“Η Ελληνική Αστυνομία, πάντα, κοντά στον πολίτη, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας”. (Αυτοί «μας δουλεύουν ψιλό γαζί». Όταν τους χρειάζεσαι, ενώ δεν έχουν δουλειά να κάνουν και «βαράνε μύγες», σε διώχνουν και αν επιμείνεις, απειλούν ότι θα σε συλλάβουν, εκφράζοντας, μάλιστα, την τεμπέλικη λογική του μεξικανικού “mañana”)!

 


«Η Ελληνική Αστυνομία, πάντα, κοντά στον πολίτη, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας». Εννοείται, βέβαια, ότι αυτοί οι τύποι «μας δουλεύουν ψιλό γαζί» και μας περνάνε, για χαζούς. Κούνια, που τους κούναγε…

 


Το κωμικοτραγικό γεγονός της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2023, στο Αστυνομικό Τμήμα Πετρούπολης, θα αποτελέσει, για μία ακόμη φορά, αντικείμενο εξετάσης, στο πάρον δημοσίευμα. 

Ψάχνοντας στις ιστοσελίδες της ΕΛ.ΑΣ συναντάμε πολλές φορές το παραπάνω σλόγκαν ότι δηλαδή «η ελληνική αστυνομία πάντα κοντά στον πολίτη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας». 

Εννοείται βέβαια ότι όλα αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Αυτοί οι περίεργοι τύποι το μόνο, που κάνουν, όταν έρχονται, κοντά, στον πολίτη, συνήθως είναι, για να τον ταλαιπωρήσουν, δηλαδή να τον συλλάβουν, ή να τον καλέσουν, στο Τμήμα «για υπόθεσή του», ή, για να τον περάσουν, από άλλες τιμωρητικές και παιδευτικές διαδικασίες. Πάντως, για καλό, δεν τον πλησιάζουν· μόνο, για κακό.

Αντίθετα, όταν πάει ο πολίτης να τους πλησιάσει, για να ζητήσει την βοήθεια τους και για να εξυπηρετηθεί, το μόνο, που κάνουν (όταν απογοητευμένοι δεν μπορούν να αποφύγουν την δουλειά), είναι να τον διώχνουν, να του λένε «να σηκωθεί και να φύγει» και να τον απειλούν ότι θα τον συλλάβουν, αν αυτός δεν έχει τρόπο, για να εξυπηρετηθεί, χρειαζόμενος την επικουρία της αστυνομίας, όπως συνέβη σε εμένα, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, που με έδιωξαν, χωρίς να μου παράσχουν καμμία συνδρομή, για να επιλύσω το πρόβλημα και το αδιέξοδο, που αντιμετώπιζα, υφιστάμενος την νυσταλέα στάση και την απαξιωτική συμπεριφορά, ιδίως, του νεαρού αστυνομικού, που, όταν μπήκα, στο γραφείο του, είχε σταυρωμένα τα χέρια του, πάνω, στο έπιπλο του γραφείου, χωρίς ούτε μια λευκή κόλλα χαρτιού, μπροστά του και αφού του εξήγησα το πρόβλημα, που είχα και το αδιέξοδο, στο οποίο βρισκόμουν, μου είπε, βαριεστημένα, ότι δεν είναι δουλειά του να επικυρώσει το γνήσιο της υπογραφής μου, ότι δεν τον ενδιαφέρει το πρόβλημα, που είχα, με το ΚΕΠ να είναι κλειστό και χωρίς να μου είναι γνωστό άλλο κατάστημα δημόσιας υπηρεσίας, που να είναι, εκείνη την ώρα, ανοικτό και ότι αυτό πρέπει να το λύσω μόνος μου, παραπέμποντάς με, στην γνωστή τεμπέλικη μεξικάνικη λογική του “mañana”, επικαλούμενος δηλαδή το “αύριο”, την έλευση του οποίου μου είπε να περιμένω, προκειμένου να «μην ταραχθούν οι κύκλοι του», ως νέος Αρχιμήδης!

Με λίγα λόγια, ντροπής πράγματα, καταστάσεις, γεγονότα και «άνθρωποι του νόμου», που αδιαφορούν, για αυτόν, που έχουν απέναντί τους και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει. Απρόθυμοι να δουν και να ερευνήσουν, για να βρουν τους τρόπους και τα μέσα, για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη, που τους πλησιάζει, αλλά είναι πρόθυμοι, όμως, να τον συλλάβουν, εάν και όταν ο πολίτης αυτός επιμείνει να βρεθεί τρόπος, για να εξυπηρετηθεί.

Και το γελοίο είναι ότι επιμένουν να θέλουν να λένε ότι είναι, «κοντά στον πολίτη», εννοώντας ότι είναι κοντά, στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο πολίτης, ενώ η αλήθεια είναι ότι είναι «κοντά στον πολίτη», μόνο, για να τον ταλαιπωρήσουν, να τον συλλάβουν, να του βάλουν κανένα πρόστιμο, να του πάρουν τις πινακίδες, να επιτύχουν τον στόχο, που τους βάζουν, με τις κλήσεις, για την είσπραξη της ημέρας, να του κλείσουν τον δρόμο, για να μην μπορεί να περάσει (στο ΑΤ Πετρούπολης αυτό το τελευταίο αποτελεί “έθιμο” και σύνηθες φαινόμενο) και όλα τα σχετικά. 

Όταν είναι να κάνουν δουλειά, που θα εξυπηρετήσει τον πολίτη, τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα, γίνονται “βουνό” και «δρόμος αδιάβατος», ζορίζουν και τότε, επικαλούνται, είτε τον νόμο, που έχει κάνει, για χάρη τους, μπας και κουραστούν, η κυβέρνηση του εργοδότη τους - του Κυριάκου Μητσοτάκη, που τους έχει αφήσει ξαμολυμένους και κυρίως, ανεξέλεγκτους - είτε την εξουσία τους, είτε την “αυθεντία” τους, που, βέβαια, είναι ανύπαρκτη. 

Και στο τέλος, όταν τους λες και “μπάτσους”, παρεξηγούνται, κιόλας.

Ουστ, από δω…

Σχόλια

Ο χρήστης GEORGE είπε…
Περα απο παρομοια συμπεριφορα με τη μεξικανικη αστυνομια, οι ελληνες αστυνομικοι εμπλεκονται με το οργανωμενο εγκλημα οπως και οι Μεξικανοι αστυνομικοι.

Ηγετικα στελεχη των μεξικανικων Καρτελ ηταν αστυνομικοι, παμπολλοι αστυνομικοι ειναι στο μισθολογιο των καρτελ για να βοηθουν η να κανουν τα στραβα ματια αφου τα εξτραδακια ειναι πολλαπλασια του πενιχρου μισθου τους.

Κατι τετοιο γινεται και εδω οπου οι αστυνομικοι συλλεγουν προστασια απο τα ημιπαρανομα μπουρδελα και μασατζιδικα, τα μπαρ οπως και φυσικα απο το ναρκεμποριο και το trafficking γυναικων και λαθρομεταναστων. Παρα πολλα ειναι τα αρθρα σε εφημεριδες για εμπλοκη τους, απο συνοριοφυλακες που κανουν τα στραβα ματια, αλλους που προσφερουν προστασια σε μπαρ, και αστυνομικους που ειναι μεσα στο εμποριο ναρκωτικων.

Εδω ερευνα της ΕΥΠ ελεγε για 1 εκ. ευρω το μηνα εισπραξεις απο χαρτοπαιχτικες λεσχες και οικους ανοχης. Τα μαυρα λεφτα απο ηρωινη και κοκαινη θα ειναι πολλαπλασια...
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Τρίτη 26/12/2023, έστειλα, στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, το, κάτωθι, ενημερωτικό e-mail, για το σημερινό ηλεκτρονικό δημοσίευμα :

«Από: Anastasios Anastasopoulos
Στάλθηκε: Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 5:19 πμ
Προς: primeminister@primeminister.gr ; kepik@astynomia.gr
Θέμα: Re: Καταγγελία για όσα μου συνέβησαν, στις 21-12-2023, στο ΑΤ Πετρούπολης και το ΚΕΠ της πόλης και εξ αιτίας της κυβέρνησης σας.

Κύριοι

σας ενημερώνω και για το σημερινό δημοσίευμα, που αφορά το κάκιστο περιστατικό, που μου συνέβη, στο Αστυνομικό Τμήμα Πετρούπολης, στις 21 Δεκεμβρίου 2023.

Δείτε το, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/12/manana.html

Για να μην λέτε ότι δεν γνωρίζατε...


Α. Αναστασόπουλος.)»
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 έστειλα στα κοινοβουλευτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, το ,παρακάτω, e-mail, που έστειλα ,στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης :


«Σας γνωρίζω και το σημερινό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/12/manana.html, που αφορά το περιστατικό της 21ης Δεκεμβρίου 2023, που μου συνέβη, στο Αστυνομικό Τμήμα Πετρούπολης.

Αυτό το δημοσίευμα, όπως βλέπετε, εστάλη, από εμένα και στον υπουργό και στον πρωθυπουργό»
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Χθες, Τρίτη 2/1/2024 και ώρα 10:28 πμ, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα, από κάποιον κύριο Παναγιωτόπουλο (τηλέφωνο 2105016451), ο οποίος μου παρουσιάστηκε, ως διοικητής του ΑΤ Πετρούπολης και μου είπε ότι ερευνά τις καταγγελίες, που υπέβαλα.

Κλείσαμε ραντεβού, στο ΑΤ, για αύριο Πέμπτη 4/1/2024, στις 10:00 πμ.

Πήγαμε και σήμερα (3/1/2023, στις 11:30 πμ), με τον δικηγόρο μου Τάσο Σγούρο, αλλά δεν τον βρήκαμε, εκεί. Είχε δουλειά, εκτός ΑΤ. Οπότε η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).