21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

 


11/5/2023 : Αυτό, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, δεν το ψήφισα, περιμένοντας την μεγάλη του ήττα. Τελικά, όμως, έπεσα πολύ έξω. Η Κουμουνδούρου καταφέρε να φέρει τα πολύ χειρότερα. Την ολέθρια συντριβή της κομμουνιστογενούς αριστεράς, που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ντροπιαστικό κλείσιμο της ελπιδοφόρας αυλαίας, που άνοιξε, δέκα χρόνια πριν, στις εμβληματικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και ουσιαστικά, έκλεισε, με την συνθηκολόγηση, με τους ευρωθεσμικούς δανειστές, την επαίσχυντη σύγχρονη “Συμφωνία της Βάρκιζας”, στο “καυτό καλοκαίρι” του 2015, με την απίστευτη προδοσία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ως προς το τεράστιο ΟΧΙ στο Μνημόνιο του ελληνικού εκλογικού σώματος, στις 5/7/2015. Από, τότε, ξεκίνησε η κατηφόρα του ΣΥΡΙΖΑ, που ήλθε, σταδιακά, μέχρι τους τελευταίους μήνες, για επιταχυνθεί, αστραπιαία, τώρα, στην παρούσα εκλογική καταστροφή, που ξεπέρασε τα όρια του ολέθρου και φθάνει, στα όρια της διάλυσης. 

Με λίγα λόγια, κατ’ ουσίαν, πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, κλινικά, νεκρός και εκλογικό του ακροατήριο πρόκειται να αποψιλωθεί και να παρουσιάσει διαλυτικά φαινόμενα, στις νέες βουλευτικές εκλογές, που, προφανώς, θα διεξαχθούν, άμεσα, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αποφασίσει.

Και φυσικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον τεράστιο προσωπικό θρίαμβό του (με 40,78%), θα προχωρήσει, χωρίς δισταγμό και λογικά, θα οδηγήσει την χώρα, σε νέες βουλευτικές εκλογές, για να τους αποτελειώσει και να κυβερνήσει ανενόχλητος και χωρίς δεσμεύσεις.





Αποτελεί δυστύχημα ότι η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν εισήλθαν, στην νέα βουλή για λίγες ψήφους, με, περίπου 2,87%. Όταν τις ψήφιζα, χθες, δεν είχα πολλές ελπίδες να εισέλθουν, στην νέα βουλή. Παρά ταύτα, όμως, μπορώ να πω ότι πήγαν καλά. Αν γίνουν νέες βουλετυτικες εκλογές, το καλοκαίρι, θα έχουν την δυνατότητα να σπάσουν το φράγμα του 3% των έγκυρων ψήφων και να είναι μέσα στην επόμενη βουλή.

Τραγωδία αποτελεί το 2,59% του ΜΕΡΑ25 και των συμμάχων του και η έξοδος, από την νέα βουλή, που, με δεδομένη και την, για λίγες ψήφους (2,93%), παραμονή, εκτός βουλής και του θρησκευτικού κόμματος ΝΙΚΗ, θα είναι πεντακομματική.

Δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία. Όλοι έπεσαν έξω και πρώτες από όλες οι μετρήσεις των δημοσκοπικών εταιρειών, που έπιασαν πάτο και είναι, για τα σκουπίδια. Και φυσικά, μαζί με τους εντόπιους δημοσκόπους, είναι “για τον κουβά” και ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος και σύμβουλος του πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας Stan Greenberg, ο οποίος θεωρούσε ότι η ΝΔ θα φθάσει, στο 36%-38%.

Αλλά τα σπουδαία ες αύριον.

Σχόλια

Ο χρήστης NF είπε…
Βιαζεστε αγαπητέ. Και βιαζεται και ο Κουλός για πανηγυρια. Πραγματι εθριάμβευσε και κατηγαγε περηφανή νίκη, αλλα ξυστε λιγο κατω απο την επιφανεια.

Κατ' αρχην υπαρχει το ενδεχομενο να προκυψουν ενδιαφερουσες εξελιξεις στις διετευνητικες, διοτι ολα τα κομματα θα ηθελαν να φανε τον Κουλό, με αφορμη την υποθεση των κοριών. Η πιθανοτητα ειναι απειροελαχιστα μικρη, αλλα το αναφερω ως θεωρητικο ενδεχομενο.

Παμε παρακατω: Ο Κουλός χρειαζεται γυρω στο 38 % για τους 151 σε λιγες εβδομαδες. Μην ειστε βεβαιος οτι θα το παρει. Και εξηγουμαι:
1. Ο πηχυς της αυτοδυναμιας ειναι χαμηλα, διοτι το ποσοστο των κομματων κατω του 3 % ειναι μεγαλο, 16 %. Προσοχη ομως, 3 κομματα πλησιασαν πολυ το οριο. Δυνητικοι ψηφοφοροι τους που απειχαν χθες, την επομενη φορα θα προσελθουν στις καλπες. Αν η Ζωή και ο Βαρούφακης ξεπερασουν τον τεραστιο εγωισμο τους και συνεργαστουν, μπαινουν και οι δυο.Τα κομματα που διαβαινουν το κατωφλι του 3 % κοβουν εδρες απο το 1ο κομμα.
2. Ο Εμφιετζόγλου θα κατεβει μετα βεβαιοτητος στις επομενες εκλογες, δεν θα μπορεσουν να τον κοψουν και παλι με αστειες τυπικες προφασεις.Ο Κασιδιαρης δειχνει να πιστευει οτι εχει κρυφους νομικους ασσους στο μανίκι και οτι θα τα καταφερει και αυτος, αν και η δικη του περιπτωση ειναι πολυ δυσκολοτερη.
3.Η διαφορα των δυο πρωτων κομματων ειναι τεραστια. Πολυς κοσμος κυριως της Εθνικης Δεξιας που ψηφισε τον Κουλό φοβουμενος τον μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ, τωρα θα ψηφισει πιο ελευθερα.
Ομοιως, πολλοι απογοητευμενοι ΣΥΡΙΖΑίοι θα στραφουν στη Ζωη και τον Βαρουφακη, τωρα που ειναι ξεκαθαρο οτι αποκλειεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ειναι πρωτο κομμα.
4. Ακομα και αν ο Κουλός εξασφαλισει μια πλειοψηφια λιγο πανω απο 151, τα πραγματα δεν ειναι ροδινα. Ο πρωην Υπουργος Οικονομικων Αλεκος Παπαδόπουλος ξεσκεπασε τις δημοσιονομικες του ασωτείες, οι δημοσιονομικοι περιορισμοι επανερχονται το 2024, το Κρατος δεν θα μπορεσει να επιδοτησει ξανα τους λογαριασμους ενεργειας αν επαναληφθουν τα περυσινα, και μαζευονται γκριζα συννεφα στον διεθνη οικονομικο οριζοντα. Ο Καραμανλης junior αρχισε να κλυδωνιζεται λιγο καιρο μετα την οριακη επανεκλογη του το 2007, και αντεξε μονο δυο χρονια.....
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Τετελέσται, αγαπητέ.

Και η Ζωή και ο Βαρουφάκης και η ΝΙΚΗ πρόκειται να μπουν, στην μεθεπόμενη βουλή. Αλλά και το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας θα αυξηθεί.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και άλλος κατήφορος, για να διανυθεί…

Ο χρήστης ΝF είπε…
Γιατι θα αυξηθει; Εξηγησα παραπανω γιατι υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα οχι απλως να συμβει το αντιθετο, αλλα και να μην εξασφαλισει καν αυτοδυναμια στη δευτερη καλπη.
Κοιταξτε, ειδικα οι ψηφοφοροι της Εθνικης Δεξιας απεχθανονται κυριολεκτικα τον Κουλό. Για να τους κρατησει στο γαλάζιο μαντρί, τους ειπε "Ψηφιστε με μην ελθει ο ΣΥΡΙΖΑ". Τωρα τι θα τους πει;
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Δεν χρειάζεται να τους πει τίποτε.

Απλώς, τον ΣΥΡΙΖΑ τον καταπίνει ο χείμαρρος.

Πρόκειται να πέσει, ακόμη και πολύ πιο χαμηλά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).