Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο «κτίστηκε, για την Αφρική και για κακοποιούς, όπως ο Πούτιν, όχι, για εμάς» είπαν οι Δυτικοί ηγέτες, στον Γενικό Εισαγγελέα Καρίμ Χαν, που απειλείται, από τις ΗΠΑ. Η ελίτ της “βαθιάς Δύσης” αποτελείται, από κοπρόσκυλα, που πρέπει να αφεθούν στις διαθέσεις αιμοβόρων λύκων, σαν αυτούς του μακαρίτη Pol Pot. (Και - ευτυχώς - υπάρχουν τέτοιοι).

 



Ότι η Δυτική ηγεσία, με επικεφαλής την αμερικανική, αποτελείται, από κοπρόσκυλα, δεν είναι κάτι το νέο. Μπορεί να διατυπώνεται έτσι, σπανίως, ή και για πρώτη φορά, αλλά αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Και ο χαρακτηρισμός αυτός, όσον αφορά τις δυτικές ελίτ και πρωτίστως, την αμερικανική, δεν είναι, καθόλου, υπερβολικός. Αντιθέτως, μάλιστα, τον θεωρώ και τον χρησιμοποιώ, ως, άκρως, επιεική.

Όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι, στην Ουάσινγκτων, θεωρούν ότι η παγκόσμια κοινωνία οφείλει να υποτάσσεται στις θελήσεις της Δύσης, ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο, κατά το δοκούν και ότι όλοι οι διεθνείς θεσμοί, που υπάρχουν και δραστηριοποιούνται, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι του χεριού τους και σε τελική ανάλυση, οι Δυτικοί θεωρούν ότι δεν οφείλουν καμμία απολογία, δεν υποχρεούνται να προβούν, σε κανέναν απολογισμό των πεπραγμένων τους, σε οποιονδήποτε άλλον, διότι αυτοί οι παγκόσμιοι θεσμοί αφορούν όλους τους άλλους και όχι την Δύση και τους συμμάχους της (όπως το Ισραήλ, “καλή ώρα”). 

Σε τέτοιο επίπεδο ξετσιπωσιάς έχουν φθάσει οι Δυτικοί, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την ραγδαία συρρίκνωση της δύναμής τους, την οποία αρνούνται, πεισματικά, να αποδεχθούν, γεγονός, που καθιστά τις παγκόσμιες εξελίξεις, άκρως, επικίνδυνες.

Στα πλαίσια της οργανωμένης και συστηματικής εγκληματικής τους δραστηριότητας και δρώντες, ως ομάδα, ως σπείρα κακοποιών, οι Αμερικανοί ηγέτες στράφηκαν και παρασκηνιακά και στο προσκήνιο, κατά του Γενικού Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), Καρίμ Χαν, ο οποίος δήλωσε, στις 20/5/2024, στην συνέντευξή του, στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, ότι, κατά την διεξαγωγή των ερευνών, εις βάρος κορυφαίων Ισραηλινών αξιωματούχων, ανώτερος ηγέτης (προφανώς, Αμερικανός, διότι αυτοί έχουν αυτήν την θρασύτητα και την ξετσιπωσιά) του είπε ότι «το δικαστήριο αυτό χτίστηκε, για την Αφρική και για κακοποιούς, όπως ο Πούτιν» και προφανώς, ότι δεν μπορεί να αφορά την Δύση και τους συμμάχους της.

Ειδικότερα, ο Καρίμ Χαν δήλωσε :  «Μου μίλησαν κάποιοι εκλεγμένοι ηγέτες και ήταν πολύ ωμοί. ‘‘Αυτό το δικαστήριο είναι χτισμένο για την Αφρική και για κακοποιούς όπως ο Πούτιν’’, ήταν αυτό, που μου είπε, ένας ανώτερος ηγέτης. Εμείς δεν λειτουργούμε έτσι,  αυτό το δικαστήριο θα έπρεπε να είναι ο θρίαμβος του νόμου, έναντι της εξουσίας και της ωμής βίας. Είναι η κληρονομιά της Νυρεμβέργης».



Πριν από τις παρασκηνιακές “παραινέσεις” των Δυτικών, στον Καρίμ Χαν, υπήρξαν επίσημες και ευθείες απειλές, στον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, από 12 Αμερικανούς γερουσιαστές, που με την, παραπάνω, κατάπτυστη και θρασύτατη επιστολή τους, στις 24 Απριλίου 2024, απειλούν, ευθέως, τον Γενικό Εισαγγελέα Καρίμ Χαν, τους συνεργάτες του, αλλά και την οικογένειά του, προκειμένου να μην εκδώσει ένταλμα σύλληψης, κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τις ενέργειές του, στη Γάζα, που αποτελούν εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας.

Έτσι οι 12 γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων, που συνυπογράφουν την, ως άνω, προκλητική επιστολή τους, καθιστούν, σαφέστατα και με, χωρίς περιστροφές, ιταμό τρόπο, στον Γενικό Εισαγγελέα Καρίμ Χαν, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να κατηγορήσει τον Νετανιάχου και τους συναδέλφους του και να τους οδηγήσει, στα εδώλια των κατηγορουμένων, για να λογοδοτήσουν, για τις ενέργειές τους - δηλαδή, για τα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, καθώς και για την, υπό εξέλιξη γενοκτονία -, στην Γάζα, θα ερμηνευθεί «όχι μόνο ως απειλή, για την κυριαρχία του Ισραήλ, αλλά και για την κυριαρχία των ΗΠΑ».

Οι 12 ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, “φυσικά”, χρησιμοποιούν και την ωμή και ανοικτά, απειλητική γλώσσα των μαφιόζων εκβιαστών κακοποιών, γνωρίζοντας, στον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ότι : «Στοχοποιήστε το Ισραήλ και θα σας στοχοποιήσουμε. Θα ασκηθούν κυρώσεις, στους υπαλλήλους και στους συνεργάτες σας και θα απαγορευτεί η είσοδος, στις ΗΠΑ, σε εσάς και τις οικογένειές σας».

Οι 12 ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές υπενθυμίζουν, στον Καρίμ Χαν, ότι «οι ΗΠΑ έδειξαν, στον νόμο, περί προστασίας των μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, τα μήκη, στα οποία μπορούμε να φτάσουμε, για να προστατεύσουμε την κυριαρχία των ΗΠΑ».

Και η επιστολή των 12 Αμερικανών γερουσιαστών κλείνει, με την μαφιόζικη έκφραση : «Να θεωρήσετε ότι σας έχουμε προειδοποιήσει».

(Η δική μου, προσωπική απάντηση, στους γερουσιαστές και στην αμερικανική ηγεσία, θα ήταν - και είναι - να πάνε να γαμηθούν).


Πάντως από ό,τι φαίνεται, ο Γενικός Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (International Criminal Criminal Court, ICC), όπως και το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (International Court of Justce, ICJ), δεν “μάσησε” τα λόγια του και δεν “κατάπιε” τις απειλές των Αμερικανών γερουσιαστών, γι’ αυτό και εξέδωσε την, παραπάνω, πρωτοφανή ανακοίνωση του γραφείου του, κάνοντας, ακόμη λόγο, για την διάπραξη του αδικήματος της παρεμπόδισης του έργου της Δικαιοσύνης, με αυτές τις απειλές. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι “δεν θα αποθαρρυνθούμε, από απειλές, ή άλλες δραστηριότητες. Διότι, τελικά, πρέπει να εκπληρώσουμε τις ευθύνες μας, ως εισαγγελείς, ως άνδρες και γυναίκες, ως δικαστές και ως καταγραφή, για κάτι μεγαλύτερο, από εμάς, που είναι η αφοσίωση, στην δικαιοσύνη. Δεν θα παρασυρθούμε, από διαφορετικούς τύπους απειλών. Είπα, στα διακεκριμένα μέλη του Κογκρέσου και της διοίκησης ότι οι αξίες του Καταστατικού της Ρώμης είναι βασικές αμερικανικές αξίες. Είναι, ενάντια, στον εκφοβισμό, είναι, ενάντια, στην χρήση απεριόριστης βίας, εναντίον των πιο ευάλωτων, είναι τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια του ατόμου, είναι η προστασία των παιδιών».

Ακόμη περισσότερο, χθες Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ο Καρίμ Χαν δήλωσε ότι : «η δουλειά μας δεν είναι να κάνουμε φίλους. Πρέπει να επισημάνουμε ότι η ζωή, κάθε παιδιού, κάθε γυναίκας, κάθε αμάχου είναι ίση, σε έναν ολοένα και περισσότερο πολωμένο κόσμο. Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά, ο κόσμος παρακολουθεί την κατάσταση, στην Γάζα και στο Ισραήλ», για να υποβάλει τελικά, το ερώτημα, εάν, οι διεθνείς θεσμοί, όπως τα Διεθνή Δικαστήρια ισχύουν, ή εάν αποτελούν όργανα του ΝΑΤΟ και του μεταποικιακού κόσμου.

Οι δυτικές ελίτ και πρωτίστως, η αμερικανική, θεωρούν ότι όλοι οι παγκόσμιοι θεσμοί είναι έργα και εργαλεία τους και γι’ αυτό συμπεριφέρονται, σαν κοπρόσκυλα, που στερούνται οποιασδήποτε ηθικής ή νομικής ευαισθησίας. 






Ως εκ τούτου, αυτό, που αρμόζει, στην ελίτ της Ουάσινγκτων και όλων των ελίτ της “βαθιάς Δύσης” και αυτό, που πρέπει να υποστούν, είναι να αφεθούν, στις διαθέσεις και να κατασπαραχθούν, από αιμοβόρους λύκους, σαν αυτούς του μακαρίτη Πολ Ποτ, ή του Ιωσήφ Στάλιν.

Αυτή είναι η τύχη, που τους αξίζει. Και το “ευτύχημα” είναι ότι, αυτού του είδους, οι αιμοδιψείς λύκοι υπάρχουν και αναμένουν την λεία τους.

Και προς τα εκεί, φαίνεται ότι βαδίζουν τα πράγματα…

Σχόλια

Ο χρήστης GEORGE είπε…
Ειναι απιστευτα υποκριτες οι δυτικοι. Τα περι διεθνους δικαιου εφαρμοζονται κατα το δοκουν. Εαν συμφερει τη Δυση η οχι.

Μονο να κατηγορουν τον Πουτιν ως "εγκληματια" ξερουν να λενε ενω δεν γινεται καμια αναφορα στο εγκληματικο ιστορικο του Ισραηλ αλλα και στις παραβιασεις του διεθνους δικαιου και των εγκληματων πολεμου των Δυτικων Δυναμεων.

1) Απο τη μια ουρλιαζαν και επεβαλλαν κυρωσεις για την προσαρτηση της Κριμαιας απο τη Ρωσια (αγνοωντας το δημοψηφισμα,τη ρωσικη πλειοψηφια στη Κριμαια, τη καταπιεση και βιαιοπραγιες των Ουκρανων κλπ) και δηλωνουν οτι δεν νοειται αλλαγη συνορων & προσαρτηση εδαφων στον "πολιτισμενο" 21ο αιωνα.

2) Την ιδια στιγμη, το Ισραηλ κατεχει απο το 1967 τα υψιπεδα του Γκολαν (που ανηκουν στη Συρια) και τα εχει προσαρτησει (παρανομως) απο το 1981. Ποτε δεν μπηκαν κυρωσεις για αυτη την ενεργεια ουτε καν αναφερεται στα Δυτικα ΜΜΕ, ενω οι ΗΠΑ επι Τραμπ το αναγνωρισαν ως εδαφος του Ισραηλ. Θεωρειται κατι "φυσιολογικο" για τους Δυτικους οτι το Ισραηλ μπορει να κατεχει και να προσαρτησει εδαφη αλλων κρατων.

3) Μετα το Κοσοβο, αποσπαστηκε μεσω στρατιωτικης επιθεσης του ΝΑΤΟ απο τη Σερβια, και το ανακυρηξαν και "ανεξαρτητο" αναγνωριζοντας το μαλιστα. Η Ρωσια ειναι "κακη" οταν προσαρτησε ρωσοφωνες περιοχες της Ουκρανιας, αλλα οταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ το κανουν ειναι για την ..."ελευθερια" .

4) Το Ισραηλ παρουσιαζεται απο τα δυτικα ΜΜΕ ως δηθεν σε αμυνα ενω ξεκινησε αυτο το πολεμο και εισβολη σε Αιγυπτο το 1956 & 1967, ειχε υπο κατοχη το Αιγυπτιακο Σινα εως το 1981, εισεβαλλε και κατειχε το Νοτιο Λιβανο εως το 2000, εχει καθεστως απαρτχαιντ και στρατιωτικη κατοχη στη Δυτικη Οχθη μαζι με εποικισμο (500,000 ισραηλινοι εποικοι). Αλλα καμια κυρωση δεν εχει επιβληθει.

5) Παρανομες (νομικα και ηθικα) εισβολες σε Αφγανισταν και Ιρακ με πολυχρονη στρατιωτικη κατοχη. Ολα αυτα με γελοια επιχειρηματα περι εμπλοκης Μπιν Λαντεν στην 11η Σεπτεβριου και οπλων μαζικης καταστροφης απο το Ιρακ.

6) Η επεκταση του ΝΑΤΟ και η κυκλωση της Ρωσιας, ο ρολος των ΗΠΑ στην Ουκρανια, με την οργανωση του πραξικοπηματος Μεινταν (και παλαιοτερα των πορτοκαλι επαναστασεων), η καταπιεση και δολοφονιες ρωσοφωνων πληθυσμων, η αυταρχικοτητα και ο εγκληματικος χαρακτηρας του Ουκρανικου καθεστωτος εχουν αποκρυφτει απο τα δυτικα ΜΜΕ. Απλα πουλανε ενα αφηγημα οτι ο Πουτιν ξυπνησε μια μερα και διεταξε εισβολη στη φιλειρηνικη Ουκρανια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης εξακολουθεί πάντα να ταλανίζει την κομμουνιστική αριστερά 50 χρόνια μετά το θάνατο του. Μια ματιά, στις προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες και στις εγγενείς τεράστιες κοινωνικές/ταξικές ανεπάρκειες του πορίσματος της Επιτροπής των Τάσου Βουρνά και Βασίλη Νεφελούδη, της 17/5/1988, για την αποκατάσταση της μνήμης των αγωνιστών της κομμουνιστικής αριστεράς, που συκοφαντήθηκαν και εξοντώθηκαν, από την ζαχαριαδική ηγεσία του ΚΚΕ.