Ο έμπρακτος ιδεολογικός επιθετικός ρατσισμός της εξουσιαστικής δομής και ιεραρχίας των Γερμανών Εθνικοσοσιαλιστών του NSDAP, ως προσωπική και ομαδική κοινωνιοπαθητική διαστροφή και η βιομηχανοποιημένη διαδικασία εξόντωσης των “κατώτερων” φυλών, εθνών και ομάδων, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ιούνιος 1944 : Ο τετράχρονος Ούγγρος (ιουδαϊκής καταγωγής) κρατούμενος, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Auschwitz, Istvanka “Istvan” Reiner, λίγες ημέρες, πριν μεταφερθεί εκεί, ποζάρει χαρούμενος, στον φωτογραφικό φακό, λίγο, πριν την δολοφονία του, από τους ναζί. Δεν ήξερε τί του επιφύλασσαν…


Αλήθεια, πώς μπόρεσαν οι Γερμανοί στρατιωτικοί, στην διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, να εξολοθρεύσουν αυτόν τον πιτσιρικά και όχι, μόνον, αυτόν, αφού η εξόντωση των κρατουμένων, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που λειτούργησαν, υπήρξε μια, επιστημονικά, οργανωμένη και συστηματικοποιημένη βιομηχανία θανάτου;

Σε τί μπορούσε να τους φταίει ο μικρούλης Istvan Reiner και όλα τα παιδιά, όπως και οι μεγαλύτεροι, σε ηλικία, κρατούμενοι;

Το να συλλάβουν όλον αυτόν τον κόσμο, από την κατακτημένη Ευρώπη και τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, για να τον χρησιμοποιήσουν, σε καταναγκαστικά έργα, είναι κάτι το, απολύτως, απεχθές, αλλά, εν πάση περιπτώσει, μπορεί να γίνει κατανοητό, ως μια πολεμική αναγκαιότητα. 

Όμως, η συστηματική εξόντωση ολόκληρων εθνικών, φυλετικών και άλλων πληθυσμιακών ομάδων, γεγονός, το οποίο δεν εξυπηρετούσε τον πολεμικό σχεδιασμό και τις ανάγκες του γερμανικού στρατού, το έργο του οποίου, πιθανώς και να δυσκολεύτηκε, από αυτήν την απάνθρωπη βιομηχανία θανάτου, αφού, έστω και μικρές του δυνάμεις και απαιτούμενο υλικό να σπαταλήθηκαν, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακόμη και ως προς την καύση των πτωμάτων των κρατουμένων, είναι κάτι, ριζικά, διαφορετικό, από τα συνήθη εγκλήματα, που διαπράττονταν και διαπράττονται, ακόμη και σήμερα, σε όλους τους πολέμους και μάλιστα, σε μια, πλήρως, εκβαρβαρισμένη - και το κυριότερο και φρικώδες - λειτουργούσα σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία.

Είναι προφανές, ότι η εξόντωση ολόκληρων εθνικών/θρησκευτικών και φυλετικών ομάδων, όπως οι γερμανικοί και οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί των Ιουδαίων και των τσιγγάνων, πραγματοποιήθηκε, από τα κρατικά όργανα του καθεστώτος του γερμανικού ναζισμού (που ανήλθε, στην εξουσία, το 1933 και κατέρρευσε, πλήρως, τον Μάιο του 1945, ως αποτέλεσμα της ολοσχερούς στρατιωτικής συντριβής του, από τις συμμαχικές δυνάμεις, που πολέμησαν, εναντίον του, ύστερα από έναν σκληροτράχηλο αγώνα, αφού κατακτήθηκε, με την θυσία εκατομμυρίων νεκρών και το τελευταίο εκατοστό της γερμανικής γης), δεν ήταν επιβεβλημένη, από τις πολεμικές ανάγκες της γερμανικής ηγεσίας.


1/9/1939 : Η γραπτή διαταγή του Adolf Hitler, με την οποια διέταξε την οργανωμένη εξόντωση των Γερμανών, που έπασχαν, από βαρύτατες νόσους, οι οποίες «τους αφαιρούν την ανθρώπινη ιδιότητά τους και το δικαίωμα να ζουν»…



Η, άκρως, επιμελημένη εξόντωση των πληθυσμών των Εβραίων, των τσιγγάνων, σλαβικών πληθυσμών, αλλά και των Γερμανών, που έπασχαν, από βαρύτατα και ανίατα νοσήματα, που, σύμφωνα με τις απόψεις του Adolf Hitlet και της λοιπής ναζιστικής ελίτ, αλλά και της διοικητικής δομής, στην Γερμανία, είχαν χάσει το δικαίωμα να ζουν, επειδή η ζωή τους είχε αφαιρέσει την ιδιότητα του ανθρώπου, ήταν προϊόν της προσωπικής και της συλλογικής “πνευματικής”, δηλαδή νευρομεταβιβαστικής  διαστροφής των ναζιστών.

Αυτή η “ψυχιατρική”/νευροβιβαστική διαταραγμένη διαστροφή των ναζιστών, ως προσώπων και συλλογικά, ως ευρείας εξουσιαστικής ομάδας, εκφράστηκε, από το ουσιώδες περιεχόμενο της ρατσιστικής ιδεολογίας την οποία διακήρυξαν, ευθύς, εξ αρχής και όποιος έλθει, σε επαφή, με το κεντρικό σύγγραμμα του Adolf Hitler, το “Mein Kampf” («Ο Αγών μου»), που γράφτηκε, στην φυλακή, έρχεται, άμεσα, αντιμέτωπος, με τον ριζωμένο, εκ πεποιθήσεως, ρατσισμό του ηγέτη του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος των Γερμανών Εργατών (NSDAP), ο οποίος δεν εξαντλείται, δεν αποτελεί και δεν συμπυκνώνεται, απλώς, στην αντίληψη ότι το έθνος και η ράτσα (φυλή) του είναι ανώτερο και ανώτερη, από τα άλλα έθνη και τις άλλες φυλές. 

Αν σταματούσε, σε αυτό το σημείο, η κατάσταση, με αυτή την φρούδα εκδοχή και στρεβλή πεποίθηση, θα ήταν, σχετικώς, ακίνδυνη και διαχειρίσιμη, όπως συνέβη, συμβαίνει και θα συμβαίνει, με τους, διαφόρων ειδών, εθνικισμούς και φυλετισμούς.

Το τεράστιο και θεμελιωδώς ρηγματικό φαινόμενο και χαοτικό πρόβλημα, με τον γερμανικό ναζισμό και τις παραφυάδες του, είναι ότι εκδηλώθηκε, ιδεολογικά και μετασχηματίστηκε, κοινωνικά και ως εξουσία, με την ιδιότητα του επιθετικού ρατσισμού, ο οποίος δεν αρκέστηκε, στην απλή διακήρυξη της ανωτερότητας της γερμανικής φυλής των Αρίων, σε σχέση, με όλες τις άλλες φυλές και έθνη, αλλά την έκανε πράξη, που ήταν ένα ακόμη χαοτικό ρήγμα, εκφράζοντας την, όντως, διεστραμμένη πεποίθηση και διακήρυξη, ότι οι κατώτερες, στην ρατσιστική βαθμίδα αξιολόγησης, φυλές, πρέπει να υποδουλωθούν, στην ανώτερη φυλή των Αρίων και οι έσχατες των οποίων, πρέπει, χωρίς κανέναν δισταγμό, να εξοντωθούν και να παύσουν να υπάρχουν.

Αυτός ο επιθετικός και έμπρακτος ιδεολογικός ρατσισμός των Εθνικοσοσιαλιστών είναι, που, φυσικά, εκφεύγει, θεμελιακά, από οποιαδήποτε μορφή και συμπεριφορά προσωπικής και κοινωνικής ομαλότητας, αποτελώντας, έτσι, ένα “ψυχο”παθολογικό φαινόμενο, μια κοινωνιοπαθή χαρακτηροδομική διαστροφή.

[Για την “φύση”, ήτοι αυτόν τον επιθετικό ρατσισμό των Γερμανών Εθνικοσοσιαλιστών, θεωρώ χρήσιμο, για το αναγνωστικό κοινό, να δει και το παλαιό δημοσίευμά μου, της 4/5/2015, σε αυτό εδώ το μπλογκ, με τίτλο : 1919 - 1945 : Η άνοδος και η πτώση του εθνικοσοσιαλισμού. Τί και γιατί πήγε στραβά, με το ναζιστικό φαινόμενο και το καθεστώς του; (Μια απόπειρα ψύχραιμης αποτίμησης, 70 χρόνια μετά)].

Αυτή είναι η ωμή αιτία όλων φρικωδών κακών του, άκρως, επιθετικού και, θανατηφόρα, επικίνδυνου ιδεολογικού γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού ρατσισμού και των παραφυάδων του. 




Και οι τσιγγάνοι είχαν το πολύ μεγάλο “μερίδιό” τους, στην γενοκτονία, που διέπραξαν οι Γερμανοί Εθνικοσοσιαλιστές. Κάπου 250.000, έως 500.000 (και περισσότεροι) τσιγγάνοι εξολοθρεύτηκαν, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αναλογικά, ως φυλή/πληθυσμιακή ομάδα, πλήρωσαν τον βαρύτερο φόρο αίματος, αφού, τότε, ο συνολικός πληθυσμός τους, στην Ευρώπη, ξεπερνούσε το 1.000.000 ανθρώπους. απλώς, για τους ναζιστές ήσαν αναλώσιμοι, ως “υπάνθρωποι”.

Αυτό είναι, που πλήρωσε ο μικρούλης της αρχικής φωτογραφίας Istvanka Reiner (άλλη έμπρακτη εκδήλωση της απίστευτης διαστροφικής ανωμαλίας των ναζιστών “οργάνων της τάξεως”, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που κατέγραφαν, φωτογράφιζαν και κρατούσαν πλήρη αρχεία των απαίσιων και αποτρόπαιων πράξεών τους, ως κλασικοί ιδεοψυχαναγκαστικοί Γερμανοί).

Και αυτόν τον διεστραμμένο επιθετικό ρατσισμό, ως ενεργή και έμπρακτη ιδεολογία, είναι, που αντιμετώπισαν και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι.

Δυστυχώς…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…