12/4/2023 : Αναφορά, στην πρόεδρο του κράτους, για την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου και την παράνομη και αντισυνταγματική/παρασυνταγματική εισπήδηση του παραβατικού πρωθυπουργού και του υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη, στην λειτουργία των δικαστικών δικαιοδοτικών οργάνων. Ζητείται η αυτεπάγγελτη εφαρμογή των άρθρων 38 ΚΠοινΔ και 42 του Συντάγματος.





Μετά την δημοσιευθείσα, σήμερα Τετάρτη 12/4/2023, δήλωση του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, με την οποία καταγγέλει την ευθεία παρέμβαση του γνωστού παραβατούντος πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Επικράτειας Γιώργου Γεραπετρίτη και πιθανώς, άλλων μη κατονομαζομένων μελών του παρόντος υπουργικού συμβουλίου, απηύθυνα, αυθημερόν, στην πρόεδρο του κράτους Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, νέα και τεκμηριωμένη, με αποδεικτικό υλικό, γραπτή καταγγελία, εις βάρος του συνηθισμένου, στην παραβατικότητα, πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των παραβατούντων μελών του υπουργικού του συμβουλίου, η οποια έχει, ως ακολούθως : 


“Κυρία πρόεδρε

Σε συνέχεια των προηγούμενων αναφορών μου, σας καλώ να εφαρμόσετε τις διατάξεις του άρθρου 38 του ΚΠοινΔ και να παραπέμψετε τον παράνομουντα και αντισυνταγματικώς δρώντα και πράττοντα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τα παρανομούντα μέλη του υπουργικού συμβουλίου (Γεραπετριτης κλπ), για την ωμή παρέμβαση και εισπήδησή τους, στην δικαστική λειτουργία και κρίση.
 
Τα πραγματικά γεγονότα, που στοιχειοθετούν αυτήν την αξιόποινη συμπεριφορά, η οποία πρέπει να κριθεί, ύστερα από την παραπομπή, εκ μέρους σας, της υποθέσεως αυτής, στην ποινική δικαιοσύνη, προς αξιολόγηση και κρίση, έχουν, ως ακολούθως :

 Ο παραιτηθείς αντιπροεδρος του Αρείου Πάγου Χρ. Τζανερίκος επιβεβαίωσε την αποκάλυψη, για τη συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, σημειώνοντας, ότι κυβερνητικοί παράγοντες του ζήτησαν να βοηθήσει στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, με αντάλλαγμα πιθανή αξιοποίησή του με θέση σε Αρχές.

«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Α1 Τμήματος.

Όταν ερωτήθηκε, για τον τρόπο, με τον οποίον έγιναν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, που κατήγγειλε, ο κ. Τζανερίκος αρκέστηκε να απάντησε ότι: «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας (σ.σ : εννοεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη) τον γνωρίζει». 
Παράλληλα, δήλωσε ότι η παραίτησή του δεν ήταν επακόλουθο πιέσεων, μετά τη δήλωσή του. «Όσο για την παραίτηση μου, αυτή δεν έγινε συνεπεία πιέσεων, που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι, δεν είναι πρέπον, πριν υποβάλλω επίσημα την παραίτησή μου, να την ανακοινώσω δημόσια. Γι΄ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού, προηγουμένως, την υπέβαλα επίσημα. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι΄αυτό». «Δεν θα προέβαινα στην πρώτη δήλωσή μου, την Κυριακή, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις», συμπλήρωσε ο ανώτατος δικαστικός.

Κατόπιν τούτων των δεδομένων και περιγραφόμενων αδικοπρακτικών γεγονότων, που διέπραξαν ο παραβατικός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ομοίως παραβατικός υπουργός Γεραπετριτης και όσοι άλλοι εκ των μελών του υπουργικού συμβουλίου, συνέπραξαν, με οποιοδήποτε τρόπο, την ωμή παράνομη παρέμβαση των κυβερνώντων, στα δικαστικά καθήκοντα, για μια συγκεκριμένη υπόθεση, που πρέπει και θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται να αχθεί, από εσάς, ως έχετε υποχρέωση, ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών οργάνων τα οποία εθίγησαν από την αντισυνταγματική και παράνομη παρέμβαση του συνηθισμένου, στην παραβατικότητα, πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των περί αυτόν, καλείσθε, πέραν από την παραπομπή όλων τους, στην ποινική δικαιοσύνη, προς διερεύνηση και ποινική αξιολόγηση των, ως άνω, παράνομων και αντισυνταγματικών πράξεων όλων αυτών, να εφαρμόσετε και τα προνόμια, που σας παρέχει το άρθρο 42 του Συντάγματος, σε σχέση με το σχέδιο νόμου, το οποίο αποτελεί ρουσφετολογικό και νομικό έκτρωμα, ως προϊόν της παράνομης και αντισυνταγματικής πρακτικής και συμπεριφοράς των καταγγελλομένων ως παρανομούντων και αντισυνταγματικών δρώντων κυβερνητικών στελεχών, που καταλύουν τις σχετικές συνταγματικές διατάξεις και το τρωθέν δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. 

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ, κυρίως, για τις άμεσες νόμιμες ενέργειες, στις οποίες σας καλώ να προβείτε, για την παραδειγματική τιμωρία των παρανομούντων κυβερνητικών στελεχών, αφού, τώρα, πλέον, δεν έχουμε απλή φημολογία, αλλά σαφείς και συγκεκριμένες καταγγελίες, από ανώτατο δικαστικό, ο οποίος είναι πρόσωπο, αρκούντως, σοβαρό, τις οποίες παρακαλώ να μου γνωρίσετε, απαντώντας, σε όσα θίγει η παρούσα καταγγελτική αναφορά μου.


Αναστάσιος Αναστασόπουλος”.


Κατόπιν των ανωτέρω, αναμένω, για τις ζητούμενες, από εμέ, ενέργειες της προέδρου του κράτους συμφώνως, με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (1. Οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα ο,τιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως. 2. Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και εκείνοι στους οποίους ανατέθηκε προσωρινά δημόσια υπηρεσία, έχουν την ίδια υποχρέωση για τις αξιόποινες πράξεις της παρ. 1, αν πληροφορήθηκαν γι’ αυτές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
3. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις), ως και του άρθρου 42 του Συντάγματος (1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Bουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Mέσα στην προθεσμία που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Bουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής. 
2. Πρόταση νόμου ή νομοσχέδιο που έχει αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Bουλή εισάγεται στην Oλομέλειά της και, αν επιψηφιστεί και πάλι με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών κατά τη διαδικασία του άρθρου 76 παράγραφος 2, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το εκδίδει και το δημοσιεύει υποχρεωτικά μέσα σε δέκα ημέρες από την επιψήφισή του) και την απάντησή της, στην παρούσα αναφορά, η οποία εστάλη και στα κόμματα της βουλής (πλην της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης).

Οψόμεθα…

Σχόλια

Ο χρήστης Dimit είπε…
Κυριε αναστασοπουλε ,απευθυνεσθε σε ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.Η πρακτικη που αναφερεσθαι δεν ειναι πρωτογνωρη,το 2019 ο νυν πρωθυπουργος και τοτε αρχηγος της αντιπολιτευσης και της ΝΔ ,ηρθε σε συμφωνια με καποιος 85 χρονο κομματαρχη της καρδιτσας και του υποσχεθηκε την διοικηση του νοσοκομειου της περιοχης με ανταλλαγμα μερικες χιλιαδες ψηφων που ειχε ενδθυλακομενες ο εν λογω μουστερης.Οι κομματικες εχιδνες αντεδρασαν σφοδρα και τον πεταξαν απο την νεοαποκτηθησαν θεση ΠΥΞ ,ΛΑΞ, ΚΑΙ ΔΑΞ.Ολες αυτες οι γελοιοτητες παρα την υποσχεση του αριστου πως για τις θεσεις των διοικητων νοσοκομειων δεν θα παρεμβαλονταν κομματικες πρακτικες και λοιπες παπαρολογιες.Ηδη ειχε καταπατησει τις υποσχεσεις εν τω αμα.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΩΣ.Τον αραπη κι αν τον πλενεις το σαπουνιο σου χαλας.
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, κιόλας Τετάρτη 12/4/2023, ενημέρωσα την πρόεδρο του κράτους Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, με e-mail, στο “Site Presidency”, για το, παραπάνω, δημοσίευμα, ως ακολούθως :


«Κυρία πρόεδρε

Σας υποβάλλω και το σημερινό ηλεκτρονικό δημοσίευμα, στην, κάτωθι, ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/04/1242023-38-42.html.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Αγαπητέ Dimit

Δεν έχω καμμία αυταπάτη, για το σε ποιούς απευθύνομαι και για ποιούς μιλώ. Απλώς, εξαντλώ και πρόκειται να συνεχίσω να εξαντλώ, όλα όσα χρήσιμα εργαλεία και όσες δυνατότητες παρέχει το συστημικό πολιτικό πολιτικό προσωπικό, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να πει ότι δεν έγιναν, εκ μέρους της κοινωνίας των πολιτών και του καθενός μας, προσωπικά, όλα όσα μπορούσαν και έπρεπε να γίνουν.

Η προσφυγή μου, στην πρόεδρο του κράτους είναι, εκ των πραγμάτων, πολλαπλώς, χρήσιμη, διότι, σε κάθε περίπτωση, πρόκειται να είναι - και είναι - αποκαλυπτική των θεσμικών αντοχών και αποχών του κατεστημένου πολιτικού, πολιτειακού και δικαστικού συστήματος, αφού, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε, εξόχως, κακουργηματικές πράξεις του αποκαλυπτόμενου, ως κακούργου, από τον ανώτατο δικαστικό του Αρείου Πάγου Χρήστο Τζανερίκο, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χρησιμοποιεί, αυθαιρέτως και με σαφή αθέμιτο τρόπο,, την θέση του, ως πρωθυπουργού μιας θνήσκουσας και ουσιαστικώς, υπηρεσιακής κυβέρνησης, που, με κάθε παράνομο τρόπο και μέσον, σφετερίζεται και επιχειρεί στρεβλώσει, υπέρ του, να αλλοιώσει την λαϊκή ετυμηγορία και να υφαρπάξει την λαϊκή ψήφο, ούτως ώστε, μετεκλογικά, να μπορεί ο παραβατών πρωθυπουργός να βρίσκεται, σε πλεονεκτική θέση, προκειμένου να μπορέσει να έχει τον πρώτο λόγο, στον σχηματισμό της επόμενης νέας κοινοβουλευτικής κυβέρνησης, όταν αυτή σχηματισθεί.

Φυσικά, μέσα σε αυτές τις πνιγηρός συνθήκες του πολιτικού ζόφου, τις οποιες διανύουμε και υφιστάμεθα, είναι κρίσιμος και κομβικός ο ρόλος της προέδρου του κράτους, η οποία έχει σημαντικές διαδικαστικές και ουσιαστικές δυνατότητες, τις μπορεί να χρησιμοποιήσει και τοποθετήσει τα πράγματα, όπως πρέπει είναι.

Επαναλαμβάνω ότι δεν διατηρώ καμμία αυταπάτη, αλλά και η δική της θέση καθίσταται δύσκολη, διότι μπορεί, οφείλει και υποχρεούται, από το κείμενο του ισχύοντος Συντάγματος (άρθρο 42) και από την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να δράσει, σε διάφορες κατευθύνσεις, πολιτειακής/πολιτικής και δικαιικής/δικαστικής φύσεως, οι οποίες, εφόσον γίνουν, θα πλήξουν, ανεπανόρθωτα, το ταχέως, απαξιούμενο τωρινό κυβερνητικό σχήμα. Το τί θα πράξει η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου μένει να το δούμε.

Οι προσδοκίες μου δεν είναι πολλές. Πιθανότατα και η κ. πρόεδρος να αποτελεί μέρος του προκειμένου προβλήματος και όχι της λύσης του. Αυτό, όμως, πρέπει να περιμένουμε τις πράξεις της, για να το επιβεβαιώσουμε ή όχι. Και εν πάση περιπτώσει, η κ. πρόεδρος του κράτους οφείλει να δώσει πλήρεις, σαφείς και καθαρές απαντήσεις, σε όσα ζητήματα, που αφορούν την περίφημη “ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών”.

Και πρόκειται να τις δώσει, επειδή ξέρει, πολύ καλά ότι, εκ του νόμου, υποχρεούται να δώσει αυτές τις απαιτούμενες απαντήσεις και τις συναφείς εξηγήσεις, για τις πράξεις και τα έργα της.

Άλλωστε, είμαι και εγώ εδώ. Και δεν πρόκειται να αφήσω το θέμα αυτό να περάσει, έτσι, δίχως να δοθούν, από την κ. πρόεδρο, όλες οι διευκρινίσεις των έργων της…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Άρθρο 16 Συντάγματος : Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απαγορεύονται, χωρίς περιστροφές και “δια ροπάλου”, ενώ το άρθρο 28 του Συντάγματος, είναι άσχετο, με το θέμα. Μνήμες δικτατορίας του 1973, αστυνομοκρατία και συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κάνει τεράστια μαλακία, καταργώντας, κάθε, έστω και τυπική, έννοια της εθνικής κυριαρχίας, γι’ αυτό και τα δικαστήρια - παρά τις μπουρδολογίες του Βαγγέλη Βενιζέλου - οφείλουν να κρίνουν τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου, όταν ψηφιστεί, ως αντισυνταγματικές.

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…