό της η Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών γνωστοποίησε στην Υπηρεσία μας τα κάτωθι:

«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, θέτουμε υπόψη τα κάτωθι:

Η Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών επιλήφθηκε άμεσα, δια της αρμόδιας Ε ́ Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων, του ζητήματος μετά τη γνωμοδότηση του μέλους του ΝΣΚ.

Επί της ουσίας του θέματος, προφανώς υπάρχει διάσταση άποψης περί του “σημαντικού χρόνου” που απαιτείται για την αναζήτηση, τον έλεγχο, την εκ νέου απονομή – θεμελιωτικά και υπολογιστικά – άγνωστου αριθμού αποφάσεων συνταξιοδότησης που η έκδοσή τους ανάγεται ακόμα και πριν το 2010 και από άλλα νομικά πρόσωπα, τα οποία έκριναν αιτήματα απονομής με την ερμηνεία που θεώρησαν σωστή τότε.

Σε κάθε περίπτωση σας διαβεβαιώνουμε ότι η υπηρεσία ενεργεί επί του θέματος, τα δε αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν άμεσα σε εσάς και σε όποιον έχει έννομο συμφέρον, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Όσον αφορά στην Έκθεση Ελέγχου, ο αιτών θα πρέπει να απευθυνθεί στον εκδότη της».

Το παρόν κοινοποιείται στη Μονάδα Εσωτερικών Ερευνών και στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, καθότι έχουν επιληφθεί της υπόθεσης.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.


Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ


                     ΕΥΑΝΘΙΑ ΔΑΒΑΚΗ



Το κωμικοτραγικού περιεχομένου αυτό έγγραφο του e-ΕΦΚΑ, μου το έστειλε ο Συνήγορος του Πολίτη, χθες, 1η Δεκεμβρίου 2023, με το, παρακάτω, διαβιβαστικό έγγραφό του :



Αθήνα 1/12/2023

Αρ. Πρωτοκόλλου : 330329/59027/2023

Ειδική Επιστήμονας: κα Άννα Βαβουγυιού (τηλ.2131306733) Email : kp@synigoros.gr

Αναστάσιος Αναστασόπουλος

Email: tasos_anastassopoulos@hotmail.com

Αγαπητέ κύριε Αναστασόπουλε,

Σε συνέχεια της με αριθμό 330329/55923/21-11-2023 επιστολής του Συνηγόρου του Πολίτη προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες, η οποία σας έχει κοινοποιηθεί, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε λάβει την με αριθμό πρωτοκόλλου 645547/21-11-23 σχετική απάντηση, την οποία και σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας.

Με εκτίμηση,

Βέρα Θεοφυλάκτου 

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη


Φυσικά, τον Θανασάκη τον Αθανασίου και την κακόγουστη παρέα του, δεν τους άφησα, χωρίς να πάρουν την απάντηση, που τους άξιζε (και λίγα τους σέρνω), απευθυνόμενος, στον Συνήγορο του Πολίτη, εξαιτίας του γεγονότος ότι ουδεμία μνεία, γίνεται, στα αιτήματα, τα οποία έχω υποβάλει, εδώ και ενάμιση χρόνο, τα οποία αποσιωπώνται, σχεδόν, πλήρως και η μόνη αναφορά, που γίνεται, σε αυτό το έγγραφο, είναι, στην Έκθεση Ελέγχου του 2021, που την ζητώ και την οποία, ενώ την έχει, στο γραφείο του, ο Θανάσης Αθανασίου, γράφει, στο έγγραφό του, να απευθυνθώ, στον εκδότη της Έκθεσης αυτής!!!

Μιλάμε, δηλαδή ότι οι τύποι αυτοί έχουν ξεφύγει, εντελώς, Δεν παίζονται, διότι οι ανώτεροί τους, τους έχουν αφήσει ασύδοτους και ανεξέλεγκτους. Ειλικρινά, έχουν φθάσει, στο σημείο να είναι, εντελώς, κωμικά cartoons. 

Νομίζουν, άραγε, ότι απευθύνονται σε Κάφρους;

Όχι. Δεν νομίζουν ότι απευθύνονται, σε Κάφρους. 

Ξέρουν πολύ καλά, σε ποιούς απευθύνονται.

Όμως, προσπαθούν να “παίξουν καθυστέρηση”, επειδή, προφανώς, βρίσκονται, σε αδιέξοδο, γι’ αυτό και χρονοτριβούν. Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. 

Αλλά, όσον χρόνο και να κερδίσουν, θα υποχρεωθούν να “μπουν στο ψητό” της υπόθεσης· όσο και εάν κάτι τέτοιο δεν τους αρέσει. (Και ουδόλως, τους αρέσει, διότι έχουν “χεσμένες τις φωλιές τους”, αφού έχασαν, με δική τους συνυπαιτιότητα και συνευθύνη, τα πολλά χρήματα του ασφαλιστικού οργανισμού και διότι διακατέχονται, από την άνομη συνεκτικότητα της ορδής). 

Αλλιώς, δεν θα έπρατταν, όσα πράττουν και όσα αποφεύγουν να πράξουν.  


Ας διαβάσει, τώρα, το αναγνωστικό κοινό και τις 3 χθεσινές (1/12/2023) ηλεκτρονικές αναφορές μου, κυρίως, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, αλλά και όλους τους άλλους (Υπουργό, Υφυπουργό, Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, τον τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους υπόλοιπους) :


Η πρώτη έχει ως εξής :


«Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: Friday, December 1, 2023 12:39:00 PM
Προς: Vavougiou Anna <vavouyou@synigoros.gr>; ggerakis@efka.gov.gr <ggerakis@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr <ypourgos_erg@yeka.gr>; socinsur@yeka.gr <socinsur@yeka.gr>; dioikitis@efka.gov.gr <dioikitis@efka.gov.gr>; d.anaforon@efka.gov.gr <d.anaforon@efka.gov.gr>; gd.epasf@efka.gov.gr <gd.epasf@efka.gov.gr>; d.eepasf@efka.gov.gr <d.eepasf@efka.gov.gr>
Κοιν.: Anastasios Sgouros <anastsg@gmail.com>
Θέμα: “Απάντηση” e-ΕΦΚΑ.
 
Κυρία Άννα

Έλαβα το έγγραφο του e-ΕΦΚΑ και ευχαριστώ, για αυτό.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, η κυρία που "απαντά", δεν αναφέρεται, στα έγγραφα, τα οποία ζητώ, πλην της Έκθεσης Ελέγχου του 2021, για την οποία, γράφει κάτι το, εντελώς, απαράδεκτο : δηλαδή να το ζητήσω από τον εκδότη του!!! 

Αυτό βέβαια, αποδεικνύει την απίστευτη θρασύτητα της υπογράφουσα σ το έγγραφο αυτό, η οποία, οφείλει να γνωρίζει - και το γνωρίζει, αλλά ενεργεί κακόπιστα και με κωμικοτραγικό τρόπο, που την εκθέτει, ανεπανόρθωτα - ότι η Έκθεση Ελέγχου, που ζητώ, είναι έγγραφο της Υπηρεσίας της (του e-ΕΦΚΑ) και βάσει των κανόνων της κλασικής διοικητικής διαδικασίας, είναι η ίδια, εκ του νόμου, υποχρεωμένη να παραπέμψει το αίτημα, για την χορήγηση της Έκθεσης Ελέγχου (όπως και των άλλων εγγράφων, που ζητώ και για τα οποία σιωπά, ασυστόλως), εκεί, όπου πρέπει, λόγω αρμοδιότητας. 

Εγώ, φυσικά, δεν έχω καμμία υποχρέωση να απευθυνθώ οπουδήποτε. Έχω απευθυνθεί, στην Υπηρεσία. 

Αυτή η κυρία, που γράφει, αυτά, που γράφει, όπως γνωρίζετε και εσείς, ως Αρχή, είναι υποχρεωμένη να παραπέμψει τα αιτήματα, που έχω υποβάλει, όπου πρέπει.

Σας παρακαλώ να ενημερώσετε τον Συνήγορο του Πολίτη, για να υποχρεώσει τον e-ΕΦΚΑ να πράξει τα όσα ο νόμος προβλέπει.

Επίσης, η παρούσα αποτελεί και πειθαρχική αναφορά, εις βάρος της, για την οποία αναφορά οφείλουν να λάβουν τα νόμιμα μέτρα τους τα αρμόδια όργανα του 
ασφαλιστικού οργανισμού και του εποπτεύοντος Υπουργείου.
 
Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν αστειότητες…


Αναστασιος Παναγιώτη Αναστασοπουλος».


Η δεύτερη συμπληρωματική αναφορά μου έχει, ως ακολούθως :

 
«Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: Friday, December 1, 2023 1:12:13 PM
Προς: Vavougiou Anna <vavouyou@synigoros.gr>; ggerakis@efka.gov.gr <ggerakis@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr <ypourgos_erg@yeka.gr>; socinsur@yeka.gr <socinsur@yeka.gr>; dioikitis@efka.gov.gr <dioikitis@efka.gov.gr>; d.anaforon@efka.gov.gr <d.anaforon@efka.gov.gr>; gd.epasf@efka.gov.gr <gd.epasf@efka.gov.gr>; d.eepasf@efka.gov.gr <d.eepasf@efka.gov.gr>
Κοιν.: Anastasios Sgouros <anastsg@gmail.com>
Θέμα: Re: “Απάντηση” e-ΕΦΚΑ.
 
Εννοείται ότι, με την παρούσα, υποβάλλεται, εκ νέου, πειθαρχική αναφορά, σε βάρος του γενικού διευθυντή επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών Αθανάσιου Αθανασίου, για όσα αυτός απαντά και ειδικότερα, για το γεγονός ότι, ενώ κατέχει την Έκθεση Ελέγχου, στην Υπηρεσία του, με παραπέμπει στον εκδότη της έκθεσης ελέγχου και δεν μου την χορηγεί ο ίδιος, όπως οφείλει, ή δεν παραπέμπει εκείνος, ως οφείλει, το αίτημα αυτό, εκεί όπου γνωρίζει ότι πρέπει να το αποστείλει. 

Οι αρμόδιοι, στον e-ΕΦΚΑ και στο εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οφείλουν να επιληφθούν αυτής της (και) πειθαρχικής αναφοράς.

Ο Αθανασίου νομίζει ότι είναι πονηρός και εγώ βλαξ. Σφάλλει, οικτρά.

Τα υπόλοιπα, που λέει ο Αθανασίου, τα λέει, προφανώς, για να καλύψει τον εαυτό του και τις παραλείψεις, που έχει κάνει, με αποτέλεσμα την βαρύτατη οικονομική βλάβη του ασφαλιστικού οργανισμού. 

Δεν θα την γλυτώσει όμως. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 

Στην παρούσα φάση, παρακαλώ να ενημερώσετε τον τον Συνήγορο του Πολίτη για τα έργα και τις ημέρες του Αθανάσιου Αθανασίου, ώστε να συνετίσει (για να έλθουν, στα σύγκαλά τους) τους αρμόδιους του ΕΦΚΑ και του Υπουργείου και όπως έχω γράψει, στο προηγούμενο e-mail μου, να υποχρεώσει τον e-ΕΦΚΑ να χορηγήσει τα έγγραφα, τα οποία ζητώ και για τα οποία δεν κάνει λόγο, στην υποτιθέμενη ως απάντηση του».


Η τρίτη και τελευταία χθεσινή αναφορά μου έχει, ως παρακάτω :


 «Τελοσ, κυρία Άννα, η Ευανθία Δαβάκη, στο, προσχηματικά, "απαντητικό" έγγραφο της αναφέρει ότι πράττει όσα πράττει,;κατ’ εφαρμογή της Α.Π. 304418/29-06- 2022 οδηγίας της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, δίχως να αναφέρει το πρόσωπο, ή τα πρόσωπα, που εξέδωσαν αυτήν την οδηγία.


Σας παρακαλώ να ζητήσει ο κ. Συνήγορος του Πολίτη να μου χορηγηθεί αντίγραφο αυτής της οδηγίας, η οποία, προφανώς, είναι, πολλαπλώς, χρήσιμη και ευκολο να δοθεί, αφού, σίγουρα, δεν χαρακτηρίζεται, ως απόρρητη ή διαβαθμισμένη. Για να μάθουμε, ποιός και τί λέει, σε αυτήν την οδηγία, η οποία, για να μνημονεύεται, από την κυρία Δαβάκη, σχετίζεται, με το επίμαχο θέμα, που με αφορά.


Ευχαριστώ και παρακαλώ πολύ, για τις δικές σας ενέργειες. (Αυτοί χρονοτριβούν, αλλά αυτό, ελαχίστως, τους ωφελεί. Δεν πειράζει. Άλλωστε, αυτή η υπόθεση έχει και την κωμική της πλευρά, με τα παιδιάστικα, καμώματά τους).


Αναστασιος Αναστασόπουλος».


Έτσι, λοιπόν, θα υποβάλω συγκεκριμένα πρακτικά αιτήματα, στον Συνήγορο του Πολίτη, με δεδομένη την επίμονη, πλέον, αυθαδέστατη και αναιδέστατη απειθαρχία και συμπεριφορά τους, ως και την “εμβριθή” ασυναρτησιολογία, την αοριστολογία και την κωλυσιεργία τους, η οποία είναι αυταπόδεικτη, έχουσα άμεσο γραπτό περιεχόμενο, από όσα αναφέρουν, τα οποία διακρίνονται, από μια “παιδιάστικη” συμπεριφορά, η οποία, βέβαια, δεν είναι πραγματική, αλλά είναι προσποιητή, αφού καμώνονται τους ανήξερους, όσον αφορά την διοικητική διαδικασία και τις υποχρεώσεις τους, απέναντι μου, ως πολίτη, αλλά και στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνήγορου του Πολίτη, στρεψοδικώντας, ενώ γνωρίζουν, πολύ καλά, το τί πρέπει να πράξουν και αρνούνται να το πράξουν· δηλαδή να αναφέρουν, ευθέως, ότι μου χορηγούν, ή ότι δεν μου χορηγούν, τα υπηρεσιακά έγγραφα, που ζητώ. 

Δεν τολμούν, καν, να το αποπειραθούν!

Ως εκ τούτου, πρόκειται να ζητήσω, από τον Συνήγορο του Πολίτη, να εξαντλήσει όλο το νομικό του οπλοστάσιο και τα αντίστοιχα εργαλεία, που διαθέτει, προκείμενου η απειθαρχούσα Δημόσια Υπηρεσία, που χρεώνεται τις πράξεις και τις παραλείψεις των οργάνων της, να επανέλθει, στην τάξη και να τηρήσει την νομιμότητα.

Αυτό, επίσης, που προτείνω, είναι να πραγματοποιήσει ο Συνήγορος του Πολίτη αυτοπρόσωπη, με συνεργείο του, επιθεωρητική επίσκεψη/έρευνα, στους χώρους του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να κληθούν οι δυστροπούντες υπάλληλοι να δώσουν εξηγήσεις και τα έγγραφα, που ζητώ, στο συνεργείο, που προτείνω να σταλεί. Εάν, μάλιστα, ο Συνήγορος του Πολίτη το επιθυμεί και έχει την δυνατότητα (που την έχει), είμαι διαθέσιμος να μεταβώ, στους χώρους του e-ΕΦΚΑ, μαζύ με το συνεργείο, που θα σταλεί, για να συνδράμω, στο έργο της έρευνας, που διεξάγει, αφού τα διοικητικά όργανα του e-ΕΦΚΑ, δεν χορηγούν τα έγγραφα, που ζητώ, είτε, με παιδαριώδεις δικαιολογίες, είτε ετσιθελικά, αναιδέστατα, απροκάλυπτα και αυθαίρετα, δίχως καμμία δικαιολογία. Και φυσικά, εννοείται ότι αυτό το παθογενές και απαράδεκτο φαινόμενο κατάχρησης εξουσίας, πρέπει να παταχθεί, στην ρίζα του και τώρα, που εκδηλούται, με εξουσιαστική ωμότητα και μέσα σε ένα αρρωστημένο καθεστώς πλήρους ανομίας και διοικητικής αυθαιρεσίας.

Ακόμη, θα παρακαλέσω τον Συνήγορο του Πολίτη να εξετάσει την δυνατότητα, την οποία έχει και ως, εκ του νόμου, υποχρέωσή του, να  παραπέμψει όλους αυτούς τους κυρίους και όλες αυτές τις κυρίες, αφού συντάξει την δέουσα Έκθεση, προς την ποινική δικαιοσύνη, αφού είναι προφανέστατο το γεγονός ότι όλοι τους έχουν παραβεί το υπηρεσιακό τους καθήκον να προστατεύσουν την χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού οργανισμού (άρθρο 259 ΠΚ, σε συνδυασμό, με το άρθρο 38 ΚΠοινΔ). 

Αυτή η λύση είναι και η καλύτερη, η προτιμότερη και η ορθότερη όλων των άλλων.

Θα παρακαλέσω, λοιπόν, εν κατακλείδι, να λάβει γνώση όλων αυτών των αιτημάτων και των προτάσεών μου, ο Συνήγορος του Πολίτη, να υποχρεώσει, όπως ο ίδιος κρίνει, την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ να συμμορφωθούν η ίδια και οι υπάλληλοί της, στο υπηρεσιακό τους καθήκον, ταχύτατα, έναντι εμού και του ίδιου του Συνηγόρου του Πολίτη και να απαντήσουν, σαφώς, αιτιολογημένα και συγκεκριμένα, στα αιτήματα, που έχω υποβάλει και παραμένουν, επί 19 μήνες, αναπάντητα, αφού οι αρμόδιοι υψηλόβαθμοι διοικητικοί παράγοντες του e-ΕΦΚΑ με - και μας - εμπαίζουν, αρνούμενοι να απαντήσουν, ως προς την ουσία των αιτημάτων μου.

Αυτά, επί του παρόντος. 

Και η αλήθεια είναι ότι αυτή υπόθεση λαμβάνει και αποκτά ένα εξαιρετικό και άγριο ενδιαφέρον. 

Θα δούμε την συνέχεια, που, καταφανώς, πρόκειται να υπάρξει. 

Οι περίεργοι αυτοί τύποι, θα τα “ξεράσουν” όλα και “θα φτύσουν της μάνας τους το γάλα”…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Σάββατο 2/12/2023, έστειλα στον Συνήγορο του Πολίτη, μέσω της κ. Άννας Βαβουγιυού, τα παρακάτω e-mails :

«Κυρία Άννα

Σας γνωστοποιώ το σημερινό (2/12/2023) ηλεκτρονικό δημοσίευμα, με τίτλο : "Πώς ο e-ΕΦΚΑ (δηλαδή ο Γενικός Διευθυντής, ο Θανασάκης Αθανασίου, μέσω τρίτου προσώπου), “απαντά”, στον Συνήγορο του Πολίτη - και όχι και σε μένα, όπως έχει η Υπηρεσία υποχρέωση -, χωρίς να απαντά, στα αιτήματα, για την χορήγηση των εγγράφων που έχω ζητήσει, εδώ και ενάμισυ χρόνο, όσον αφορά τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, χρονοτριβώντας και εξευτελίζοντας τις διαδικασίες. (Το υπ’ αριθμ. 645547/21-11-2023, δήθεν “απαντητικό” έγγραφο του e-ΕΦΚΑ, με το κωμικοτραγικό του περιεχόμενο και οι 3 ηλεκτρονικές αναφορές μου, της 1-12-2023)", προκειμένου να λάβετε γνώση του περιεχομένου του και να το γνωρίσετε, στον Συνήγορο του Πολίτη, για να το αξιολογήσει και να πράξει τα δέοντα.
Έτσι, λοιπόν, θα υποβάλω συγκεκριμένα πρακτικά αιτήματα, στον Συνήγορο του Πολίτη, με δεδομένη την επίμονη, πλέον αυθαδέστατη και αναιδέστατη απειθαρχία και συμπεριφορά τους, ως και την “εμβριθή” ασυναρτησιολογία, την αοριστολογία τους και την κωλυσιεργία τους, η οποία είναι αυταπόδεικτη, έχουσα άμεσο και σαφέστατο περιεχόμενο, από όσα γράφουν, τα οποία διακρίνονται, από “παιδικότητα”, η οποία, βέβαια, δεν είναι πραγματική, αλλά είναι προσποιητή, αφού καμώνονται τους ανήξερους, όσον αφορά την διοικητική διαδικασία και τις υποχρεώσεις τους, απέναντι μου, ως πολίτη, στρεψοδικώντας, ενώ γνωρίζουν, πολύ καλά, το τί πρέπει να πράξουν και αρνούνται να το πράξουν· δηλαδή να αναφέρουν, ευθέως, ότι μου χορηγούν, ή δεν μου χορηγούν, τα υπηρεσιακά έγγραφα, που ζητώ.

Δεν τολμούν, καν, να το αποπειραθούν!

Ως εκ τούτου, παρακαλώ τον Συνήγορο του Πολίτη,να εξαντλήσει όλον τον νομικό εξοπλισμό και τα αντίστοιχα εργαλεία, που διαθέτει, προκείμενου η απειθαρχούσα Δημόσια Υπηρεσία, που χρεώνεται τις πράξεις και τις παραλείψεις των οργάνων της, να επανέλθει, στην τάξη και στην νομιμότητα.

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ) :



Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ) :

«Αυτό, επίσης, που προτείνω είναι να πραγματοποιήσει ο Συνήγορος του Πολίτη αυτοπρόσωπη, με συνεργείο του, επιθεωρητική επίσκεψη/έρευνα, στους χώρους του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να κληθούν οι δυστροπούντες υπάλληλοι να δώσουν εξηγήσεις και τα έγγραφα, που ζητώ, στο συνεργείο, που προτείνω να σταλεί. Εάν, μάλιστα, ο Συνήγορος του Πολίτη το επιθυμεί και έχει την δυνατότητα (που την έχει), είμαι διαθέσιμος να μεταβώ, στους χώρους του e-ΕΦΚΑ, μαζύ με το συνεργείο που θα σταλεί, για να συνδράμω, στο έργο της έρευνας, που διεξάγει, αφού τα διοικητικά όργανα του e-ΕΦΚΑ, δεν χορηγούν τα έγγραφα, που ζητώ, είτε, με παιδαριώδεις δικαιολογίες, είτε ετσιθελικά, αναιδέστατα, απροκάλυπτα και αυθαίρετα, δίχως καμμία δικαιολογία. Και φυσικά, εννοείται ότι αυτό το παθογενές και απαράδεκτο φαινόμενο κατάχρησης εξουσίας, πρέπει να παταχθεί, στην ρίζα του και τώρα, που εκδηλούται, με εξουσιαστική ωμότητα και μέσα σε ένα αρρωστημένο καθεστώς πλήρους ανομίας και διοικητικής αυθαιρεσίας.

Ακόμη, θα παρακαλέσω τον Συνήγορο του Πολίτη να εξετάσει την δυνατότητα, την οποία έχει και ως, εκ του νόμου, υποχρέωσή του, να παραπέμψει όλους αυτούς τους κυρίους και όλες αυτές τις κυρίες, στα ποινικά δικαστήρια, αφού συντάξει την δέουσα Έκθεση, προς την ποινική δικαιοσύνη, επειδή είναι προφανέστατο το γεγονός ότι όλοι τους έχουν παραβεί το υπηρεσιακό τους καθήκον να προστατεύσουν την χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού οργανισμού ( σύμφωνα με το άρθρο 259 ΠΚ, σε συνδυασμό, με το άρθρο 38 ΚΠοινΔ).

Αυτή η λύση είναι και η καλύτερη, η προτιμότερη και η μονιμότερη όλων των άλλων.

Αυτά, επί του παρόντος.

Παρακαλώ, λοιπόν, εν κατακλείδι, κυρία Άννα, να γνωρίσετε όλα αυτά τα αιτήματα και τις προτάσεις μου, στον Συνήγορο του Πολίτη, για υποχρεώσει, όπως ο ίδιος κρίνει, την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ να συμμορφωθεί η ίδια και οι υπάλληλοί της, στο υπηρεσιακό τους καθήκον, ταχύτατα,, έναντι εμού και υμών και να απαντήσουν, σαφώς, αιτιολογημένα και συγκεκριμενα, στα αιτήματα, που έχω υποβάλει και παραμένουν, επί 19 μήνες αναπάντητα, αφού οι αρμόδιοι διοικητικοί παράγοντες του e-ΕΦΚΑ με - και μας - εμπαίζουν, αρνούμενοι να απαντήσουν, ως προς την ουσία των αιτημάτων μου.


Αναστάσιος Παναγιώτου Αναστασόπουλος»


«Η ηλεκτρονική διεύθυνση του δημοσιεύματος, που αναφέρω, προηγουμένως, είναι η : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/12/e-64554721-11-2023-e-3-1-12-2023.html .



Αναστάσιος Παναγιώτου Αναστασόπουλος»
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι δύσκολο να ασχοληθεί ο Συνήγορος με τα ποινικά δικαστήρια. Προσπαθήστε με κάθε τρόπο να λάβετε τα έγγραφα που σας αφορούν και στη συνέχεια βλέπετε για το ποινικό μέρος της υπόθεσης.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Ασχολείται ο Συνήγορος του Πολίτη, με το διαδικαστικό τμήμα της υπόθεσης, που αφορά, την απάντηση του e-ΕΦΚΑ, στο αίτημά μου, για την χορήγηση των εγγράφων της Υπηρεσίας, που ζητώ, για να τα χρησιμοποιήσω, δικαστικά. Δεν υπεισέρχεται, στην ουσία της υπόθεσης.

Αυτοί, όμως, για τρίτη φορά, από τον Ιανουάριο του 2023, δεν απαντούν, στο αν θα τα δώσουν, ή δεν θα τα δώσουν και γιατί δεν θα τα δώσουν, εάν δεν τα δώσουν. Αποφεύγουν να απαντήσουν και αναφέρονται, μιλώντας, αορίστως!

Και μάλιστα, αναφερόμενοι, στην ουσία της υπόθεσης, γράφουν, στην τελευταία επιστολή τους, στις 21/11/2023, ότι τηρούν τις διαδικασίες, που προβλέπονται και ότι θα ενημερώσουν τον Συνήγορο του Πολίτη, για τα αποτελέσματα, όπως “και όποιον έχει έννομο συμφέρον”!

Με λίγα λόγια, δεν γράφουν τίποτε, επί της ουσίας των αιτημάτων μου, που είναι σαφή και συγκεκριμένα.

Μύλος!

Απλώς, χρονοτριβούν και είναι σαφές ότι έχουν βαρύτατο πρόβλημα, αλλιώς θα είχαν “ξεπετάξει” την υπόθεση, με μια αρνητική και κάπως, αιτιολογημένη απάντηση.

Επιμόνως, αρνούνται να το πράξουν! Και φυσικά, αυτό κρύβει πολλά.

Οψόμεθα…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).