Την Ελλάδα, που μας πήραν οι μοντέρνοι κατακτητές και οι δανειστές που αυτοί εκπροσωπούν, θα την πάρουμε πίσω. (Μια απάντηση στον κ. Χαρίδημο Τσούκα).


Οι τροϊκανοί κατακτητές και οι δανειστές της χώρας, που αυτοί εκπροσωπούν, κατάφεραν να μας πάρουν την χώρα μας. Θα δυσκολευτούμε, θα μας πάρει χρόνο, θα υποστούμε θυσίες, αλλά στο τέλος θα την πάρουμε πίσω. Και ας μην αρέσει αυτό στους Μνημονιόφονες...


"Δυστυχώς ο κ. Χαρίδημος Τσούκας παραμένει αμετακίνητος στις φιλοτροϊκανές του πεποιθήσεις και ουδέν εδιδάχθη από όσα συμβαίνουν στην χώρα μας. (Σε αυτό μπορώ να πω ότι μοιάζει με τους Βουρβώνους, μετά την Παλινόρθωση).



Δεν πειράζει. Οι τροϊκανοί κατακτητές ήλθαν για να μείνουν για πολύν καιρό στην Ελλάδα και αν δεν τους διώξει ο ελληνικός πληθυσμός, θα μείνουν, όπως αποκάλυψαν στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές στο roadshow, που πραγματοποίησαν μαζί με τον κατοχικό "Υπουργό Οικονομικών" της χώρας, προκειμένου να πείσουν τις αγορές ότι δεν κινδυνεύουν οι επενδύσεις που έχουν κάνει στα ελληνικά ομόλογα, μετά το 2013, οπότε λήγει το Μνημόνιο της ντροπής και της μοντέρνας μεταναζιστικής κατοχής, αποκαλύπτοντάς τους "εμπιστευτικά" ότι ετοιμάζουν ένα νέο Μνημόνιο για να μείνουν, μέχρι τουλάχιστον το 2020. (Βέβαια, οι "αγορές" δυσπιστούν και θεωρούν ότι οι επενδύσεις τους κινδυνεύουν και αυτό είναι απολύτως λογικό, όσο δεν υπάρχουν επίσημα ντοκουμέντα και δεσμεύσεις, οι οποίες δύσκολα μπορούν να δοθούν, τώρα, που ο ελληνικός πληθυσμός υιοθετεί ολοένα και περισσότερο αντιμνημονιακή στάση, αντιλαμβανόμενος, σε πόσο ολισθηρό δρόμο έχει οδηγηθεί η χώρα και το μέγεθος της εξαπάτησης, που έχει υποστεί από την εντελώς ανίκανη και ψοφοδεή - στην μεγίστη πλειοψηφία της - ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ).



Αντώνης Σαμαράς



 Για τους λόγους αυτούς - οι οποίοι έχουν να κάνουν με τις ιδεοληψίες του αρθρογράφου - ο κ. Χαρίδημος Τσούκας αδικεί τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται σε σωστό δρόμο, μιλώντας για την "Ελλάδα που μας πήραν". (Ζητούμενο, βέβαια, είναι το κατά πόσο θα ολοκληρώσει τον βηματισμό του στα πλαίσια του δρόμου αυτού και αυτό είναι κάτι που απομένει να το δούμε και δεν μπορούμε να το προδικάσουμε).


Άλλωστε, το γεγονός ότι την Ελλάδα μας την έχουν πάρει το πιστοποιεί η ίδια η κυβέρνηση του ευήθους ΓΑΠ, η οποία έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι, με το Μνημόνιο που υπέγραψε, η χώρα έχασε την εθνική της κυριαρχία και ως εκ τούτου η σημερινή Ελλάδα είναι μια χώρα υπό ουσιαστική κατοχή.


Θεόδωρος Σκυλακάκης



 Αυτήν την Ελλάδα, που την πήραν οι δανειστές της, πρέπει να την πάρουμε πίσω, μέσα από το ευρύ εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο που θα προκύψει και το οποίο υπόγεια και στην βάση της ελληνικής κοινωνίας αρχίζει να σχηματίζεται, πέρα από πολιτικές και κοινωνικές αναφορές και το οποίο τρομάζει όλους τους Μνημονιόφρονες (Τελευταίος ο ατυχής και συνάμα δυστυχής κ. Σκυλακάκης, ο οποίος μας είπε ότι "μπορεί να σχηματισθεί ένα κίνημα των πολιτών, που θα οδηγήσει στην παύση της εφαρμογής του Μνημονίου και αυτό πρέπει να αποτραπεί". Και για να αποτραπεί κτύπησε πισώπλατα τον, έως προχθές, αρχηγό του - τον κ. Αντώνη Σαμαρά -, εισπράττοντας, δικαίως, τα επίχειρα της πράξης του).


Μπορεί αυτό να είναι δύσκολο. Και φυσικά είναι πολύ δύσκολο.


Μπορεί να πάρει χρόνο. Και φυσικά θα πάρει χρόνο.


Μπορεί να χρειαστεί να υποστούμε θυσίες ("αίμα, ιδρώτα και δάκρυα" υποσχόταν τον Ιούνιο του 1941 ο Winston Churchill, στον βρετανικό πληθυσμό, κινητοποιώντας τον στον τιτάνιο αγώνα κατά των ναζιστών επίδοξων εισβολέων). Και φυσικά θα υποστούμε θυσίες - αλλά πιστεύω ότι το αίμα θα το αποφύγουμε. (Δυστυχώς, όμως, δεν θα αποφύγουμε τον ιδρώτα και τα δάκρυα).


Στο τέλος, όμως, την Ελλάδα θα την πάρουμε πίσω, αγαπητέ κύριε Τσούκα...


Αυτό το άρθρο, που "περιποιείται" τον κ. Αντώνη Σαμαρά, το είχατε δημοσιεύσει τον Αύγουστο και (την ίδια ημέρα της δημοσίευσης), το κρύψατε.


Και τώρα ξαφνικά το επανεμφανίσατε.


Βέβαια, το μπλογκ είναι δικό σας και δικαιούσθε να κάνετε ό,τι επιθυμείτε, αλλά η απορία των αναγνωστών σας μένει..."





(Σχόλιά μου http://htsoukas.blogspot.com/2010/08/blog-post_16.html?showComment=1285193578519#c1550832636528891805 και http://htsoukas.blogspot.com/2010/08/blog-post_16.html?showComment=1285194015734#c6414338100280497798 της 23/9/2010 στο άρθρο του κ. Χαρίδημου Τσούκα, που δημοσίευσε στο μπλογκ του «ΕΝΑΡΘΡΗ ΚΡΑΥΓΗ», με τίτλο : «Δώστε την Ελλάδα μας πίσω» http://htsoukas.blogspot.com/2010/08/blog-post_16.html ).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).