“Ευρωπαϊκή Ένωση“ και Ρωσία : Όταν οι “Ευρωενωσίτες” πολιτικοποιούν τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, είναι αναμενόμενη η αντίστοιχη αντίδραση της Μόσχας, με την διακοπή της ροής του φυσικού αερίου, από τον “Nord Stream”. (Και μάλιστα, άργησε. Πολύ άργησε).

 




Ενός κακού μυρία έπονται. 

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε, στις 2/9/2022 ότι ο αγωγός Nord Stream 1, που μεταφέρει φυσικό αέριο, από την Ρωσία, στην Γερμανία, θα παραμείνει εκτός λειτουργίας επ’ αόριστον. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ : “Αν οι Ευρωπαίοι, με απολύτως παράλογο τρόπο, λάβουν την απόφαση να αρνηθούν να κάνουν συντήρηση, στον εξοπλισμό, που ανήκει, στην Gazprom, κάτι το οποίο δεσμεύονται να πράξουν, βάσει συμβολαίου, την ευθύνη δεν την φέρει η Gazprom. Είναι ευθύνη αυτών των πολιτικών, που λαμβάνουν αποφάσεις για τις κυρώσεις”. 

Έτσι, η Gazprom ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να ορίσει χρονοδιάγραμμα, για τις παραδόσεις φυσικού αερίου, μέσω του Nord Stream 1, αφού εντοπίστηκε μια διαρροή λαδιού, η οποία δεν επιτρέπει, σε μία από τις τουρμπίνες του αγωγού, να λειτουργεί, με ασφάλεια. 

Από την δική του πλευρά, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Νόβακ δήλωσε ότι, για να εξακολουθήσει να λειτουργεί ο εξοπλισμός του αγωγού, η Siemens Energy πρέπει να τηρήσει τους όρους του συμβολαίου, για την συντήρηση της τουρμπίνας. “Όλοι οι όροι του συμβολαίου συντήρησης έχουν παραβιαστεί κατάφωρα”, η Siemens Energy είπε ότι δεν της έχει ζητηθεί να προχωρήσει, στην συντήρηση της τουρμπίνας του Nord Stream 1 και δήλωσε ότι είναι διαθέσιμη να το πράξει. 

Φυσικά, ο Πεσκόφ και ο Νόβακ δεν είπαν πότε θα επαναλειτουργήσει ο Nord Stream 1, χωρίς να δώσουν, παραπέρα, διευκρινίσεις. Είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε, με ένα σκληρό παιχνίδι, από την μεριά της Ρωσίας, η οποία είναι πολύ φυσικό να αντιδρά, με αυτό τον τρόπο, απέναντι στις κυρώσεις, τις οποίες έχουν επιβάλει οι ευρωενωσιακοί, με την πολιτικοποίηση αυτών των των συγκεκριμένων εμπορικών συναλλαγών, όπως και γενικότερα, των οικονομικών συναλλαγών, ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία, λόγω της εισβολής της Μόσχας, στην Ουκρανία. 

Οι ευρωενωσιακοί δεν μπορούν να τα έχουν όλα δικά τους. Αναγκαστικά, εάν δεν υποχωρήσουν και δεν υποκύψουν, στις ρωσικές απαιτήσεις, πολύ απλά, θα στερήσουν τις χώρες τους και τους λαούς, τους οποίους κυβερνούν, από την αναγκαία ενέργεια, η οποία θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές οικονομίες να λειτουργούν, κανονικά και χωρίς ελλείψεις. 

Είναι προφανές ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας, που έρχονται, όπως, πιθανότατα και αρκετοί επόμενοι χειμώνες, ανοίξεις, καλοκαίρια και φθινόπωρα θα είναι δύσκολοι και δυσβάστακτοι, για την μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαϊκών λαών. 

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι, όπως στρώνει ο καθένας, κοιμάται. Και οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, φυσικά, όπως έστρωσαν, θα κοιμηθούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

21/5/2023 : Ολέθρια συντριβή - στα όρια της διάλυσης - του ΣΥΡΙΖΑ, (με 20,07%), όπου πέφτει η αυλαία, με την πληρωμή του λογαριασμού της σύγχρονης “Συμφωνίας της Βάρκιζας” του καλοκαιριού του 2015. Τεράστια η προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με 40,78%, (ΠΑΣΟΚ 11,53%, ΚΚΕ 7,20%, Ελληνική Λύση 4,46%, ΝΙΚΗ 2,93%, Πλεύση Ελευθερίας 2,87%, ΜΕΡΑ25 2,59%), ακριβώς, επειδή στερούντο αντιπάλου. (Και φυσικά, οι δημοσκοπήσεις, πήγαν όλες, στα σκουπίδια).

Βουλευτικές εκλογές 25/6/2023 : Ο Αλέξης Τσίπρας, που, στις 8/6/2016, πούλησε, στον Λάτση, την έκταση στο Ελληνικό, με 92 € το τμ, ενώ το 2014 έλεγε ότι “αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμάρα”, δεν δικαιούνται αυτός και η ηγετική ομάδα του ψευδεπώνυμου ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν, για την τωρινή εκλογική καταστροφή του κόμματος, που, φυσικά, πρόκειται να έχει και συνέχεια…

Μιλώντας, για “το στάδιο, στο οποίο δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν αφεντικά και δούλοι, επειδή οι σαΐτες θα υφαίνουν μόνες τους”. Από αυτόν τον ορισμό του Αριστοτέλη, για το καθεστώς της ελεύθερης κοινωνίας (που νοείται ως αναρχική/αντιεξουσιαστική), στον μουτουαλισμό του Pierre-Joseph Proudhon και από την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, που περίμενε ο John Maynard Keynes, στο σήμερα και στους μελλοντικούς καιρούς).