Η υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών στον e-ΕΦΚΑ, βρίσκεται, πλέον, σε κρίσιμο σημείο. Τα ερωτήματα που γεννώνται και τα από 18-19 Ιανουαρίου 2024 e-mails μου, προς τον Διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού και σε άλλους αρμόδιους.




Καθώς, στην υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, αναμένονται εξελίξεις, έστειλα, χθες 18/1/2024, στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη, στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Τσακλόγλου  το, παρακάτω e-mail : 


«ΘΕΜΑ : Ζητείται ο ορισμός ραντεβού, με τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη.

Κύριε Διοικητά

Μετά από το γνωστό αίτημά μου, για να ορίσετε ένα ραντεβού μαζί μου, προκειμένου να συζητήσουμε για τα, επίσης, γνωστά θέματα των, επικουρικώς, συνταξιούχων βενζινοπωλών (που, εδώ και περισσότερο, από 3 έτη, έχω θέσει), μου απαντήσατε, στις 3/1/2024, υποσχόμενος ότι το ραντεβού αυτό θα γίνει, μετά το πέρας της έρευνας, που διενεργεί η Μονάδα Εσωτερικών Υποθέσεων του e-ΕΦΚΑ (προφανώς, ο Γεώργιος Γεράκης).

Ήδη, έκτοτε, πέρασε μισός μήνας και δεν μου έχει γνωσθεί κάτι, επί του θέματος του ορισμού του ραντεβού, που μου υποσχεθήκατε ότι θα πραγματοποιηθεί.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να μου γνωρίσετε, εάν υπάρχει κάτι το νέο, για το θέμα αυτό. Εάν, δηλαδή, έχετε κάτι το χειροπιαστό, ως προς την πραγματοποίηση του ραντεβού αυτού.

Και για να μην σας απασχολώ, συχνά, για το θέμα αυτό, παρακαλώ να μου γνωρίσετε το πώς θα πληροφορηθώ, για την πραγματοποίηση αυτού του ραντεβού.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»


Σήμερα 19/1/2023 έστειλα, στον Διοικητή, στον Γενικό Διευθυντή Αθανάσιο Αθανασίου, στην Διευθύντρια Ευανθία Δαβάκη και στον Γεώργιο Γεράκη και άλλα e-mails, ήτοι : 


«ΘΕΜΑ : Ζητούνται έγγραφα. 


Κύριοι

στο υπ’ αριθμ. 645547/21-11-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Αναφορών, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, που αφορά αναφορές μου, για την χορήγηση εγγράφων, γίνεται λόγος, στην εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 304418/29-06-2022 οδηγίας της Διοίκησης. και στο υπ’ αριθμ. 640378/21-11-2023 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, από το οποίο παρατίθεται, μόνον, ένα απόσπασμα και όχι ολόκληρο το κείμενό του. Αυτό το απόσπασμα, όσον αφορά το περιεχόμενό του, με κάνει και γελώ, αλλά αυτό είναι μια άλλη Ιστορία, που αφορά την "πονηριά" του Θανάση Αθανασίου.

Επίσης, η από 22/8/2022 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους, αναφέρει, ως σχετικό της, το υπ’ αριθμ. 263339/2022 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, το οποίο είναι το ερώτημα που απηύθυνε ο Θανάσης Αθανασίου, στο ΝΣΚ (το έγγραφο αυτό περιγράφει η Γνωμοδότηση, ως απολύτως, ανεπαρκές και πλημμελές, λες και έχει συνταχθεί, από νεοπροσληφθέντα και άσχετο της ορθής διοικητικής σύνταξης εγγράφων, προς το ΝΣΚ, υπάλληλο και όχι από ένα υψηλά ιστάμενο διοικητικό όργανο, όπως - πρέπει να είναι - ένας Γενικός Διευθυντής, γεγονός, που εκθέτει, βαρύτατα και ανεπανόρθωτα, την υποτιθέμενη αξιοσύνη του Θανάση Αθανασίου, που κατέχει την θέση αυτή, που, κατά το μάλλον, εσφαλμένα του εμπιστευθήκατε και του αναθέσατε).

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφα των εγγράφων αυτών, ήτοι την υπ’ αριθμ. 3404418/29-6-2022 οδηγίας της Διοικήσεως, του εγγράφου 263339/2022 της Γενικής Διευθύνσεως Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών και το υπ’ αριθμ. 640378/21-11-2023 έγγραφο της ίδιας Γενικής Διευθύνσεως, με ολόκληρο το κείμενο αυτού του εγγράφου. 

Αυτά τα έγγραφα, θα χρησιμοποιηθούν δικαστικώς. Και φυσικά, απαιτώ έγγραφη αιτιολογημένη απάντησή σας, εάν δεν θέλετε να μου τα χορηγήσετε τα ζητούμενα έγγραφα, εν όλω, ή εν μέρει. 

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ, για τις ενέργειές σας, το συντομότερο.



Αναστάσιος Αναστασόπουλος»


Και συμπληρωματικά/διορθωτικά, έστειλα και το παρακάτω :


«Αυτό που ζητώ είναι η οδηγία υπ’ αριθμ 304418/29-6-2022 και όχι το υπ’ αριθμ. 340418/29-6-2022, που, εσφαλμένα, αναφέρω.


Α. Αναστασόπουλος»


Επειδή η υπόθεση εισέρχεται, σε ένα κρίσιμο σημείο, θα θυμίσω, εδώ, το υπ’ αριθμ. 645547/21-11-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Αναφορών του e-ΕΦΚΑ, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, όπου γράφονται ισχυρισμοί, οι οποίοι είναι, τουλάχιστον, αστείοι. 

Ας τους θυμηθούμε :



e-ΕΦΚΑ            Αθήνα 21/11/2023   ΑΠ : 645547

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΕΑ

Πληροφορίες : Μ. Φουρνιάδου

Ταχ. Διεύθυνση Σταδίου 24 ΤΚ 105 64

ΤΚ : 210-3357820 & 818



ΠΡΟΣ:  Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη 

Αρμ: Α. Βαβουγυιού

kp@synigoros.gr


ΚΟΙΝ:

Τμ. Γρ. Διοικητή dioikitis@efka.gov.gr

Γρ. Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου (ε.τ.) Προϊστ. της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών, κ. Γ. Γεράκη

int.investigation@efka.gov.gr

Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού 

d.employee@efka.gov.gr



 ΘΕΜΑ : «Απάντηση στον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με αναφορά του κ. Αναστασίου Αναστασόπουλου.

Σχετ. : 1) Τα υπ’ αρ. πρωτ. 330329/4871/30-01-2023, 330329/34060/13-07-2023 & 330329/55923/15-11-2023 έγγραφα της Υπηρεσίας σας.

2) Το υπ’ αρ. πρωτ. 640378/21-11-2023 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών.

Σε απάντηση των ως άνω σχετικών (1) εγγράφων σας και κατ’ εφαρμογή της Α.Π. 304418/29-06- 2022 οδηγίας της Διοίκησης, σας ενημερώνουμε ότι, με το υπ’ αρ. πρωτ. 640378/21-11-2023 έγγραφό της η Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών γνωστοποίησε στην Υπηρεσία μας τα κάτωθι:

«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, θέτουμε υπόψη τα κάτωθι:

Η Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών επιλήφθηκε άμεσα, δια της αρμόδιας Ε ́ Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων, του ζητήματος μετά τη γνωμοδότηση του μέλους του ΝΣΚ.

Επί της ουσίας του θέματος, προφανώς υπάρχει διάσταση άποψης περί του “σημαντικού χρόνου” που απαιτείται για την αναζήτηση, τον έλεγχο, την εκ νέου απονομή – θεμελιωτικά και υπολογιστικά – άγνωστου αριθμού αποφάσεων συνταξιοδότησης που η έκδοσή τους ανάγεται ακόμα και πριν το 2010 και από άλλα νομικά πρόσωπα, τα οποία έκριναν αιτήματα απονομής με την ερμηνεία που θεώρησαν σωστή τότε.

Σε κάθε περίπτωση σας διαβεβαιώνουμε ότι η υπηρεσία ενεργεί επί του θέματος, τα δε αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν άμεσα σε εσάς και σε όποιον έχει έννομο συμφέρον, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Όσον αφορά στην Έκθεση Ελέγχου, ο αιτών θα πρέπει να απευθυνθεί στον εκδότη της».

Το παρόν κοινοποιείται στη Μονάδα Εσωτερικών Ερευνών και στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, καθότι έχουν επιληφθεί της υπόθεσης.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.


Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ


                     ΕΥΑΝΘΙΑ ΔΑΒΑΚΗ



Ξαφνικά, λοιπόν, ο Θανάσης Αθανασίου και η παρέα του, θυμήθηκαν ότι, «προφανώς υπάρχει διάσταση απόψης» και χωρίς να γίνονται περισσότερο συγκεκριμένοι, ως προς το περιεχόμενο της διάστασης άποψης, την οποία αναφέρουν. Δηλαδή :

Ποιές είναι οι απόψεις, που διίστανται;

Από πότε εκφράστηκαν και διΐστανται αυτές οι απόψεις;

Σε ποιό χρόνο του παρελθόντος ανάγονται αυτές οι διιστάμενες απόψεις; 

Μέχρι πού φθάνουν αυτές οι διιστάμενες απόψεις; 

Ποιοί είναι αυτοί που διατυπώνουν τις διιστάμενες απόψεις;

Επίσης, όπως γνωρίζω ο Θανασάκης Αθανασίου πίεζε, αφόρητα, πέρυσι, την πρώην Προϊσταμένη του αρμόδιου Τμήματος Ολγα Καραθάνου να διακόψει τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών.

Η, τότε, Διευθύντρια Αργυρώ Πίκουλα, όπως μου είπαν και η Ολγα Καραθάνου και ο τέως υπάλληλος Νικόλαος Μητρόπουλος, είχε εκδώσει, περί τις 70 ανακλητικές αποφάσεις των παράνομων επικουρικών συνταξιοδοτήσεων των βενζινοπωλών, οι οποίες εστάλησαν, στο Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων (στην Άννα Σπανογιάννη), για υλοποίηση. Όπως έμαθα, κάποιος της είπε να μην προχωρήσει, στην εκτέλεση αυτών των ανακλητικών αποφάσεων.

Και φυσικά, δεν αφήνω, στην άκρη, το γεγονός ότι αν και ο Θανασάκης Αθανασίου έχει την θέση του Γενικού Διευθυντή, την οποία του την απένειμαν αυτοί, που τον έκαναν Γενικό Διευθυντή, συμπεριφέρεται, ως ένας πρωτοείσακτος υπάλληλος (ο οποίος δεν γνωρίζει την διοικητική διαδικασία) και ζητά από τον αιτούντα, δηλαδή από εμένα, να στραφώ προς τον εκδότη του εγγράφου που ζητώ, δηλαδή της Έκθεσης Ελέγχου, που διενεργήθηκε και συντάχθηκε, το 2021, από την Μαρία Κομματά, χωρίς να μου δίδει αυτός αυτήν την Έκθεση Ελέγχου, την οποία κατέχει, ή χωρίς να παραπέμπει το εκφρασμένο γραπτό αίτημα μου, στον εκδότη του εγγράφου, όπως έχει υποχρέωση να πράξει σύμφωνα, με την διοικητική διαδικασία, την οποία, καλώς, γνωρίζει, αλλά την γράφει, στα παλιά του τα υποδήματα. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, είναι και αναφερόμενος, από εμένα, για λόγους πειθαρχικούς, προκειμένου να τιμωρηθεί,  υπηρεσιακά. 

Το αστειότερο όλων είναι ότι ο Θανάσης Αθανασίου αναφέρει, στον Συνήγορο του Πολίτη, ότι ο αριθμός των υποθέσεων, που αφορούν τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, είναι άγνωστος! 

Και δηλαδή, Θανάση, 7 χρόνια από το 2017 τί κάνατε και τί κάνετε; 

Και τί έκανε, δηλαδή και γιατί δεν το έπραξε, να μάθει, δηλαδή, τον αριθμό των υποθέσεων αυτών, η Αφροδίτη Νιφόρου, ως Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ, που συνέταξε την υπ’ αριθμ. 682/10-11-2017 Έκθεση Ελέγχου και μετέπειτα, το 2020 ως Διευθύντρια της αρμόδιας Διεύθυνσης;

Τι έκανε η Μαρία Κομματά, που συνέταξε, στις 6/9/2021, την δεύτερη Έκθεση Ελέγχου, για την ίδια υπόθεση;

Και από το 2021, τί έκανες εσύ Θανάση Αθανασίου, μέχρι τώρα, για να μάθεις τον αριθμό των υποθέσεων αυτών;

Τί κάνουν, εδώ και τουλάχιστον, 7 μήνες, οι Εσωτερικές Υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ;

Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζω εγώ, από τον τέως υπάλληλο του ασφαλιστικού οργανισμού Νικόλαο Μητρόπουλο, ότι αυτές οι υποθέσεις φθάνουν, περίπου, στις 300 και εσείς να λέτε, θρασύτατα, ότι δεν ξέρετε τίποτε;

Όλα αυτά είναι ανοιχτά και θα τα δούμε. 

Πρέπει να ξέρουν όλοι τους και νομίζω, ίσως, ότι το έχουν αντιληφθεί, πως έχω γαϊδουρινή υπομονή και στο τέλος είναι αυτοί, που θα υποχρεωθούν να πράξουν αυτό, που πρέπει και όχι εγώ, που άλλωστε, έχω δίκιο. 

Επί του παρόντος, δεν χρειάζονται περισσότερα. 

Σταματώ εδώ και αναμένω.




Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα Παρασκευή 19/1/2024, μετά τα όσα αναφέρω, στο παραπάνω δημοσίευμα, έστειλα στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρο Βαρβέρη, στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Αθανάσιο Αθανασίου, στην Διευθύντρια Αναφορών Ευανθία Δαβάκη και στον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων Γεώργιο Γεράκη το παρακάτω e-mail, με σαφή ερωτήματα :

«ΘΕΜΑ : Ζητούνται έγγραφα και τίθενται ερωτήματα, προς απάντηση.

Σας γνωρίζω το σημερινό ηλεκτρονικό δημοσίευμα : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/01/e-18-19-2024-e-mails.html με τίτλο "Η υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών στον e-ΕΦΚΑ, βρίσκεται, πλέον, σε κρίσιμο σημείο. Τα ερωτήματα που γεννώνται και τα από 18-19 Ιανουαρίου 2024 e-mails μου, προς τον Διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού και σε άλλους αρμόδιους".

Επιπροσθέτως, σας θέτω, υπόψη σας, τα, κάτωθι, ερωτήματα :

Ξαφνικά, λοιπόν, ο Θανάσης Αθανασίου και η παρέα του, θυμήθηκαν ότι, «προφανώς υπάρχει διάσταση απόψης» και χωρίς να γίνονται περισσότερο συγκεκριμένοι, ως προς το περιεχόμενο της διάστασης άποψης, την οποία αναφέρουν. Δηλαδή :
Ποιές είναι οι απόψεις, που διίστανται;

Από πότε εκφράστηκαν και διΐστανται αυτές οι απόψεις;

Σε ποιό χρόνο του παρελθόντος ανάγονται αυτές οι διιστάμενες απόψεις;

Μέχρι πού φθάνουν αυτές οι διιστάμενες απόψεις;

Ποιοί είναι αυτοί που διατυπώνουν τις διιστάμενες απόψεις;

Επίσης, όπως γνωρίζω ο Θανάσης Αθανασίου πίεζε, αφόρητα, πέρυσι, την πρώην Προϊσταμένη του αρμόδιου Τμήματος Ολγα Καραθάνου να διακόψει τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών.

Η, τότε, Διευθύντρια Αργυρώ Πίκουλα, όπως μου είπαν και η Ολγα Καραθάνου και ο τέως υπάλληλος Νικόλαος Μητρόπουλος, είχε εκδώσει, περί τις 70 ανακλητικές αποφάσεις των παράνομων επικουρικών συνταξιοδοτήσεων των βενζινοπωλών, οι οποίες εστάλησαν, στο Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων (στην Άννα Σπανογιάννη), για υλοποίηση. Όπως έμαθα, κάποιος της είπε να μην προχωρήσει, στην εκτέλεση αυτών των ανακλητικών αποφάσεων.

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ)
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ)

Και φυσικά, δεν αφήνω, στην άκρη, το γεγονός ότι αν και ο Θανάσης Αθανασίου έχει την θέση του Γενικού Διευθυντή, την οποία του την απένειμαν αυτοί, που τον έκαναν Γενικό Διευθυντή, συμπεριφέρεται, ως ένας πρωτοείσακτος υπάλληλος (ο οποίος δεν γνωρίζει την διοικητική διαδικασία) και ζητά από τον αιτούντα, δηλαδή από εμένα, να στραφώ προς τον εκδότη του εγγράφου που ζητώ, δηλαδή της Έκθεσης Ελέγχου, που διενεργήθηκε και συντάχθηκε, το 2021, από την Μαρία Κομματά, χωρίς να μου δίδει αυτός αυτήν την Έκθεση Ελέγχου, την οποία κατέχει, η χωρίς να παραπέμπει το εκφρασμένο γραπτό αίτημα μου, στον εκδότη του εγγράφου, όπως έχει υποχρέωση να πράξει σύμφωνα, με την διοικητική διαδικασία, την οποία, καλώς, γνωρίζει, αλλά την γράφει, στα παλιά του τα υποδήματα. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, είναι και αναφερόμενος, από εμένα, για λόγους πειθαρχικούς, προκειμένου να τιμωρηθεί, υπηρεσιακά.

Το αστειότερο όλων είναι ότι ο Θανάσης Αθανασίου αναφέρει, στον Συνήγορο του Πολίτη, ότι ο αριθμός των υποθέσεων, που αφορούν τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών, είναι άγνωστος!

Και δηλαδή, Θανάση, 7 χρόνια από το 2017 τί κάνατε και τί κάνετε;

Και τι έκανε, δηλαδή και γιατί δεν το έπραξε, να μάθει δηλαδή τον αριθμό των υποθέσεων αυτών, η Αφροδίτη Νιφόρου, ως Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ, που συνέταξε την υπ’ αριθμ. 682/10-11-2017 Έκθεση Ελέγχου και μετέπειτα, το 2020 ως Διευθύντρια της αρμόδιας Διεύθυνσης;

Τι έκανε η Μαρία Κομματά, που συνέταξε, στις 6/9/2021, την δεύτερη Έκθεση Ελέγχου, για την ίδια υπόθεση;

Και από το 2021, τί έκανες εσύ Θανάση Αθανασίου, μέχρι τώρα, για να μάθεις τον αριθμό των υποθέσεων αυτών;

Τί κάνουν, εδώ και τουλάχιστον 7 μήνες, οι Εσωτερικές Υποθέσεις του e-ΕΦΚΑ;

Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζω εγώ, από τον τέως υπάλληλο του ασφαλιστικού οργανισμού Νικόλαο Μητρόπουλο, ότι αυτές οι υποθέσεις φθάνουν, περίπου, στις 300 και εσείς να λέτε, θρασύτατα, ότι δεν ξέρετε τίποτε;

Όλα αυτά είναι ανοιχτά και θα τα δούμε.

Πρέπει να ξέρουν όλοι τους και νομίζω, ίσως, ότι το έχουν αντιληφθεί, πως έχω γαϊδουρινή υπομονή και στο τέλος είναι αυτοί, που θα υποχρεωθούν να πράξουν αυτό, που πρέπει και όχι εγώ, που άλλωστε, έχω δίκιο.

Επί του παρόντος δεν χρειάζονται περισσότερα.

Σταματώ εδώ και αναμένω την απάντηση σας».


Η υπόθεση έχει αποκτήσει ένα “άγριο” ενδιαφέρον…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…