19/1/2024 : Ο πρόεδρος του κράτους του Ισραήλ Isaac "Bougie" Herzog, στο Davos, τελεί, υπό έρευνα, από την ελβετική εισαγγελική αρχή, λόγω επισήμων καταγγελιών, για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, στην Γάζα. Δυσκολεύουν τα ταξείδια, στο εξωτερικό, για τους Ισραηλινούς κρατικούς αξιωματούχους.

 

Ο πρόεδρος του Ισραηλινού κράτους Ισαάκ Χέρτσογκ.



Δεν πρόλαβα να το γράψω (δείτε το προχθεσινό δημοσίευμά μου, της 18/1/2024, σε αυτό εδώ, το μπλογκ, με τίτλο : Παλαιστίνη και Ισραήλ : Μήνυση, στις 22-12-2023, ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, στην Χάγη, 100 Χιλιανών δικηγόρων, κατά του Benjamin Netanyahu και άλλων Ισραηλινών αξιωματούχων, για εγκλήματα, κατά της ανθρωπότητας, γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου, στην Γάζα.) και «άρχισαν … τα όργανα», για τους Ισραηλινούς κρατικούς αξιωματούχους, που ταξιδεύουν, εκτός Ισραήλ και έχουν καταγγελθεί, ή θα καταγγελθούν, για ποινικά αδικήματα, δηλαδή την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, από τον ισραηλινό στρατό, όσον αφορά τον πόλεμο, στην Γάζα.

Καθώς, λοιπόν, βρίσκεται, στο Νταβός της Ελβετίας, για το λεγόμενο “Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ”, ο πρόεδρος του Ισραηλινού κράτους Ισαάκ Χέρτσογκ μίλησε, προχθές, Πέμπτη 18/1/2024, σε αυτή την μάζωξη της Δυτικής, κατά βάση, ολιγαρχίας, λέγοντας, κοινώς, αστείες μπούρδες, πχ, για τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ, κατά της αραβικής παλαιστινιακής εθνικοαπελευθερωτικής Χαμάς και της λιβανικής Χεζμπολλάχ, είπε ότι «αν το Ισραήλ δεν ήταν εκεί, η Ευρώπη θα ήταν η επόμενη ... και οι ΗΠΑ, επίσης, είναι επόμενες … διεξάγουμε έναν πόλεμο για ολόκληρο το σύμπαν, για τον ελεύθερο κόσμο»! Ο Ισαάκ Χέρτσογκ μίλησε, επίσης, για τους κινδύνους, όσον αφορά την ναυτιλία, στην Ερυθρά Θάλασσα, από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης, αναφέροντας ότι ότι το Ισραήλ «ξεσκεπάζει ένα τεράστιο σύστημα με κακούς σκοπούς».


Είπε και άλλα ο Ισαάκ Χέρτσογκ και κάλεσε την λεγόμενη “διεθνή κοινότητα” να απορρίψει τους ισχυρισμούς, για γενοκτονία, που έχουν διατυπωθεί, εναντίον του Ισραήλ. 


(Άλλωστε, ο Ισαάκ Χέρτσογκ, την περασμένη εβδομάδα, είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει «τίποτε πιο άθλιο και εξωφρενικό», από την αγωγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο, κατηγορώντας το Ισραήλ, για γενοκτονία σε βάρος των Αράβων Παλαιστινίων, στην Γάζα).


Και ξαφνικά, πριν προλάβει να στεγνώσει το λαρύγγι του, εν λόγω, ομιλητή, η ελβετική Γενική Εισαγγελία επιβεβαίωσε, χθες Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, ότι ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ αποτελεί αντικείμενο ποινικών καταγγελιών, σχετιζόμενων, με εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.


«Οι καταγγελίες θα εξεταστούν σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία», ανακοίνωσε η ελβετική Γενική Εισαγγελία και ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει, με το υπουργείο Εξωτερικών της ελβετικής κυβέρνησης, προκειμένου να εξετάσει το θέμα της ασυλίας του προέδρου του Ισραηλινού κράτους, χωρίς οι Ελβετοί εισαγγελείς να υπεισέλθουν, σε λεπτομέρειες, για το είδος, τον αριθμό και το περιεχόμενο των εξεταζόμενων καταγγελιών και δίχως να αναφέρουν αυτόν, ή αυτούς, που προέβησαν, σε αυτές τις καταγγελίες, κατά του προέδρου του κράτους του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ. 


Ο ίδιος ο Ισαάκ Χέρτσογκ όπως και η ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο, για τις ενέργειες των Ελβετών εισαγγελέων, που δυσχεραίνουν, εξαιρετικά, την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί.


Δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι το τραγικό, στην όλη υπόθεση. Πιθανώς, δεν θα υπάρξει εμπλοκή, με την αποχώρηση του Ισραηλινού προέδρου, από την Ελβετία. 


Σε, γενικές γραμμές, άλλωστε, το λεγόμενο ως “Διεθνές Δίκαιο”, υπάρχει, μόνον, στα βιβλία, στα συγγράμματα, στα μαθήματα, στις διαλέξεις και στα συνέδρια, περί αυτού. 


Αλλά αυτό, που δεν θα συμβεί, πιθανότατα, στον Ισαάκ Χέρτσογκ, είναι πολύ πιθανό να συμβεί, σε άλλους κρατικούς αξιωματούχους του Ισραήλ που εμπλέκονται, ή θα εμπλακούν, σε εγκλήματα πολέμου, ενώ βρίσκονται, σε χαμηλότερες, ιεραρχικά, θέσεις και θα αποτολμήσουν να ταξιδέψουν, στο εξωτερικό.


Δεν είναι κακό κάτι τέτοιο. Δεν βλάπτει να υφίσταται και σε, καθαρά, προσωπικό επίπεδο, ο φόβος, για τις κυρώσεις, λόγω εγκλημάτων πολέμου, στην Γάζα, όπως και άλλων συναφών κατηγοριών και να επικρέμαται, εις βάρος των Ισραηλινών αξιωματούχων. Καλό και χρήσιμο είναι.


Και μπορεί να αποτελέσει ευτράπελο θέαμα…



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…