Στον e-ΕΦΚΑ έχουν ξεφύγει τα πράγματα, εντελώς : Υποβολή πειθαρχικής αναφοράς, εις βάρος των υπηρετούντων στην τηλεφωνική υπηρεσία του γραφείου του Διοικητή, για το διαρκές γεγονός ότι από προχθες το πρωί (12/12/2023), έως και χθες το μεσημέρι, ουδείς σηκώνει τα τηλέφωνα 2103666202, 2103666203 και 2103666204. Αντίθετα, μάλιστα, κατεβάζουν τα ακουστικά προφανώς, για να μην ενοχλούνται…

 



Ότι, στον e-ΕΦΚΑ, έχουν ξεφύγει τα πράγματα, είναι γνωστό και έχει περιγραφεί η άθλια κατάσταση, που επικρατεί, σε αυτόν τον ασφαλιστικό οργανισμό, εκτενώς, στα επανειλημμένα δημοσιεύματα, στα οποία έχω προβεί,  σε αυτό, εδώ, το μπλογκ, αλλά αυτή η γάγγραινα έχει φθάσει, στην κορυφή των Υπηρεσιών του ασφαλιστικού οργανισμού, δηλαδή στην Υπηρεσία του γραφείου του Διοικητή, όπου “χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί, την μάνα”.

Αυτή η εξωφρενική κατάσταση, με ώθησε, χθες, Τετάρτη 13-12-2023, να υποβάλλω την, παρακάτω, πειθαρχική αναφορά, με e-mails, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Σπυρίδωνα Άδωνι Γεωργιάδη (ypourgos_erg@yeka.gr), στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Τσακλόγλου (socinsur@yeka.gr), στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη (dioikitis@efka.gov.gr) και στον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων του e-ΕΦΚΑ Γεώργιο Γεράκη (ggerakis@efka.gov.gr), στην οποία περιγράφεται, με γλαφυρό τρόπο, η τραγική κατάσταση, που επικρατεί, επειδή η διοικητική ιεραρχία έχει αφήσει (η, ίσως και να ωθεί) το υπαλληλικό προσωπικό να ασυδοτεί.

Μπορεί, τώρα, το αναγνωστικό κοινό να “απολαύσει”, τα όσα, εντελώς, εμετικά, μου συνέβησαν :


«Θέμα : Υποβολή πειθαρχικής αναφοράς, εις βάρος των υπηρετούντων στην τηλεφωνική υπηρεσία του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, για το διαρκές γεγονός ότι από χθες το πρωί, έως και τώρα ουδείς σηκώνει τα τηλέφωνα.


Κύριοι και κύριες

Χθες το πρωί (Τρίτη 12/12/2023), μετά από υπόδειξη του νομικού συμβούλου του υπουργού Παναγιώτη Αθανασίου, πήρα τηλέφωνο στο γραφείο του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ (2103666203), για να ενημερωθώ, για το ζήτημα της αποστολής του φακέλου των εγγράφων καταγγελιών μου, στην Εισαγγελία. 

Η κύρια που μου απάντησε, αφού σήκωσε το τηλέφωνο και της εξήγησα το τί ζητώ, μου είπε να επικοινωνήσω, με το γραφείο του Γεωργίου Γεράκη, όπου εκκρεμεί η υπόθεση, όπερ και έπραξα.

Αφού εξήγησα στην κυρία, με την οποία μίλησα, στο τηλέφωνο (2105228407στις 10:09 πμ) τί ζητώ, εκείνη πήγε στον Γεώργιο Γεράκη και του μετέφερε τα ερωτήματα, που της έθεσα, για να επιστρέψει και να μου πει ότι η εσωτερική έρευνα συνεχίζεται, ότι θα με καλέσουν, όταν με χρειασθούν και ότι, για την αποστολή του φακέλου, στην Εισαγγελία, δεν γνωρίζουν τίποτε και γι' αυτό το θέμα να ρωτήσω αυτούς που μου έδωσαν την πληροφορία.

Χθες, λοιπόν, από τις 10:14 πμ, έως τις 14:40 μμπροσπαθούσα, με συνέχεις κλήσεις, στα τηλέφωνα 2103666202 (για 19 φορές), στο 2102666203. (για 9 φορές) και στο 2103666204 μια φορά), να επικοινωνήσω με το γραφειο του Διοικητή, είτε, επειδή ουδείς σήκωνε τα τηλέφωνα, είτε αυτά εμφανίζονταν, εξ αρχής, ως απασχολημένα, είτε - το χειρότερο - κάποιος τα κατέβαζε και στην συνέχεια φαίνονταν, ως απασχολημένα.

Στην συνέχεια, στις 14:40 μμ, πήρα το τηλέφωνο 2103666214, που το σήκωσε αμέσως μια κυρία και τις εξήγησα την περιπέτεια που πέρασα, της είπα για το τηλεφώνημα, στον Γεώργιο Γεράκη και για όσα με πληροφόρησε το γραφείο του και της ζήτησα να ενημερώσει τους υπεύθυνους, ώστε, όπως μου είπε ο Παναγιωτης Αθανασίου, να ενημερώσουν τον Διοικητή να προωθήσει τον φάκελο, στην Εισαγγελία και να μου κλείσει ένα ραντεβού, έστω και μετά τις γιορτές, στο οποίο είναι πρόθυμος να έλθει και ο Παναγιωτης Αθανασίου.

Η κυρία μου υποσχέθηκε ότι θα πράξει αυτά, που της είπα να μεταφέρει και εκεί έκλεισε η χθεσινή συνομιλία μας.
 
Τελικά, στις 14:39 και στις 14:40, έκανα τρεις κλήσεις, στον Παναγιώτη Αθανασίου, αλλά δεν μπόρεσα να μιλήσω μαζί του.

Όμως, στις 15:18 μμ, ο Παναγιωτης Αθανασίου, μου τηλεφώνησε εκείνος και αφού τον ενημέρωσα, μου είπε ότι θα δει το θέμα, διότι η πληροφόρηση, που έχει, είναι ότι ο φάκελος της υπόθεσης με τις επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, έχει σταλεί στην Εισαγγελία.

Σήμερα, Τετάρτη 13/12/2023, επιχείρησα συνεχώς να μιλήσω, στα τηλέφωνα του γραφείου του Διοικητή, πλην όμως αυτό δεν στάθηκε, έως τώρα, δυνατόν, αφού όλα τα τηλέφωνα που προανέφερα, είτε καλούν και δεν τα σηκώνει κανείς, είτε εμφανίζονται, ως απασχολημένα, είτε ενώ καλούν, κάποια σιγνη η κλήση κόβεται, από ανθρώπινο χέρι και στην συνέχεια, όταν τα ξανακάμω, αμέσως, εμφανίζονται, ως απασχολημένα.

Για να αιγουρεψω ότι όσα είπα χθες, στην κυρία, που μίλησα στο 2103666214, πρα στο τηλέφωνο αυτό και η κυρία, που ανταποκρίθηκε, αμέσως, στην κλήση, αφού της θύμισα την χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία μας, μου είπε ότι μετέφερε, στους αρμόδιους, όσα της είπα να μεταφέρει, δίχως να πάρει κάποια απάντηση.

Ως εκ τούτου, συνέχισα να τηλεφωνώ, στα τηλέφωνα του γραφείου του Διοικητή, αλλά, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ανταπόκριση δεν υπήρξε. Όπως δεν υπήρξε κάποια πρωτοβουλία, εκ μέρους τους, να μου τηλεφωνήσουν.

Προφανώς, κάποιοι με “δουλεύουν”. Και φυσικά αυτή η στάση των υπαλλήλων απέναντι μου, ίσως και να είναι προσωπική τους στάση, αλλά εγώ την χρεώνω, στους ανώτερους τους.

Για τους λόγους αυτούς, υποβάλλω την παρούσα πειθαρχική αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, ζητώ την διερεύνησή της και την ενημέρωσή μου, ως προς την τύχη της, αλλά και να μου γνωστοποιηθεί, εάν ο φάκελος της υπόθεσης, με τις καταγγελίες μου, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, έχει σταλεί στην Εισαγγελία, όπως μου είπε ο Παναγιώτης Αθανασίου και να μου κλείσει ένα ραντεβού ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ, για την υπόθεση αυτή.
    


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»



Φυσικά δεν τρέφω την αυταπάτη ότι αυτή μου η ενέργεια μπορεί να αλλάξει την επικρατούσα κατάσταση και νοοτροπία, που επικρατούν, στον νοσηρό αυτόν ασφαλιστικό οργανισμό, στον οποίο έχω ζήσει χρόνια. 
 
Ούτε, επίσης, αναμένω οποιαδήποτε ανταπόκριση, σε όσα ζητώ.

Αλλά αυτή η πικρή διαπίστωση, στην οποία προβαίνω, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθούν τα πράγματα, έτσι όπως είναι. 

Και καλόν είναι όλοι αυτοί να ξέρουν ότι, τουλάχιστον, δεν είμαι μαλάκας. 

Αυτά προς το παρόν και αργότερα βλέπουμε…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Επίσης, σήμερα, Πέμπτη 14/12/2023, έστειλα, στους αποδέκτες, στους οποίους υπέβαλα την χθεσινή πειθαρχική αναφορά, το κάτωθι e-mail, με θέμα, «Γνωστοποίηση δημοσιεύματος, για το γεγονός της υποβολής πειθαρχικής αναφοράς, εις βάρος των υπηρετούντων στην τηλεφωνική υπηρεσία του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, για το διαρκές γεγονός ότι από χθες το πρωί,ουδείς σηκώνει τα τηλέφωνα» :

«Σας γνωρίζω, επίσης και το σημερινό ηλεκτρονικό δημοσίευμα, που σχετίζεται και καταγγέλει, στο κοινό, τα όσα μου συνέβησαν, με τίτλο : "Στον e-ΕΦΚΑ έχουν ξεφύγει τα πράγματα, εντελώς : Υποβολή πειθαρχικής αναφοράς, εις βάρος των υπηρετούντων στην τηλεφωνική υπηρεσία του γραφείου του Διοικητή, για το διαρκές γεγονός ότι από προχθες το πρωί (12/12/2023), έως και χθες το μεσημέρι, ουδείς σηκώνει τα τηλέφωνα 2103666202, 2103666203 και 2103666204. Αντίθετα, μάλιστα, κατεβάζουν τα ακουστικά προφανώς, για να μην ενοχλούνται…"

Το δημοσίευμα αυτό βρίσκεται, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/12/e-12122023-2103666202-2103666203.html.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).