7-10/1/2024 “Τιτανομαχία” Βαγγέλη Μαρινάκη - Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν όσα καταγγέλει ο, νυν, αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και τέως πρόεδρος της AEK Αλέξης Κούγιας είναι αληθή, τότε, ο πρωθυπουργικός ανηψιός, ως σκιώδης αρχηγός του “επιτελικού κράτους” του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης είναι, μαζί με πολλούς άλλους (και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη), για φυλακή.

 



Ο ποδοσφαιρικός αγώνας του πρωταθλήματος της Κυριακής 7/1/2024, το derby Ολυμπιακού - ΑΕΚ 1 - 2, άναψε τεράστιες πολιτικές φωτιές, αφού οι ραγδαίες εξελίξεις, που ακολούθησαν, το τέλος του αγώνα, αποδεικνύουν το μεγάλο και πιθανώς, οριστικό (αν και εντός των πλαισίων της ελληνικής ολιγαρχίας και των σκοτεινών και υπόπτων προσώπων, που την αποτελούν, τίποτε δεν είναι δεδομένο και οριστικό, αφού οι συμμαχίες και οι έχθρες είναι, πάντοτε, ευκαιριακές και διαφοροποιούνται, από την μια στιγμή, στην άλλη, ενώ οι, κάθε είδους, συμβιβασμοί είναι συνήθεις) ρήγμα, στις σχέσεις και τα συμφέροντα, ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αυτό το ρήγμα  ανάμεσα σε αυτούς τους δυο Έλληνες ολιγάρχες (ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από ενεργός πολιτικός είναι και οικονομικός ολιγάρχης), που έχουν και συγγενικούς δεσμούς έχει μια κάποια ιστορία, αλλά, τώρα, φαίνεται ότι έχει βαθύνει πολύ, αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσέφυγε, στις υπηρεσίες του γνωστού ικανού ποινικολόγου και παλαιού γνωστού μου Πετροπουλιώτη Αλέξη Κούγια, τον οποίο ο Μαρινάκης έχρισε αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, προκειμένου να έχει την απαραίτητη ικανότερη δυνατή νομική βοήθεια, στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει, στην αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση και κυρίως, με τον δικαστικό κόσμο, ο οποίος, στην πλειοψηφία του, βρίσκεται, υπό τον έλεγχο του “επιτελικού κράτους”, δηλαδή του σύγχρονου προσωποπαγούς καθεστωτικού παρακράτους, που αναφέρεται, απολογείται και υπακούει, στον πρωθυπουργό.

Έτσι, υπό αυτές τις συνθήκες, ο Αλέξης Κούγιας, μετά την ήττα του Ολυμπιακού, από την ΑΕΚ του, επίσης, σκοτεινού ολιγάρχη Δημήτρη Μελισσανίδη, πέρασε, σε σφοδρή επίθεση, κατά του μητσοτακικού παρακράτους, προβαίνοντας σε, δημόσιες δηλώσεις και κατονομάζοντας, χωρίς περιστροφές, ως αρχηγό του “βρώμικου κυκλώματος, στο ποδόσφαιρο” (το οποίο χαρακτήρισε, ως “εγκληματική συμμορία”), τον πρωθυπουργικό ανηψιό και εκτελεστικό βραχίονα του λεγόμενου “επιτελικού κράτους” Γρήγορη Δημητριάδη και ουσιαστικά, κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, τον οποίο προσδιόρισε, ως υπεύθυνο, για όλη αυτή την κατάσταση, χαρακτηρίζοντάς τον, ορθότατα, ως “πολιτικό προϊστάμενο του κράτους”.

Ας δούμε, αναλυτικά, το τί δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, στην COSMOTE TV, την περασμένη Κυριακή 7/1/2024 :

"Κατόπιν συνενοήσης με τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκη, θέλω να τοποθετηθώ με όσο το δυνατόν μεγαλή ψυχραιμία. Δυστυχώς κάθε μέρα μια εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής έναν υπάλληλο της ΕΠΟ, έναν κακοποιό στην κυριολεξία που έστηνε παιχνίδια με τη συμορία της Ηλιούπολης, με τους εγκληματίες που πήγαν φυλακή, έχουν καθίσει σαν βδέλα πάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουν δύο κλόουν τον Μάνταλο και έναν Σπυρόπουλο στην ΚΕΔ, τους οποίους έχουν τοποθετήσει εκεί για να παίρνουν μεγάλους μισθούς και είδατε σήμερα τι συνέβη. 

Υπήρχε εντολή να εγκαταλείψουμε το γήπεδο. Από σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού και σε όλους αυτούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο δεν αποχωρήσαμε. Ένα πεντακάθαρο γκολ, ένα πέναλτι που θα το έδινε και ο καθαρότερος ποδοσφαιρικός ηγέτης, ο Μελισσανίδης, ο άνθρωπος που δεν θα έπρεπε να είναι στο ποδόσφαιρο γιατί έχει καταδικαστικές αμετάκλητες αποφάσεις για δωροδοκίες. 

Ο άνθρωπος που δεν πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο γιατί έχει αμετάκλητες απόφάσεις για δωροδοκίες δημοσίων υπαλλήλων όταν είχε τη σχολή οδηγών. Ο άνθρωπος που διαφεντεύει αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει κλόουν τους υπόλοιπους που είναι στην ΕΠΟ. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Όποιος δεν σέβεται τους ανθρώπους, αυτούς τους φτωχούς που αγαπάνε αυτό το κορυφαίο κοινωνικό κίνημα που είναι το ποδόσφαιρο, δεν σέβεται τη δημοκρατία. 

Υπεύθυνος για όλη αυτή την κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή, αυτός που είναι πολιτικός προϊστάμενος του κράτους. Δεν μπορεί να μην βλέπει αυτό που γίνεται εδώ και χρόνια. Δεν μπορεί να μην βλέπει αυτό που γίνεται σε όλες τις κατηγορίες. Δεν μπορεί να μην βλέπει πως κάποιοι εγκληματίες που δεν έχουν καμία δουλειά, στήνουν κάθε Κυριακή παιχνίδια στην Γ' Εθνική, στη Β' Εθνική και στην Super League. Δεν είναι δυνατόν να φέρνεις αυτόν τον διαιτητή εδώ. Αυτόν τον διαιτητή που είναι στη Σλοβενία που έχει ένα πρωτάθλημα ισάξιο της Super League 2, να μην πω της Γ' Εθνικής και να κάνουν αυτά που έγιναν.

Είναι προκλητικά πράγματα και σας το λέω ευθέως. Ο κ. Μαρινάκης, μου έδωσε μετά από συνενόηση, μου είπε να καταγγείλω αυτό το βρώμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου. Στο οποίο πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο Δημητριάδης. Αυτός που παρακολουθούσε τον μισό ελληνικό λαό. Δυστυχώς ο κ. Βρούτσης, αυτή τη στιγμή, είναι νέος στο Υπουργείο θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα. Θα ήθελα να έχουν παρακολουθήσει τον αγώνα αυτό ο αντιεισαγγελέας του Αρείου πάγου, ο κ. Οικονόμου, να το έχουν παρακολουθήσει αυτοί που πραγματικά παραμένουν οι λίγοι έντιμοι. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν με θράσος τέτοιο, να έρχονται και να καταστρέφουν αυτό που αγαπάμε όλοι. 

Ειλικρινά σας το λέω. Δεν μπορώ να περιγράψω τι νιώθω ο ίδιος προσωπικά. Νιώθω ό,τι νιώθουν όλοι όσοι είδαν το ματς. Μου έχουν στείλει οπαδοί όλων των ομάδων που πραγματικά διεκδικούν το πρωτάθλημα. Μου είπαν το γκολ ήταν κανονικό. Το πέναλτι, ήταν πέναλτι. Μου είπαν πως ο διαιτητής στο πρώτο ημίχρονο σφύριζε μόνο ΑΕΚ. Από τη μια μεριά λες και έβλεπε μόνο κίτρινα. Μου είπαν πως ήταν μια σφαγιαστική διαιτησία. Όμως αυτό πρέπει να τελειώνει. 

Θα συζητήσουμε πολύ σοβαρά με τον κ. Μαρινάκη. Εγώ είμαι πραγματικά νέος σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο. Αυτά που γνωρίζω 42 χρόνια μπορώ να τα μεταλαμπαδεύσω. Αλλά πραγματικά ήλπιζα πως αλλάζοντας η Κυβέρνηση και εκεί που γίνονται μεταρρυθμίσεις παντού κάτι θα γίνει με το ποδόσφαρο. 

Έφεραν την UEFA εδώ, δεν εφαρμόζουν τίποτα. Έχουν καθίσει στην ΕΠΟ σαν τις βδέλες. Άνθρωποι που δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό. Άνθρωποι που είναι ανεπάγγελτοι. Ένας από τη Ρόδο, ένας Διακοφώτης, κυκλοφορεί με μια μερσεντές 300.000 και έχει δύο μπράβους. Ένας άλλος που έχει μια σχολή οδηγών στην Ελευσίνα, ο Τζαφέρης, και κάνει κουμάντο γιατί είναι το alter ego του Μελισσανίδη. Υπάρχει ένας από την Αχαία που γύριζε μαζί με τον Παπαδόπουλο και εξαγόραζε όλες τις ενώσεις. Έχω όλα τα στοιχεία στα χέρια μου. Έχω στοιχεία με συνομιλίες από τις εκλογές της Super League 2 όπου πραγματικά ο Παπαδόπουλος έδινε 30.000 ευρώ στον πρόεδρο του Ηρακλή Λάρισσας και θα δούμε τι θα γίνει όμως πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία.

Εγώ δεν έχω καμία ανάγκη. Έχω λύσει τα οικονομικά μου προβλήματα. Δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο, έχω πάρει αυτό που θέλω από το επάγγελμα μου αλλά κανείς δεν μπορεί να κόψει τη διασκέδαση του ελληνικού λαού. Με αυτόν τον τρόπο, άνθρωποι που έχουν κολλήσει σαν βδέλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχουν οικοδομήσει όλο τους το επιχειρείν μόνο με εγκληματικές πράξεις. Πως γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Πραγματικά σας το λέω καλύτερα που δεν είχε κόσμο στο γήπεδο γιατί θα είχαμε θρηνήσει θύματα. Και μετά κάποιοι ρωτούν γιατί γίνονται πράξεις βίας; Πως να μην γίνουν πράξεις βίας. Τα μικρά παιδιά πως να μην αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο. Είναι πρόκληση πραγματικά και για την Δημοκρατία. Υποτίθεται πως είμαστε σε μια περίοδο ελληνικής δημοκρατίας που είναι η καλύτερη. 

Πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, να διακόψει ο ίδιος το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί να πρέπει να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός για να γίνει ένα σοκ; Προσκαλώ τον Μητσοτάκη, τον οποίο εκτιμώ προσωπικά, αύριο να πάρει θέση και να διακόψει το πρωτάθλημα να μην συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ομπρέλα του ανηψιού του σε αυτούς τους εγκληματίες. Και δεν θέλω πω περισσότερα για τον ανηψιό που επισκέπτεται στον Κορυδαλλό, 36 φορές, τον μεγαλύτερο εγκληματία. Δεν θέλω να πω πράγματα που ξέρω από τη δουλειά μου. 

Πρέπει να τελειώνουμε με τους εγκληματίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σας το λέω ειλικρινά. Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε. Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου αλλά αυτά που είδα σήμερα δεν τα έχω δει ούτε την εποχή της παράγκας του Θωμά Μητρόπουλου. Όχι ότι διαφέρει τίποτα σήμερα. 

Ευτυχώς υπάρχει αυτή τη στιγμή ο κ. Οικονόμου αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Φλωρίδης που αποκάλυψε την παράγκα μαζί με τον Χρυσοχοΐδη που υπάρχει και αυτός στην κυβέρνηση. Σας το λέω ευθέως δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κ. Βρούτσης αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το υπουργείο, να αλλάξει, να κάνει κάτι. Εγώ αν ήμουν Υπουργός θα είχα κάνει πέντε πράγματα. Δεν μπορεί να αγνοεί 5 εκατ. ανθρώπους στην Ελλάδα. Το ίδιο είναι και οι άλλες ομάδες αλλά δεν μπορεί όλοι να δουλεύουν γύρω-γύρω. Έπιασαν κορόιδο αυτόν τον Αλαφούζο. Του δίνουν κάτι πέναλτι τώρα και στο τέλος θα γίνει ότι και πέρυσι. 

Δεν γίνεται εγκληματική οργάνωση να διοικεί το ποδόσφαιρο. Ένας Δανιήλ από την Αχαία, μαζί με τον Παπαδόπουλο, που εξαγόραζαν όλες τις ενώσεις. Τον είχα στην Παναχαϊκή να φτιάχνει ρύζι στους ποδοσφαιριστές. Δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν και κυκλοφορούν με τεράστια αυτοκίνητα, τεράστιους μισθούς. Έχουν εγκαταλείψει τα κλειδιά τους και είναι εδώ στην Αθήνα. 

Είμαι εκνευρισμένος. Θυμάμαι τα προηγούμενα, ένας Βακάλης, ήταν σε ένα χρωματοπολείο και ήταν αναπληρωτής πρόεδρος στην ΕΠΟ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Εγώ θα κάνω τα πάντα, για αυτό το λόγο είμαι εδώ. Είναι πολύ μεγάλος σύλογος ο Ολυμπιακός και στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Αρκεί ο Πρωθυπουργός να κάνει το καθήκον του".


Γρηγόρης Δημητριάδης. Ο “επίμαχος” πρωθυπουργικός ανηψιός. Απείλησε, μέσω του “περιβάλλοντός” του, με εξώδικα και μηνύσεις, τον Κούγια, που αναμένονται…



Όπως ανακοινώθηκε, χθες (10/1/2024), ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη, κατά του Αλέξη Κούγια, για τις δηλώσεις του αυτές. Η ανακοίνωση έχει, ως εξής :

«Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Αλεξίου Κούγια.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι ο Αλέξιος Κούγιας δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω διαδόθηκαν από ΜΜΕ, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – AEK που διεξήχθη την 7-1-2024 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο».

Είχαν προηγηθεί, στις 8/1/2024, οι κάτωθι νέες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, ως ακολούθως :


«Δημοσιοποιήθηκε από το περιβάλλον της ΠΑΕ ΑΕΚ ότι θα στείλουν τις χθεσινές δηλώσεις μου στον Εισαγγελέα.

Δημοσιοποιήθηκε επίσης ανώνυμα και χωρίς να παίρνει κανείς την ευθύνη, ότι θα μου κοινοποιήσει εξώδικο ο πρώην ισχυρός άνδρας του Μαξίμου και εξοστρακισθείς από εκεί μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών Γρηγόριος Δημητριάδης.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη δημοσιοποίηση, φαίνεται ότι εκεί στην ΠΑΕ ΑΕΚ αγνοούν ότι ήμουν και είμαι πρωταθλητής στο νομικό σκάκι και θέλω να τους ευχαριστήσω, διότι ο μοναδικός μου στόχος, όταν έκανα αυτές τις δηλώσεις, ήταν η παρέμβαση του Εισαγγελέα.

Σε ό,τι αφορά τον Δημητριάδη, θέλω να δηλώσω ότι με λαχτάρα περιμένω την κοινοποίηση εις εμέ της οιασδήποτε εξωδίκου και με ακόμη μεγαλύτερη λαχτάρα περιμένω να τον συναντήσω στα πολιτικά και ποινικά Δικαστήρια.

Λόγω του απορρήτου των υποθέσεων που χειρίζομαι, δεν θέλω να αποκαλύψω σήμερα τίνος εγκληματία, που «έφαγε» από το δημόσιο 250 εκ ευρώ, ήταν δικηγόρος μαζί με άλλους 36 που τον επισκέπτονταν ακόμη και νύχτα στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, και το πώς μια εγκληματική οργάνωση δικηγόρων, στην οποία δεν τον συμπεριλαμβάνω, για να σώσει τον εγκληματία, έβαλε στη φυλακή για 6 μήνες έναν από τους εντιμότερους Έλληνες Δικηγόρους, τον Γιώργο Αντωνόπουλο, και τόλμησε να καταστήσει κατηγορουμένους, ώστε να συλληφθούν σαν κοινοί κακοποιοί, μέσα στα Δικαστήρια, έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποινικολόγων, τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, και τον συνάδελφό μου Θεόδωρο Παναγόπουλο, οι οποίοι δυστυχώς για την εγκληματική οργάνωση των 36 δικηγόρων που επισκέπτονταν τον εγκληματία στο ψυχιατρείο, απηλλάγησαν με αμετάκλητο πλέον βούλευμα.

Θέλω να συστήσω στον Δημητριάδη, επειδή σε λίγο συμπληρώνω 50 έτη δικηγορίας, όταν αναφέρεται σε μένα, να φτάνει μέχρι εκεί που φτάνει ο ίσκιος του.

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας».

Χθες ο Αλέξης Κούγιας έδωσε και μία νέα συνέντευξη τύπου, η οποία ήταν ποταμός και ανακοίνωσε την κατάθεση μήνυσης του Ολυμπιακού για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συμμορία. 

Ας παρακολουθήσουμε, τώρα, το τί είπε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος δήλωσε ότι, εάν πάθει ο,τιδήποτε, υπεύθυνοι θα είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης και αυτοί, τους οποίους έχει  καταγγείλει :

«Προ λίγης ώρας η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσωπούμενη από μένα κατέθεσε μήνυση (στην Εισαγγελία Πειραιά), αντίγραφο το οποίο θα σας διανεμηθεί.

Σήμερα στη 1 κατατέθηκε μήνυση με την οποία καταγγέλλονται τα αδικήματα συστάσεως συμμορίας
και της διαπράξεως του κακουργήματος του άρθρου 132 του αθλητικού νόμου, παράγραφοι 1 και 4, όπου ορίζεται όποιος επηρεάζει με παρόμοιες ενέργειες το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται σε στοιχηματική διοργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη 2 έως 5 ετών».

«Οι εγκαλούμενοι είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Τάκης Μπαλτάκος, ο Πέτερ Φρόιντφελτ, πρόεδρος της τριμελούς κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο Σταύρος Μάνταλος, μέλος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο Γιάννης Σπυρόπουλος μέλος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο Μπόρις Μαφίελκα, διαιτητής, ο γνωστός διαιτητής που έκανε τα όργια στο παιχνίδι Ολυμπιακός – ΑΕΚ, οι δύο βοηθοί του, ο Αντρέι Χέμου κι ο Ματέι Ζέκου, ο Κρίστιαν Μίχελ, αυτός που η ΕΠΟ και η ΚΕΔ τον παρουσίασαν ότι λέγεται Κρίστιαν Μίκελ, είναι ο VAR ο οποίος δεν είδε τίποτα στο παιχνίδι. Κι επίσης, ο κ. Αντρέας Μεϊντάνας, διαιτητής από την ΕΠΣ Αχαΐας.

»Στη μήνυσή μας πως αυτή η εγκληματική συμμορία με δόλο α’ βαθμού επέλεξαν έναν διαιτητή, βοηθούς και VAR από τη Σλοβακία, από ένα πρωτάθλημα που βοά παγκοσμίως στήσιμο των ποδοσφαιρικών αγώνων. Επέλεξαν έναν διαιτητή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στην ίδια του τη χώρα ότι δωροδοκείται για να διαιτητεύει αγώνες που περιλαμβάνονται στο στοίχημα και να επιφέρει αποτελέσματα που ο ίδιος επιθυμεί».

«Μας προβλημάτισε η επιλογή του Κρίστιαν Μίκελ στην θέση του VAR στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ».

«Ωστόσο, ο εμφανισθείς από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ ως Μίκελ, στην πραγματικότητα ονομάζεται Μίχελ και είναι ανιψιός του Λούμπος Μίχελ, πρώην παράγοντα του ΠΑΟΚ».

«Στη θέση του Βαγγέλη Μαρινάκη βάλανε ένα κολλητήρι στη Λίγκα. Θα σας διανεμηθεί το αντίγραφο της μηνύσεως. Επειδή όλοι μείνατε στα κορυφαία εγκλήματα του ακυρωθέντος γκολ του Μασούρα και του πέναλτι του Ναβάρο που δεν δόθηκε αναλύσαμε όλα τα λάθη. Τα λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού είναι 19, εκ των οποίων τα 17 στο πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι αυτός ο εισαγγελέας που θα με έστελνε η ΑΕΚ ακούει αυτή την εκπομπή. Πρέπει να παρέμβει. 

Αυτή είναι η πρώτη είδηση που σας δίνω σήμερα. Είναι αναλυτική και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεως. Έχω σιχαθεί τους συναδέλφους σας που για ένα 50αρικο και 100αρικο προσπαθούν να ακυρώσουν την προσωπικότητά μου. Ειδικά ένα 'σκουπίδι' που έμενε στην Εκάλη. Και ποιός έπαιρνε τζιπ από την εταιρεία του κολλητού του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννη Παπαδόπουλο. Όποιος διαβάσει αυτή τη δικογραφία θα καταλάβει αυτό το βρώμικο στήσιμο. Δεν θα αναλάβανα ποτέ τέτοια θέση. Προχθές 'πέθαναν' τον Κοτσώνη που ήταν φίλος του Νίκου Πατέρα και φίλος του Μαρινάκη. Ήταν ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος Πατέρα. Στη μνήμη του ποτέ δεν θα δεχόμουν αυτή τη θέση. Με τιμάει αυτή η θέση. Δεν πληρώνομαι. Θέλω να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο. Άλλο να έχω πίσω μου αυτόν τον Οργανισμό των 5 εκατ. οπαδών».

«Όταν τελειώσει η σημερινή συνέντευξη Τύπου θα πρέπει τουλάχιστον δέκα εισαγγελείς να ασχοληθούν με τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Ο κ. Δημητριάδης ήταν αυτός που έβαλε τον Ζαγοράκη πρόεδρο της ΕΠΟ, αλλά του επέβαλαν για σύμβουλο τον Ιάκωβο Φιλιππούση.  Ο Ζαγοράκης έγινε τότε διακοσμητικός πρόεδρος στην ΕΠΟ. Ενημέρωσε όλους και τη ΝΔ ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και πήγε και συνάντησε τον Δημητριάδη και του είπε «αν δεν σου αρέσει σήκω φύγε».

«Να μας πουν τι σχέση έχει με τον Ρούπτσο, τον άνθρωπο που έφερε το VAR στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον κ. Δημητριάδη.

«Μου στέλνει ακόμη εξώδικα ο Δημητριάδης, ωστόσο δεν γνωρίζει ότι είμαι αυτός που έστειλε φυλακή όλους τους παραδικαστικούς».

«Τι γνωρίζει ο κ. Δημητριάδης για τα εικονικά τιμολόγια του κ. Λαβράνου;» …… «Ο Δημητριάδης ήταν το πρόσωπο που πολέμησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ήθελε να τον διώξει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

«Μου είπαν πως σήμερα ο Δημητριάδης ζητάει το κεφάλι μου στο πιάτο. Αν μου συμβεί τίποτα θα είναι υπεύθυνοι όλοι αυτοί που ανέφερα σήμερα».

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να παρέμβει άμεσα για τα όσα αποκαλύπτουν οι ερυθρόλευκοι». «Να παρέμβει και ο κ. Βρούτσης ως υφυπουργός Αθλητισμού».

«Η σπέκουλα ότι είμαι Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει την πραγματική της μορφή. Ήμουν Παναθηναϊκός. Μέχρι όταν έγινα αναπληρωτής πρόεδρος στον Ηρακλή.
Τότε έκανα καταγγελία στον Δέδε διότι τότε προσπάθησαν να αναβάλουν το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που θα έκρινε Πρωτάθλημα. Πατώντας ότι γινόταν εκλογές. Τότε ο Ολυμπιακός είχε παίκτες όπως οι Λιτοφτένσκο, Προτάσοφ και Σάβιτσεφ. Τότε έκανα πρόταση μομφής.

Μας έπεισαν καλοπροαίρετα να αλλάξουμε σε μία ημερομηνία που θα έπαιζαν οι ξένοι του Παναθηναϊκού και όχι του Ολυμπιακού. Μόλις το αντελήφθην έκανα πρόταση μομφής. Μου είπαν να την αποσύρω και δεν το έκανα. Πάνω από την ομάδα είναι Αρχές. Εγώ έχω αποξενωθεί από τον Παναθηναϊκό από τότε που με χτύπησαν. Ο γιος μου είμαι Παναθηναϊκός αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα».




Για το παρελθόν, το σκάνδαλο Κοριόπολις και τις αντιπαραθέσεις, που είχε, με τον, ανωτέρω, εικονιζόμενο ιδιοκτήτη και πρόεδρο του Ολυμπιακού και μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Αλέξης Κούγιας είπε :

«Πίστευα ότι επικεφαλής όλων αυτών ήταν ο Μαρινάκης. Σε μία στιγμή είδα πώς όλη η δικογραφία προσανατολιζόταν στον Μαρινάκη ενώ δεν φαίνεται πουθενά  να μιλάει αυτός ο άνθρωπος. Καταλάβαινα πώς με χρησιμοποιούν. Χαίρομαι που ο Μαρινάκης θέλει καθαρό το ποδόσφαιρο και με τιμάει αυτή η θέση για την οποία δεν πληρώνομαι. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι και θέλω να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο και είναι διαφορετικό σ' αυτήν την προσπάθεια να έχω πίσω μου αυτόν τον Οργανισμό των 5 εκατ. οπαδών. Ο Ολυμπιακός έχει 47 Πρωταθλήματα. Ο κ. Μαρινάκης έχει δώσει πάνω από 150 εκατ. στον Ολυμπιακό. Θα δείτε τις επόμενες ημέρες το τι θα γίνει. Όταν θες να καθαρίσεις το ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις την πιο καλή ομάδα».

«Πάνω από την ομάδα είναι Αρχές. Θα δούμε τίνος προσώπου εξαφάνισαν τις αξιόποινες συμπεριφορές από το Κοριόπολις και γιατί άλλαξα άποψη. Ποιος είναι ο Κούγιας να το δούμε. Είμαι αυτό που είμαι από τα 25 του. Έχω 28 ακίνητα και είμαι πλούσιος. Στα παλιά μου τα παπούτσια όλοι. Θέλω να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Πώς τόλμησε ο Παύλος Μαρινάκης να το πει αυτό; Τι λες κ. Παύλε Μαρινάκη; Τι λες κ. Μητσοτάκη; Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό γεγονός. Εγώ κατήγγειλα την παράγκα του Μητρόπουλου διότι δεν ανέβηκε η ομάδα μου. Αυτά ανέλυσα τότε εγώ. Εμένα με ένοιαζε να πάει ο Άρης Πετρούπολης στη Β' Εθνική. Δεν ασχολήθηκα με τον Κόκκαλη. Έχετε δει τι παίκτες είχε τότε; Να μην παραφράζουν τα όσα λέω. Το πόσο πολύ με φοβούνται.

Εγώ έσωσα τον Μητρόπουλο. Αυτός ξέρει τι έκανε το νομικό μυαλό του Κούγια. Έρχεται το κολλητήρι, ο Κοσμάς, να μου λέει να σέβομαι την ΑΕΚ; Αυτός και το αφεντικό του. Εγώ έχω αποξενωθεί από τον Παναθηναϊκό από τότε που με χτύπησαν. Ο γιος μου είμαι Παναθηναϊκός αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Θα πρέπει να ασχοληθούν 10 εισαγγελείς με το τι συμβαίνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να δούμε τι συνέβη τότε. 2012 με καλεί ο Νίκος Πατέρας στο γραφείο του. Εγώ κατήγγειλα έως τότε τα πάντα. Κανείς δεν ερεύνησε το γεγονός πώς ο Μάκης Γκαγκάτσης σπούδασε νομική στην Κομοτηνή. Να μάθουν τι έκανε στον Πανθρακικό. Ας ψάξουν να βρουν τι γινόταν στον Θρασύβουλο. Ο Κούγιας τα ξέρει όλα. Γιατί; Γιατί τα έχω ζήσει όλα. Ξέρετε πόσα πρόστιμα έχω πληρώσει για το Κοριόπολις που επαληθεύτηκα σε όλα; 1 εκατομμύριο. Μου λέει ο Πατέρας θα σου δώσω τη λύση για να μην γίνεσαι γραφικός και με βάζει να ακούσω 3 κασέτες που ακούγα τον Μπέο για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι, τον Μπέο για το ματς με τον Δαλούκα πώς έπρεπε να νικήσει ο Παναθηναϊκός γιατί θα ερχόντουσαν Τσετσένοι στον Δαλούκα. Και μία 3η με τον Πιλάβιο. Μου έδωσε τις 2 κασέτες.

Εγώ κάνω συνέντευξη στην Πάτρα. Ο Πατέρας μου είπε πως ο Ντογιάκος θέλει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Εγώ δεν έκανα καμία καταγγελία για Μαρινάκη. Με ενδιέφεραν άνθρωποι όπως ο Τσακογιάννης. Ξαφνικά βλέπω συνομιλία Πατέρα με Ψωμιάδη. Ο αείμνηστος Ψωμιάδης τότε βρίζει τον Μπέο και τον Πιλάβιο γιατί προωθούν τον Ολυμπιακό Βόλου. Του λέει μπορείς να δεις που μένει για να του στείλω ανθοδέσμη. Έντρομος ο Πατέρας όχι σε μία εβδομάδα που θα γυρίσει από το Παρίσι.

Αυτή τη συζήτηση την αγνόησα. Εγώ στη συνέχεια είχα εξασφαλίσει λόγω Αλαφούζου μία θέση στις τηλεοπτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ (με Θωμαϊδη). Τότε με φώναξαν σε ένα τραπέζι. Τότε μου είπαν ψάξε τι κάνει ο Γιαννάκης, το καλό παιδί της ΕΠΟ. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος μαζί με τον Μελισσανίδη στήνουν τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ. Στη μήνυση περιλαμβάνεται και ο Μεϊντάνας ως VAR. Κολλητός του Ντάσιου και του Δανιήλ που εκλέγουν μέλη στην ΕΠΣ και μετά στην ΕΠΟ και που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνετε πόσο οργανωμένο έγκλημα ήταν αυτό με το ματς με την ΑΕΚ; Πόσες φορές έχει αλλάξει διαιτητές ο Μπαλτάκος; Ποιόν κατήγγειλε ο Μπένετ; Τον Μπαλτάκο.

Οι Δανιήλ, Ντάσιος και Παπαδόπουλος πήγαιναν σε όλες τις εκλογές των Ενώσεων. Πήγαιναν με πληξερούσια και υπάρχουν δημοσιεύματα για μπράβους και δωροδοκίες. Ποιος γραφικός ρε φουσκί (για τον Διακοφώτη); Από τότε Θωμαϊδης και Γιάννης Παπαδόπουλος αχώριστοι (από εκείνο το τραπέζι).

Πάμε να δούμε για τον Μαρινάκη. Πίστευα ότι επικεφαλής όλων αυτών ήταν ο Μαρινάκης. Σε μία στιγμή είδα πώς όλη η δικογραφία προσανατολιζόταν εκεί ενώ δεν φαίνεται πουθενά και πουθενά να με μιλάει. Κατάλαβαινα πώς με χρησιμοποιούν. Ο Πατέρας μου λέει πάρε ένα πλατινένιο ρολόι. Εγώ βλέπω μου λέει πώς είστε όλη τη μέρα με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Τότε ο Μπέος έκανε μήνυση στον Πατέρα για την υποκλοπή των μεταξύ τους συνομιλιών. Τον συνέλαβαν τον Ιούλιο του 2012. Ο Μπέος έχει αντιληφθεί το τι είχε γίνει, έκανε συνέντευξη και λέει οι συνομιλίες ήταν του Πατέρα. Τι γίνεται ως εκ των θαύματος; Εξαφανίζεται η ποινική δίωξη για τον Πατέρα και παραπέμπομαι εγώ.

Αυτό που νομίζω πώς παρασύρουν κάποιους και νομίζουν πώς θα με αποδυναμώσουν... Ο στόχος δεν είναι να τιμωρηθούν αυτοί που έχουν στήσει το ματς με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός έχει 47 Πρωταθλήματα. Ο κ. Μαρινάκης έχει δώσει πάνω από 150 εκατ. στον Ολυμπιακό. Θα δείτε τις επόμενες ημέρες το τι θα γίνει. Όταν θες να καθαρίσεις το ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις την πιο καλή ομάδα. Έχουν πιάσει κοροϊδο τον Αλαφούζο. Του δίνουν κανένα πέναλτι - μαϊμού. Εάν μιλήσω για τον Ρέμο και πώς τον έχει ευεργετήσει ο Μαρινάκης. Για τον Καρυπίδη. Είχε το θράσος να εμφανίζεται ως πρόεδρος στη Λίγκα με τα ξυρισμένα πόδια.

Ασχολείται κανείς με την εγκληματική οργάνωση; Δημήτρης Μελισσανίδης. Εξωδιοκητικός παράγοντας του Ιωνικού. Ο Μιχάλης Σπανός, ένας φανταστικός άνθρωπος, είχε τον Μελισσανίδη για τα θελήματα. Είχε κάνει δωροδοκίες σε παίκτες του Ολυμπιακού Λιοσίων.

Τι έκανε ο εξωδιοκητικός παράγοντας; Πρωτοσέλιδα που τα βρήκαμε. 'Απειλές δολοφονίας' το 1996. Ο εξωδιοικητικός παράγοντας Δημήτρης Μελισσανίδης απείλησε πώς θα δολοφονηθεί διαιτητής εάν διαπιστωθεί λάθος σε βάρος του Ιωνικού. Πώς αγόρασε μετοχές ενώ είχε καταδίκες; Νομικός σύμβουλος τότε στην ΕΠΑΕ ο Τάκης Μπαλτάκος. Ρωτήστε τον τι εισηγήθηκε και τι αποφάσισε ο Ερωτοκρίτου για να ξεπεραστούν τα κωλύμματα. Κάνει ή δεν κάνει κουμάντο τώρα ο Γιάννης Παπαδόπουλος, άμεσος συνεργάτης του Μελισσανίδη; Κάνει.

Ο Ερωτοκρίτου, τότε αθλητικός δικαστής που επέτρεψε μετοχές. Που τον έδειραν τον Βασσάρα; Γιατί τον έδειραν;

Κάποια στιγμή ο Μελισσανίδης αποφάσισε να πάρει την πτωχευμένη για τρίτη φορά ΑΕΚ. Ποιος ήταν υπεύθυνος ορισμών στη Γ' Εθνική; Ο Τσαχειλίδης που έφαγε ξύλο. Τι έγινε αυτή η υπόθεση; Τι συνέβη με τον Ζωγράφο; Πόσο ξύλο έφαγε; Ο Θωμαϊδης δημοσιοποίησε κασέτες από συνομιλίες από το αυτοκίνητο του Ζωγράφου. Κοιτάξτε ο Διακοφώτης έχει τζιπ 300.000 ευρώ για να κυκλοφορεί στην Αθήνα.  Αυτά που έγιναν το 2014 ήταν πριν τις επαφές μου με τον κ. Μαρινάκη και τη σχέση μου με τον κ. Κουρτάκη. Μετά Σωμαρακάκης. Τι συνέβη με Κύρκο και ποιοι πυροβόλησαν τον Λίβα που ήταν τότε δικηγόρος του Ολυμπιακού;

Σούπερ Λιγκ. 2019. Κάκος με ντου στα αποδυτήρια στο ματς με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Το έψαξε κανείς; Ποιοι πήγαν στα αποδυτήρια;

Σούπερ Λίγκα. 2020. ΑΕΚ - Άρης. Επίθεση με στραγγαλισμό γεννητικών οργάνων σε ξένο διαιτητή μαζί με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Το ξύλο της αρκούδας ο Καρυπίδης που κάνει χαλάουα στα πόδια του. Αυτή η αντρούκλα.

Οι συνεργάτες του κ. Μαρινάκη κυκλοφορούν με σεκιούριτι ενώ δεν έχουν εχθρούς στον Παναθηναϊκού. Σκέφτηκε κανείς γιατί; Δεν θέλω να πω τι έλεγε ο Καρυπίδης στο περιβάλλον του Ολυμπιακού.

'Θα σε βάλω σε αναπηρικό αμαξίδιο'. Πάλι δεν έκανε μήνυση. Νομίζω ότι ο κ. Αλαφούζος δεν θα γίνει ό,τι έγινε πέρυσι. Τον κόσμο τον νοιάζει να καταγγέλεις αυτό που κάνουν σε βάρος της ομάδας σου. Ο Ολυμπιακός είναι ιδρυτικό μέλος του Συνεταιρισμού. Έπρεπε να είχε γίνει άνω κάτω από τη Λίγκα; Εάν αυτό το έκανε στην ΑΕΚ θα είχε μείνει με γεννητικά όργανα; Τον VAR θα τον είχαν ανακαλύψει. Θα τους κλείσω φυλακή, όπως τους προηγούμενους και αγαπώ το ποδόσφαιρο. Χαίρομαι που ο Μαρινάκης το θέλει καθαρό. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτούμε τους πολιτικούς Αρχηγούς να τους ενημερώσουμε για την εγκληματική οργάνωση. Στη Β' και τη Γ' Εθνική είναι ολα στημένα. Θα ζητήσουμε οι πολιτευτές και Βουλευτές του Πειραιά να έρθουν εδώ να τους ενημερώσουμε. Ο Ολυμπιακός θα ζητήσει να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί των μελών της ΚΕΔ από το 2014 και μετά.

Θα ζητήσουμε άρση συνομιλιών για το ματς της Κυριακής και ποιοί επικοινώνησαν με ποιούς. Την άρση επίσης των τραπεζικών λογαριασμών όλων των μελών της ΚΕΔ. Τι έχει κάνει η Σούπερ Λιγκ για τα στημένα; Η καθυστέρηση έχει να κάνει με το ότι άλλαξε το ποινολόγιο ο Μπαλτάκος;

Μου έστειλαν έναν φάκελο με σημαδεμένα ψηφοδέλτια για τη Σούπερ Λίγκα 2. Φανταστείτε πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα 2 ένας μανάβης από τον Βλαχιώτη. Έγινε πρόεδρος επειδή ήταν σύμβουλος στην Ηλιούπολη. Ο Μαρτσούκος εμφανιζόταν ως ειδικός σύμβουλος.

Τι άλλο μου έστειλαν; Ένα ηχητικό που μιλάει ο Γιάννης Παπαδόπουλος με τον πρόεδρο του Ηρακλή Λάρισας μία μέρα πριν τον εκλογές. Του λέει 'Λάμπρο σου στέλνω 30.000 να ψηφίσεις Μαρτσούκο' και ο άλλος του λέει 'πότε;'. Καταλαβαίνετε τι γίνεται κ. Παύλε Μαρινάκη και κ. Μητσοτάκη;

Με ακούνε στην Αυστραλία και στη Νέα Υόρκη. Ελπίζω να τα ακούει ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου. Γιατί έλαβα την εντολή να ασχοληθώ με τον Δημητριάδη.

Πάμε να δούμε γιατί ο Ολυμπιακός στρέφεται κατά του Δημητριάδη. Το θέμα της εξυγίανσης ήταν κορυφαίο στην ατζέντα και το είχε αναλάβει ο Δημητριάδης. Υπονόμευσε τις προσπάθειες τις Κυβέρνησης αλλά υπέθαλψε και συγκεκριμένα πράγματα.

Κάθε αλλαγή που ήθελε να περάσει ο Αυγενάκης μέσω του Υπουργείου Αθλητισμού έβρισκε αντίσταση στον Δημητριάδη. Σταμάτησε την Ολιστική Μελέτη. Που ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού. Και τώρα αυτός ο άνθρωπος το παίζει Ολυμπιακάρας. Με μία συνοδεία τουλάχιστον 10 μπράβων του Ολυμπιακού πηγαίνει στο μπάσκετ και φωτογραφίζεται. Περιμένω από τα υπέροχα παιδιά του μπάσκετ του Ολυμπιακού τι είναι αυτοί οι 15; Αστυνομικοί; Και πώς μπαίνουν στο ΣΕΦ;

Ο κ. Δημητριάδης έχει σχέση με τον άνθρωπο που έφερε το VAR στην Ελλάδα και το διαχειρίζεται. Πώς γίνεται να παίρνει δουλειές εκατομμυρίων; Μου στέλνει κάποια εξώδικα. Δεν ξέρω εάν τα στέλνει για τα μάτια του κόσμου. Γνωρίζει πώς εγώ ποτέ δεν πήρα λεφτά. Επίσης ότι είμαι ο δικηγόρος που έστειλε φυλακή όλους του παραδικαστικού κυκλώματος. Τα έχει μάθει. Ας μάθει τι έχω πει με τον δικηγόρο του Αντωνόπουλου που πήγαν να τον σκοτώσουν. Μου είπαν να ρωτήσω τον κ. Δημητριάδη με ποιούς ποινικούς μιλούσε στα τηλέφωνα.

Τι δουλειά έχει το Μαξίμου με τους ποινικούς; Υπάρχει πρωτοσέλιδο πως ο Δημητριάδης ζητάει το κεφάλι το δικό μου, του Μαρινάκη και του Κουρτάκη. Εάν συμβεί το ο,τιδήποτε σε μένα και την οικογένεια θα είναι απόλυτα υπεύθυνοι αυτοί που περιέγραψα. Καθημερινά με καλούν συνεντεύξεις. Με έχουν παρακαλέσει να ασχοληθώ με την πολιτική όλοι πλην του ΚΚΕ. Έχω πει όχι. Θέλω να καταγγείλω τον κ. Χατζηγεωργίου και τον κ. Γκομώλη της ΕΡΤ. Πριν από 3-4 μέρες έδωσα μία συνέντευξη που είχα μιλήσει για ότι είπα σήμερα. Τον κάλεσε ο Γκομώλης και του είπε να μην ξαναπάρεις συνέντευξη από εμένα (για την ΕΡΑ ΣΠΟΡ). Αυτό είναι λογοκρισία; Ποιος είσαι εσύ ρε Χατζηγεωργίου; Κ. Γκομώλη; Θα το ακούσει ο κ. Ζούλας;».

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα γίνει κάτι τώρα;

«Το κύρος του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού. Έχει το MEGA, το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ, τις πιο εμβληματικές εφημερίδες. Είναι δισεκατομμυριούχος. Εάν μπορούσα να αποκαλύψω τις οικονομικές του δυνατότητες κάποιοι δεν θα θα τολμούσαν να πουν το ο,τιδήποτε. Είμαι σαν πατέρας του. Λόγω της καθημερινότητάς μου, είμαστε σαν αδέρφια και σαν φίλοι. Γνωρίζω το τι έχει κάνει και πόσους έχει βοηθήσει. Με το τι σημαίνει Μαρινάκης και η προσωπικότητα του Κούγια δεν αντιμετωπίζεται».

Εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς θα επιδιώξετε να κάνετε συναντήσεις με τον Χρυσοχοϊδη και τον Φλωρίδη;

«Με είχε φωνάξει ο Τριανταφυλλόπουλος να ακούσουμε τις κασέτες. Η δικογραφία άνοιξε αλλά μετά εξαφανίστηκε. Τότε ήμουν στον Άρη Πετρούπολης. Δυστυχώς αυτή η εγκληματική οργάνωση έχει στη διάθεσή της ανέντιμους λειτουργούς παντού. Ο χρηματοδότης της είναι παντοδύναμος. Δεν θα γινότανε αυτή η συνέντευξη εάν δεν είχε γίνει αυτό την Κυριακή. Φανταστείτε να ήταν με κόσμο. Βγήκε ένα τυπάκι και κάτι είπε για μένα. Να έρθει να μου το πει κατά πρόσωπο. Αυτή τη φορά δεν θα σας γλιτώσει κανείς».

Περιμένετε να βγει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων;

«Θα προτείνω οι συνεδριάσεις της Λίγκας να μεταδίδονται. Το πρώτο θέμα που έθεσα είναι 'μπορείτε να μου πείτε τι έχει κάνει η Λίγκα για το θέμα των στημένων'; 'Δεν σας ενοχλεί πώς μπορεί να υπάρχουν και ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1". Ακούω πώς αυτό το υπέροχο σύστημα με τα play offs και play outs το εισηγήθηκε ο Λυσάνδρου. Ποιος επωφελήθηκε; Εγώ είχα κάνει καταγγελία τότε με το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ. Ας δει τι έκανε ο στόπερ του ΠΑΣ ή τι έκανε ο ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό. Επέμενα πώς ο Ολυμπιακός πρέπει να ενισχυθεί και πώς μπορούμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Νομίζω θα ενισχυθεί η ομάδα. Σήμερα θα υπάρξει μία εξέλιξη. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Σίγουρα περιμένω μία αντίδραση του κ. Βρούτση και της Σούπερ Λίγκας 1. Η πρώτη να πάμε με μία επιτροπή στον Εισαγγελέα που να είμαι και εγώ. Εάν πάω εγώ και κοιτάξω τον Σπυρόπουλο στα μάτια θα καταλάβω. Είπα να κάνουμε και μία Επιτροπή για την επαγγελματική διαιτησία. Τον Λυσάνδρου τον ψήφισε ακόμα και η ΕΠΟ. Μόνο ο Ολυμπιακός τον καταψήφισε. Ο Λυσάνδρου πρέπει να εφαρμόσει τον Νόμο και να έχουμε επαγγελματική διαιτησία. Δεν εκτιμούμε, ο Ολυμπιακός και εγώ, ηθικά τον κ. Λυσάνδρου. Είναι φερέφωνο και υπήρξε υπάλληλος όσων δεν θέλουν την επαγγελματική διαιτησία. Περιμένω τον κ. Βρούτση σήμερα».

«Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτούμε τους πολιτικούς Αρχηγούς να τους ενημερώσουμε για την εγκληματική οργάνωση. Στη Β' και τη Γ' Εθνική είναι όλα στημένα. Θα ζητήσουμε οι πολιτευτές και Βουλευτές του Πειραιά να έρθουν εδώ να τους ενημερώσουμε. Ο Ολυμπιακός θα ζητήσει να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί των μελών της ΚΕΔ από το 2014 και μετά.

Θα ζητήσουμε άρση συνομιλιών για το ματς της Κυριακής και ποιοί επικοινώνησαν με ποιούς. Την άρση επίσης των τραπεζικών λογαριασμών όλων των μελών της ΚΕΔ. Τι έχει κάνει η Σούπερ Λιγκ για τα στημένα; Η καθυστέρηση έχει να κάνει με το ότι άλλαξε το ποινολόγιο ο Μπαλτάκος;».

Ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικά, αυτό, που αποκαλείται “ελληνικός αθλητισμός”, είναι μια βρώμικη υπόθεση είναι γνωστό και δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι υπόθεση πολλών δεκαετιών, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. 

Τώρα, στην παρούσα φάση, βρισκόμαστε ενώπιον μιας “τιτανομαχίας” ολιγαρχών, εκ των οποίων ο ένας - ο Κυριάκος Μητσοτάκης -, κατά κυριολεξίαν, κατέχει το κράτος και ο δεύτερος - ο Βαγγέλης Μαρινάκης - είναι παγκόσμιας κλάσεως εφοπλιστής και κυρίαρχος, σχεδόν, στον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ, γεγονός, που τον καθιστά δύσκολο αντίπαλο, για την οικογένεια Μητσοτάκη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η ουσία είναι ότι, στην παρούσα φάση, έχουμε το “περίφημο” «επιτελικό κράτος», δηλαδή το νομιμοφανές παρακράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει κάνει την εμφάνισή του και στο χώρο αυτόν, γεγονός, το οποίο κατατάσσει το καθεστώς του ελληνικού κράτους, ως ένα αυταρχικό καθεστώς μπανανίας, με δεδομένη την πολυπλόκαμη υποταγή και διασύνδεση όλων των εξουσιών, του τύπου και όλων των κοινωνικών χώρων, όχι, απλώς, από την κυβέρνηση, αλλά, προσωπικά, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε ξεκάθαρα, οικογενειοκρατική βάση, με την πρωτοκαθεδρία της γνωστής πολιτικής και οικονομικής ναυαρχίδας, ήτοι της οικογένειας Μητσοτάκη. 

Το πρόβλημα είναι ότι η κονιορτοποίηση των κομματικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης και η πλήρης κυριαρχία, προσωπικά, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του μηχανισμού του, στην βουλή, στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, όπως και ευρύτερα, στο κράτος και στην κοινωνία, επιτρέπει αυτόν τον προσωπικό, οικογενειοκρατικό και κομματικό αυταρχισμό, ο οποίος πρέπει να κτυπηθεί, στην ρίζα του. 

Με λίγα λόγια, το 1/1000 των όσων καταγγέλλει ο Αλέξης Κούγιας να ισχύει, ο Δημητριάδης και ο Μητσοτάκης θα πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή. 

Κάτι τέτοιο, βέβαια και (καθόλου) φυσικά, δεν θα συμβεί.

 Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταγγελθεί, ως εκδήλωση ενός συμπυκνωμένου, τραχύτατου, ωμού και άκομψου προσωποπαγούς καθεστωτικού αυταρχισμού.

Κάθε άλλο. Η καταγγελία αυτού του πρωτοφανούς, στα ελληνικά πολιτικά της τελευταίας 50ετιας, προσωποκεντρικού και οικογενειοκρατικού αυταρχισμού είναι απαραίτητη.

Και αυτός είναι ο σκοπός του παρόντος δημοσιεύματος.

Σχόλια

Ο χρήστης Dimit είπε…
Αυτός ο τύπος,χωμένος μέχρι την κορυφή του κεφαλιού στα σκατά του ποδοσφαίρου,το παίζει εξεγειαντης του ποδοσφαίρου πλαϊ στον άνθρωπο Μαρινάκη με το ..αλευροκάραβο;;;;
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Η υπόθεση αυτή δεν αφορά ,απλώς, το ποδόσφαιρο. Ούτε, καν ,ο Αλέξης Κούγιας έχει σημασία. Ο άνθρωπος αυτός είναι δικηγόρος και προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε όποιον πληρώνει καλύτερα.

Αυτό, που έχει σημασία, στην υπόθεση αυτή είναι η τεράστια πολιτική της διάσταση, που αφορά την θηριώδη σύγκρουση δύο ολιγαρχών, που υπήρξαν πρώην στενοί σύμμαχοι, μέχρι πρόσφατα. Και αυτή η σύγκρουση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ,με τον μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η ουσία της υπόθεσης.

Αυτό είναι, που με ενδιαφέρει, αυτό εξετάζω και το ποδοσφαιρικό σκέλος αυτής της ιστορίας, μου είναι αδιάφορο.

Για να δούμε, λοιπόν, μέχρι πού θα φθάσει αυτή η σφοδρότατη σύγκρουση.

Θα φτάσει στα άκρα; Ή θα υπάρξει, στο μέλλον, κάποιος συμβιβασμός, ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές;

Τίποτε δεν αποκλείεται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…