Παράνομες συντάξεις, σε βενζινοπώλες του πρώην ΤΕΑΠΥΚ : Ο e-ΕΦΚΑ αρνείται, σιωπηρώς, να χορηγήσει αντίγραφα των εγγράφων της ΕΔΕ, που διεξήχθη. Νέα προσφυγή, στον Συνήγορο του Πολίτη (η 2360/16-1-2023), για να υποχρεωθεί η Διοίκηση να μου δώσει τα έγγραφα, ή, τουλάχιστον, να απαντήσει, γιατί δεν τα δίνει.

 




Οι μυστικοπαθείς και παράνομες πρακτικές της Διοίκησης και των Υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ και δυστυχώς, με συνεργό το εποπτεύον, αυτόν τον ασφαλιστικό οργανισμό, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συνεχίζονται, δια της σιωπής και μη απαντώντας, στα από 6/7/2022 και από 25/10/2022 ηλεκτρονικά αιτήματά μου, για την χορήγηση, σε μένα, εγγράφων, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσω, δικαστικώς, στην μήνυση, που μου έχει υποβάλει η Αφροδίτη Νιφόρου και στις καταγγελίες, που εχω υποβάλει, στην Εισαγγελία, για τις πράξεις και τις παραλήψεις της, εν λόγω, στην υπόθεση των αναφερόμενων, ως παράνομων επικουρικών συντάξεων, σε βενζινοπώλες του πρώην ΤΕΑΠΥΚ (ως Προϊσταμένης του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου, το 2017 και το 2020, ως Διευθύντριας, στην ΣΤ’ Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης του τέως ΕΤΕΑΕΠ, αρμόδιας και στις δυο περιπτώσεις, για την λύση του θέματος των επικουρικών συντάξεων των πρατηριούχων υγρών καυσίμων) και της Γεωργίας Τσερπέλη, επίσης, Διευθύντριας της ΣΤ’ Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης του πρώην ΕΤΕΑΕΠ (που, από 1/3/2020, ενσωματώθηκε, στον e-ΕΦΚΑ, ως Ε’ Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων), κατά τις περιόδους 2016 - 2019 και 2020 - 2021.

Για τα αιτήματά μου αυτά και για την υπόθεση των αναφερόμενων παράνομων επικουρικών συντάξεων, σε βενζινοπώλες, έχει γίνει λόγος, σε αυτό εδώ το μπλογκ, με δημοσιεύματα, κατά το, σχετικά, πρόσφατο παρελθόν [δείτε τα, εν λόγω, δημοσιεύματα, κλικάροντας, επί των τίτλων του καθενός, εξ αυτών : e-ΕΦΚΑ : Ζητούνται έγγραφα, από την διοικητική δικογραφία της ΕΔΕ, για τις παράνομες συντάξεις των βενζινοπωλών, με τις απαιτούμενες απαντησεις να καθυστερούν αδικαιολογήτως. Κλειδί στην όλη υπόθεση είναι η υπό αριθμ. 682/10-11-2017 Εκθεση του Αυτοτελούς Τμήματος του Εσωτερικού Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ. (Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ουδέν θα μείνει κρυπτόν, υπό τον ήλιον) και Οι παρουσιαζόμενες και χαρακτηριζόμενες, ως παράνομες επικουρικές συντάξεις μιας σειράς βενζινοπωλών : Η υπόθεση δεν θα κουκουλωθεί. (Μια συνδυαστική παράθεση της υπό αριθμ. 682/10-11-2017 Έκθεσης Ελέγχου του τέως ΕΤΕΑΕΠ και της από 15/2/2021 αναφοράς μου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ. Τα συμπεράσματα αφήνονται στο αναγνωστικό κοινό) και 5/1/2023 : Στον Συνήγορο του Πολίτη παραπέμπεται ο e-ΕΦΚΑ, επειδή αρνείται, στην πράξη και δια της σιγής, να μου χορηγήσει αντίγραφο της Γνωμοδοτήσεως της Νομικής Υπηρεσίας του ασφαλιστικού οργανισμού, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις, στους βενζινοπώλες του πρώην ΤΕΑΠΥΚ και Παράνομες επικουρικές συντάξεις στους βενζινοπώλες του πρώην ΤΕΑΠΥΚ : Νέα αναφορά (η 1766/12/1/2023), στον Συνήγορο του Πολίτη, εις βάρος της Διοίκησης και των αρμόδιων Υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, επειδή, ετσιθελικά, δεν απαντούν, σε αίτημά μου και στην πράξη, αρνούνται να μου χορηγήσουν την 338814/6-9-2021 Έκθεση Ελέγχου, που συνέταξε η υπάλληλος Μαρία Κομματά. (Θα τους κυνηγάω, μέχρι να παγώσει η Κόλαση)…].

Παρά τις αναφορές αυτές και τα αιτήματα, που περιέχουν, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, η Διευθύντρια της ΣΤ’ Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ Ελένη Μπούκαρου, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων Αθανάσιος Αθανασίου, το όποιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ο εποπτεύον Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και εν πάση περιπτώσει, η όποια αρμόδια Υπηρεσία της Διοικήσεως πρέπει να απαντήσει, όλοι αυτοί μαζί, τηρούν πλήρη και απόλυτη σιγή και δι’ αυτού του τρόπου, αρνούνται, στην πράξη, να απαντήσουν, στα αιτήματα, που υποβάλλω και δεν μου χορηγούν, εμπράκτως, τα ζητούμενα αντίγραφα των εγγράφων, που ζητώ, δίχως, παράλληλα να μου δώσουν οποιεσδήποτε γραπτές (αλλά και προφορικές) εξηγήσεις, για τους λόγους, που ενεργούν, όπως ενεργούν και κυρίως, γιατί δεν απαντούν - έστω και αρνητικώς - τηρώντας πλήρη σιγή.

Κατόπιν τούτων, χθες, Δευτέρα 16/1/2023, κατέφυγα, εκ νέου, στον Συνήγορο του Πολίτη, με την, με αριθμό ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου 2360/16-1-2023 αναφορά μου, προς αυτόν και στην συνέχεια, αυθημερόν και ώρα 2:59 μ.μ, απέστειλα, στον εποπτεύοντα Υπουργό, στον Διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού και στην Διευθύντρια της ΣΤ’ Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, νέα ηλεκτρονική αναφορά/νέο ηλεκτρονικό αίτημα, ζητώντας εξηγήσεις, για αυτή την απρεπή και αναιδή συμπεριφορά τους και συμπεριλαμβάνοντας, στο κείμενο, που τους απέστειλα και το κείμενο της χθεσινής αναφοράς μου προς τον Συνήγορο του Πολίτη, προκειμένου να λάβουν γνώση και του γεγονότος αυτού.

Ας διαβάσει, τώρα, το αναγνωστικό κοινό τα σχετικά κείμενα :


“Θεωρώ χρήσιμο να σας ενημερώσω, αφού και τόσους μήνες αρνείσθε, στην πράξη, να απαντήσετε, στα αιτήματα, όπου σας έχω υποβάλει, ότι σήμερα 16/1/2023, απευθύνθηκα, στον Συνήγορο του Πολίτη, με το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα :


«Κύριε Συνήγορε του Πολίτη
 
 
Με τις από 6/7/2022 και 25/10/2022, ηλεκτρονικώς, υποβληθείσες αιτήσεις μου, προς την Διευθύντρια της ΣΤ’ Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ Ελένης Μπούκαρου, (η οποία, εκείνη την εποχή, διενεργούσε ΕΔΕ, ύστερα από την, από 22/5/2022, εντολή του Διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού, με θέμα τις καταγγελίες μου, για τις παράνομες συντάξεις, που χορηγήθηκαν και χορηγούνται, σε, επικουρικώς, πρώην ασφαλισμένους, στο τέως ΤΕΑΠΥΚ) και προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και προς τον εποπτεύοντα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζήτησα να μου χορηγηθούν αντίγραφα της δικογραφίας της ΕΔΕ, μετά την διεκπεραίωσή της.
:
Κατ' αρχήν, στις 6/7/2022, ζήτησα, από την Ελένη Μπούκαρου, να μου χορηγηθούν :
"Α) Της από 20/5/2022 εντολής του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, κατόπιν της οποίας διεξαγεται η ΕΔΕ.

Β) Αντίγραφα των μαρτυρικών καταθέσεων, που έχετε, ήδη, λάβει, καθώς και όσων μαρτυρικών καταθέσεων πρόκειται να λάβετε, σχετικά, με την υπόθεση, για την οποία, με καλείτε.

Γ) Αντίγραφα των εγγράφων, που έχετε, στον σχηματιζόμενο φάκελλο της συγκεκριμένης υποθέσεως και ιδίως, της Έκθεσης Ελέγχου, που διεξήγαγε η Δνση Εσωτερικών Υποθέσεων του e-ΕΦΚΑ και ολοκληρώθηκε, όπως έχω πληροφορηθεί, τον Οκτώβριο του 2021.

Δ) Αντίγραφο του πορίσματος, το οποίο πρόκειται να εκδώσετε, όταν περαιώσετε την προαπαιτούμενη διαδικασία, που αφορά την διεξαγόμενη ΕΔΕ.»

Κατόπιν τούτων, ανέφερα, στην Ελένη Μπούκαρου ότι, εάν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορεί, ή δεν επιθυμεί, να μου χορηγήσει τα ζητούμενα, από εμέ, έγγραφα (εν όλω, ή εν μέρει), παρακαλώ να απαντήσει, στο παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα (έστω και αρνητικά) και να το διαβιβάσει, αρμοδίως, σε όποιον είναι υπεύθυνος και αρμόδιος να ικανοποιήσει τα αιτήματα, που υπέβαλα. Η Ελένη Μπούκαρου, όταν την 7/7/2022 προσήλθα, για να δώσω την 1η μαρτυρική μου κατάθεση, για την υπόθεση και την ρώτησα, για την τύχη των αιτημάτων μου, μου είπε ότι, περί αυτών, θα απαντήσουν οι αρμόδιοι.

Όταν, στις 5/9/2022, έδωσα και την δεύτερη μαρτυρική μου κατάθεση και ρώτησα., για την τύχη των αιτημάτων μου, την Ελένη Μπούκαρου και την γραμματέα της, στην ΕΔΕ, κ. Ρούσου, μου απάντησαν ότι τα αιτήματα έχουν προωθηθεί, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Από εκει και πέρα, επειδή περνούσε ο καιρός και απάντηση δεν έλαβα, ως προς τα αιτήματα, που υπέβαλα, εστειλα νέο ηλεκτρονικό αίτημα, προς τους παραπάνω αποδέκτες, με το οποίο ανέφερα ότι :
"Κατόπιν τούτων ζήτω να διαβιβάσετε την παρούσα, στα αρμόδια όργανα, προκειμένου να μου απαντήσουν, διότι η όλη υπόθεση άπτεται των προσωπικών μου συμφερόντων, διότι εκκρεμεί ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης, η οποία πρόκειται να διερευνήσει τις ευθύνες όλων όσων έχουν εμπλακεί, στην υπόθεση αυτή και πρόκειται να ελεγχθούν, για όσα έχουν πράξει και για όσα έχουν παραλείψει να πράξουν.

Επίσης, παρακαλώ να μου γνωρίσετε :

1) την διεύθυνση κατοικίας, στην οποία συνεδριάζει το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο,

2) το σχετικό τηλέφωνο (ή τα σχετικά τηλέφωνα), όπου μπορώ να επικοινωνήσω, …»

Απάντηση για την ολική, ή έστω και μερική, χορήγηση των ζητουμένων εγγράφων, μέχρι τώρα δεν έχω λάβει, ούτε μου έχουν εξηγηθεί οι λόγοι της μη χορήγησης των εγγράφων αυτών, που πρόκειται να χρησιμοποιήσω δικαστικά. Η Διοίκηση, απλώς και αναιδώς, σιωπά.

Γι’ αυτό και παρακαλώ για τις δικές σας ενεργειες.»”


Το τί θα πράξει, με αυτή την ηλεκτρονική αναφορά, ο Συνήγορος του Πολίτη, όπως και το τί θα πράξουν ο Διοικητής του ασφαλιστικού οργανισμού, η Ελένη Μπούκαρου και οι όποιες αρμόδιες Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, όπως και το τί πρόκειται να πράξει ο εποπτεύων Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μένει να το δούμε.

Η υπόθεση αυτή βρίσκεται, περί τον ενάμισυ χρόνο, εξεταζόμενη, από το ελληνικό δικαστικό σύστημα, το οποίο αναμένει τις ενέργειες, στην υπόθεση, από τον e-ΕΦΚΑ, ο οποίος, εδώ και καρό, έχει επιβραδύνει, επί πολύ, τις όποιες ενέργειές του, παρά το γεγονός ότι διεξήχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, από την Διευθυντρια της ΣΤ’ Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ Ελένη Μπούκαρου, η οποία με κάλεσε, ως μάρτυρα και στην οποία κατέθεσα, όσα είχα να καταθέσω, σε δυο φάσεις, αρχικώς, στις 7/7/2022 και εν συνεχεία, στις 5/9/2022 και ενώ η υπάλληλος της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου και Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων Μαρία Κομματά (κατά της οποίας επιφυλάσσομαι να προσφύγω, στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, εάν είναι ορθές οι πληροφορίες, που έχω, για το, σοβαρά και επιτηδείως, ελλιπές περιεχόμενο της Εκθέσεως Ελέγχου, που συνέταξε και υπέβαλε, στον Διοικητή και στις άλλες Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ)  υπέβαλε την υπ´ αριθμ. 338814/54/6-9-2021 Έκθεση Ελέγχου επί της υποθέσεως αυτής, η οποία, αν και πλημμελώς, διενεργημένη και ατελής, ημιτελώς, λέει αρκετά πράγματα, για την υπόθεση των παράνομων συντάξεων του ΤΕΑΠΥΚ, κατά την περίοδο 2011 - 2016.

Τοιουτοτρόπως, μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζω τί έχουν πράξει, σχετικά, με την υπόθεση αυτή, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, οι αρμόδιες πειθαρχικές Υπηρεσίες του Οργανισμού, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και η Ελένη Μπούκαρου, που διεξήγαγε την ΕΔΕ, που προανέφερα και στην οποία κατήγγειλα τις πειθαρχικές και ποινικές παρανομίες της Αφροδίτης Νιφόρου και της Γεωργίας Τσερπέλη, όπως και κάθε άλλου υπαλλήλου, που συνέπραξε, με οποιονδήποτε τρόπο, στις παρανομίες των, εν λόγω, Διευθυντριών.

Αυτό, που έχει σημασία, είναι ότι, με τις υπαίτιες πράξεις και παραλείψεις των υπαλλήλων, ήτοι της Αφροδίτης Νιφόρου και της Γεωργίας Τσερπέλη, που συνιστούν βαρύτατα πειθαρχικά και αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα ποινικά αδικήματα, έχουν υποστεί και εξακολουθούν να υφίστανται ζημιά τα περιουσιακά στοιχεία του e-ΕΦΚΑ και η Διοίκηση και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού, ουδέν έχουν πράξει, για την παύση και την αποκατάσταση αυτής της συνεχιζόμενης ζημιάς (δεν έχουν προβεί, τόσα χρόνια, μετά το 2017 και ιδίως, μετά τις έγγραφες καταγγελίες μου, που ξεκίνησαν, από τις 31/12/2020, οι οποίες συνεχίστηκαν και συνεχίζονται, στον απαραίτητο υπολογισμό και καταλογισμό της περιουσιακής ζημιάς, που υπέστη και υφίσταται ο ασφαλιστικός οργανισμός, εις βάρος των υπευθύνων) και ουδέν έχουν πράξει, επίσης, κατά των αναφερόμενων υπαλλήλων, που παραβίασαν το καθήκον τους, γεγονός, το οποίο, από μόνο του, συνιστά μια νέα σειρά διαπραχθέντων και διαπραττόμενων ποινικών αδικημάτων όσων έχουν την υπαλληλική ιδιότητα και αδιαφορούν, για την ομαλή αποκατάσταση της ζημιάς, που υφίσταται ο e-ΕΦΚΑ, από την υπόθεση αυτή, που αφορά τις - κατά την ίδια την Υπηρεσία, με την Έκθεση Ελέγχου 682/10-11-2017 του κλιμακίου Ελέγχου (στο οποίο ηγείτο η Αφροδίτη Νιφόρου, ως Προισταμένη του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου) του ΕΤΕΑΕΠ - παρανομίες, στην συνταξιοδότηση των πρατηριούχων του τέως Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Κοινής Διανομής Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΚΔΠΥΚ), [το οποίο, ενώ ήταν ανεξάρτητο επικουρικό Ταμείο, μέχρι τις 31/7/2008, από 1/8/2008, εντάχθηκε, στον ΟΑΕΕ, ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ), για να ακολουθήσει, στην συνέχεια, την πορεία και την τύχη του ΟΑΕΕ και να ενταχθεί, από 1/3/2020, στον e-ΕΦΚΑ], αλλά, και από την Έκθεση Ελέγχου, που συνέταξε, το 2021, όπως προανέφερα, η υπάλληλος του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου του e-ΕΦΚΑ Μαρία Κομματά και την πειθαρχική και ποινική τιμωρία των υπευθύνων.

Από την δική μου πλευρά, επαναλαμβάνω ότι η υπομονή μου και η επιμονή μου είναι ανεξάντλητες.

Έχουμε πολύ μέλλον, σε αυτή την υπόθεση…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Τρίτη 17/1/2023 και ώρα 7:12 π.μ., έστειλα το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα, στον Συνήγορο του Πολίτη, στον Υπουργό Εργασίας και Κινωνικνων Υποθέσεων, στο Διοικητή και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, το κάτωθι ηλεκτρονικό μήνυμα :

«Θεωρώ χρήσιμο να σας ενημερώσω, για το παρακάτω χθεσινό διαδικτυακό δημοσίευμα
https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2023/01/e-236016-1-2023.html,
το οποίο, αφορά και σχετίζεται, άμεσα, με την υπ' αριθμόν ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αναφορά μου, προς τον Συνήγορο του Πολίτη και την χθεσινή (16/1/2023) ηλεκτρονική αναφορά μου, προς τον Διοικητή και τις Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, όπως και προς τον εποπτεύοντα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και παρακαλώ το περιεχόμενο του κείμενο του δημοσιεύματος αυτού, να συσχετισθεί, με την ηλεκτρονική αναφορά 2360/16-1-2023, προς τον Συνήγορο του Πολίτη και με το, από 16/1/2023 ηλεκτρονικό μήνυμα, προς τους λοιπούς αποδέκτες της παρούσης.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»


Από εδώ και πέρα, αναμονή. Κάτι θα πράξουν. Το τί θα πράξουν, μένει να το δούμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).