Επικουρικό ΤΣΜΕΔΕ : Η, από 30/1/2024, επαναληπτική ηλεκτρονική αναφορά μου, προς την υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη, τον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων Γεώργιο Γεράκη και άλλους αρμόδιους, για τα, παρανόμως, προσαυξηθέντα, κατά 50%, Κατώτατα Όρια επικουρικών αναπηρικών συντάξεων. (Η υπόθεση εκκρεμεί, από την 1-2-2021, αλλά)…



Για πολλοστή φορά υπέβαλα, χθες Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, ηλεκτρονική αναφορά, για το θέμα των, παρανόμως, προσαυξημένων κατωτάτων ορίων αναπηρικών συντάξεων, στο επικουρικό του ΤΣΜΕΔΕ. Η αναφορά υποβλήθηκε, με το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη, τον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων Γεώργιο Γεράκη, τον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Θανάση Αθανασίου και την Διευθύντρια Αναφορών Ευανθία Δαβάκη, προκειμένου να πληροφορηθώ, για την τύχη των αναφορών, που υπέβαλα, ως ενεργός υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ, την 1 Φεβρουαρίου 2021, όπως και μετέπειτα, αφού συνταξιοδοτήθηκα, με μια σειρά από άλλες αναφορές, για το θέμα αυτό και ως προς τις οποίες δεν έχω την παραμικρή πληροφόρηση, όσον αφορά την τύχη τους. 

Η χθεσινή αναφορά υποβλήθηκε, επειδή θεωρώ ότι δεν έχει γίνει τίποτε, επί του θέματος, προς παράνομη βλάβη της χρηματικής περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού, με την οποία ζητώ να μάθω το τί έχει συμβεί και ποιά είναι η τύχη και η μεταχείριση αυτών των αναφορών και το περιεχόμενό της έχει, ως ακολούθως :


«Κυρία Υπουργέ και κύριοι


υπάρχει και άλλη μια παλαιά καταγγελία μου, για την χορήγηση, παρανόμως, προσαυξημένων κατά 50%, κατωτάτων ορίων συντάξεων, ειδικά στις αναπηρικές συντάξεις του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, η τύχη της οποίας καταγγελίας αγνοείται.


Δείτε και το περιεχόμενο της, προηγηθείσας ηλεκτρονικής αναφοράς της 20/9/2022, που ακολουθεί, στο παρόν e-mail, και το οποίο υπέβαλα και στον, τότε, Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και ατον, τότε, υπουργό.



Το θέμα αφορά, την από 1/2/2021, ηλεκτρονική καταγγελία μου, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου aanastasopoulos@efka.gov.gr, για την χορήγηση παράνομων ποσών συντάξεων, σε συνταξιούχους του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, γεγονός, το οποίο αποτελεί, λόγω της διαφορετικής και ουσιαστικά, χαριστικής αντιμετωπίσεως ομοειδών συνταξιοδοτικών υποθέσεων γήρατος, πειθαρχικό και ποινικό παράπτωμα της Γεωργίας Τσερπέλη, ως Διευθύντριας της ΣΤ' Διευθύνσεως Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, λόγω της παράνομης μείωσης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ και του e-ΕΦΚΑ, έρχομαι, δια της παρούσης, να καταγγείλω και ετέρα σειρά παράνομων, πειθαρχικώς και ποινικώς, πράξεων της, εν λόγω Διευθύντριας, όσον αφορά την περίπτωση της χορήγησης παράνομων ποσών Κατωτάτων Ορίων Συντάξεων, στις υποθέσεις των συνταξιούχων αναπηρίας.


Αυτή την τρανταχτή παρανομία, που έκαναν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, την ανακάλυψα εγώ, όταν, κατά την μεταφορά, από 1/1/2017, του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, στο ΕΤΕΑΕΠ, υπηρετούσα, ως Προϊστάμενος, στο νεοδημιουργηθέν Β' Τμήμα Συντάξεων της ΣΤ' Διευθύνσεως Επικουρικής Ασφαλίσεως του ΕΤΕΑΕΠ, το οποίο Τμήμα είχε, στην αρμοδιότητά του, τους συνταξιούχους των πρώην ΤΕΑΔ (Δικηγόροι), ΤΑΣ (Συμβολαιογράφοι) και πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ (Μηχανικοί).


Αυτό, που ανακάλυψα, ήταν ότι οι υπηρετούντες, στις συντάξεις του πρώην του επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, όταν αυτό ήταν ενσωματωμένο, στο ΕΤΑΑ, ακολουθούσαν, εν πλήρη συνειδήσει και με το έτσι θέλω, παρανόμως, μια γενικευμένη πρακτική και χορηγούσαν, στους συνταξιούχους αναπηρίας Κατώτερα Όρια Συντάξεων, προσαυξημένα, κατά 50% (!), με πρόσχημα την εφαρμογή του άρθρου 64 του .Ν. 2676/1999, το οποίο, όμως, όπως εξηγώ και στο (α) σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμά μου, αφορούσε μόνον την χορήγηση προσαυξημένων ποσών κατωτάτων ορίων συντάξεων, στους συνταξιούχους αναπηρίας, που λαμβάνουν κύρια σύνταξη και όχι, σε όσους συνταξιούχους αναπηρίας λαμβάνουν επικουρική σύνταξη.


Μετά το από 3/7/2017 Υπηρεσιακό Σημείωμά μου, η  Γεωργία Τσερπέλη συμφώνησε, με όσα ανέφερα και όταν ήλθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το θέμα του τί θα πράξουμε, με τα υπερβάλλοντα παράνομα ποσά συντάξεων, που, στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν λάβει οι συνταξιούχοι, μου είπε, ως εντολή, ότι, προς το παρόν, από εδώ και πέρα, θα δίνουμε, μόνο, στις παρατάσεις των επικουρικών δαναπηρικών συντάξεων, προσωρινώς, τα σωστά ποσά συντάξεων - πράγμα και το οποίο πράξαμε - και ότι, από την δική της την πλευρά, θα συζητούσε, με την Διοίκηση (ήτοι την Γενική Διευθύντρια κ. Ελευθερία Ζαχαράκη, τον, τότε, αρμόδιο Υποδιοικητή κ. Δημήτριο Κυριακόπουλο και τον, τότε, Διοικητή κ. Αθανάσιο Καποτά), για να δουν το τί θα γίνει, με την αναζήτηση των αναδρομικών ποσών των, παρανόμως, προσαυξημένων Κατωτάτων Ορίων συντάξεων, που, επίσης, παρανόμως, εισεπράχθησαν, από τους συνταξιούχους, με ευθύνη των αρμοδίων υπαλλήλων του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ. Μια αναζήτηση, η οποία έπρεπε να γίνει, από τους λαβόντες τα παράνομα ποσά συνταξιούχους, τους κληρονόμους τους, αλλά και από τους παρανομήσαντες υπαλλήλους, εφ' όσον υπήρχε δόλος (και όπως φαίνεται υπήρχε δόλος, αφού οι διατάξεις του νόμου είναι ξεκάθαρες). Και φυσικά, υποτίθεται ότι θα εκδίδετο κάποια Απόφαση από το Δ.Σ. του ΕΤΕΑΕΠ, ή το θέμα θα πήγαινε, στο εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου να δώσει αυτό τις σχετικές οδηγίες.


Το τί έπραξε η Γεωργία Τσερπέλη. δεν το γνωρίζω. Δεν ξέρω,  αν, όντως, ενημέρωσε την ιεραρχία, επί του θέματος. Πιθανόν να το έπραξε. Το θέμα όμως είναι ότι, έως τον Οκτώβριο του 2018, που μετατέθηκα και απομακρύνθηκα, από το Β' Τμήμα Συντάξεων της, τότε, ΣΤ' Διευθύνσεως Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, ουδέν, επί του προκειμένου θέματος, επράχθη, ουδεμία Απόφαση του Δ.Σ. του ΕΤΕΑΕΠ εξεδόθη και καμμία παρέμβαση δεν έκανε το εποπτεύον Υπουργείο. Και φυσικά, συνεχιζόταν και προφανώς συνεχίζεται και τώρα, η "προσωρινή" χορήγηση, στους ανάπηρους, επικουρικώς, συνταξιούχους ΤΣΜΕΔΕ των κανονικών ποσών των συντάξεών τους, χωρίς να αναζητούνται τα, παρανόμως, εισπραχθέντα ποσά, που έχουν λάβει, κατά το παρελθόν, από της ενάρξεως της συνταξιοδοτήσεώς τους.


Το γεγονός αυτό, με κάνει να έχω σχηματίσει την γνώμη ότι η Γεωργία Τσερπέλη δεν ενημέρωσε κανέναν και έκανε παρανόμως, του κεφαλιού της, ή ότι ενημέρωσε την ιεραρχία της, τότε, Διοικήσεως και εκείνοι, όλοι μαζύ, έλαβαν την απόφαση, ατύπως και φυσικά, παρανόμως, να χαρίσουν τα παράνομα ποσά, που έλαβαν οι συνταξιούχοι, λες και τα ποσά αυτά βγήκαν, από την προσωπική περιουσία του καθενός, εξ όσων έλαβαν αυτή την άτυπη και παράνομη απόφαση


Αλλά τα λεφτά αυτά, όμως, δεν ήσαν δικά τους. Δεν ανήκουν, ούτε, στην Γεωργία Τσερπέλη., ούτε, στα μέλη της, τότε, Διοικήσεως του ΕΤΕΑΕΠ, που έλαβαν - εφόσον έλαβαν - την απόφαση να χαρίσουν, στους συνταξιούχους, τα παρανόμως, εισπραχθέντα πόσα συντάξεων και να συγκαλυψουν την παρανομία, που διαπράχθηκε και τους υπαλλήλους του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, που παρανόμησαν. Ανήκουν, στον ασφαλιστικό φορέα και πρέπει να επιστραφούν, εν ανάγκη και από την περιουσία όσων έλαβαν την χαριστική και παράνομη αυτή απόφαση. Το ποίοι, πώς και γιατί την έλαβαν είναι ένα θέμα, το οποίο πρέπει να εξετασθεί, στα πλαίσια της ΕΔΕ, που πρέπει να διενεργηθεί. Αλλά και από τον αρμόδιο εισαγγελέα.


Εννοείται, βέβαια, ότι όλα αυτά είναι παράνομα και μειώνουν, επίσης, παρανόμως, την περιουσία του e-ΕΦΚΑ, την οποία η Γεωργία Τσερπέλη -  αλλά και η Αφροδίτη Νιφόρου, που για ένα διάστημα, την διεδέχθη, στην ΣΤ' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, όπως και η κ. Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου. - υποτίθεται ότι όλες αυτές οι κυρίες θα έπρεπε να διαφυλάσσουν, ως κόρη οφθαλμού.


Επίσης, εννοείται ότι, πέραν του γεγονότος ότι βλάπτεται και η δημοσιονομική πολιτική της κυβερνήσεως, για την τήρηση της οποίας αρμόδιος είναι ο κ. Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών, ο οποίος πρέπει να αναλάβει δράση, αυτή η συμπεριφορά, που εδώ περιγράφεται, είναι παράνομη και πειθαρχικώς, αλλά και ποινικώς και ως εκ τούτου, οι αρμόδιοι κύριοι Υπουργοί και ο κ. Διοικητής έχουν την υποχρέωση να λάβουν τα μέτρα τους και να φροντίσουν, όχι μόνο, για την τιμωρία των υπευθύνων, αλλά και την αναζήτηση, από αυτούς, των απωλεσθέντων χρημάτων, τα οποία αποτελούν περιουσία του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, του τέως ΕΤΕΑΕΠ και του e-ΕΦΚΑ, που είναι ο διάδοχός τους.


Η αλήθεια είναι ότι ο τότε διευθυντής του γραφείου του υπουργού εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, ο Παναγιώτης Δουφεξής, που μετέπειτα, υπήρξε Διοικητής του e-ΕΦΚΑ, στις 23 Φεβρουαρίου 2021, μου κοινοποίησε ένα έγγραφο, με το οποίο αυτή ηλεκτρονική αναφορά της 1 Φεβρουαρίου 2021 διαβιβάστηκε, στον Εσωτερικό Έλεγχο του e-ΕΦΚΑ,  προκειμένου η υπηρεσία αυτή να προβεί, στις ενέργειες, που πρέπει, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες της.

Δείτε, τώρα, το έγγραφο, που μου έστειλε ο, τότε, διευθυντής του γραφείου του υπουργού :

 



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΑΘΗΝΑ:  23/2/2021   

Αρ. Πρωτ.:  5076/619

Σταδίου 29, ΤΚ 101 10

Τηλ.: 210-3368283210-3368206

E-mail: diefyperg@yeka.gr

ΠΡΟΣ:  e-Ε.Φ.Κ.Α.

Δ/νση Εσωτερικού Ελέγχου & Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων

Λ. Κηφισίας 178

15231 Χαλάνδρι

 

ΚΟΙΝ.: 1. e-Ε.Φ.Κ.Α.

Γραφείο Διοικητή

Ακαδημίας 22

10671 Αθήνα

 

2. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

aanastasopoulos@efka.gov.gr

ΘΕΜΑ: Διαβίβαση καταγγελίας

 

Σας διαβιβάζουμε την από 1/2/2021 καταγγελία του κ. Αναστασόπουλου Αναστάσιου Προϊσταμένου του Τμήματος Παροχών στο Α’ Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής Αθηνών Δυτικού Τομέα, με έδρα το Αιγάλεω, αναφορικά με τη χορήγηση παράνομων προσαυξήσεων ποσών Κατώτατων Ορίων συντάξεων σε ανάπηρους συνταξιούχους του πρώην επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, κατά παράβαση της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβερνήσεως και παρακαλούμε για την εξέταση των αναφερόμενων και τις δικές σας κατ’ αρμοδιότητα ενέργειες.

 

Συν.: 2 φ.


Ο Διευθυντής

 

 

Παναγιώτης Δουφεξής


Αυτά είναι τα όσα, τότε, συνέβησαν, αλλά, έκτοτε, έως  τώρα, δεν έχω λάβει καμμία γνώση, περί της τύχης της παραπάνω αναφοράς μου.


Το ερώτημα, που σας υποβάλλω, με το παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα, είναι το να μου γνωρίσετε σείς, ή οι αρμόδιοι υφιστάμενοί σας, το τι έχει συμβεί με αυτήν την αναφορά.


Ελέγχθηκε; 


Και αν ελέγχθηκε, ποιό είναι το συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξε το κλιμάκιο του Ελέγχου, που ασχολήθηκε αν ασχολήθηκε, που αμφιβάλλω ότι ασχολήθηκε -, με το θέμα αυτό;


Υποβλήθηκαν μηνύσεις και αγωγές αποζημίωσης του ασφαλιστικού οργανισμού, σε βάρος των όποιων εντοπισθέντων υπευθύνων, εάν και εφόσον διεξήχθη ΕΔΕ;  

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ, για τις σύμφωνες, με την κείμενη πειθαρχική και ποινική νομοθεσία, δικές σας ενέργειες, τις οποίες παρακαλώ να μου γνωρίσετε.



Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»




Αυτό είναι το περιεχόμενο της χθεσινής αναφοράς, ως προς την οποία αναμένω να μου παρασχεθούν οι πληροφορίες, που ζητώ. Κάτι που είχα ζητήσει να πληροφορηθώ και πριν από έναν χρόνο (δείτε το δημοσίευμα της 31/1/2023, σε αυτό εδώ το μπλογκ, με τίτλο : Νέα καταγγελία, στον Συνήγορο του Πολίτη, κατά του Διοικητή του e-EΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή και του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, επειδή έχουν αφήσει, δίχως απάντηση, ηλεκτρονική αναφορά μου, για την χορήγηση παράνομων προσαυξήσεων κατώτατων ορίων συντάξεων, κατά 50%, σε συνταξιούχους αναπηρίας του τέως επικουρικού του ΤΣΜΕΔΕ, πριν το 2017.).


Το αστείο είναι ότι, αυτή η υπόθεση έχει καταντήσει να έχει … επετειακά αφιερώματα (!), αφού, εκτός από το, ακριβώς, περυσινό δημοσίευμα, που προαναφέρω, σαν αύριο, την 1/2/2021, δηλαδή 3 χρόνια, πριν, υπέβαλα την αρχική αναφορά, δίχως, όπως έχω την γνώμη, ουδέν έχει πραχθεί, από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. 


Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού είχαν ασχοληθεί, θα με είχαν ρωτήσει, για τα καταγγελόμενα. Δεν το έπραξαν.


Για να δούμε…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, έστειλα e-mail, στην υπουργό Εργασιας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη, στον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων και επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Γεράκη και στους λοιπούς αρμόδιους του ασφαλιστικού οργανισμού, γνωστοποιώντας τους, το σημερινό δημοσίευμα, ως ακολούθως :


«Σε συνέχεια της χθεσινής (30/1/2024) ηλεκτρονικής αναφοράς μου, σας γνωστοποιώ και το σημερινό ηλεκτρονικό δημοσίευμα, για το θέμα αυτό, με τίτλο :
"Επικουρικό ΤΣΜΕΔΕ : Η, από 30/1/2024, επαναληπτική ηλεκτρονική αναφορά μου, προς την υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη, τον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων Γεώργιο Γεράκη και άλλους αρμόδιους, για τα, παρανόμως, προσαυξηθέντα, κατά 50%, Κατώτατα Όρια επικουρικών αναπηρικών συντάξεων. (Η υπόθεση εκκρεμεί, από την 1-2-2021, αλλά)..." , που βρίσκεται, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/01/3012024-e-50-1-2-2021.html .



Αναστάσιος Π. Αναστασόπουλος».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…