Όταν, στα νειάτα μας, λέγαμε ότι “οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη”, ξέραμε ότι, με τα χρόνια και τις δεκαετίες, θα έπαιρναν «προαγωγή» - ως “προαγωγοί”, που και αυτό, είναι - και ως εκ τούτου, τώρα, φυσικό είναι να πουλάνε (και) την κοκαΐνη. Ως επένδυση, είναι πολύ μεγάλη και η «φορολόγηση» αποδίδει παρά πολύ «μαύρο χρήμα». Βέβαια, δεν είναι όλοι τους, που «τα παίρνουν». Όμως, αυτοί, που είναι διορισμένοι, σε κρίσιμες θέσεις, πάρα πολύ δύσκολα, μπορούν να ισχυρισθούν το αντίθετο.…

 


Σωπάτε, ρε, παιδιά! Συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Εκπλήσσομαι!! Δεν μπορώ να το πιστέψω!! (Δυστυχώς, δεν είναι αστείο).





Όταν, στα νειάτα μας, νεαροί αντιεξουσιαστές, τότε, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στην δεκαετία του 1980, φωνασκούσαμε, με σύνθημα το “οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη”, ξέραμε, για πιο πράγμα μιλάγαμε.

Δεν ήταν δυνατόν οι ίδιοι, περίπου, άνθρωποι, στα ίδια (έστω και εναλλασσόμενα) μέρη, να κάνουν εμπόριο «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών, χωρίς οι λεγόμενες Αρχές να γνωρίζουν τί γίνεται, καθώς, επίσης, να μην ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.

Όλοι τους, όσοι ήσαν διορισμένοι, σε κρίσιμα πόστα, τα γνώριζαν - μέχρι και το πού κατουρούσε ο καθένας, από τους χονδρέμπορους έως τους, μικροδιακινητές (τα «βαποράκια») και το λοιπό αγοραστικό κοινό, που ήσαν και είναι τα εθισμένα θύματα - όλα τα καθέκαστα αυτής της πολύ κακής υπόθεσης. 

Βέβαια, δεν ήσαν και δεν είναι όλοι οι λεγόμενοι μπάτσοι, που «τα έπαιρναν» και που «τα παίρνουν», αλλά αυτό το γεγονός ότι υπήρχε, στην αστυνομία (την ΕΛΑΣ, όπως, ευφυώς, την ονόμασε, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, το 1984, ο μακαρίτης υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Σκουλαρίκης) και στις άλλες, επιλεκτικώς, διωκτικές αρχές, ένας άτυπος, αλλά ενεργός εισπρακτικός “συνεταιρισμός”, από το εμπόριο της ηρωίνης, όπως και άλλων παράνομων εμπορικών και λοιπών σχετικών, ή και διαφορετικών οικονομικού περιεχομένου δραστηριοτήτων (πχ, εκδιδόμενων γυναικών και τραβεστί, όπλων και άλλων ειδών λαθρεμπορίου) , που φούντωσαν, στην δεκαετία του 1990, μετά την αυτοδιάλυση των κρατών του “υπαρκτού σοσιαλισμού” και της “Σοβιετικής Ένωσης” και συνεχίζουν να αποδίδουν πλούσιους καρπούς, εμπλουτισμένους, από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, αλλά και της Ασίας. 

Μια απλή περιδιάβαση, στις “αγγελίες”, πολύ παλαιά, των τυπωμένων, σε χαρτί, εφημερίδων των δεκαετιών 1990 - 2000 και εδώ και πολύν καιρό, στο Διαδίκτυο, σε διάφορες ιστοσελίδες (όπως πχ το “Kanesex”), γίνεται, ανοικτά και χωρίς προφυλάξεις, παράνομο «εμπόριο λευκής, μαύρης, κίτρινης και οποιασδήποτε επιμειξίας, σαρκός», με πυκνό αριθμό “κέντρων” διεξαγωγής αυτού του εμπορίου, δηλαδή, συνήθως, διαμερισμάτων και σπιτιών, άφθονης και πλουσιοπάροχης παράνομης πορνείας, ακόμη και μικρών κοριτσιών και αγοριών, κάθε είδους και πάσης φύσεως και ορέξεως. 

Με δεδομένο το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν, καθημερινά, σε όλη την χώρα, είναι αδύνατον οι, κατά τόπους και καθ’ ύλην, «αρμόδιες» Αρχές να μην γνωρίζουν τίποτε. Προφανώς, γνωρίζουν τα πάντα, σχετικά, με όλα τα κυκλώματα, που δραστηριοποιούνται, στους σχετικούς χώρους, αλλά αφήνουν όλα αυτά και όλα τα άλλα, να γίνονται. Και είναι φυσικό και δεδομένο ότι όλα αυτά δεν συμβαίνουν, αζημίως. Πέφτει πολύ χρήμα, που, μάλιστα, είναι πολύ «μαύρο χρήμα» και φυσικά, αυτό το «μαύρο χρήμα», υφίσταται και την απαιτούμενη «φορολόγηση», από τα αρμόδια φυσικά πρόσωπα, που υποτίθεται ότι λειτουργούν, ως κρατικά όργανα, η οποία «φορολόγηση», φυσικά, είναι και αυτή «μαύρη». 

(Έτσι, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη - όπως και οι προηγούμενες - και ο Κωστής Χατζηδάκης δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται, για το ότι υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή και κυρίως, παραοικονομία. Οι «φόροι» πληρώνονται, για αυτές τις παράνομες δραστηριότητες αυτού του ευμεγέθους τμήματος της ελληνικής παραοικονομίας. Το ότι αυτοί οι «φόροι» δεν φθάνουν, στα ταμεία του κράτους, αυτό είναι μια άλλη ιστορία, την οποία, μόλις, ανέλυσα. Και ως εκ τούτου, οι κυβερνώντες δεν έχουν το δικαίωμα να ισχυρίζονται ότι δεν ξέρουν τί γίνεται. Ξέρουν· και όσοι, όντως, δεν γνωρίζουν, μπορούν, πολύ εύκολα, να μάθουν).

Ως εκ τούτου, το αναφερόμενο, στην αρχική photo, γεγονός της διακίνησης κοκαΐνης, από τον Διοικητή της λεγόμενης «Δίωξης Ναρκωτικών», στον λιμένα του Πειραιά, δεν είναι, καθόλου, παράξενο.

Είναι ένα γεγονός, απολύτως, φυσιολογικό αφού, από τα χρόνια και τις δεκαετίες, που πέρασαν, από τότε, που εμείς φωνάζαμε ότι “οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη”, είναι λογικό αυτοί, που αποτελούσαν και διήλθαν την υπηρεσιακή τους ζωή, στην ΕΛΑΣ και αλλού, να πάρουν τις προβλεπόμενες “προαγωγές” (ως «προαγωγοί», που, άλλωστε, φαίνεται ότι είναι) και φυσικά, να εμπλουτίσουν το “ρεπερτόριό” τους, με επενδύσεις, σε πολύ πιο επικερδείς εμπορικές δραστηριότητες, όπως αυτή της διακίνησης της κοκαΐνης, που είναι το «σκληρό» ναρκωτικό των εύπορων τάξεων του πληθυσμού. Έτσι, τώρα, “οι μπάτσοι πουλάνε και την κοκαΐνη”

Δεν υπάρχει τίποτε, το αφύσικο, σε όλα αυτά.





Αντιθέτως, το μόνο αφύσικο γεγονός, σε αυτή την σκοτεινή ιστορία - που αφορά πολύ χρήμα και περιλαμβάνεται, όπως προανέφερα, στην εγχώρια παραοικονομία, της οποίας είναι ένα, καθόλου, ασήμαντο στοιχείο και ένα ευμέγεθες έκνομο, οικονομικής φύσεως, αντικείμενο - είναι η σύλληψη του Διοικητή της ονομαζόμενης, ως «Δίωξης Ναρκωτικών», στον λιμένα του Πειραιά, η οποία σύλληψη, προφανώς, θα επισυνέβη, επειδή, για κάποιον λόγο, “του την είχαν στημένη”· ίσως, επειδή δεν μοίραζε, προς τα άνω, όπως έπρεπε - ή και καθόλου, ως «μοναχοφάης» -, την οικονομική λεία του εγκλήματος.

Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ λέει ότι: «42χρονος Πλωτάρχης διοικητής της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης του Λιμεναρχείου Πειραιά και υπεύθυνος αποθήκης, ο 42χρονος Σημαιοφόρος γραμματέας του, είναι ανάμεσα στους 13 κατηγορούμενους υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, που ασχολήθηκε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Τα ναρκωτικά προέρχονταν, είτε από τα αρχικά κατασχεμένα, δηλαδή, όταν προέβαιναν, σε συλλήψεις και κατασχέσεις, αντί να λένε ότι εντόπισαν, για παράδειγμα, πέντε κιλά κοκαΐνης, έλεγαν ότι βρήκαν 3, κρατώντας τα 2, για περαιτέρω πώληση, είτε από τους σάκους, με κατασχεμένα ναρκωτικά. Εντοπίστηκαν παραβιασμένες σφραγίδες σάκων ναρκωτικών, με τους κατηγορουμένους να φαίνεται πως έχουν αντικαταστήσει τις ποσότητες, που αφαιρούσαν, με άλλα υλικά (αλεύρι, γύψο κ.ά.). Κατηγορούνται 3 έγκλειστοι και 8, ακόμη, πολίτες.

Οι δύο Λιμενικοί κατηγορούνται ότι αφαιρούσαν κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης, από υποθέσεις και τις διακινούσαν, μαζί με 11 ιδιώτες, στην αγορά. Από τους ιδιώτες, είναι και τρεις έγκλειστοι των φυλακών, ανάμεσά τους μία γυναίκα. για εμπόριο ναρκωτικών, που φέρεται και η "εγκέφαλος" του κυκλώματος.

Οι εμπλεκόμενοι, που συνελήφθησαν, μετά από επιχείρηση του Εσωτερικών Υποθέσεων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, περισσότερα, από 8 κιλά κοκαΐνης, μικροποσότητα κάνναβης, σφαίρες και όπλα, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, με την έρευνα να συνεχίζεται, μέχρι να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και με την ολοκλήρωση αυτής, αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις, από το Εσωτερικών Υποθέσεων».


Και φυσικά, αυτή η υπόθεση είναι “μαρίδα”. Δεν έχει πολύ “ψωμί”. Το πολύ “ψωμί” είναι αλλού.

Εκεί, που το περιέγραψα…

Σχόλια

Ο χρήστης GEORGE είπε…
Περα απο τους αστυνομικους, και οι πολιτικοι θα παιρνουν το μεριδιο τους απο ολες αυτες τις παρανομες δραστηριοτητες.

Στο Μεξικο και τη Κολομβια, ακομα και αρχηγοι καρτελ ηταν αστυνομικοι / στρατιωτικοι ενω και μερος των πολιτικων επαιρνε πολυ μεγαλο μεριδιο απο το τεραστιο τζιρο δεκαδων δις που αποκομιζε η εμπορια ναρκωτικων.
Ο χρήστης Dimit είπε…
Αλεύρι,μαλακό ή σκληρό;;;;Τα καμώματα αυτών των απατεώνων τα περιέγραφε πριν πολλά χρόνια ο αείμνηστος ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, για αυτό και τον κυνηγούσαν μια ζωή.ΑΘΛΙΟΙ.
Ο χρήστης GEORGE είπε…
Δεν ειναι τυχαιο που οι περισσοτεροι οικοι ανοχης δεν εχουν νομιμο καθεστως αλλα υπαρχει ενα γκριζο νομοθετικο πλαισιο. Ετσι πεφτει η μιζα καθε μηνα στις αρχες για να μην κλεισουν και εαν δεν τα βρουν στη μοιρασια, μπαινει και κανα προσωρινο σφραγισμα.

Ειναι τεραστια η λιστα με ολα αυτα. Υπαρχει προστασια σε μπαρ, λαθρεμποριο και νοθευση καυσιμων, διακινηση γυναικων και λαθρομεταναστων, λαθρεμποριο οπλων....

Η χωρα δεν διαφερει σε πολλα απο λατινο-αμερικανικη μπανανια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).