Mind the GAP - Να ανασχηματίσει τον εαυτό του και να τα μαζέψει και να σηκωθεί να φύγει.

Δεν γνωρίζω τι είδους πανηγύρια γίνονται στην Θράκη, αλλά ο ΓΑΠ πρέπει, το συντομότερο - ει δυνατόν, χθες - να τα μαζέψει και να σηκωθεί να φύγει...


"Δεν γνωρίζω αν ο ΓΑΠ θα στείλει μήνυμα σε όσους υπουργούς αρνήθηκαν να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς ψευδοαυτοδιοικητικές εκλογές (και είναι ψευδοαυτοδιοικητικές αυτές οι εκλογές, διότι, με την θεσμοθέτηση του "Καλλικράτη", ο έλεγχος και η άσκηση της εξουσίας απομακρύνονται έτη φωτός από τον απλό και μέσο πολίτη και συγκεντρώνονται, ακόμα περισσότερο από ότι συνέβαινε, μέχρι τώρα στην "αυτοδιοικητική" πολιτική γραφειοκρατία και στα πραγματικά αφεντικά της, δηλαδή τους διεφθαρμένους κομματικούς σχηματισμούς και τα ποικιλώνυμα τοπικά και ευρύτερα συμφέροντα - γι' αυτό ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας).Φυσικό είναι ο ηγέτης της ετοιμόρροπης νεοκατοχικής κυβέρνησης, ο σοσιαλνεοφιλελεύθερος ΓΑΠ, να θελήσει να "τιμωρήσει" τους αρνούμενους να παίξουν τον ρόλο του μελλοθάνατου, οι οποίοι δεν επιθυμούν να υποστούν την οργή, την μήνι και την χλεύη του πλήθους των εξαγριωμένων ψηφοφόρων και προτιμούν να περιμένουν να "περάσει η μπόρα" και να έλθουν καλύτεροι καιροί (δεν ξέρουν, βέβαια, ότι καλύτεροι καιροί δεν πρόκειται να έλθουν και ότι η μπόρα δεν πρόκειται να περάσει και ότι αντίθετα θα μετασχηματισθεί σε καταιγίδα).


Και όσον αφορά τους υπουργούς, που δεν θέλουν να δουν τον εαυτό τους να γίνεται βορά στα θηρία, ο ΓΑΠ μπορεί να τους "τιμωρήσει" δια του ανασχηματισμού της φερόμενης ως κυβέρνησης του τόπου - αν και ουσιαστικά θα τους κάνει χάρη, απομακρύνοντάς τους, αφού οι ίδιοι αρνούμενοι γνωρίζουν τις συνέπειες (δηλαδή την πιθανή απομάκρυνσή τους) και τις έχουν αποδεχθεί, προθύμως, αντιλαμβανόμενοι ότι η παραμονή τους στην κυβέρνηση του επαχθούς και απεχθούς αποικιοκρατικού Μνημονίου μόνον κακό τους κάνει στην όποια πολιτική καριέρα τους έχει απομείνει.


Πριν όμως ανασχηματίσει την κυβέρνησή του και απομακρύνει τους "απείθαρχους" υπουργούς του, καλόν είναι ο ΓΑΠ να στείλει το πιο ορθό, το πρέπον και απόλυτα αναγκαίο - υπό τις παρούσες συνθήκες - μήνυμα πρός όλους :


Να ανασχηματίσει τον εαυτό του και να τα μαζέψει και να φύγει, παραιτούμενος από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να σώσει :
1) Τον τόπο από την καταστροφική παρουσία του.
2) Το ΠΑΣΟΚ από την απόλυτη απαξίωση.
3) Το ονοματεπώνυμο του παππού του, που αναξίως φέρει και το οποίο έχει δυσφημίσει με όσα πράττει


και
4) Τον αείμνηστο πατέρα του, το έργο και την φήμη του οποίου κατεδαφίζει...


Και το καλύτερο, για τον τόπο (αλλά και για τον ίδιο τον ΓΑΠ, ο οποίος θα σταματήσει έτσι την κατρακύλα, που έχει πάρει), είναι να παραιτηθεί και να τα μαζέψει και να φύγει άμεσα - και αν είναι δυνατόν ... χθες!

Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν φαίνεται πιθανό, διότι ο μοιραίος για τον τόπο ΓΑΠ, δεν θέλει να αποδεχθεί την ακραία ζημιά, που έχει κάνει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Γι' αυτό τον λόγο, είναι το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ και η λαϊκή του βάση, που πρέπει να πάρουν, πρωτοβουλιακά, τις εξελίξεις στα χέρια τους και να απαιτήσουν και να επιβάλουν την απομάκρυνση του ΓΑΠ από την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία, πριν το ΠΑΣΟΚ απαξιωθεί τελείως και πριν η σοσιαλνεοφιλελεύθερη παρέα του ΓΑΠ διαλύσει τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας, μετατρέποντάς την σε μια Χιλή της εποχής του Αουγκούστο Πινοσέτ..."(Σχόλιό μου http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/09/blog-post_05.html?showComment=1283644059817#c2868641338346851685 της 5/9/2010 στο θέμα, που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ της Sibilla, με τίτλο : "Όταν ο πρωθυπουργός διαψεύστηκε από τα πρώτης γραμμής στελέχη, υποχώρησε και άλλαξε στάση... Τώρα υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για Περιφέρειες και Νομάρχες! Πανηγύρι στη Θράκη!"  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/09/blog-post_05.html ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2/2022 : Μπορεί να καταφέρει η ρωσική ηγεσία να εντάξει την Ουκρανία, στην σφαίρα επιρροής της Μόσχας; Μπορεί ένα τέτοιο εγχείρημα να είναι αποτελεσματικό; Φυσικά και μπορεί. Ήδη, άλλωστε, με την εισβολή, το επιχειρεί.

Ουκρανία : “Αντιμετωπίζουμε υπαρξιακό κίνδυνο, αν εμπλακεί το NATO” λέει η βρετανική κυβέρνηση. (Πού το πάει ο Πούτιν; Προφανώς, θα διαμελίσει, ή/και θα ομοσπονδοποιήσει την Ουκρανία, αλλά πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα, όταν λήξει ο πόλεμος; Και ποιοί θα πάρουν σειρά, στο επόμενο πολεμικό βήμα της Μόσχας);

Ουκρανία : Ένας κρίκος της μακράς και πολύπλοκης αλυσίδας των γεγονότων, που οδηγούν τις ΗΠΑ, την Δύση και την Ρωσία, να πέσουν, στην ιστορική γεωπολιτική “παγίδα του Θουκυδίδη”. (Απλά μαθήματα Ιστορίας και γεωπολιτικής).