19/7/2023 Ψάχνοντας, στον e-ΕΦΚΑ, να βρεις τις απαντήσεις, που σου οφείλουν, συνειδητοποιείς ότι ζεις γεγονότα, που δεν συμβαίνουν, ούτε στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. (Μιλώντας, με και για τον πεισματικό και απαράδεκτο γραφειοκράτη Σωκράτη Μπουλασίκη, που τον έχουν τοποθετήσει στην κρίσιμη θέση του Προϊσταμένου του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων, προφανώς, για τους κάνει την “δουλειά”).


 

Είναι γνωστή, στο αναγνωστικό κοινό, η υπόθεση, με τον e-ΕΦΚΑ, από τον οποίο απαιτούνται συγκεκριμένες απαντήσεις, οι οποίες εκκρεμούν, πάνω από ένα έτος, ενώ υπάρχουν δικά μου γραπτά αιτήματα και γραπτές καταγγελτικές αναφορές, για τις παράνομες επικουρικές συντάξεις 300, περίπου, βενζινοπωλών του ΤΕΑΠΥΚ και αναζήτηση, εκ μέρους μου, κρίσιμων υπηρεσιακών εγγράφων, για την υπόθεση αυτή, που θα χρησιμοποιηθούν, στην δικαστική μου αντιμαχία, με μια (εκ των διαφόρων άλλων) δράστρια των συνεχιζόμενων πληρωμών αυτών των παράνομων επικουρικών συντάξεων, που γίνονται, εις βάρος της χρηματικής περιουσίας του e-ΕΦΚΑ.

Οι απαιτούμενες απαντήσεις του e-ΕΦΚΑ, που εκκρεμούν, έχουν ζητηθεί - εκτός από εμένα -, όπως, επίσης, είναι γνωστό και από τον Συνήγορο του Πολίτη, στον οποίο, εδώ και καιρό, έχω καταφύγει και ο οποίος έχει απευθύνει τα, από 30/1/2023 και 13/7/2023 έγγραφά του, προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ (Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού/Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων, όπου υπηρετεί ο Σωκράτης Μπουλασίκης, Διεύθυνση Αναφορών, Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, όπου υπηρετεί ο Αθανάσιος Αθανασίου, Ε’ Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων, όπου υπηρετούν, τώρα, η Άννα Πετροπούλου και η Όλγα Καραθάνου και παλαιότερα, η Αργυρώ Πίκουλα, η Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου, η Αφροδίτη Νιφόρου και η Γεωργία Τσερπέλη), αλλά, έως τώρα, ανταπόκριση, εκ μέρους του e-ΕΦΚΑ, δεν υφίσταται, δεν έχει καταστεί γνωστή. Και φυσικά, η ευθύνη επιμερίζεται και στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή και τους, συν αυτώ, που είναι γνώστες της υπόθεσης.

Έτσι, χθες, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, αποφάσισα, για μια ακόμη φορά, να πάρω τηλέφωνο (2103729719) τον αρμόδιο Προϊστάμενο του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Σωκράτη Μπουλασίκη, για να μάθω νέα, επί της εκκρεμούσας υποθέσεως, αν και μου είναι γνωστή, από παλαιότερα, η κακόπιστη συμπεριφορά του ανθρώπου, αυτού.

Δεν έπεσα έξω, σε αυτό, που ανέμενα να συμβεί. Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά πράγματα, διότι, μετά την αχαρακτήριστη διακοπή (κυριολεκτικά, όταν στριμώχθηκε, μου έκλεισε, κατάμουτρα, το ακουστικό) της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας.

 Όλα όσα συνέβησαν, περιγράφονται, στα δυο ηλεκτρονικά μηνύματα, που έστειλα χθες, στον ίδιο και στους ανώτερους του και στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας, πέραν από τις απαντήσεις, στα συγκεκριμενα ερωτήματα, που υπέβαλα, στον Σωκράτη Μπουλασίκη (στα οποία, πεισματικά και με αστείες προφάσεις και “δικαιολογίες”, αρνήθηκε, πεισμόνως, να απαντήσει) και την παραδειγματική πειθαρχική τιμωρία του, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Αν και όπως φαίνεται, τον έχουν τοποθετήσει, εκεί, για να τους κάνει αυτού του είδους την “λάντζα”.

Τα δυο αυτά e-mails, έχουν ως εξής :


Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023 10:36 πμ
Προς: tm.peitharx@efka.gov.gr<tm.peitharx@efka.gov.gr>; ggerakis@efka.gov.gr<ggerakis@efka.gov.gr>; dioikitis@efka.gov.gr<dioikitis@efka.gov.gr>; d.anaforon@efka.gov.gr<d.anaforon@efka.gov.gr>; ypod4@efka.gov.gr<ypod4@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr<ypourgos_erg@yeka.gr>
Θέμα: Re: Επιστολή της Ανεξάρτητης Αρχής 'Συνήγορος του Πολίτη'
 
Κυρίες και κύριοι

τα πράγματα είναι απλά :

Έχει συνταχθεί η απάντησή σας, επι του θέματος; Είναι υπό σύνταξη; Πρόκειται να συνταχθεί και πότε;

Επίσης, με την παρούσα, αναφέρεται, πειθαρχικώς, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Σωκράτης Μπουλασίκης, διότι, σήμερα, 19/7/2023, που του τηλεφώνησα, στις 10:04 πμ, αρνήθηκε να με ενημερώσει αν έχει συνταχθεί η απάντησή σας, επικαλούμενος ότι δεν γνωρίζει με ποιόν μιλάει και επειδή δεν έχει οδηγίες από τους ανώτερους του, για να μου κλείσει, στην συνέχεια, το τηλέφωνο, διακόπτοντας την συνομιλία.

Φυσικά, ο ισχυρισμός του, για τον οποίο, έχει καταγγελθεί, από εμέ και στο παρελθόν, είναι αναληθής, διότι με γνωρίζει, από παλιά, από το 2002-2003, όταν προσελήφθη, ως νέος υπάλληλος, στο Ταμείο Συντάξεων Αυτοκινητιστών, όπου υπηρετήσαμε μαζί, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2006, όταν το ΤΣΑ ενοποιήθηκε, μαζύ με το ΤΕΒΕ και το ΤΑΕ, στον ΟΑΕΕ.

Αναμένοντας την απάντηση σας, επι των ερωτημάτων, που σας θέτω, ζητώ την παραδειγματική τιμωρία του Σωκράτη Μπουλασίκη, ο οποίος είναι, παντελώς, ακατάλληλος, για την θέση, που κατέχει και τα καθήκοντα, που του έχουν ανατεθεί. Δεν αξίζουν, στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό κοινό, τέτοιου είδους απρεπείς συμπεριφορές.

(Εκτός, εάν έχει τοποθετηθεί, στην θέση αυτή, για να πράττει όσα πράττει).

Αναμένω.

 Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος


Στην συνέχεια, στις 12:12 μμ, απέστειλα το, παρακάτω, συμπληρωματικό ηλεκτρονικό μήνυμα :


Από: Anastasios Anastasopoulos <tasos_anastassopoulos@hotmail.com>
Στάλθηκε: Wednesday, July 19, 2023 12:12:10 PM
Προς: tm.peitharx@efka.gov.gr<tm.peitharx@efka.gov.gr>; ggerakis@efka.gov.gr<ggerakis@efka.gov.gr>; dioikitis@efka.gov.gr<dioikitis@efka.gov.gr>; d.anaforon@efka.gov.gr<d.anaforon@efka.gov.gr>; ypod4@efka.gov.gr<ypod4@efka.gov.gr>; ypourgos_erg@yeka.gr<ypourgos_erg@yeka.gr>; d.eepasf@efka.gov.gr<d.eepasf@efka.gov.gr>; gd.epasf@efka.gov.gr<gd.epasf@efka.gov.gr>
Θέμα: Re: Επιστολή της Ανεξάρτητης Αρχής 'Συνήγορος του Πολίτη'
 
Κυρίες και κύριοι

Συμπληρωματικά, η παρούσα στέλνεται, από εμένα, και στην Ε' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, όπως και στον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών Αθανασίου Αθανασίου, προκειμένου να λάβουν γνώση του περιεχομένου της και να απαντήσουν, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, εάν έχει συνταχθεί, ή είναι υπό σύνταξη, ή πρόκειται να συνταχθεί, στο μέλλον και πότε, η οφειλόμενη απάντηση, στις πέραν του έτους, αιτήσεις μου και αναφορές μου για την χορήγηση των ζητούμενων στοιχείων της Υπηρεσίας και τις καταγγελίες, για τις παράνομες επικουρικες συντάξεις των βενζινοπωλών και στα σχετικά έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη της 30/1/2023 και της 13/7/2023, διότι ο Σωκράτης Μπουλασίκης αρνείται, ξεδιάντροπα, να απαντήσει, σε αυτά τα απλά ερωτήματα και κάνει πως δεν με ξέρει, ενώ είναι υπόχρεος, εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, να μου ζητήσει τα απαιτούμενα προσωπικά στοιχεία αναγνώρισής, που τηρούνται, στην Υπηρεσία, καθώς όπως γνωρίζει, πολύ καλά, ειμαι πρωην υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ.

Αλλά ο Σωκράτης Μπουλασίκης, συμπεριφέρεται, όπως, κακώς, συμπεριφέρεται, επειδή αυτός είναι ο χαρακτήρας, που διέπει την συμπεριφορά του και θα κριθεί, ελπίζω, για αυτό. Όμως, η Ε' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων και ο Γενικός Διευθυντής Αθανάσιος Αθανασίου δεν μπορούν να μένουν άπραγοι, στα ερωτήματα, που θέτω, στα οποία καλούνται να απαντήσουν, ευθέως.

Επίσης, ο Αθανάσιος Αθανασίου πρέπει να μου γνωρίσει το υπηρεσιακό τηλέφωνο, στο οποίο ο ίδιος απαντά, διότι αυτό, που μου έχουν δώσει, ως υπηρεσιακό του τηλέφωνο, το 2105219714, είναι μούφα και απαντά, αυτοματοποιημένα, στις κλήσεις μου, λέγοντας ότι «Ο αριθμός που καλέσατε δεν είναι αποδεκτός».

Αυτά, μη αγαπητοί/ες κύριοι/ες, δεν συμβαίνουν ούτε στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Εξακολουθώ, πάντα, να αναμένω απάντηση…



Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος

Αυτά είναι, που συνέβησαν και δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα, πέραν του ότι αυτή η πεισματική άρνηση του Μπουλασίκη να απαντήσει, σε απλά ερωτήματα, τα οποία, λογικά, δεν φαίνεται να έχουν κόστος - τουλάχιστον, σε προσωπικό επίπεδο -, υποκρύπτει κάποια πονηριά.

Θα δούμε.

Πήρα, στην συνέχεια, τηλέφωνο, στο γραφείο του τέως Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίου Γεράκη (2103729723), αλλά η κυρία, που απάντησε, στην τηλεφωνική κλήση, μου είπε ότι ο τέως Αντιεισαγγελέας ΑΠ είναι, σε άδεια και ότι θα επιστρέψει, στην θέση του, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Την ρώτησα, αν υπάρχει κάποιος αντικαταστάτης του, που να γνωρίζει τις υποθέσεις μου και η κυρία μου είπε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσιακή Μονάδα, που υπηρετεί, δεν έχει στελεχωθεί, ακόμη και ότι σε αυτήν την Μονάδα, υπηρετούν ο κ. Γεράκης, η ίδια και άλλη μια κυρία και ως εκ τούτου, μόνον, ο κ. Γεράκης γνωρίζει και χειρίζεται τις υποθέσεις, που προκύπτουν.

Το μόνο, που έχω να σχολιάσω είναι ότι η επικρατούσα κατάσταση, στον e-ΕΦΚΑ του Παναγιώτη Δουφεξή, του αλήστου μνήμης Κωστή Χατζηδάκη και του διαδόχου του, στην θέση του εποπτεύοντος τον e-ΕΦΚΑ υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είναι πολύ χειρότερη, από την κατάσταση των αντίστοιχων Υπηρεσιών των κρατών της υποσαχάριας Αφρικής.

Αυτά τα τραγικά…

Και για να θυμούνται οι αναγνώστες την υπόθεση, για την οποία γίνεται λόγος, θα παραθέσω και εδώ, τα κείμενα των δυο εγγράφων του Συνηγόρου του Πολίτη, της 30/1/2023 και της 13/7/2023 :


«ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα 30/1/2023

Αρ. πρωτοκόλλου : 330329/4871/2023

Ειδική Επιστήμονας: κα Άννα Βαβουγυιού (τηλ.2131306733) Email : kp@synigoros.gr 


e-ΕΦΚΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ E-mail: gd.epasf@efka.gov.gr 

Ε' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων Πειραιώς 9-11, ΤΚ 105 52 Αθήνα mail: d.eepasf@efka.gov.gr 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Ακαδημίας 22, ΤΚ 10671 Αθήνα E-mail: tm.peitharx@efka.gov.gr 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Σταδίου 24, ΤΚ105 64 E-mail: d.anaforon@efka.gov.gr 

ΘΕΜΑ: « Αναφορά του κυρίου Αναστασίου Αναστασόπουλου του Παναγιώτη » 

Αξιότιμες κυρίες Αξιότιμοι κύριοι, 

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κατά το άρθρο 103 παρ.9 του Συντάγματος και το ν. 3094/2003 εξετάζει αναφορά του κ. Αναστασίου Αναστασόπουλου σχετικά με τις Υπηρεσίες σας. 

Ο αναφερόμενος στην Αρχή, διαμαρτύρεται και ζητά τη διαμεσολάβησή μας καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του και όσα έχει θέσει υπόψη μας, δεν έχετε απαντήσει εντός των προβλεπομένων προθεσμιών σε αιτήματα πρόσβασης σε έγγραφα, τα οποία έχουν υποβληθεί στις Υπηρεσίες σας. 

Ειδικότερα, όπως μας αναφέρει, στις 11/11/2022 υπέβαλε στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και τον Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων αίτημα, προκειμένου να του χορηγηθεί αντίγραφο της Έκθεσης Ελέγχου του Εσωτερικού Ελέγχου του e- ΕΦΚΑ, σχετικά με τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων. 

Μας αναφέρεται ως έτος έκδοσής της το 2021 ή το 2022, καθώς και ότι διεξήχθη εσωτερικός έλεγχος για το θέμα αυτό κατόπιν καταγγελιών του. Περαιτέρω, έχει θέσει υπόψη σας μέσω της αίτησής του ότι, το αντίγραφο της Έκθεσης προορίζεται για δικαστική χρήση. 

Όπως δε υποστηρίζει, η Έκθεση έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στη διάθεση του Διοικητή, του Γενικού Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων και της Διευθύντριας της Ε ́ Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης. 

Επίσης μας αναφέρει ότι έχει πληροφορηθεί άτυπα ότι η εν λόγω Έκθεση έχει πρωτοκολληθεί με αριθμό 338814/6-9-2021. Ακόμη, στις 16/10/2022 και 20/10/2022, ο ενδιαφερόμενος κύριος Αναστασόπουλος, απευθύνθηκε στον Διοικητή και στον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων του Ε-ΕΦΚΑ και ζήτησε με σχετικά αιτήματά του, να του χορηγηθεί αντίγραφο της γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας του Ε-ΕΦΚΑ, με την οποία αναγνωρίζεται ότι, η υπ αριθμ 194506/23/11/2017 εντολή του τότε Διοικητή του τ. ΕΤΕΑΕΠ ισχύει αναδρομικά από την ισχύ του νόμου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αναφοράς, στα εν λόγω αιτήματα δεν έχει υπάρξει ανταπόκρισή σας ούτε περαιτέρω ενημέρωση του αιτούντος για τους λόγους καθυστέρησης ή την πιθανή άρνηση χορήγησης της αιτουμένης γνωμοδότησης. 

Ο ίδιος χαρακτηρίζει το εν λόγω αντίγραφο ζωτικής σημασίας για την υπεράσπισή του σε σχετική δικαστική διένεξη. Επιπλέον, από τα στοιχεία της αναφοράς συνάγεται ότι, κατόπιν της από 22/5/2022 εντολής του Διοικητή, διενεργήθηκε ΕΔΕ, με θέμα, πάντα κατά τους ισχυρισμούς του πολίτη, τις καταγγελίες του για τις παράνομες συντάξεις που χορηγήθηκαν και χορηγούνται σε επικουρικώς, πρώην ασφαλισμένους στο τ. ΤΕΑΠΥΚ. Ο κύριος Αναστασόπουλος στις 6/7/2022 και 25/10/2022 υπέβαλε αίτημα προς την διενεργούσα την ΕΔΕ Διευθύντρια, για χορήγηση της σχετικής εντολής, των μαρτυρικών καταθέσεων, αντιγράφων των εγγράφων που υπάρχουν στον σχετικό φάκελο, καθώς και της προαναφερθείσης Έκθεσης Ελέγχου που διεξήγαγε η Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων και ολοκληρώθηκε κατά τις πληροφορίες του ενδιαφερομένου τον Οκτώβριο του 2021. 

Τέλος έχει ζητήσει και αντίγραφο του σχετικού πορίσματος όταν εκδοθεί, με το πέρας της προβλεπομένης διαδικασίας. Το εν λόγω αίτημα έχει απευθυνθεί επίσης προς τον Διοικητή και προ τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Κατά την προσέλευση του για μαρτυρική κατάθεση στη διενεργούμενη ΕΔΕ στις 7/7/2022 και στις 5/9/2022, ενημερώθηκε ότι τα αιτήματά του έχουν προωθηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

Με δεδομένο ότι τα ανωτέρω αιτήματα δεν έχουν απαντηθεί, έχει επανέλθει με νεότερο, στο οποίο επίσης επισημαίνει ότι «...η όλη υπόθεση άπτεται των προσωπικών του συμφερόντων, διότι εκκρεμεί ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης, η οποία πρόκειται να διερευνήσει τις ευθύνες όλων όσων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση αυτή και πρόκειται ελεγχθούν, για όσα έχουν πράξει και για όσα έχουν παραλείψει να πράξουν». 

Κατόπιν των ανωτέρω και στο πλαίσιο της διερεύνησης της αναφοράς, θα παρακαλούσαμε τις Υπηρεσίες στις οποίες απευθύνεται το έγγραφό μας – κάθε μία κατά τον λόγο της αρμοδιότητάς της - να φροντίσουν για τη σύμφωνα με το νόμο εξέταση των εκκρεμών αιτημάτων, ενημερώνοντας σχετικά, με όποιο τρόπο κριθεί πρόσφορος και τον Συνήγορο του Πολίτη. 

Τελειώνοντας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη από τη συνεργασία του με τις Υπηρεσίες σας, γνωρίζει την ιδιαίτερη επιβάρυνσή σας το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των πολιτών για ασφαλιστικά ζητήματα, αλλά και των διαδικασιών αναδιοργάνωσης του Φορέα. 

Παρόλα αυτά, και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει εύλογος χρόνος, εντός του οποίου εκκρεμούν αναπάντητα τα προαναφερθέντα αιτήματα, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για τη συντομότερη δυνατή εξέτασή τους. 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση θα είμαστε στη διάθεσή σας. 


Κοινοποίηση: Αναστάσιος Αναστασόπουλος Email: tasos_anastassopoulos@hotmail.com 


Με εκτίμηση, 

Βέρα Θεοφυλάκτου 
Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη»


και


«ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα 13/7/2023

Αριθμός Πρωτοκόλλου : 330329/34060/2023

Πληροφορίες: κα Άννα Βαβουγυιού (τηλ.2131306733) email: kp@synigoros.gr


Ε-ΕΦΚΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ E-mail: gd.epasf@efka.gov.gr

Ε' Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων Πειραιώς 9-11, ΤΚ 105 52 Αθήνα

mail: d.eepasf@efka.gov.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Τμήμα Πειθαρχικών Διαδικασιών και Υποθέσεων Ακαδημίας 22, ΤΚ 10671 Αθήνα

E-mail: tm.peitharx@efka.gov.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

Τμήμα Διαχείρισης Αναφορών σε Θέματα Συντάξεων Email: d.anaforon@efka.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Υπενθύμιση του με αριθμ. Πρωτοκόλλου 330329/4871/30-01-2023 αναπάντητου εγγράφου του Συνηγόρου του Πολίτη,(αφορά τον κύριο Αναστάσιο Αναστασόπουλο του Παναγιώτη) »

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,

Σχετικά με ζήτημα το οποίο διερευνάται από την Αρχή, οι Υπηρεσίες σας, φαίνεται να μην έχουν έως και σήμερα ανταποκριθεί στα αιτήματα του αναφερομένου στον Συνήγορο του Πολίτη.

Περαιτέρω, μολονότι, έχει παρέλθει σημαντικός χρόνος, από την αποστολή του εγγράφου της Αρχής, (αντίγραφό του επισυνάπτεται) δεν έχει ληφθεί καμία απάντηση εκ μέρους σας.

 Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα καθυστέρησης για την ανταπόκριση της Υπηρεσίας σας, το οποίο και ενδεχομένως θα μπορούσε να θεωρηθεί εύλογο, προκειμένου να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις εκ του νόμου αρμοδιότητες μας, η έρευνα για τη συγκεκριμένη αναφορά, σας παρακαλούμε, να επιληφθείτε άμεσα της συγκεκριμένης εκκρεμότητας, η οποία αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης της Αρχής και να απαντηθεί το σχετικό έγγραφό μας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση θα είμαστε στη διάθεσή σας.

   Κοινοποίηση:

Αναστάσιος Αναστασόπουλος

Email: tasos_anastassopoulos@hotmail.com

Με εκτίμηση,

Βέρα Θεοφυλάκτου Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη».


Αυτά, προς το παρόν. Θα επανέλθω, όταν χρειασθεί.

Σχόλια

Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα, Πέμπτη 27/7/2023, στις 10:48 πμ, μίλησα, στο τηλέφωνο 2103357820, με την κ. Τσουκαλά, από την Διεύθυνση Αναφορων του e-ΕΦΚΑ, η οποία μου είπε ότι εστειλε έγγραφο, στον Συνήγορο του Πολίτη, με το οποίο του γνωρίζει ότι ο e-ΕΦΚΑ (Αθανάσιος Αθανασίου) μου έχει αποστείλει την, από 23/8/2022, Γνωμοδότηση του μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αντώνη Παπαγεωργίου (αυτό έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2023, από τα ΕΛΤΑ Ιλίου).

Επίσης, όπως μου είπε η κ. Τσουκαλά, αναφέρεται, στην επιστολή, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, αναφέρεται ότι όλα τα υπόλοιπα αιτήματα και υποθέσεις εκκρεμούν, ακόμη.

Πήρα τηλέφωνο την κ. Άννα Βαβουγυιού, την χειρίστρια του θέματος, στον Συνήγορο του Πολίτη, για να μου στείλει αντίγραφο του εγγράφου του e-ΕΦΚΑ, αλλά δεν το σηκώνει κανείς. Προφανώς, η κ. Βαβουγυιού είναι σε άδεια, λόγω διακοπών. Δεν πειράζει.

Την ουσία της εκκρεμότητας, στον e-ΕΦΚΑ, εδώ και περισσότερο από 1 χρόνο, είναι εύκολο να την καταλάβουμε.

Είναι σαφές ότι οι διοικούντες έχουν πρόβλημα. Και μάλιστα, βαρύ.

Θα μάθουμε…
Ο χρήστης TassosAnastassopoulos είπε…
Σήμερα 27/7/2023, έστειλα συμπληρωματική αναφορά, στην Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ (Διοικητή, Διεύθυνση Αναφορών, Γενική Διεύθυνση Επικουρικής Ασφάλισης, υποδιοικητή Νίκο Παγώνη και στον Γεώργιο Γεράκη, όπως και στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άδωνι Γεωργιάδη, σε βάρος του Σωκράτη Μπουλασίκη. Η αναφορά έχει ως εξής :

«Σας αναφέρω ότι σήμερα Πέμπτη 27/7/2023 επικοινώνησα με την κ. Τσουκαλα της Διεύθυνσης Αναφορων του e-ΕΦΚΑ, η οποια, σε αντίθεση με τον στεγνό, στυγνό και παραμυθολογουντα Σωκράτη Μπουλασίκη, μου έδωσε ορισμένες πληροφορίες, για την εξέλιξη της υπόθεσης μου (όχι όλες και όχι τις κυριότερες), με την προσφυγή μου στον Συνήγορο του Πολίτη και τα έγγραφα, που έχει στείλει ο Συνήγορος του Πολίτη προς τον e-ΕΦΚΑ, για τα έγγραφα, που ζητώ και τις καταγγελίες μου, περι παράνομων επικουρικών συντάξεων 300 βενζινοπωλών. Μου είπε, λοιπόν, η κ. Τσουκαλα ότι έστειλε έγγραφο στον Συνήγορο του Πολίτη, λέγοντας του ότι μου έχει αποσταλεί η, από 23/8/2022, Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του κράτους και ότι όλα τα υπόλοιπα θέματα παραμένουν, σε εκκρεμότητα. Προφανώς, για να μένουν, σε εκκρεμότητητα, όλα τα υπόλοιπα ζητήματα αυτής της βρωμερής υπόθεσης, ο διοικητικός μηχανισμός των ενόχων του e-ΕΦΚΑ θα πρέπει να βρίσκεται, σε δυσχερέστατη θέση, εδώ και πάνω, από έναν χρόνο.


Ως εκ τούτου, ενισχύω τις καταγγελίες μου, για τις, ήδη, καταγγελθείσες ανορθόδοξες διοικητικές πρακτικές του Σωκράτη Μπουλασίκη, που, προφανώς, έτσι τον διατάσσουν να πράττει, οι συγκεκριμένες στάσεις και συμπεριφορές του, με τις οποίες, επί πολλούς μήνες, με κοροϊδεύει με τον, αστείες δικαιολογίες και ισχυρισμούς, που είναι, τουλάχιστον, κωμικοί.

Αντίθετα η κ. Τσουκαλα επέδειξε ορθή υπηρεσιακή συμπεριφορά, σε αντίθεση με την ιταμή, άθλια και κουτοπονηρη συμπεριφορά του Σωκράτη Μπουλασίκη, και φυσικά, θεωρώ ότι οι δικές σας ενέργειες, για την τιμωρία αυτού του αμετανόητου αδικοπραγούντος γραφειοκράτη και εμμονικου ανθρώπου, είναι χρειαζούμενες.

Του αξίζει, λοιπόν μια πολύ σκληρή τιμωρία.

Περιμένω απάντησή σας και ως προς την παρούσα αναφορά.

Αναστάσιος Παναγιώτη Αναστασόπουλος».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).

Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ : “Τους ζυγούς λύσατε”! Πήραν, χεράκι-χεράκι, την ελληνική κοινωνία και την παρέδωσαν, στην δεξιά. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την έβγαλαν, από την προεπαναστατική κατάσταση, στον οποία βρισκόταν, κατά την περίοδο 2011-2015 και την οδήγησαν, στην υποταγή, στην ολιγαρχία. (Η δεξιά και η ολιγαρχία, τελικά, τους χρωστούν μεγάλη χάρη. Πολύ μεγάλη χάρη)…