26/1/2024 Διεύθυνση Αναφορών του e-ΕΦΚΑ : Μια δήθεν “απάντηση”, στα, από 19/1/2024, e-mails μου, που δεν είναι απάντηση και η δική μου ανταπάντηση, που ξεκαθαρίζει τους όρους του παιχνιδιού, όσον αφορά τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των βενζινοπωλών και την επιστροφή, σε αυτούς, νομιμοτόκως, των, αχρεωστήτως, καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών, όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση του 5/2014. (Για να δούμε)…

 



Δεν το περίμενα αλλά, χθες Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, έλαβα μια έγγραφη “απάντηση” (που, ουσιαστικά, δεν είναι απάντηση, αλλά, έστω και έτσι, κάτι είναι κι αυτό), από την Διεύθυνση Αναφορών του e-ΕΦΚΑ στα ηλεκτρονικά μηνύματα της 19 Ιανουαρίου 2024 που έστειλα, στον Διοικητή Αλέξανδρο Βαρβέρη, στον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ελέγχων Γεώργιο Γεράκη, στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Θανάση Αθανασίου και στην Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναφορών Ευανθία Δαβάκη, ζητώντας απαντήσεις, σε ερωτήματα και υπηρεσιακά έγγραφα, για τα οποία το αναγνωστικό κοινό μπορεί να ενημερωθεί, για τις λεπτομέρειες του περιεχομένου των, παραπάνω, e-mails μου, στο πρόσφατο δημοσίευμα της , σε αυτό, εδώ, το μπλογκ, με τίτλο : Η υπόθεση των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών στον e-ΕΦΚΑ, βρίσκεται, πλέον, σε κρίσιμο σημείο. Τα ερωτήματα που γεννώνται και τα από 18-19 Ιανουαρίου 2024 e-mails μου, προς τον Διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού και σε άλλους αρμόδιους.

Ας παραθέσω, τώρα, το περιεχόμενο του υποτιθέμενου, ως απαντητικού εγγράφου της Διεύθυνσης Αναφορών του e-ΕΦΚΑ, για να δουν οι αναγνώστες το τί “δούλεμα” πέφτει :


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΔΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΕΑ                                Αθήνα 26/1/2024

Πληροφορίες: Μ. Φουρνιάδου                ΑΠ 125535

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 24, Τ.Κ: 105 64     Απάντηση στο έγγραφο 

Τηλ. 210-33.57.820 & 818                                       79209

e-mail: d.anaforon@efka.gov.gr


ΠΡΟΣ: ● κ. Αναστασόπουλο Αναστάσιο tasos_anastassopoulos@hotmail.com

ΚΟΙΝ:

● Τμ. Γρ. Διοικητή dioikitis@efka.gov.gr

● Γρ. Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου (ε.τ.) Προϊστ. της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών, κ. Γ. Γεράκη 

int.investigation@efka.gov.gr

 

ΘΕΜΑ : «Απάντηση στο από 19/01/2024 μήνυμά σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σχετ. : Τα από 19/01/2024 μηνύματά σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, όπως αυτές καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 55 του Ν.4670/2020 (ΦΕΚ 43 Α/28-02-2020), το οποίο προστέθηκε ως άρθρο 7Α στο Π.Δ. 8/2019 (ΦΕΚ 8 Α/23-01-2019), καθώς και από τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 8 του Ν. 4892/2022, και σε απάντηση του από 19/01/2024 μηνύματός σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και ως προς το σκέλος που αφορά στη Διεύθυνσή μας, σας ενημερώνουμε ότι η με Α.Π. 304418/29-06-2022 έγγραφη οδηγία του Διοικητή που αναφέρεται στο υπ' αρ. πρωτ. 645547/21-11-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Διευθέτησης Αναφορών προς τον Συνήγορο του Πολίτη, αφορά σε εσωτερική διαδικασία του Φορέα μας, ήτοι σε παροχή οδηγιών ως προς τη διαχείριση της επικοινωνίας του e-ΕΦΚΑ με τις Αρχές διερεύνησης αναφορών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Ακριβές Αντίγραφο

Γραφείο Γραμματείας (∆/νση ∆ιευθέτησης Αναφορών) ΦΟΥΡΝΙΑ∆ΟΥ ΜΑΡΟΥΛΑ


  Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΕΥΑΝΘΙΑ ΔΑΒΑΚΗ


Σε αυτό το έγγραφο, ανταπάντησα, χθες 26/1/2024, με e-mail, σε όλους τους, αρχικώς, αναφερόμενους αποδέκτες των e-mails μου, της 19/1/2024 και στον δικηγόρο μου, παλαιό συμμαθητή και φίλο μου Τάσο Σγούρο.

Παραθέτω το κείμενο της χθεσινής ανταπάντησής μου, το οποίο έχει, ως εξής :


«Κυρίες και κύριοι

Έλαβα το υπ´ αριθμ. 125535/26-1-2024 έγγραφο της Διεύθυνσης Αναφορών του ασφαλιστικού οργανισμού, με το οποίο μου λέγεται ότι η έγγραφη οδηγία 304418 της 29/6/2022  αντίγραφο της οποίας ζητώ να μου χορηγήσετε, αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της Υπηρεσίας, με το οποίο δίδονται οδηγίες, για την διαχείριση της επικοινωνίας σας με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Αυτό, που μου λέγεται, το γνωρίζω. Αυτό, που, επίσης, γνωρίζω, που και εσείς το γνωρίζετε, είναι ότι, δυνάμει του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, οι πολίτες έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση των οδηγιών, που εκδίδονται, από την Διοίκηση, πολύ περισσότερο, όταν αυτές οι οδηγίες της Διοικήσεως, δεν είναι διαβαθμισμένες, με την ένδειξη της εμπιστευτικότητας, ή του απορρήτου και σχετίζονται, με εκκρεμούσα υπόθεσή τους.

Επειδή, λοιπόν, η Υπηρεσία σας συσχετίζει την δοθείσα απάντησή της, που μου κοινοποίησε η Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, με την εκκρεμούσα υπόθεση, που η Υπηρεσία σας λέει και αποδέχεται ότι με αφορά, ως προς τα αναπάντητα, εισέτι, ερωτήματα, που έχω θέσει και τα έγγραφα, που ζητώ, από τον Ιούλιο του 2022 (και όχι, μόνον, αυτά), ζητώ, εκ νέου, να μου χορηγήσετε αντίγραφο της, εν λόγω, οδηγίας του Διοικητή (και όχι, γενικώς, "της Διοίκησης", όπως αναφέρετε, στην από 21/11/2023 απάντησή σας, προς τον Συνήγορο του Πολίτη) 304418/29-6-2022, προκειμένου να ελέγξω την πιστή συμμόρφωση των εμπλεκομένων Υπηρεσιών σας, στην οδηγία, που επικαλείσθε, ως και το, εάν αυτή η οδηγία είναι σύννομη, ως προς το περιεχόμενο της, ως έχω δικαίωμα, λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας, που έχω, με την Νιφόρου, αλλά και της όποιας άλλης δικαστικής εκκρεμότητας προκύψει, από τις πράξεις και τις παραλείψεις των εμπλεκομένων οργάνων του e-ΕΦΚΑ, καθότι, εδώ, υπάρχει το στοιχείο της πολύχρονης παρέλκυσης των διαδικασιών, που, όπως αντιλαμβάνομαι, έχει οδηγήσει, στην βλάβη - ίσως και μερικώς, ανήκεστη - της χρηματικής περιουσίας του ασφαλιστικού οργανισμού, με το ζήτημα των παράνομων επικουρικών συντάξεων των βενζινοπωλών, ως και της υπόθεσης της μη επιστροφής, νομιμοτόκως, των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών των βενζινοπωλών, δυνάμει της γνωστής υπουργικής απόφασης του Μαΐου του 2014*, που, εκνόμως, ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Κατά τα λοιπά, αναμένω το ζητηθέν αντίγραφο του 263339/2022 εγγράφου ερωτήματος του Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο αφορά, άμεσα, την δικαστική μου εκκρεμότητα, με την Νιφόρου, η οποία, εάν είχε οποιαδήποτε απορία, έπρεπε, τουλάχιστον, από τον Νοέμβριο του 2017, να απευθύνει σχετικό ερώτημα, στην Νομική Υπηρεσία του ΕΤΕΑΕΠ. (Βέβαια, η Νιφόρου, ως Προϊσταμένη, τότε, του Αυτοτελούς Τμήματος Ελέγχου του ΕΤΕΑΕΠ, δεν είχε καμμία απορία. Γνώριζε, πολύ καλά, το τί έπρεπε να πράξει και συνειδητά και επί σκοπώ, αποφάσισε να μην πράξει τα πρέποντα, που όφειλε να πράξει, βλάπτοντας, τοιουτοτρόπως, εν πλήρη επιγνώσει, την χρηματική περιουσία του ασφαλιστικού οργανισμού).

Κατόπιν τούτων, αναμένω τα έργα σας και φυσικά, τα έγγραφα, που ζητώ.


Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος»



*(Έγινε διόρθωση : αντί του “2024”, που, εσφαλμένα, αρχικώς, εγράφη).



Εν ολίγοις, δηλαδή, μένουν, στα ανούσια γραπτά τους, χωρίς να δίνουν καμμία απάντηση, επί της ουσίας. Κρατούν καθυστέρηση, επί 3 και περισσότερο, έτη, παρελκύουν, όλο και περισσότερο, τις διαδικασίες και “πετούν την μπάλα, στην εξέδρα”. 

Κάνουν ό,τι μπορούν, για να μην πράξουν αυτό, που πρέπει να πράξουν.

Πραγματικά, χρειάζεται, με αυτούς τους περίεργους τύπους, γαϊδουρινή υπομονή.

Την έχω.

Για να δούμε, λοιπόν…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα Δευτέρα 29/1/2024 έστειλα, στον Διοικητή και στους αρμόδιους του e-ΕΦΚΑ, e-mail, γνωρίζοντας τους, το, παραπάνω, δημοσίευμα, ως εξής :

« Σας γνωστοποιώ και το ηλεκτρονικό δημοσίευμα της 27/1/2024, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2024/01/2612024-e-1912024-e-mails-52014.html που αφορά το ζήτημα αυτής της αλληλογραφίας.


Α. Αναστασόπουλος».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…