Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (10). Η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ, με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εξαπάτησε τον πληθυσμό, διαφημίζοντάς του μια ανύπαρκτη ασφάλεια. (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα).

Κώστας Σημίτης - ΓΑΠ : Το δίδυμο της καταστροφής. Ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε τον δρόμο της χώρας προς τον όλεθρο, με την άκρως βλαπτική (και απατεωνίστικη) ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη και την αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ, ενώ ο νυν πρωθυπουργός επέλεξε να διαβεί αυτόν τον ολέθριο, για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, δρόμο, επιλέγοντας την υπογραφή του επαίσχυντου Μνημονίου της Πρωτομαγιάς του 2010, προκειμένου να προστατεύσει το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα από την κρίση του ευρωχρέους και την ευρωζώνη από την διάλυση, εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού - αλλά και του ευρωπαϊκού - πληθυσμού... 


Το παρακάτω κείμενο είναι η προτελευταία δημοσίευσή μου στο μπλογκ "ΕΝΑΡΘΡΗ ΚΡΑΥΓΗ" του κ. Χαρίδημου Τσούκα, για το θέμα των "Φούφουτων" της οπερεττικής τρόϊκας. Αυτή η δημοσίευση, μερικώς, λογοκρίθηκε. Και λέω μερικώς, διότι ένα τρίτο κείμενό μου, που σχετιζόταν, με τα παρακάτω εκτιθέμενα επιχειρήματά μου, "κόπηκε" από την λογοκρισία του κ. Χαρίδημου Τσούκα.

Αυτό το κείμενο, που λογοκρίθηκε, προσπάθησα, επί μέρες, να το αναρτήσω στα σχόλια του θέματος, στο μπλογκ του κ. Τσούκα, πλην όμως, αυτό, επανειλημμένως, κόπηκε.

Δεν πειράζει. Δικαίωμα του κ. Τσούκα είναι να δημοσιεύει όποια σχόλια θέλει στο μπλογκ του. Δικό του μπλογκ είναι και ως εκ τούτου, έχει το λύειν και το δεσμείν.

Αλλά καλόν είναι, επίσης, ο κ. Χαρίδημος Τσούκας να μην ισχυρίζεται ότι "ο κ. Τάσος Αναστασόπουλος έχει θέση στην συζήτηση", θέλοντας να μην ταυτιστεί με τον σχολιστή jojos, ο οποίος μου υπέδειξε "να τους αδειάσω την γωνιά" - και ο αγαπητός jojos, προφανώς έχει δικαίωμα να λέει και να γράφει ό,τι θέλει και να αντλαμβάνεται τον διάλογο, όπως αυτός επιθυμεί.

Αυτού του είδους η τοποθέτηση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, ως ανακόλουθη, ή υποκριτική, όταν συνοδεύεται από πρακτικές επίμονης λογοκρισίας και "κοπής" των κειμένων, που βρίσκονται σε διαφωνία με τις εκπεφρασμένες θέσεις του εν λόγω διανοητή.

Το κομμένο σχόλιό μου θα το αναρτήσω, εδώ, στο μπλογκ μου στην επόμενη δημοσίευση, που θα κάνω...

Προηγουμένως, όμως, ας δούμε τα δύο σχόλιά μου, που διασώθηκαν από την λογοκρισία του κ. Τσούκα (ίσως επειδή είχαν κάποια στιγμή, μετά από αρκετές προσπάθειες δημοσίευσής τους τα πρόλαβαν οι επακολουθήσαντες σχολιαστές και τοποθετήθηκαν - αρνητικά γι' αυτά και υποστηρικτικά για τον κ. Τσούκα - επί του περιεχομένου τους) :



"Θυμάμαι, χαρακτηριστικά τον εσμό όλων αυτών, που πήραν τις σχετικές αποφάσεις και προπαγάνδισαν την αναγκαιότητα της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ, να επιχειρηματολογούν, μονότονα και να ισχυρίζονται, ψευδώς, όπως αποδεικνύεται τώρα, για την πλήρη και οριστική προστασία της Ελλάδας και του νομίσματός της από τις επιθέσεις των διεθνών κερδοσκόπων. Θυμάμαι ιδιαίτερα αυτήν την καταστροφική παρέα, που ένταξε την χώρα στην ευρωζώνη (τον «κ. καθηγητή», τον ολετήρα της ελληνικής οικονομίας, τον κ. Κώστα Σημίτη, που τότε ήταν πρωθυπουργός, τον Γιάννο Παπαντωνίου, που ήταν υπουργός Οικονομικών, τον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Ιωακειμίδη, τον κ. Μουζέλη, τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη και πολλούς άλλους, ων ουκ έστι αριθμός) να επιμένουν πάνω σε αυτό το τμήμα της υποστηρικτικής επιχειρηματολογίας, για την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη και να πιπιλίζουν το μυαλό του δύστυχου ελληνικού πληθυσμού, για την προστασία που θα παρείχε στην χώρα το ευρώ από τα κερδοσκοπικά διεθνή hedge funds.



Φυσικά, όλα αυτά ήσαν παραμύθια της Χαλιμάς! Η σημερινή τραγική πραγματικότητα ήλθε – δυστυχώς, εκ των υστέρων – να τα διαψεύσει.


Και το αστείο είναι (μόνο που είναι ένα πολύ κακόγουστο ανήθικο και ελεεινό αστείο) ότι όλοι αυτοί, μαζί με το σύνολο της ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής ελίτ, που συνήργησαν σε αυτήν την καταστροφική επιλογή της ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη, εξαπατώντας την ελληνική κοινωνία και πουλώντας της φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, ζητούν από τον ελληνικό πληθυσμό και τα ρέστα, επιδιώκωντας να τον καταστήσουν συνυπεύθυνο, για τις επιλογές, που αυτοί έκαναν!!!


Και σε αυτό έχει άδικο ο κ. Χαρίδημος Τσούκας, διότι αρνείται να δει αυτή την απλή και ωμή πραγματικότητα :

Ο ελληνικός πληθυσμός εξαπατήθηκε από την πολιτικοοικονομική ελίτ του τόπου, με την κλασσική προπαγανδιστική πίεση, που ασκούν οι σύγχρονες τεχνικές του marketing και των διαφημίσεων και αφού ξεγελάστηκε, παραπεισθείς από αυτήν την προπαγανδιστική διαφημιστική καταιγίδα, τώρα, που τα πράγματα στράβωσαν, οι «λεβέντες» της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ του τόπου, που διέπραξαν αυτά τα εγκληματικά σφάλματα εις βάρος του επιχειρούν να του φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες στις πλάτες του και να τον καταστήσουν σχεδόν αποκλειστικό μέτοχο των δικών τους τεράστιων και εγκληματικών ευθυνών.


Η ουσία της όλης αυτής προπαγανδιστικής επιχείρησης, που αποσκοπεί στην μετάθεση των εγκληματικών ευθυνών της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ και την διάχυσή τους σε όλη την ελληνική κοινωνία και αποτελεί, βέβαια και η οποία συνέχεια της πολιτικής εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας, βρίσκεται στην επιδίωξη της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ να υποτάξει την ελληνική κοινωνία στις επιδιώξεις της τρόϊκας των μοντέρνων κατακτητών, που εντοπίζονται στην σωτηρία του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και της ελίτ που το συναποτελεί, καθώς και στην σωτηρία του ευρώ.




Βέβαια, οι επιδιώξεις των ευρωπαϊκών και των ελληνικών ελίτ επιχειρείται να υλοποιηθούν, μέσα από την ουσιαστική πτώχευση του ελληνικού εργαζόμενου πληθυσμού, με σκοπό την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, η οποία θα είναι υποταγμένη σε αυτές τις επιδιώξεις. Αυτός είναι ο σκοπός (και εκεί αποσκοπεί η «αλληλεγγύη» που επιδεικνύει η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ, δια του σοσιαλνεοφιλελεύθερου ΓΑΠ, προς την αντίστοιχη ελίτ της ευρωζώνης και στο σχέδιό της για την διάσωση της ευρωζώνης και του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, το οποίο, κατ’ ευφημισμό, έχει αποκληθεί, ως σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, με έναν τσιγγούνικο προϋπολογισμό της τάξης των 110 δισ. €, τα οποία, όμως, δεν φθάνουν, όπως προκύπτει εκ των πραγμάτων και όπως θα φανεί στο προσεχές όχι μακρυνό μέλλον – αν και οι τυφλωμένοι, από το βραχυπρόθεσμο συμφέρον τους, ευρωζωνίτες αρνήθηκαν να ακούσουν και να αποδεχθούν την πρόταση του Ντομινίκ Στρως-Καν, για μεταφορά της Ελλάδας από τον κακοφτιαγμένο Μηχανισμό, στον οποίο έχει ενταχθεί τώρα και τον οποίον έφτιαξαν, ειδικά για την περίπτωσή της (όταν ακόμα πίστευαν ότι η ελληνική κρίση δεν θα αγγίξει την ευρωζώνη) στον οικονομικά ανθεκτικότερο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης των χωρών της ευρωζώνης, που έχει προικοδοτηθεί με το ποσόν των 750 δισ. €.


Φυσικά το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιθανόν να αρνηθεί και σπάζοντας την παθητικότητά της, να αντιδράσει, καταστρέφοντας τα σχέδια του ΓΑΠ και των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας. Και αυτό είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης όλων τους.


Και αυτός ο εφιάλτης είναι πάντοτε προ των πυλών – προεξοφλούμενος από τις αγορές και μη αφήνοντας τα διαφορικά επιτόκια των ελληνικών κρατικών ομολόγων να πέσουν κάτω από τις 800 μονάδες, παρά (αλλά και λόγω) των όσων έχουν γίνει, μέχρι τώρα."





(Σχόλιά μου http://htsoukas.blogspot.com/2010/08/blog-post.html?showComment=1283247024406#c7668689935551483849  και http://htsoukas.blogspot.com/2010/08/blog-post.html?showComment=1283250272807#c2329098722659745940  της 31/8/2010, στο άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα στο μπλογκ του "ΕΝΑΡΘΡΗ ΚΡΑΥΓΗ", με τίτλο : "Φον Φούφουτοι ή κατσαπλιάδες;" http://htsoukas.blogspot.com/2010/08/blog-post.html . Δείτε στο μπλογκ μου και τα σχετικά άρθρα μου : "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες. (Μια απάντηση σε ένα υμνητικό - για την τρόϊκα των μοντέρνων κατακτητών - άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες. (2) - Συνέχεια της απάντησής μου στο υμνητικό, για την τρόϊκα των μοντέρνων κατακτητών, άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/2-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (3) – Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας δεν ήταν αναπόφευκτη. Συνέχεια της απάντησής μου στο υμνητικό, για την τρόϊκα των μοντέρνων κατακτητών, άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/3-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (4). Η μοντέρνα μεταναζιστική Κατοχή δεν ήταν αναγκαία και το Μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο. (Μια ανταπάντηση στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/4-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (5) – Όλοι ήσαν πανικόβλητοι(και ο ΓΑΠ και οι δανειστές του). Συνέχεια της ανταπάντησης στον κ. Χαρίδημου Τσούκα" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/5-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (6). - Τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής ελίτ και της ευρωζώνης στρατεύθηκε να υπηρετήσει ο ΓΑΠ (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/08/6-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (7). Πρόβλημα εσόδων είναι το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/7-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (8). Στην υιοθέτηση του ευρώ βρίσκονται οι αιτίες του προβλήματος του ελληνικού δημόσιου χρέους (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/8-haridimos-tsoukas.html και "Ούτε Φον Φούφουτοι, ούτε κατσαπλιάδες (9) Η πολιτική και οικονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης, ή η έξοδος από αυτήν θα λύσει το ελληνικό πρόβλημα (Συνέχεια της απάντησης στον κ. Χαρίδημο Τσούκα)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/09/9-haridimos-tsoukas.html ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…