18-20/2/2025 Στο ράφι, των αμερικανορωσικών συνομιλιών, προσωρινά, ο ουκρανικός πόλεμος, “κόκκινη κάρτα”, από το Κρεμλίνο, στους αυτοαποκαλούμενους “Ευρωπαίους”, ενώ ο Donald Trump έδειξε, με την σειρά του, την δική του “κόκκινη κάρτα”, στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι.





Στις καλένδες, παραπέμφθηκε το Ουκρανικό και ο πόλεμος, στην 4ωρη συζήτηση των αμερικανικών και των ρωσικών αντιπροσωπειών της 18ης Φεβρουαρίου 2025. Πρώτο και κύριο ζήτημα των αμερικανορωσικων συζητήσεων, στο Ριάντ, ήσαν  οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας και η αποκατάστασή τους και διάφορα ζητήματα, που αφορούν, πχ την εκμετάλλευση της Αρκτικής και άλλα, όπως και η συγκρότηση σταθερών πυρήνων συνομιλητών, από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα, χθες 19/2/2025, με το, παραπάνω, tweet του, στο πρώην Twitter και νυν Χ του Elon Musk, πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, έδειξε “κόκκινη κάρτα”, στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, χαρακτηρίζοντας τον ηγέτη του καθεστώτος του Κιέβου, ως αίτιο του πολέμου, που οδηγεί την χώρα του, στην καταστροφή, κλέφτη και δικτάτορα.

Όπως φαίνεται, λίγα είναι τα ψωμιά του Ζελένσκι και οι μέλλουσες εξελίξεις, στο Κίεβο, πρόκειται να είναι δραματικές.

Στο, παραπάνω, βίντεο του παρόντος δημοσιεύματος, το οποίο χρειάζεται και πρέπει οι αναγνώστες να παρακολουθήσουν, γίνεται μια εκτενής περιγραφή των συνομιλιών των αντιπροσωπειών των δύο υπερδυνάμεων και παρουσιάζεται η προοπτική των εξελίξεων, στον ουκρανικό πόλεμο. Αξίζει τον κόπο.

Στην συνάντηση, συμμετείχαν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο σύμβουλος του Πούτιν, Γιούρι Ουαάκωφ (που χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της τετράωρης συνομιλίας, ως “όχι κακό”), καθώς και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Mike Waltz, και ο ειδικός απεσταλμένος του Donald Trump για την Μέση Ανατολή, Steve Witcoff, o οποίος, όπως φαίνεται πήρε πάνω του και τον, ίσως, προσωρινό ρόλο του απεσταλμένου του προέδρου των ΗΠΑ και στο ουκρανικό, αφήνοντας, σε έναν δεύτερο ρόλο, τον αρχικό εκπρόσωπο του Αμερικανού προέδρου, τον απόστρατο στρατηγό Keith Kellogg.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα, που συζητήθηκε και φαίνεται ότι έφερε άμεσα αποτελέσματα, είναι η αποκατάσταση των αμερικανορωσικών σχέσεων, σε οικονομικά ζητήματα, κάτι, που άρχισε, στον τραπεζικό τομέα, με την VISA και την MASTERCARD, να ανακοινώνουν, την επιστροφή τους, στην Ρωσία, ενώ οι αμερικανικές επιχειρήσεις (Coca Cola, Pepsi Cola, κλπ), που έχουν υποστεί ζημιές, άνω των 300 δισεκατομμυρίων $, μετά την αποχώρησή τους, από την ρωσική αγορά, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, όπως και μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, άρχισαν να επιστρέφουν, στην ρωσική αγορά.

Προφανώς, αυτά, που συμφωνήθηκαν, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ανάμεσα στην αμερικανική και στην ρωσική αντιπροσωπεία, είναι περισσότερα, από αυτά, που ειπώθηκαν και ανακοινώθηκαν, αφού λέγεται ότι συζητήθηκε και η απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων, από τις χώρες του, τέως, “υπαρκτού σοσιαλισμού”.

Το πόσο περισσότερα είναι, αυτό, ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται και θα φανεί και στο προσεχές μέλλον.




Έτσι, πόλεμος, στην Ουκρανία μπορεί να περιμένει, ενώ ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Marco Rubio ανακοίνωσε, ψυχρά, ότι, μετά από απαίτηση της Ρωσίας, οι λεγόμενοι “Ευρωπαίοι” και φυσικά, το καθεστώς του Κιέβου, τίθενται, εκτός των συνομιλιών, που είναι άγνωστο, πότε θα ξεκινήσουν, για το ουκρανικό ζήτημα.

Άλλωστε, στο ουκρανικό ζήτημα, η απόσταση, ανάμεσα, στην Ουάσινγκτων και στο Κρεμλίνο είναι σημαντική. Και ως εκ τούτου, το ζήτημα αυτό μπορεί να περιμένει, μένοντας, στο ράφι, έστω προσωρινά, αφού άλλα είναι αυτά, που έχουν προτεραιότητα, για τις δύο υπερδυνάμεις.

Οψόμεθα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

2/2024 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Κατεξευτελιστικό ψήφισμα καταδίκης του αυταρχικού καθεστώτος φυλαρχίας κράτους της υποσαχάριας Αφρικής του - κατά τους αφελείς χριστιανούς, εκφραστή των “Γωγ και Μαγώγ” - και κατά τον ορθό λόγο, δυνάμενου να αποκληθεί και ως «disordered» Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει αποθρασυνθεί και “έγινε ρόμπα”, για την ανυπαρξία κράτους δικαίου, την αστυνομοκρατία, την ανελευθερία των ΜΜΕ, την κατασκοπεία με το σύστημα “Predator”, τον έλεγχο της ΕΥΠ, από τον ίδιο και την ανισορροπία της κατανομής των εξουσιών, με τον κυβερνητικό έλεγχο, στο δικαστικό σύστημα. (Καιρός ήταν. Άργησε. Πολύ άργησε)…

Θεολογία, ή φιλοσοφία; Πόσο νόημα έχει αυτό το ερώτημα, στην σύγχρονη εποχή; Πάντως, ο Χρήστος Γιανναράς έδειξε ότι, αν και η αντιθετική διάζευξη, μεταξύ τους, είναι, αρκούντως, οριοθετημένη, δεν οδηγεί, σε αλληλοαποκλεισμό.