3/1/2024 e-ΕΦΚΑ : Απάντηση του διοικητή Αλέξανδρου Βαρβέρη, με αόριστο περιεχόμενο, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, με μια υπόσχεση, για συνάντηση, όταν τελειώσει η έρευνα του Γεωργίου Γεράκη.

  

Αλέξανδρος Βαρβέρης Διοικητής e-ΕΦΚΑ.



Χθες Τετάρτη 3/1/2024 και ώρα 15:13, έλαβα, από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη, το κάτωθι e-mail (που κοινοποίησε, στον υπουργό, στον υφυπουργό και στον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών του e-ΕΦΚΑ Γεώργιο Γεράκη, μόνο, που, με τον αιφνίδιο κυβερνητικό ανασχηματισμό, που ανακοίνωσε, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντικαθιστά, σήμερα, με την Δόμνα Μιχαηλίδου, που δεν γνωρίζει τα θέματα, τον, έως τώρα, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Σπυρίδωνα Άδωνι Γεωργιάδη), ύστερα δικό μου e-mail, με το οποίο, στις 28/12/2023, ζητούσα ραντεβού, με τον Διοικητή, για τα γνωστά προβληματικά, όσον αφορά την νομιμότητά τους, θέματα, στις επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων :




«Κύριε Αναστασόπουλε,

Αρχικά να σας ευχηθώ καλή χρονιά.

Η αλληλογραφία σας εξετάζεται από τη Μονάδα Εσωτερικών Ερευνών, η οποία έχει επιληφθεί των ζητημάτων που θίγετε. Η όποια συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της σχετικής έρευνας.


Με εκτίμηση,


e - ΕΦΚΑ
Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης
Δρ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ
Διοικητής
Τηλ.: +30 210 366 6201- 6204
e-mail: avarver@efka.gov.gr
Ακαδημίας 22, 106 71 Αθήνα»




Απάντησα, με e-mail, προς τον Διοικητή, αυθημερόν, στις 16:02 (με κοινοποίηση, στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Σπυρίδωνα Άδωνι Γεωργιαδη, που, ως προανέφερα, αντικαθίσταται, σήμερα, από την Δόμνα Μιχαηλίδου), ως ακολούθως :



«Το πρόβλημα, αγαπητέ κύριε, είναι ότι δεν τίθενται, εκ μέρους σας, κάποια χρονοδιαγράμματα για όσα λέτε ότι γίνονται, γύρω από το ζήτημα των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών. Μένουν αόριστα, ενώ η έρευνα, στην οποία αναφέρεσθε, έπρεπε να έχει γίνει, εδώ και τρία χρόνια. (Σας υπενθυμίζω ότι η πρώτη αναφορά, που υπέβαλα, για το θέμα των παράνομων συντάξεων, υπεβλήθη, με e-mail, στις 31/12/2020). Από τότε, αυτή η υπόθεση τραινάρει και "περνάει από σαράντα κύματα".

Ως εκ τούτου, δεν μου λέτε κάτι, όταν δεν μου ανακοινώνετε ένα κάποιο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της Υπηρεσίας σας. 

Υπάρχει κάποιο χρονικό όριο - έστω και στο περίπου -, εντός του οποίου πρέπει να προκύψουν αποτελέσματα της όποιας έρευνας, ή των όποιων ερευνών γίνονται;

Δεν νομίζετε ότι είναι λογικό αυτό που ρωτώ;

Καλόν είναι, εάν δεν έχουν ζητηθεί χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των όποιων ερευνών γίνονται, να τα ζητήσετε, διότι δεν είναι δυνατόν να περάσουν πχ άλλα τρία χρόνια, δίχως αποτελέσματα.

Είναι παράλογο αυτό, που ζητώ; Δεν νομίζω.

Θα είναι, λοιπόν, χρήσιμο να το πράξετε. Άλλωστε πρόκειται και για γεννημένες, νομιμοτόκως, χρηματικές απαιτήσεις του Ταμείου, που εβλάβη και οι οποίες δεν είναι σωστό, ούτε νόμιμο, να απωλεσθούν.

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα των προσαυξήσεων των επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, με τα αχρεωστήτως καταβληθέντα, από αυτούς, χρηματικά ποσά, δυνάμει της Φ20210/οικ.9572/369/14/ΦΕΚ1270Β/20-5-2014 Υπουργικής Απόφασης, αυτό είναι ένα άλλο - νέο - θέμα, οπότε είναι λογικό να χρειάζεσθε χρόνο.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό, που κρατώ, από αυτά, που γράφετε, είναι ότι το ραντεβού, που έχω ζητήσει, κάποια στιγμή, θα πραγματοποιηθεί.

Είθε.


Καλή χρονιά.

Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»



Για να δούμε, τί θα δούμε. Και αν θα δούμε…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Πέμπτη 4/1/2024, έστειλα, στις 14:41, το, κάτωθι, ενημερωτικό e-mail, στην νέα υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Τσακλόγλου στον διοικητή του εφκα Αλέξανδρο Βαρβέρη και στον Γεώργιο Γεράκη :

«Κύριοι και κυρίες

θεωρώ χρήσιμο να γνωρίζετε και το γεγονός του σημερινού ηλεκτρονικού δημοσιεύματος στο οποίο έχω προβεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/01/312024-e.html, με τίτλο : "3/1/2024 e-ΕΦΚΑ : Απάντηση του διοικητή Αλέξανδρου Βαρβέρη, με αόριστο περιεχόμενο, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, με μια υπόσχεση, για συνάντηση, όταν τελειώσει η έρευνα του Γεωργίου Γεράκη", αναμένοντας τις ενέργειες σας.

Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος».


Οψόμεθα….

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…