5/7/2023 : Μια καλή ημέρα! Εκτός ΠΑΣΟΚ, έθεσε τον εαυτό του, παραιτούμενος ο “λαγός” του μητσοτακικού καθεστώτος Ανδρέας Λοβέρδος. Αν και δεν με αφορά, αυτό, που του εύχομαι, είναι να πάει, στα τσακίδια. (Δηλαδή, στην Νέα Δημοκρατία, αφού τα “ποντίκια” άρχισαν να πηδούν, από τις άχρηστες βάρκες).

 



Να, λοιπόν, μια καλή ημέρα!

Καθόλου ξαφνικά, σήμερα το πρωί (5/7/2023) ο εκλεκτός της Novartis Ανδρέας Λοβέρδος, που δεν εξελέγη βουλευτής, στις εκλογές της 21/5/2023 και τον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δεν τον διόρισε, στις εκλογές της 25/6/2023, στις λίστες των ψηφοδελτίων του κόμματος, σε εκλόγιμη θέση βουλευτή, υπέβαλε την παραίτησή του, από το ΠΑΣΟΚ, τραβώντας, προφανώς, προς άλλες πολιτικές κατευθύνσεις και σε άλλους ορίζοντες.

Την παραίτηση αυτή ο, παλαιών σταλινικών πολιτικών καταβολών, Ανδρέας Λοβέρδος, που είχε το θράσος, στα τέλη του 2021, στις εσωκομματικές εκλογές, να θέσει υποψηφιότητα, για την θέση της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, υποκρινόμενος ότι είναι πιο ΠΑΣΟΚ, από τους πασόκους, ενώ ήταν φανερό ότι χρησίμευε, ως “λαγός” της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό την άλωση του ΠΑΣΟΚ και την προσκόλλησή του, ως εύκολου και εύχρηστου συνεταιρικού παραρτήματος του μητσοτακικού καθεστώτος, σε μια μελλοντική κυβέρνηση μιας πειθήνιας συνεργασίας (τότε, βέβαια, ουδείς είχε αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα κατέρρεε και ως εκ τούτου, η άλωση του ΠΑΣΟΚ, από τον “λαγό” Ανδρέα Λοβέρδο, ήταν, ουσιαστικά, άχρηστη), ήταν επιθυμητή, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που χρησιμοποίησε την ΕΥΠ και το σύστημα παρακολούθησης του Predator, για να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, με την επιστράτευση και των ελεγχόμενων, από το καθεστώς, δημοσκοπικών εταιρειών (η Marc του άλλου παλαιού σταλινικού γερακιού Θωμά Γεράκη, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και δεν ήταν το μόνο), που παρουσίαζαν, ως ισχύουσα, μια εικονική πραγματικότητα, στην οποία ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσιαζόταν, ως ο αδιαφιλονίκητος πρωτοπόρος και τελικός νικητής. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, τελικά, κατέληξε τρίτος και καταϊδρωμένος, βλέποντας τις πλάτες του Γιώργου Παπανδρέου και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αυτή η εξέλιξη είναι, που έθεσε τις βάσεις, για την σημερινή κατάληξη του Ανδρέα Λοβέρδου, η οποία ολοκληρώθηκε, αφού ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστησαν μια μη αναμενόμενη και απίστευτης έκτασης διπλή εκλογική συντριβή, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος, επίσης, απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.

Ως εκ τούτου η σημερινή ανάρτηση, στο Twitter, της ανακοίνωσης του Ανδρέα Λοβέρδου, για την παραίτηση, που υπέβαλε, από όλες τις θέσεις, που κατέχει, στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την απλή ιδιότητα του μέλους αυτού του κόμματος, υπήρξε αναμενόμενη και ήταν, απλώς, θέμα χρόνου.

Δεν αξίζει, αλλά, ας την παραθέσω :

“Από σήμερα παραιτούμαι απο όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος. 

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους. 

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη”.







Έτσι, ο εκλεκτός της Novartis και των ποιο σκοτεινών παρασκηνίων τραβάει τον δρόμο του, για αλλού. Φυσικά, ο δρόμος αυτός, τον οδηγεί, απευθείας, στην Νέα Δημοκρατία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αναμενόμενο, όσες τσιριμόνιες και να κάνει  (αν τις κάνει), εκεί θα καταλήξει.

Σε όλους εμάς και πρώτον από όλους, σε εμένα, αυτή η κατάληξη είναι το τέρμα μιας μακράς καταπτωτικής πολιτικής και προσωπικής διαδρομής, ενός ανθρώπου, που αν και διακρίνεται για τον προσωπικό του αρριβισμό, δεν είναι κενός περιεχομένου. Γνώσεις έχει και μάλιστα αυτές πατούν, σε γερές βάσεις, ασχέτως, του πραγματικού και υφιστάμενου γεγονότος ότι χρησιμοποιούνται, πάντοτε, για το κακό.

Λυπηρό, μεν, αλλά αληθές, δε.

Ως εκ τούτου, ας πάει, στα τσακίδια…

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην ΕΡΤ, στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, χθες 30 Ιανουαρίου 2024, δεν σκοπεύει να προχωρήσει, στην Νέα Δημοκρατία. Θα ιδρύσει νέο κόμμα και θα κατέβει υποψήφιος, στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Δεν νομίζω ότι θα έχει κάποια τύχη. Είναι πολύ φθαρμένος, ως πολιτικός και παντελώς, αναξιόπιστος, για να μπορέσει να πείσει, οποιοδήποτε κοινό, ακόμη και αυτό της κεντροδεξιάς, στο οποίο απευθύνεται να τον ψηφίσει. Το έχει καπαρώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο αγαπημένος της Novartis, απλώς, περισσεύει…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…