Πού πάει η Νέα Δημοκρατία; Η ηχηρή εσωκομματική κοινοβουλευτική αντιπολίτευση των 11 κυβερνητικών βουλευτών και η εσπευσμένη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμμαζέψει την κατάσταση, με την επικείμενη διαγραφή του Μάριου Σαλμά, αποδεικνύουν ότι έρχονται μεγάλα “γλέντια”. Και φυσικά, το επίκεντρο του προβλήματος είναι τα κόκκινα δάνεια και τα χάλια της οικονομίας.

 



Ενώ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θριαμβολογεί για την ανύπαρκτη άνοδο του ρυθμού ανάπτυξης, για την, επίσης, επί της ουσίας, μείωση του δημοσίου χρέους, ως ποσοστό του ΑΕΠ και σε απόλυτους αριθμούς, για την υποτιθέμενη πτώση της ανεργίας, που αυξάνει και για τις αυξημένες τουριστικές αφίξεις, που είναι προβληματικές, την ίδια στιγμή που όλοι οι οικονομικοί δείκτες της χώρας μας βρίσκονται, σε πολύ άσχημη κατάσταση (το δημόσιο χρέος, τα δίδυμα ελλείμματα, με το θεόρατο εμπορικό έλλειμμα, που φθάνει στα επίπεδα του -19,3 δισεκατ.  ευρώ, στους πρώτους επτά μήνες του 2024 7μηνο, το κόκκινο ιδιωτικό χρέος κλπ), με δεδομένη την ουσιαστική ανυπαρξία της εξωκομματικής κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, έρχεται να καλύψει το αντιπολιτευτικό κενό η εμφάνιση της εσωκομματικής κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης των 11 κυβερνητικών βουλευτών, που είναι περισσότεροι, από τον εμφανιζόμενο αυτόν αριθμό και ανήκουν, κυρίως, στην λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα, αλλά και στην σαμαρική.

Στο, παραπάνω, αρχικό βίντεο, προχωρώ σε μια αναλυτική εξήγηση και για την πρωτοβουλία των 11 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν ερώτηση, στον “cool blooded killer” υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, για το γεγονός ότι οι δανειολήπτες παραμένουν απροστάτευτοι, από τις κατασχέσεις των ακινήτων τους και για τα κόκκινα δάνεια, ένα γεγονός το οποίο, πραγματικά, καίει την κυβέρνηση, διότι αφορά την κοινωνία και την δυσαρεστημένη βάση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας, πλέον, ως δεδομένο ότι οι κατάσχεσεις οικιών και λοιπών ακινήτων, που πρόκειται να ακολουθήσουν, αυτήν την περίοδο, φθάνουν, στην αξία των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ, παράλληλα, όλοι οι οικονομικοί δείκτες πηγαίνουν, από το κακό, στο χειρότερο. 

Έτσι, έχοντας, ως δεδομένο το άσχημο κλίμα και ευρύτερα, το τί θα ακολουθήσει, τώρα, το φθινόπωρο και τον ερχόμενο χειμώνα, η παρέμβαση αυτή 11 των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας - που είναι περισσότεροι από αυτούς που εμφανίζονται - οδήγησε, εσπευσμένα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραπέμψει, στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος τον βουλευτή Αιτωλοκαρνανίας Μάριο Σαλμά, με το ερώτημα της διαγραφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί, πιθανότατα, αύριο Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, προκειμένου να προλάβει και να θέσει να τέρμα, σε αυτού του είδους την αντιπολιτευτική ανταρσία, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνητικού κόμματος. 

Δεν θα τα καταφέρει. Με τον έναν, ή τον άλλον τρόπο, οι εσωκομματικοί αντίπαλοι, η εσωκομματική αντιπολίτευση θα χτυπήσουν και πάλι, την κυβέρνηση και φυσικά θα την φθείρουν, με δεδομένο το γεγονός ότι η κατάσταση, τον χειμώνα, που έρχεται, θα χειροτερεύσει, κατά πολύ.

«Το είπαμε και το κάνουμε πράξη. Από εδώ και πέρα, θα ελέγχουμε την κυβέρνηση, σε κάθε βήμα, για την υπηρέτηση του κοινού καλού» ανέφερε βουλευτής, ο οποίος, μάλιστα, δεν υπέγραψε την ερώτηση των συναδέλφων του, αλλά ανήκει σε εκείνους, που έχουν ασκήσει κριτική, στον τρόπο, που ενεργεί και ασκεί πολιτική η κυβέρνηση.

«Απροστάτευτη η περιουσία των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» επισημαίνουν, χαρακτηριστικά, στην ερώτηση, που υπογράφουν οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Θεόδωρος Καράογλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Άννα Καραμανλή και θέτουν στον Κωστή Χατζηδάκη και ουσιαστικά, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επτά κρίσιμα αλλά και ουσιαστικά ερωτήματα για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία των δανειοληπτών, που, εν τοις πράγμασι, κονιορτοποιούν το αφήγημα του Κωστή Χατζηδάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέτοντας την κυβέρνηση, προ των ευθυνών της και εκθέτοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το ότι, τόσο στην πρωτογενή, όσο και στην δευτερογενή αγορά θα αλλάξουν χέρια μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα πάνω από 7 δισεκατ. ευρώ.

«Οι εποχές, που οι βουλευτές ήσαν, στο περιθώριο και δεν άνοιγαν το στόμα τους, για να μην χαλάσουν το θετικό κλίμα, για την κυβέρνηση, έχει περάσει, ανεπιστρεπτί. Πλέον, θα ασκούμε τα καθήκοντά μας, στο ακέραιο», δήλωσαν, ανώνυμα, βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος, επιβεβαιώνοντας ότι το τωρινό «κτύπημα» αποτελεί, απλώς, την αρχή.

Ως εκ τούτου, άρχισαν τα γλέντια στην Νέα Δημοκρατία και θα ακολουθήσουν σκηνές απείρου κάλλους, στο ερχόμενο μέλλον. 

Δεν θα συνεχίσω περισσότερο το γράψιμο, προκειμένου να μην κουράσω το αναγνωστικό κοινό και καλώ, προτρέποντας τους αναγνώστες να παρακολουθήσουν το αρχικό βίντεο, το οποίο είναι πολύ αξιόλογο, αφού, πέρα από την ανάλυση, στην οποία προβαίνω, που έχει πολιτικό χαρακτήρα, σχετικά με την εμφανισθείσα εσωκομματική κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει και εκτενής ανάλυση των οικονομικών δεδομένων της χώρας και της σαθρότητας των επιχειρημάτων του Κωστή Χατζηδάκη, του Κυριάκου Μητσοτάκη και γενικότερα του οικονομικού επιτελείου.

Γι’ αυτό και η παρακολούθηση του βίντεο, με το οποίο αρχίζει το παρόν δημοσίευμα είναι πολύ χρήσιμη, αφού τα στοιχεία, τα οποία αναφέρω και παρουσιάζω, δεν βρίσκονται, εύκολα, στην καθημερινή και κατεστημένη ειδησεογραφία.

Αυτά, προς το παρόν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσιάζοντας, τμηματικά, το περιεχόμενο του σχεδιάσματος της μήνυσης, για τις παρανομίες, σχετικά, με την “ληστεία” των, υπερβαλλόντως, των ασφαλιστικών κατηγοριών ποσών, που κατέβαλαν οι “νέοι ασφαλισμένοι” και οι ασφαλισμένοι των λεγόμενων “νέων περιοχών” βενζινοπώλες και τις παράνομες επικουρικές συντάξεις των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του e-ΕΦΚΑ, λόγω μη συμπλήρωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (1).

Οκτώβριος/Νοέμβριος 1917 : Η Οκτωβριανή εξέγερση, στην Ρωσία 106 χρόνια μετά. Έπρεπε να γίνει η αποφασισμένη, από τον Λένιν και τους Μπολσεβίκους, εξέγερση των συμβουλίων εργατών και στρατιωτών, στην επαναστατημένη χώρα; Ανεπιφύλακτα, ναι. Το μειοψηφικό, κοινωνικά, κίνημα της πλειοψηφίας της αριθμητικά, ισχνής, αλλά ισχυρής ρωσικής εργατικής τάξης, έστω και υπό γραφειοκρατική καθοδήγηση, είναι, ιστορικά, ένα γεγονός πολύτιμο και προωθητικό, που άλλαξε, αλλάζει και θα αλλάζει τον ρου της παγκόσμιας Ιστορίας.

Η σκοτεινή πλευρά της Οκτωβριανής εξέγερσης του 1917, στην Ρωσία : Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς “Λένιν”, ο “Alexander Parvus”, ο Kaiser Wilhelm II’ και οι επωφελείς συμβιβασμοί, καθώς και οι, αμείλικτα, ωμές συνεργασίες, που απέδωσαν, μονόπλευρα, καρπούς, υπέρ του ψυχρού και ψύχραιμου ρεαλιστή ηγέτη των Μπολσεβίκων. (Και τους τα πήρε - των Γερμανών - και έκανε την δουλειά του και την πάτησαν)…